Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doc

Het grote chilitopic / kweek chilipepers

Recommended Posts

Tijd voor vers bloed :whistling

 

med_gallery_15098_7323_130568.jpg

 

med_gallery_15098_7323_29081.jpg

 

med_gallery_15098_7323_524641.jpg

 

med_gallery_15098_7323_1539963.jpg

 

het verse gebroed met dank aan COLLIEWEED :wacko:

 

ik heb vorig jaar temperaturen tot -13 gehad

in men garage maar, de Turkse pepers leefde nog in de lente :specool

trouwens de streek waar de Turkse vandaan komen

daar vriest het wel enige dagen, elk jaar

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pepers in de winter.....buiten??? :wacko:

Uuuuh.. meteen vers invriezen die handel.. :whistling

med_gallery_11071_2424_633440.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geloof dat pepers hun heetheid verliezen als je ze invriest

Ben benieuwd hoe dat nu bij jou is ?

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja volgens mij heb je gelijk maar nog goed te gebruiken hoor, alleen die hierboven zijn niet meer voor consumptie geschikt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb ook wat zaad gekocht. Binnenkort ontkiem ik de volgende soortjes.

 

Black Scorpion Tongue (C. annuum)

Aji Cristal (C. baccatum)

Bolivian Rainbow (C. annuum)

Champion (C. baccatum)

Habanero, Brown Large (C. chinense)

Tepin, Guatemala (C. annuum)

 

Vroeg begonnen is half gewonnen. :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heet hallo lekkere chili's van me :wacko: .

Ik heb een receptje voor de liefhebbers van Sweet chili-saus!

50 ml. kruidenazijn

200 Gr.(palm)suiker

2 uien(zeer fijn gehakt)

2 tenen knoflook(zeer fijn gehakt)

150 Gr. verse chili's (gehakt,soort naar keus)

Nuoc Mam(thaise vissaus)

Ketjap Manis of zeezout

Djahe poeder(gemberpoeder)

Zet de gehakte chili's voor 15 min.in heet water,Mik de gehakte uien en knoflook in de hete (wok)pan.

fruit de uien goed aan(2/3minuten,niet laten aanbranden dat smaakt bitter!),beginnen de uien een beetje te kleuren de Djahe erbij met de (uitgelekte) pepers en goed bakken voor 5/6 minuten.

Nu gooi je de suiker erbij en zet je het vuur laag,als de suiker is gesmolten doe je de azijn erbij

nadat de suiker erbij gesmolten is moet het nog 15 min. zachtjes verwarmd maar niet koken!

daarna af laten koelen en op smaak brengen met ongeveer 1 eetlepel ketjap en 2 eetlepels nuoc mam(vissaus)

Als je de laatste twee dingen doet terwijl de saus nog warm is zal deze te zout worden als ie koud is...

Eet Smakelijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ B.B. :Dude wat staan je fire-kiss er schattig bij! :whistling

De rest komt eraan ben vandaag pakketje aan het maken^^

 

 

alle heethoofden opgelet,

ik heb nog te ruil: Gele jeanette,Oranje jeanette, my sweet little chili's(gedroogde vrucht)

En volgend seizoen heb ik 8 soorten erbij :wacko:

Latere posts bevat misschien een simpel sambal-recept(geen geheime :specool ) voor de liefhebbers.

 

Peace,

Collie weed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heren, het is het ideale moment om nog even

peper zaad te gaan ruilen

 

vanaf de maand februari kan men gewoon op de vensterbank

met een heerlijk temperatuurtje kiemen, anders in de propegator

onze lieve hete schatten laten kiemen

 

ik zal later wat foto's plaatsen want BB is

natuurlijk al in dec beginnen kiemen

en heeft al vers jong grut

 

het was nodig, gezien de uitval deze winter

 

hete groeten :wacko: :D :D :P :P :P :D :) :)

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het startshot is gegeven. :wacko:

 

gallery_20784_9379_99639.jpg

 

Deze zaden zijn zaterdag 9 januari geplant. Enkel de Aji Christals geven momenteel nog geen teken van leven.

De 'Champion' is in ieder geval al kampioen in het ontkiemen. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@donjon

 

scherp bezig jongen :P

en weer soortjes die ik niet heb :D

 

eerst en vooral slecht nieuws :P

deze idioot gaat in oktober nog even voeden

met Chilli focus

 

Resultaat-de oerplant die ik levend uit Turkye heb

mee genomen dood, de mamas heb ik net

op tijd kunnen redden door te spoelen

 

van de Torro Rosso leeft er nog 1 van de 4

en de Galopenos heeft het overleefd

 

waar ik dat godverd. gehaald heb :D :wacko:

 

gelukkig back-up seeds

 

trouwens de Galapenos is voor de 2e maal

vruchten aan het dragen, ja bijna rijpe in januari :P

 

med_gallery_15098_7323_570368.jpg

 

het jonge grut en iets oudere van december

 

SPECIAL THANK'S TO COLLIE WEED

 

med_gallery_15098_7323_1663560.jpg

 

med_gallery_15098_7323_648932.jpg

 

med_gallery_15098_7323_2088305.jpg

 

med_gallery_15098_7323_1006976.jpg

 

dat witte plestic bakje is een overblijfsel van het

kerst en nieuw voeding verpakking

een gratis propegator :D

 

med_gallery_15098_7323_829308.jpg

 

med_gallery_15098_7323_2709017.jpg

 

de aarde bestaat uit:

 

light mix van A & T

lava meel

wormenmest

groene klei meel

schindells mineralen

beender meel

biovin

mag en cal meel

gedroogd koemest

 

hete groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites
@donjon

 

scherp bezig jongen :wacko:

en weer soortjes die ik niet heb :P

Thx blackbut, op het einde van het seizoen zaden ruilen? :D

 

Ben vooral benieuwd naar de black scorpion tongue.

Black%20Scorpion%20Tongue.jpg

 

En ik hoop van de bolivian rainbow volgend jaar een bonchi te maken.

bonsait.jpg

 

Deze 'Champion' schijnt dan weer overheerlijk te zijn als je 'm eet vers van de plant, net voordat hij rijp is.

_NIK3803.jpg

 

En deze bruine habanero schijnt heel lekker, maar ook heel hot te zijn.

We zullen zien. :D

habanero_choc_brown_large345.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

goed bezig donjon,als je wat zaadjes over hebt ben ik je man!

Dan kan ik lekker paarse sambal maken van die black scorpion tongue :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acht tieners moesten naar het ziekenhuis na een blufspelletje chilisaus drinken. De saus was tweehonderd keer heter dan normaal.

 

De jongens van 13 en 14 jaar oud dronken de saus op hun school in het ???. Volgens het Rode Kruis voelden acht tieners zich al snel beroerd na het drinken van de saus. Ze werden onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De saus telde 535.000 eenheden op de Scovilleschaal, die de heetheid van Spaanse pepers meet. Een normale tabascosaus meet ongeveer 2.500 eenheden. De jongens moesten een nacht voor observatie in het ziekenhuis blijven en mochten daarna weer naar huis.

 

 

even vermelden ;)

 

hete groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

DRINKEN !?

 

Doc had zo'n flesje van 600.000, een druppeltje op een loempia was wel lekker (nog net)

 

Maarre veel meer als dat wordt me te veel...

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgend seizoen maak ik sambal van minimaal 1.000.000 S.H.U.,ik heb dé Dorset Naga zaden liggen :lol:

en ga in februari kiemen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

De eerste peper plantjes zijn opgekomen

van de nieuwe lichting, mooi zo

de M. Jaenette's en de Pumkins waren als eerst boven

 

gallery_15098_7323_49171.jpg

 

gallery_15098_7323_7553.jpg

 

gallery_15098_7323_81705.jpg

 

verder de iets oudere schatjes

 

gallery_15098_7323_60137.jpg

 

gallery_15098_7323_46174.jpg

 

gallery_15098_7323_31154.jpg

 

en de Fire Kiss

 

gallery_15098_7323_24234.jpg

 

gallery_15098_7323_52424.jpg

 

 

hete groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why the fuck moeten chilipepers naar overig en zo ?

 

Dit topic staat hier al ruim een jaar en iedereen weet het hier te vinden.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat krijg je er dus van...

 

Nu maar de wekelijks bump van Kees...

 

Omdat dit topic niet weg mag zakken!!!

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit is pas een hete topic :wave:

 

wie weet wat voor soortjes je gewoon zo in de woonkamer

kan houden??? of is dat niet mogelijk en hebben ze altijd

kunstlicht nodig zojah wat voor licht want vindt het tuinieren

echt super :rolleyes: en wil het graag uitbreiden had zelf eens ged8

aan aarbei maar kan wel wat anders gebruiken iets sterkers hahahaha

 

wie o wie

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KTM

 

dit topic zal niet verwateren, let maar op

men collectie is verdubbeld ;)

de eerste nieuwe soortjes zijn aan het opkomen

 

@devils haze

 

google: diana's mooie moestuin

en zoek dan-pepers :wave:

zij zegt het kort en bondig en heeft

zelfs wat recepten met pepers staan :rolleyes:

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb al 2 maal de report gebruikt over het verzetten van het topic.

Er wordt niet op gereageerd en dat vindt ik slappe hap. :rolleyes:

Het is pure afgunst omdat we van die mooie pepers kweken en dat is niet voor iedereen weggelegd.

Ja ja zet die peperkwekers maar in het verdomhoekie. :wave:

 

In mijn nieuwe showroom ga ik weer een paar pepers kweken. :P

Dan ga ik weer helemaal los. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Doc

 

rustig laten doen :rolleyes:

ik heb genoeg peper planten om alle

dagen te posten :wave:

 

bij het water geven van de pepers heb ik

een ongeluk gehad met de Torro Rosso

 

heb het afgescheurde deel een week in

een glas water gezet tot dat ze micro wortels had

 

dan in de Myco plug van Doc geramd en kijk maar

 

med_gallery_15098_9467_891044.jpg

 

uit de eerste golf van nieuwe peper planten

heb ik er 2 tussen uit gehaald

deze zijn gekiemt begin december

 

med_gallery_15098_9467_2620718.jpg

 

med_gallery_15098_9467_2162328.jpg

Turkse & Torro Rosso

 

hete groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Collie weed

 

bedankt voor de mooie zaden man :rolleyes:

ze zijn nu aan het opkomen

 

med_gallery_15098_9467_2551256.jpg

Torro Rosso

 

med_gallery_15098_9467_717714.jpg

Turtle Claw

 

med_gallery_15098_9467_1102582.jpg

M Jaenette yelow

 

med_gallery_15098_9467_222082.jpg

onbekend :wave:

 

med_gallery_15098_9467_1286028.jpg

Coffee bean

 

tot morgen

 

hete groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...