Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doc

Het grote chilitopic / kweek chilipepers

Recommended Posts

hey! ik volg dit topic niet zo, maar kvroeg me af of iemand hier Bhut Jolokia (Naga Jolokia is zelfde), das de heetste peper ter wereld, of anders dorset naga of nog n ander sterk soortje kweekt, en daarbuiten ook wiet kweekt, beestjes heeft of verwacht deze kweek, en wilt testen met een extract van deze pepers (capsaïcine extract met alcohol maken) of het de planten onaantrekkelijk maakt voor allerlei beestjes. Wel het extract verdunnen natuurlijk... Of mss is gewoon pepersap ook al sterk genoeg van deze pepers?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kutvogel, die peper's zijn zoveel heter dan jij denkt... In verhouding tot een gewoone spaanse is het een factor 50.. Dan denk je, 50x zo heet valt wel mee, niet dus. Denk maar eens na hoeveel 2x zo heet is.

 

1 druppeltje of een deel van een druppel in je ogen en je bent tijdelijk blind. Een druppeltje op je vingers en een volle blaas, en je bent ook voorlopig weer even klaar daarmee :verrygood. T is niet fijn hoor...

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

was ook niet van plan ze op te eten :verrygood

 

doet het met planten iets fout of kan dat wel gewoon? of anders een mildere peper sapje van maken tegen spint of ander ongein?

 

edit: kga die bhut jolokia zelf ooit ook nog kweken, maar dat duurt nog wel ff, namelijk tot ik een tuintje heb waar ik dan een kasje in kwijt kan, ook weer niet om zo te eten, maar meer om maten versteld te laten staan of mss een soepje heel erg pikant te maken ofzo, en als het mogelijk blijkt, ook als preventieve bestrijding van ongedierte in en rond het hok/ toekomstige kas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan raad ik je aan om het sap sterk te verdunnen,en oppassen met kinderen,huisdieren etc.

Dit sap is sterker dan elke peppersray die verkrijgbaar is,als je een peper opeet mag je met de ambulance mee..

een likje aan de buitenkant is goed voor 12 uur brandbekkie en 12 uur doofheid op je tong,geloof me pas op... ;)

Dorset Naga is ook moeilijk te kweken maar ik had verder terug in dit topic een link geplaatst naar waar je ze kopen kan voor 6 pond 1 gedroogde vrucht plus kweekuitleg etc. B)

Wrijf niet in je oog na het aanraken v/d schil zelfs bij een gedroogde vrucht handschoenen aan!

 

Deze is heet als lava,behandel haar met respect :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze knaap lukt het om een Bhut Jolokia op te eten zonder reanimatie.

Maar niet aan beginnen lijkt me.

Peperfreak

Share this post


Link to post
Share on other sites

hihiihihhi.................ik blijf dit toch wel een erg leuke topic vinden, dat zet mij weer aan het denken.

Meschien een chili-likeur lekker heeeeeeeeeeeeeeet. B)

 

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

maar zou het kwaad kunnen voor je planten als je dan, kzeg maar iets, 1 op 50 chilisap-water mengt en dat herhaaldelijk over de planten spuit (herhaaldelijk = elke 3 internodes ofzo opnieuw)? En zou het de smaak van je wietje beinvloeden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Das een mooi overzicht doc B)

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi overzicht doc

 

en tja jalapeno 2500-3500??hij smaakte goed vanavond lekker fijngehakt met een adjoema.meebakken in de chili con carne.

 

en elfish,ik heb geen brandend maagzuur gehad.maar dag erna werd me wel duidelijk waarom hij zich blackbut noemt :verrygood

 

grtz twin

 

ps mijn pepers staan in me outdoor topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik moet nu dus Madame Jaenette-pepers hebben.

WIE O WIE wilt ruilen met collie??

 

Ik heb: Fire-kiss,my sweet little chili>oranje>groen>rood,Turkse pepers, Mama's.

Ik zoek dus een gedroogde vrucht van madame jaenette peper voor de zaadjes EN consumptie.

 

Kom maar op maatjes,dan stuur ik ook een verassing mee voor de rokerij :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Collie, ze hangen aan de plant, en ik hou zelf wel van heet eten, maar ik denk dat ik wel genoeg ga hebben... Duurt alleen nog wel even...

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay twinny, het water loopt me in de bek.

Maak ook eens een foto van je kookkunsten, svp.

 

gallery_20098_7251_156977.jpg

 

Stekken gaat blijkbaar makkelijk, hierboven zie je de grootste.

De moeder ervan is nu uitbundig aan het bloeien geslagen.

 

gallery_20098_7251_13571.jpg

 

Twee bloemen per oksel. Ik bestuif ze zelf door even te "vingeren".

Blijkbaar lukt dat, want de eerste vruchtjes zijn nu zichtbaar.

 

gallery_20098_7251_127610.jpg

 

gallery_20098_7251_105616.jpg

 

Net als voor mijn buitenwiet hoop ik op een goede nazomer, om er iets lekkers van te maken.

 

Bij vrienden van me staan ook twee habanero plantjes.

Uit dezelfde zaad-batch. De planten zijn veel kleiner als die bij mij in de huiskamer.

Maar eentje ervan is duidelijk sneller.

Tien pepers hangen er aan.

gallery_20098_7251_235306.jpg

 

Vier vruchten in één oksel!

 

gallery_20098_7251_131749.jpg

 

En hij bloeit gewoon door.

 

@ piercing: Een stuk of vier habanero's in een fles wodka, weekje laten trekken.

Daarmee maak een hele hete Bloody Mary!

Ook ideaal voor snel marineren.

Proost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker weer geweest.

Ze krijgen een kleurtje:

 

gallery_1115_731_44583.jpg

 

gallery_1115_731_197480.jpg

 

Nu die andere negen vruchten nog.

Doei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi spul hoor.

Dat wordt weer pijnlijk op de plee <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Twinny

 

de eerste pot salpeterzuur is gemaakt :j

een mengeling van ALLE pepers, o my GOD <_<

 

gallery_15098_7323_68750.jpg

 

gallery_15098_7323_15982.jpg

 

gallery_15098_7323_32621.jpg

 

gallery_15098_7323_101521.jpg

 

gallery_15098_7323_72126.jpg

 

gallery_15098_7323_20646.jpg

 

HOT SAUS, fresh from the farm dude :lol:

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 X Mamoet tenten 1.5 op 1.5meter

ALL inclusief natuurlijk, lamp

afzuiger, filter, enz....

 

en dan, misschien wil ik het recept(snik snik)

van men moeder zaliger wel lossen hoor :lol:

 

maar uit een pot van 1L

komen wel 4 potjes hoor

geile peper vreter <_<

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er komen nog potten Doc

 

ik heb pepers genoeg hoor

en der komt minimum wel 1 potje jouw

richting uit. hete vent <_<

 

even geduld, de oogst is echt wel formidabel

jij en Twinny krijgen de eerste potjes BB HOT SAUS

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_6979_7024_728.jpg

 

gallery_6979_7024_197805.jpg

 

gallery_6979_7024_406163.jpg

 

gallery_6979_7024_12099.jpg

 

gallery_6979_7024_227095.jpg

 

Dat zijn mijn rode en groene pepers.

 

De bovenste is het recentst

.

 

Superrood <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool cool cool

 

of beter gezegd

 

hot hot hot

 

kan er nie op wachten.heb nog een bak staan dus als je klaar ben mag je meteen verder.kwam in de supermarkt bohnenpepper tegen.zijn dat die snackpepertjes die jij uit turkije had??

 

grtz twin

Share this post


Link to post
Share on other sites

RECEPT VOOR HETE CHILLI-SAUS :wacko: :D ;)

 

dit is hoe BB het zelf doet

mensen met 3 pepertjes zijn hier niks mee :wOOt

 

voor 1L pot( alles naar eigen smaak)

 

Pepers minimum 1/3 v/h gewicht

verse rijpe tomaten, paprika, uien, sjalot, look,

verse kruiden(het is je eigen smaak) en veel he :o

alles mag (ik doe het seizoen gebonden) peper,

veel zout(bewaren), nootmuskaat, ...

 

alles grof snijden

mensen die het niet heet willen(pitjes verwijderen uit de pepers)

alles in een weck pot doen en goed aandrukken, laag op laag

 

is de pot vol-bijvullen met olijfolie

tot op de rand en afsluiten lucht dicht :)

pot in de ijskast voor minimum 6 weken

 

pot uitkappen in een grotere pot en MIXXEN

soms doet men bij het mixxen een beetje alcohol er bij(bewaren)

whiskey-cognac-vodca

 

[size="5"]LET OP-VANAF NU OPPASSEN WAT JE MET JE HANDEN DOET[/size]

 

heb je rubber handschoenen-gebruik ze :closed:

SMAKELIJK DAMES & HEREN

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hihih SUPERlekker denk ik BB, als de jeanetjes klaar zijn ga ik effe koken...

 

Groetjes,

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de Rijp is er een potje op komst :closed:

kan je daar lekker proeven Kees

als ze willen delen??? :wacko:

 

hete groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...