guesswho? 11 Posted August 22, 2010 Mijn pepers gaan ook prima op de gold label specialmix Madam jeanette 1 Met 73 pepers Madam jeanette 2 Met 102 pepers En tot slot de Habanero Daaraan zitten zo'n 67 pepers Sinds een maand kleuren de pepers vanaf onderen oranje en later knal rood Verder staan er nog jalapeno en serrano pepers Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted September 3, 2010 @KTM dat klopt, die pepers komen uit een tuincentra van hier ik ben aan het oogsten, het gaat niet zoals het hoort buiten de Turkse waar ik alle weken 30 stuks afhaal gaat het heel traag, niet moeilijk met het weer van de maand augustus hier toch enkel restjes want er zijn er al wat opgestuurt naar andere HEET hoofden BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted September 3, 2010 izza nice nice blackbut, maarre hoe zie je nou of die klaar is? Ik durf geen foto's te plaatsen van mijne pepertjes, want zijn nu voor de 3e keer aan het bloeien, de 1e generatie vruchten is miniatuur gebleven bij de 2e generatie zit het betere formaat, en nu weer blompkes??? moet toch meer gaan lezen over deze heethoofdjes grtz Weetje Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted September 3, 2010 wat soortje heb jij staan Weetje?? een peper is zoals een paprika, dat veranderd kijk eens goed op de laatste foto's er zit een mooi voorbeeld tussen die rakker heeft momenteel 4 kleuren BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
Richard 3 Posted September 3, 2010 want er zijn er al wat opgestuurt naar andere HEET hoofden BB Waarvoor dank, BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted September 13, 2010 The Clown zen chilli topic heeft me even gewekt de potten beginnen zich te vullen maar er hangt nog heel veel aan de struiken. ze rijpen maar niet M Jaenette & Turtle Claw M J & Pumpkin Turkse Torro Rosso Coffee bean & Cayenne BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted September 13, 2010 WOW Ik ben zwaar onder de indruk BB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Schitzo 0 Posted September 14, 2010 Damn dat ziet er lekker uit! Ik moet me toch ook maar es gaan verdiepen in pepertjes want het geeft echt een berg super gave kleuren in je tuin! Heb nog een kleine 3 meter vrij langs de schutting waar ik ze kwijt kan. Geeft toch ook weer een leuke kleur variatie in de tuin! Gooien jullie ze overal doorheen of... Lijkt me wel enorm lekker om in chili concarne, lasagne en nog wat gerechten te verwerken! Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted September 14, 2010 Mooie opbrengst BB , maar je hebt toch nog niet alles geoogst? Prachtige hobby schitzo , en idd heel kleurrijk in de tuin Als je een beetje zoekt vind je de zaden voor een prikkie Op marktplaats staan ze al voor dik 50 cent per 10 zaden En bij een echte peper zadenboer betaal je tussen de 1 en 3 euro per 10 zaden Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Schitzo 0 Posted September 14, 2010 guesswho? Bedankt! Ik heb net even op marktplaats zitten neuzen en een hoop leuks gevonden. Zal v.d. week maar eens even het een en ander bestellen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted September 14, 2010 @guesswho neen, nog niet 1/4 van wat er aan de planten hangt heb ik geoogst een lamp zou wel uitkomst bieden, heb jij geen tent leeg staan??? pleuren we der de pepers in en kunnen we alles oogsten BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 16, 2010 Bij mij gaat het net zo moeizaam,ze willen maar niet rijpen. ik heb zelfs nog maar een paar pepers kunnen oogsten ze lijden onder de hoge luchtvochtigheid+regen,jammer dat ik geen kasruimte heb dit jaar. ach jah,de mooiste pheno's stek ik voor de winter-rust. Volgend jaar gaan alle grote pepersoorten op 30Lpotten,en de dwerg-soortjes in van die lange violenbakken voor aan het balkon,dan prop ik die op de schutting,dat scheelt ruimte en is mooier dan tegen schutting aanstaren Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted September 19, 2010 volgens mij doen de meeste in dit topic iets toch niet goed De peperplant is een meerjarige, die je arme grond moet geven, te weinig water, hitte, en weinig voeding,soms Mijn pepers doen het goed, denk ik, ze bestrijken zo'n 2 m2. Ze zijn in februarie geplant......................................................2009 In december durfde ze de bloei aan, 1e generatie en die hangen er nu zo bij......... te laat met oogsten geloof ik 2e generatie in maart 2010 hadden ze wel weer zin om te bloeien, En die zijn lekker, jawel op tijd knippen is een kunst...... Ik denk dat de plant dat we tof vond van zichzelf dus ergens in de zomer begon die aan een nieuwe cyclus, 3e generatie Nog groen, dus ff wachtuh.... En volgens mij wil ze gekleurd de kerstmis vieren, wantuh 4e generatie. Opnieuw bloemvorming en knoppen Najah, zo gaat dat hier dus zo'n beetje Ik denk dat ik komend voorjaar het raam wel vol heb. Of zal ik nou is beter van start gaan? en echte pepers gaan produceren? grtz van deze peperverfucker, ik hoop dat dit geen emotionele schade oplevert bij de peperaar....... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted September 19, 2010 @ de officiele forum schrijver en dichter ja dat klopt, maar als ze bloempjes en vruchten gaan dragen moet je met de chilli focus wel pimpen tot de aanbevolen 10ml/ 1L dan kunnen ze die dosis wel aan ik geef zo lang ze in groei zijn 1/4 voeding 3/4 water en je mag ze ook snoeien, minder energie naar het blad meer in de vrucht na dat je deze vruchten plukt, snoeien(november) en rustig laten overwinteren ze staan zelfs op gebruikte aarde bij mij BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted September 19, 2010 aha dan is dus 1 ml per 2 liter ietsjes te weinig overwinteren? Ze doen het eindelijks, hihihi ik ga idd de energie huishouding wel wat verbeteren. uhm, op zondag de dag des here blijkt het elke kere dat ik al vroeg in een stadium beland waarbij rijmen in bagger verzand. groetels Weetje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 19, 2010 Bij mij sterven ze af als ik ze op arme grond zet doe mij maar royalty-mix van plagron,ongebruikt natuurlijk. daar komen ze in 30L te rusten als ze de eerste bloemen open hebben,jolokia's houden van mest Dorset naga houdt ook van mest,maar violetta kan met heel weinig af,net zoals de mamma's en de andere tengere soortjes moet je met beleid voeden inderdaad. zowieso de meeste pepers dus,behalve de special-soortjes zoals jolokia of dorset naga,die verbruiken veel meer voeding dan de rest. en houden dus ook van een matig vochtig grondje. ik houd ook van genoeg buffer,voor als ik een keer wat later kan voeden dan eigenlijk moet. ook blijf ik pepers plukken om de aanmaak ervan te stimuleren. maar met de waardeloze Augustus van laatst wil het niet echt vorderen zoals vorig jaar. maar ik heb nu nog niet eens 1/3e geplukt,en het is al veel,dus de cijfers doen er niet onder,alleen de tijd+temp Ik ga ze vandaag stekken,de mooiste pheno's blijven voor volgend jaar,de rest sterft aan het eind v/h seizoen. de stekken gaan uiteraard in de rust en komen in 30L potten volgend seizoen,voor een verhoogde opbrengst. ik ben uitermate tevreden over Fatalii,er komen heeeel veeel erg mooie/grote pepers aan,uiteraard gedoneerd door BB. Hou ze heter dan heet! >(pijnreflex?) Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted September 22, 2010 De zon is er beste pepervrienden zet al jullie potten in volle zon alles in het midden van de tuin gezet, nu hebben ze heel de dag zonlicht natuurlijk moet je rijpen vruchten plukken, meer sap voor de kleintjes die nog moeten rijpen @Collie ieder zen manier is anders, zie dat jij met potten van 30L bezig bent(heel grote buffer) BB zen potten tussen de 4L en de 11L, klein bufferke he, dan moet het anders hoor voor Weetje is mijn manier het beste, die is ook in 7L potten bezig en nu de hot baby's na het plukken, er hangen er nog genoeg aan deze peper kan niet zo goed tegen ons klimaat BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted October 15, 2010 fijn he blackbut zo spelen met je kindjes vandaag is den dag dat weetje sausje maken mag. 1 pingpong sized chilipeper gepureerd zonder schil half blikje tomatenpuree enige gemberwortel en gembersiroop beetje rauwe honing peper/zout uitgeknepen manderijn. en na voorzichtig de scherpte tot mij te laten komen, was die psies goed voor een beginnert, na minuut of 4 op de piek van de scherpte. knoflook-komkommersaus gemberwortel-kwark-kerriesausje en de gyros ging schoon op. Conclusie: er wordt vaker peper gegeten in huize Weetje en ik ben blij dat ik nu eindelijk mijn horizon verlegt heb in het groen. Met dank aan de topicstarter en stimulerende peperleden grtz Weetje. ps. er zijn inderdaad weer nieuwe scheuten bij gekomen. die 50 ml. pepervoeding is op, ik denk dat ik op biogreen pk13-14 overga, wat denken de pro's ervan? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zookaba 2 Posted October 15, 2010 mijn pepers zijn nog steeds groen... heb de plant nu in een pot gezet achter het raam voor de winter(en hopelijk rijpen die pepers nog eens af) Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted October 16, 2010 op een warme plek achter een raam met veel licht ze zullen wel afrijpen van maandag op dinsdag vries temperaturen BB zen pepers staan in de garage en ik hoop dat ze zo zullen verder rijpen de mensen die FATALII van mij hebben gekregen: goed nieuws, bij het bereiden vd saus voordurend tranende ogen, hoesten, niezen, ni te doen-STRAF SPUL erger dan de M. Jaenette @forum dichter, pk op pepers??? kwee ni en fijn he, je eigen sambal saus maken ps: in pepers zitten stoffen die goed zijn tegen .... BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted October 24, 2010 Heethoofden, Help de arme peperplanten de winter door! Mijn pepers uit India lijken qua formaat en vorm op de turkse van Blackbut. Maar ik heb een groene soort en ze hangen er al een paar maanden aan. Hoe weet ik nu wanneer die rijp zijn? Ik heb ook een paar struiken zoals Weetje ze kweekt. Eerst zijn de vruchten bleekjes groen, dan donkerder groen, en dan komt het verkleuren, zeer spectaculair, mooie kleur-overgangen: Zo eentje stond er buiten maar kon alle regen niet verwerken. Leek compleet verzopen. In een paar dagen tijd vielen alle vruchten er af en al het blad werd bruin en viel ook. Op sterven na dood, alleen de stengel nog groen. Ik heb toen rigoureus gesnoeid en het overblijfsel in verse aarde en vensterbank geplant. En, wonder boven wonder, nu doet ie het weer: Overwinter, afrijpen en bonsai-training: Deze staat plant nu een paar weken in de lage bonsai-pot na flinke wortelsnoei. In zulke potten zitten twee draingaten, zodat je de kluit kunt vastbinden, de pot is 25 cm breed, de plant is (nu nog) 40 cm hoog. Op de website van Fatalii staat alle uitleg over de "bonchi" techniek. Grappig dat deze Finse peperspecialist werkt met cannabis-voeding (topmax), terwijl de cannabisspecialisten hier het vooral met chilifocus schijnen te doen. Op het Hollandse chilli-forum lees ik dat het belangrijkste voordeel van chilifocus waarschijnlijk de toegevoegde humus-zuren zijn. Maar dat zit tegenwoordig zelfs in Pokon. Hier het recept van noekepoek: Ik heb al van alles geprobeerd, Chilli focus, vloeibaar tomatenvoedsel, flesje A en flesje B, maar nu knutsel ik de voeding zelf in elkaar. 1 liter bier, 1 1/2 liter warm water, 3/8 liter ammonia en 3/4 liter bitterzout geeft 4 liter voedsel en dat is voldoende voor 500 liter gietwater. Het gebruikte bier komt van LIDL-Duitsland en kost 29 cent per halve liter. Je zou ook Heineken kunnen gebruiken, daar zit ook helemaal niets anders in dan water, mout en hop. Bitterzout kost 5 á 6 euro per kilo en ammonia stond in het keukenkastje. Kosten bedragen dan minder dan 5 euro. Proost! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zookaba 2 Posted October 25, 2010 zijn er trouwens nog speciale dingen die ik moet weten voor overwinteren? mijn plantje staat nu al even binnen, 1 peper is nu vrijwel helemaal rood, de 2e heeft nog 1 wat groenige vlek en de 3e is net vandaaf begonnen met kleuren Quote Share this post Link to post Share on other sites
donjon 1 Posted October 25, 2010 Gewoon oogsten die pepers. Een peper moet helemaal niet rijp zijn voordat je 'm kan opeten. Bekendste voorbeeld is de groene paprika, dat is gewoon dezelfde paprika als de rode maar vroeger geoogst. Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted October 25, 2010 Ik heb wel gemerkt dat er verschil in heetheid is als je vroeger oogst Hoe langer ze hingen hoe heter ze werden Ik hield ongeveer 2 maand tijd om te rijpen aan @ FOTH Mooie bonchi! ik stoei er ook al mee Dit exemplaar (serrano) heb ik gisteren onder handen genomen Binnenkort snoei ik de wortels bij en plaats ik hem in zo'n mooie platte schaal Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted October 25, 2010 Die mag er ook zijn, Guesswho?. Mooie dikke stam, en de wortels al bloot liggen. Ga je die over een rots trainen? @zookaba: Een lichte (zonnige) plaats geven, niet te koud. Geen plaagdieren mee naar binnen nemen en blijven oppassen voor witte vlieg en luis. Een keertje verpotten en snoeien kan, maar hoeft niet. Als alles goed gaat heb je volgend jaar zoiets: Aan het eind van het filmpje verteld de "redneck" dat ze in de winter bijna dood waren gevroren. Een jaar later: Een laatste update uit het mooie trailerpark: @donjon: Met paprika's gaat het misschien, maar onrijp vond ik die groene uit India niet te vreten. Geen smaak en nul hitte. Maar ik zal er binnenkort nog eentje proeven. Tot dan. Quote Share this post Link to post Share on other sites