Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doc

Het grote chilitopic / kweek chilipepers

Recommended Posts

Mijn pepers gaan ook prima op de gold label specialmix

 

Madam jeanette 1

Met 73 pepers :lol:

 

gallery_19024_7390_1791215.jpg

 

gallery_19024_7390_518862.jpg

 

 

Madam jeanette 2

Met 102 pepers :lol:

 

gallery_19024_7390_1287536.jpg

 

gallery_19024_7390_479314.jpg

 

gallery_19024_7390_2318052.jpg

 

En tot slot de Habanero

Daaraan zitten zo'n 67 pepers :lol:

Sinds een maand kleuren de pepers vanaf onderen oranje en later knal rood

 

gallery_19024_7390_60493.jpg

 

gallery_19024_7390_390633.jpg

 

gallery_19024_7390_568624.jpg

 

Verder staan er nog jalapeno en serrano pepers

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KTM

 

dat klopt, die pepers komen uit een tuincentra van hier :huh:

 

ik ben aan het oogsten, het gaat niet zoals het hoort

buiten de Turkse waar ik alle weken 30 stuks afhaal gaat

het heel traag, niet moeilijk met het weer van de maand augustus :lol:

hier toch enkel restjes want er zijn er al wat opgestuurt naar andere HEET hoofden :D

 

gallery_15098_9467_1248676.jpg

 

gallery_15098_9467_1736488.jpg

 

BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

izza nice nice blackbut,

maarre hoe zie je nou of die klaar is?

 

Ik durf geen foto's te plaatsen van mijne pepertjes,

want zijn nu voor de 3e keer aan het bloeien, :lol:

de 1e generatie vruchten is miniatuur gebleven

bij de 2e generatie zit het betere formaat,

en nu weer blompkes??? :huh:

 

moet toch meer gaan lezen over deze heethoofdjes

 

grtz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: :huh: :D

wat soortje heb jij staan Weetje??

een peper is zoals een paprika, dat veranderd

kijk eens goed op de laatste foto's er zit een mooi voorbeeld tussen

die rakker heeft momenteel 4 kleuren

 

BB

Share this post


Link to post
Share on other sites
want er zijn er al wat opgestuurt naar andere HEET hoofden :D

 

BB

:lol:

 

Waarvoor dank, BB :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Clown zen chilli topic heeft me even gewekt :spliff:

de potten beginnen zich te vullen maar er hangt nog heel veel

aan de struiken. ze rijpen maar niet ;)

 

gallery_15098_9467_2594223.jpg

M Jaenette & Turtle Claw

 

gallery_15098_9467_1061693.jpg

M J & Pumpkin

 

gallery_15098_9467_1624424.jpg

Turkse

 

gallery_15098_9467_934648.jpg

Torro Rosso

 

gallery_15098_9467_933309.jpg

Coffee bean & Cayenne

 

gallery_15098_9467_176716.jpg

 

gallery_15098_9467_2286645.jpg

 

gallery_15098_9467_221963.jpg

 

BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

WOW ;)

Ik ben zwaar onder de indruk BB. :spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damn dat ziet er lekker uit!

Ik moet me toch ook maar es gaan verdiepen in pepertjes want het geeft echt een berg super gave kleuren in je tuin!

Heb nog een kleine 3 meter vrij langs de schutting waar ik ze kwijt kan.

Geeft toch ook weer een leuke kleur variatie in de tuin!

 

Gooien jullie ze overal doorheen of...

Lijkt me wel enorm lekker om in chili concarne, lasagne en nog wat gerechten te verwerken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie opbrengst BB , maar je hebt toch nog niet alles geoogst?

 

Prachtige hobby schitzo , en idd heel kleurrijk in de tuin

 

Als je een beetje zoekt vind je de zaden voor een prikkie

Op marktplaats staan ze al voor dik 50 cent per 10 zaden

 

En bij een echte peper zadenboer betaal je tussen de 1 en 3 euro per 10 zaden

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

guesswho? Bedankt!

 

Ik heb net even op marktplaats zitten neuzen en een hoop leuks gevonden.

Zal v.d. week maar eens even het een en ander bestellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@guesswho

 

neen, nog niet 1/4 van wat er aan de planten hangt

heb ik geoogst ;)

een lamp zou wel uitkomst bieden, heb jij geen tent leeg staan???

pleuren we der de pepers in en kunnen we alles oogsten :spliff:

 

BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mij gaat het net zo moeizaam,ze willen maar niet rijpen.

ik heb zelfs nog maar een paar pepers kunnen oogsten

ze lijden onder de hoge luchtvochtigheid+regen,jammer dat ik geen kasruimte heb dit jaar.

ach jah,de mooiste pheno's stek ik voor de winter-rust.

Volgend jaar gaan alle grote pepersoorten op 30Lpotten,en de dwerg-soortjes in van die lange violenbakken voor aan het balkon,dan prop ik die op de schutting,dat scheelt ruimte en is mooier dan tegen schutting aanstaren ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

volgens mij doen de meeste in dit topic iets toch niet goed :P

 

De peperplant is een meerjarige,

die je arme grond moet geven,

te weinig water,

hitte, en weinig voeding,soms

 

gallery_7713_557_262485.jpg

 

Mijn pepers doen het goed, denk ik,

ze bestrijken zo'n 2 m2.

Ze zijn in februarie geplant......................................................2009

In december durfde ze de bloei aan,

 

gallery_7713_557_205330.jpg

 

1e generatie

en die hangen er nu zo bij.........

te laat met oogsten geloof ik ;)

 

2e generatie

in maart 2010 hadden ze wel weer zin om te bloeien,

gallery_7713_557_77767.jpg

 

En die zijn lekker, ;) jawel op tijd knippen is een kunst......

 

Ik denk dat de plant dat we tof vond van zichzelf dus ergens in de zomer begon die aan een nieuwe cyclus,

 

gallery_7713_557_332290.jpg

 

3e generatie

Nog groen, dus ff wachtuh....

 

En volgens mij wil ze gekleurd de kerstmis vieren, wantuh

 

gallery_7713_557_103657.jpg

 

4e generatie.

Opnieuw bloemvorming en knoppen B)

 

Najah, zo gaat dat hier dus zo'n beetje

Ik denk dat ik komend voorjaar het raam wel vol heb.

Of zal ik nou is beter van start gaan?

en echte pepers gaan produceren?

 

grtz van deze peperverfucker,

ik hoop dat dit geen emotionele schade oplevert bij de peperaar.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ de officiele forum schrijver en dichter :P

 

ja dat klopt, maar als ze bloempjes en vruchten gaan dragen

moet je met de chilli focus wel pimpen tot de aanbevolen 10ml/ 1L

dan kunnen ze die dosis wel aan

 

ik geef zo lang ze in groei zijn 1/4 voeding 3/4 water

en je mag ze ook snoeien, minder energie naar het blad meer in de vrucht

na dat je deze vruchten plukt, snoeien(november) en rustig laten overwinteren

ze staan zelfs op gebruikte aarde bij mij

 

 

BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

aha dan is dus 1 ml per 2 liter ietsjes te weinig :P

overwinteren?

Ze doen het eindelijks, hihihi

ik ga idd de energie huishouding wel wat verbeteren.

 

uhm, op zondag de dag des here

blijkt het elke kere

dat ik al vroeg in een stadium beland

waarbij rijmen in bagger verzand.

 

groetels Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mij sterven ze af als ik ze op arme grond zet :P

doe mij maar royalty-mix van plagron,ongebruikt natuurlijk.

daar komen ze in 30L te rusten als ze de eerste bloemen open hebben,jolokia's houden van mest ;)

Dorset naga houdt ook van mest,maar violetta kan met heel weinig af,net zoals de mamma's en de andere tengere soortjes moet je met beleid voeden inderdaad.

zowieso de meeste pepers dus,behalve de special-soortjes zoals jolokia of dorset naga,die verbruiken veel meer voeding dan de rest.

en houden dus ook van een matig vochtig grondje.

ik houd ook van genoeg buffer,voor als ik een keer wat later kan voeden dan eigenlijk moet.

ook blijf ik pepers plukken om de aanmaak ervan te stimuleren.

maar met de waardeloze Augustus van laatst wil het niet echt vorderen zoals vorig jaar.

maar ik heb nu nog niet eens 1/3e geplukt,en het is al veel,dus de cijfers doen er niet onder,alleen de tijd+temp ;)

Ik ga ze vandaag stekken,de mooiste pheno's blijven voor volgend jaar,de rest sterft aan het eind v/h seizoen.

de stekken gaan uiteraard in de rust en komen in 30L potten volgend seizoen,voor een verhoogde opbrengst.

ik ben uitermate tevreden over Fatalii,er komen heeeel veeel erg mooie/grote pepers aan,uiteraard gedoneerd door BB.

Hou ze heter dan heet! >(pijnreflex?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

De zon is er beste pepervrienden

zet al jullie potten in volle zon :P

 

alles in het midden van de tuin gezet, nu hebben ze heel de dag zonlicht

natuurlijk moet je rijpen vruchten plukken, meer sap voor de kleintjes ;)

die nog moeten rijpen

 

@Collie

 

ieder zen manier is anders, zie dat jij met potten van 30L bezig bent(heel grote buffer)

BB zen potten tussen de 4L en de 11L, klein bufferke he, dan moet het anders hoor

voor Weetje is mijn manier het beste, die is ook in 7L potten bezig

 

en nu de hot baby's na het plukken, er hangen er nog genoeg aan ;)

 

gallery_15098_9467_2788358.jpg

 

gallery_15098_9467_3893839.jpg

 

gallery_15098_9467_1509293.jpg

 

gallery_15098_9467_2879274.jpg

deze peper kan niet zo goed tegen ons klimaat

 

gallery_15098_9467_3032836.jpg

 

 

BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

fijn he blackbut zo spelen met je kindjes :wacko:

 

vandaag is den dag dat weetje sausje maken mag.

1 pingpong sized chilipeper

gepureerd zonder schil

half blikje tomatenpuree

enige gemberwortel en gembersiroop

beetje rauwe honing

peper/zout

uitgeknepen manderijn.

 

en na voorzichtig de scherpte tot mij te laten komen,

was die psies goed voor een beginnert,

na minuut of 4 op de piek van de scherpte.

 

knoflook-komkommersaus

gemberwortel-kwark-kerriesausje

 

en de gyros ging schoon op.

 

Conclusie: er wordt vaker peper gegeten in huize Weetje

en ik ben blij dat ik nu eindelijk mijn horizon verlegt heb in het groen.

Met dank aan de topicstarter en stimulerende peperleden <_<

 

grtz Weetje.

 

ps. er zijn inderdaad weer nieuwe scheuten bij gekomen.

die 50 ml. pepervoeding is op, ik denk dat ik op biogreen pk13-14 overga,

wat denken de pro's ervan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mijn pepers zijn nog steeds groen... heb de plant nu in een pot gezet achter het raam voor de winter(en hopelijk rijpen die pepers nog eens af)

Share this post


Link to post
Share on other sites

op een warme plek achter een raam met veel licht

ze zullen wel afrijpen

 

van maandag op dinsdag vries temperaturen

BB zen pepers staan in de garage en ik hoop dat ze zo

zullen verder rijpen <_<

 

de mensen die FATALII van mij hebben gekregen:

goed nieuws, bij het bereiden vd saus voordurend tranende ogen, hoesten,

niezen, ni te doen-STRAF SPUL :wacko: erger dan de M. Jaenette

 

@forum dichter, pk op pepers??? kwee ni

en fijn he, je eigen sambal saus maken

ps: in pepers zitten stoffen die goed zijn tegen ....

 

BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heethoofden,

Help de arme peperplanten de winter door!

 

Mijn pepers uit India lijken qua formaat en vorm op de turkse van Blackbut.

 

gallery_20098_7251_139805.jpg

 

Maar ik heb een groene soort en ze hangen er al een paar maanden aan.

Hoe weet ik nu wanneer die rijp zijn?

 

Ik heb ook een paar struiken zoals Weetje ze kweekt. Eerst zijn de vruchten bleekjes groen,

dan donkerder groen, en dan komt het verkleuren, zeer spectaculair, mooie kleur-overgangen:

 

gallery_20098_7251_64818.jpg

 

Zo eentje stond er buiten maar kon alle regen niet verwerken.

Leek compleet verzopen.

In een paar dagen tijd vielen alle vruchten er af en al het blad werd bruin en viel ook.

Op sterven na dood, alleen de stengel nog groen.

Ik heb toen rigoureus gesnoeid en het overblijfsel in verse aarde en vensterbank geplant.

En, wonder boven wonder, nu doet ie het weer:

 

gallery_20098_7251_121168.jpg

 

Overwinter, afrijpen en bonsai-training:

 

gallery_20098_7251_297898.jpg

 

Deze staat plant nu een paar weken in de lage bonsai-pot na flinke wortelsnoei.

In zulke potten zitten twee draingaten, zodat je de kluit kunt vastbinden, de pot is 25 cm breed, de plant is (nu nog) 40 cm hoog.

Op de website van Fatalii staat alle uitleg over de "bonchi" techniek.

Grappig dat deze Finse peperspecialist werkt met cannabis-voeding (topmax),

terwijl de cannabisspecialisten hier het vooral met chilifocus schijnen te doen.

Op het Hollandse chilli-forum lees ik dat het belangrijkste voordeel van chilifocus waarschijnlijk de toegevoegde humus-zuren zijn. Maar dat zit tegenwoordig zelfs in Pokon. Hier het recept van noekepoek:

 

Ik heb al van alles geprobeerd, Chilli focus, vloeibaar tomatenvoedsel, flesje A en flesje B, maar nu knutsel ik de voeding zelf in elkaar.

 

1 liter bier, 1 1/2 liter warm water, 3/8 liter ammonia en 3/4 liter bitterzout geeft 4 liter voedsel en dat is voldoende voor 500 liter gietwater.

 

Het gebruikte bier komt van LIDL-Duitsland en kost 29 cent per halve liter. Je zou ook Heineken kunnen gebruiken, daar zit ook helemaal niets anders in dan water, mout en hop. Bitterzout kost 5 á 6 euro per kilo en ammonia stond in het keukenkastje. Kosten bedragen dan minder dan 5 euro.

 

Proost!

Share this post


Link to post
Share on other sites

zijn er trouwens nog speciale dingen die ik moet weten voor overwinteren?

mijn plantje staat nu al even binnen, 1 peper is nu vrijwel helemaal rood, de 2e heeft nog 1 wat groenige vlek en de 3e is net vandaaf begonnen met kleuren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon oogsten die pepers. Een peper moet helemaal niet rijp zijn voordat je 'm kan opeten.

Bekendste voorbeeld is de groene paprika, dat is gewoon dezelfde paprika als de rode maar vroeger geoogst.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb wel gemerkt dat er verschil in heetheid is als je vroeger oogst

Hoe langer ze hingen hoe heter ze werden

Ik hield ongeveer 2 maand tijd om te rijpen aan

 

@ FOTH

 

Mooie bonchi! ik stoei er ook al mee

Dit exemplaar (serrano) heb ik gisteren onder handen genomen

 

gallery_19024_7390_428359.jpg

 

Binnenkort snoei ik de wortels bij en plaats ik hem in zo'n mooie platte schaal

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die mag er ook zijn, Guesswho?.

Mooie dikke stam, en de wortels al bloot liggen.

Ga je die over een rots trainen?

 

@zookaba: Een lichte (zonnige) plaats geven, niet te koud.

Geen plaagdieren mee naar binnen nemen en blijven oppassen voor witte vlieg en luis.

Een keertje verpotten en snoeien kan, maar hoeft niet.

Als alles goed gaat heb je volgend jaar zoiets:

 

 

Aan het eind van het filmpje verteld de "redneck" dat ze in de winter bijna dood waren gevroren.

Een jaar later:

 

 

Een laatste update uit het mooie trailerpark:

 

 

@donjon: Met paprika's gaat het misschien, maar onrijp vond ik die groene uit India niet te vreten.

Geen smaak en nul hitte.

Maar ik zal er binnenkort nog eentje proeven.

Tot dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...