Jump to content

No-Zem

Full member
 • Content Count

  3,427
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About No-Zem

 • Rank
  ********

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

2,365 profile views
 1. Heya Brammus leeft nog In de leer geweest want 7 dgn is perfect ! Dat gaat niet lukken met die paperbus pluggen, ikzelf heb te veel uitvallers en/of het duurt langer dan 10 dgn en aangezien ik weinig geduld heb heb ik weer terug jiffys en kleine steenwolpluggen (150stuks p/tray) aangeschaft. PH-Donner's advies aannemen want sproeien over de stekken daar worden ze idd snel geel van.
 2. No-Zem

  Put geslagen

  Héya, Thnx voor de reply's en het meedenken. Met behulp van ervaren putboorders is er dieper geboord naar zo'n 30-35 meter, vergunning of meldplicht was niet nodig vonden ze terwijl een ander bedrijf er wel naar gevraagd heeft dus die heb ik maar weer laten gaan. De tweede put is vandaag aan de beurt, hopen op hetzelfde grondwater als in put 1, PH daarvan is 7.2 en EC 1.1 volgens de metingen van vorige week. En volgens de jongens die boren zouden de waardes anders kunnen zijn dan in put 1 omdat dit voorheen landbouwgrond is geweest en door eventueel gebruikte meststoffen zou dit verschil best groot kunnen zijn tov de put 20 meter verder op. Op zich niet erg, één put is eigenlijk genoeg maar een 2de is altijd handig in ons geval. Grtz.Nooz.
 3. No-Zem

  Put geslagen

  Fritzl, dat was dat topic van Greenlady idd, maar het is verwijderd. PH-D, een analyse is eigenlijk nooit verkeerd, maar het is echt een ijzer probleem, je ruikt de metaal/roest-geur aan het zand en handen. 45 meter gaat me letterlijk wat te ver, om het te laten doen is misschien wel een optie, maar ik wil geen meldplicht laat staan een vergunning aanvragen. Geen opticlimate oid maar wel een pomp en die wil ik niet vast laten lopen wat eigenlijk het grootste probleem is. Racker, is voor een grote tuin, beregeningsinstallatie. Dinsdag ga ik nog een lokatie testen in de hoop dat die beter is.
 4. No-Zem

  Put geslagen

  Thnx Weetje, ook daar heb ik in de slapeloze nacht aan gedacht en een goede optie idd, ook heb ik aan een magnetische oplossing gedacht maar kom daar tot nu toe niet echt verder mee. Ik kan het niet zo gauw vinden, maar was er geen verslag van een putboring op het forum ?
 5. No-Zem

  Put geslagen

  Olhà Growers & Blowers, Afgelopen week hebben we een put geslagen/gespoten, 8 meter, maar hier kwam bruin water uit, ijzer probleem. 20 Meter verder opnieuw geslagen met hetzelfde resultaat, dus terug naar Bron 1 en op naar 16 meter, hetzelfde resultaat maar minder erg zo lijkt het. Gisteren Bron 2 maar weer aangeboord ook 15-16 meter en wederom hetzelfde probleem. Omdat het al donker werd en we verder niks meer konden doen hebben we uit Bron 2 de hele nacht water gepompt, vanmorgen was de kleur wel goed maar de geur was nog steeds behoorlijk metaalachtig. Dinsdag willen we aan de andere kant van de lokatie opnieuw slaan maar ik zie het somber in. Nu heb ik ff geen behoefte aan ontijzeringsinstalaties of whatever ivm het kostenplaatje. Een idee wat ik had maar waarvan ik niet weet of het werkt is één of misschien wel 2 gekoppelde watervaten te gebruiken, inhoud nog onbekend maar ik denk aan 1000ltr. vaten. Zou dit werken om metaaldeeltjes daarin op te vangen of lukt dit niet ? Als er andere oplossingen zijn hoor ik dit natuurlijk graag, maar ik ben budget gebonden dus een installatie van duizenden euro's gaat het niet worden. Thnx. Grtz.Nooz
 6. No-Zem

  withe widow

  Je hebt gelijk Missy, Idioooot had het net zo goed over 10 of 20 tl's kunnen hebben. Bijverwarmen in een schuur zonder tent oid is hopeloos maar de lente is onderweg, overdag lekker naar buiten als het weer het toe laat idd. Maar laat ze maar lullen, je bent mooi op tijd begonnen met die AF's, als deze klaar zijn zou je buiten opnieuw kunnen beginnen om later dit seizoen nog eens te oogsten.
 7. Na een dag of 10 zou je toch de eerste wortels moeten zien met die paperpluggen. Ik ben er geen voorstander van want ik kan er niet zo fijn mee werken als met steenwolpluggen bijvoorbeeld. Laat je de pluggen wel een tijdje weken in wortelstimulator met een goede PH waarde, etc.? Of dompel je ze onder en duw je er meteen een stek in ? Die warmtemat,.. springt die wel aan ? Ik kan me voorstellen dat het nogal warm is onder een lamp in een bak/Propagator, meet je de temperatuur daarin ? En op 18/6 idd, zelf gebruik ik geen warmtemat oid meer, daarom laat ik de lampen 24u aan staan. Maar in jou situatie zou ik de de donkerperiode gebruiken. En nog een hele belangrijke,... welke stekpoeder gebruik je ? Sommige vinden gel fijner of beter maar zelf gebruik ik Rhizopon 0.5%, heb ook een hoger percentage gebruikt door een miskoop bij Intratuin, dit lukte voor geen meter. Verdiep je ff in stekpoeders als je niet zeker weet hoe en wat, daar zit nl ook veel verschil in.
 8. Je moet eerst eens beter lezen voordat je iemand aan "Gapt" maat ! Ik adviseer niemand met wat jij daar neer typt, ik heb het niet eens over 2500m3 gehad ! .."ik zie het probleem niet".. ging over die 1x600w in zo'n tent en ja zonde van de energie. Draai zelf met een 2000m3 en heb daar geen probleem mee, en dat was trouwens een antwoord op Jeice en geen advies, elke lokatie is ook anders hè.. Dus lees dit topic nog eens goed door Lostchild voordat je iemand beschuldigd die zo maar wat schijnt aan te gappen ! Grtz.N.
 9. Was gewoon een vraag vriend en ik doe helemaal niks met die opstelling ! Niet zo happen want ik vroeg het me gewoon af omdat ik eerder heb gekweekt met een lamp in een kamer van ongeveer 3x4, geen tent of hok maar 'los' in de kamer met afzuiger, lamp op 60cm en 20x11ltr. Was gewoon nieuwsgierig maar stond niet te wachten op zo'n gefrustreerd antwoord.
 10. No-Zem

  Scrog Soorten

  Als je begint te scroggen net voordat de bloei erin schiet ben je te laat. Plant aantal keren toppen, zo gauw ze de hoogte van het net heeft begin je te binden en dan moet ze nog een aantal weken groeien tot het net voor ongeveer 2/3de gevuld is, dan eventueel verduisteren en je scrognetje komt wel vol. Lees eens wat scrog verslagen, zeer leerzaam.
 11. Ventileren, ventileren, ventileren daar onderin. Misschien red je het dan wel tot het eind.
 12. We gaan het hier wel zien, (NOT), heb het altijd zo gedaan, doe het nu weer en zal het blijven doen maar doe het met een reden, als ik die niet heb zet ik de klok ook niet om, maar dat is meer gemakzucht. De eerste die het aan kan tonen dat het invloed heeft op de oogst, degenereren, reveggen of whatever.... mag het mij laten zien, ik ben benieuwd.
×
×
 • Create New...