FoolOnTheHill 1,676 Posted October 17, 2011 Het was een slechte zomer voor mijn pepers. Weinig zon en ook weinig vruchten. Vorige week heb ik de planten naar binnen gehaald, in een poging ze op de vensterbank te laten overwinteren. Ze hadden ook last van luizen, dus ik heb ze eerst maar flink schoon gespoten. Na mijn min of meer geslaagde tests met het enten van Cannabis, Heb ik het idee opgevat om dat ook eens met de pepers te proberen. Meerdere kleurtjes, of zelfs verschillende vruchten kweken aan één plant, dat moet mogelijk zijn. Op het web lees ik dat enten opbrengstverhogend kan werken, sommige soorten paprika geven tot 27% meer vruchten wanneer ze op een andere onderstam worden geënt. En om problemen met wortelziektes op te vangen worden Capsicums vaak geënt op de onderstammen van Tomaten. Dus zodra de planten zich hebben aangepast aan het klimaat binnen, en weer nieuwe groei vertonen, ga ik het maar eens proberen. Een tak van de gele C. Chinense vastmaken aan een plant met rode vruchten. En er staan toevallig ook twee tomatenplanten in de keuken voor het raam die binnenkort hun onderstam en wortelstelsel kunnen doneren. tot later... Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted October 25, 2011 Zo gezegd, zo gedaan. De dikke harige steel is een tomatenplant. de dunnere gladde steel is de peper. De stelen zijn tot halverwege weggesneden, en de wonden zijn op elkaar geklemd, in de hoop dat de stengels aan elkaar groeien. De boel zit nu drie dagen aan elkaar. het bovenstuk van de tomaat hangt slap, maar de peper maakt nieuw blad boven de ent- plek. Ik laat dit nog een weekje zo zitten. Daarna gaat de knijper en de pleister er af, en in geval van vergroeiing ga ik de onderkant van de peperplant en de bovenkant van de tomaat los knippen. Even geduld nog. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted February 16, 2012 TRINIDAD MORUGA IS DE HEETSTE PEPER Onderzoekers van het chili-instituut aan de universiteit van New Mexico (VS) zijn eruit: de Trinidad Moruga Scorpion is offcieel de heetste peper ter wereld. Dit is geen peper die je lekker door je salsa roert. Hij is zo scherp dat je een zeer geoefende peper-eter moet zijn om hem aan te kunnen en koks die ermee werken moeten handschoenen aan als ze de peper verwerken. Volgens één van de onderzoekers van het instituut is het een 'geniepige peper' omdat hij eerst mild lijkt en dan steeds scherper wordt in de mond. Nieuwe kampioen De Trinidad Moruga volgt daarmee de Naga Jolokia op, die als heetste peper in het Guiness Book staat. Hoe heet een peper is, is af te lezen op de Scovilleschaal. Bij een waarde van 500 tot 1000 ervaren mensen een gerecht als scherp. Jalapeñopeper scoort tussen de 2500 en 8000 eenheden op de schaal. De Trinidad Moruga Scorpion scoort meer dan 1,2 miljoen eenheden op de Scovilleschaal, sommige pepers zelfs boven de 2 miljoen. Sausmakers willen meer peperkennis Volgens het instituut is het de eerste keer dat op deze manier wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar pepers. De onderzoekers plantten van alle bekende hete soorten 125 planten en bepaalden in het lab de hoeveelheid capsaïcine, de stof die peper heet maakt. De pepers waren zo scherp dat de studenten die ze oogstten vier paar latex handschoenen per keer verbruikten. De capsaïcine vrat door de handschoenen heen. bron Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted February 16, 2012 Komend weekend gaan we beginnen aan peperseizoen 2012 Hoe pittig zal het deze keer zijn Grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
No-Zem 1 Posted February 17, 2012 Olhá, Ik ben een beetje laat, normaal begin ik in Januari met ontkiemen maar heb geen zaden meer. Iemand ervaring met peperzaden.nl, of misschien een andere online winkel ? Grtz.N. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aad 73 Posted February 17, 2012 Vreeken's zaden(pepers er even als zoekterm invoeren). Ik ben zelf niet meer zo van het hete tegenwoordig,mijn maag protesteerd bij de gedachte alleen al. Maar qua winkel erg goede ervaringen mee. Ik ga binnenkort wat vleesetende plantjes van zaad groot proberen te brengen,kan nog leuk worden. Grtz. Aad Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted February 17, 2012 Bolster vind ik persoonlijk beter nog,maar ik weet niet of die pepers hebben.Mijn bloembollen haal ik iig altijd daar met de mooiste bloemen als resultaat. @aad Succes,ik koop die carnivorous wel voor 2,95 in tuincentrum.Houd ons wel op de hoogte hoe het verloopt aub. Grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
ejb 12 Posted February 18, 2012 dus als je in de zomer peper wil kweken moet je nu al zaaien toch? ik zal eens mooie zaden bij vreekens uitzoeken. ejb Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted February 18, 2012 Kheb ze gister gezaaid in de Rootshooters.Hopelijk in een week of 2 een mooie lading boven. Je kan ze ook gewoon overhouden hoor ejb.Zet ze in het najaar na de oogst in je hokje erbij.Ff terug knippen eventueel.In het voorjaar kan die gewoon weer naar buiten hoor Grtz twin Ps ik zoek nog madame janette zaden en wat ander mooi superscherp spul.Kan iemand me daaraan helpen?? Grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
ejb 12 Posted February 18, 2012 ik bedenk me net ik hoef helemaal geen zaden te kopen, ik heb zaden in thailand gekocht, echte thaise pepertjes!!!! de kleine hete en de normale hete... kikke. ik heb geen binnenhok....... ejb Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted February 18, 2012 Vensterbank overleven ze het ook wel in de winter.Alleen in je tentje komen ze er net wat beter door Succes met je thaise pepers.En zaden kopen hoef je nooit.Ga naar surinaamse winkel en koop de peper die je wil.Thuis drogen en je heb je eigen zaden. Vanaf dan ist nog 1-2 vruchten per jaar bewaren en je heb altijd je eigen peperzaadjes. Grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
ejb 12 Posted February 18, 2012 ok, weer wat geleerd, maar bij vreekens hebben ze zulke leuke gekke rare hete lekkere pepertjes....... eigenlijk kan ik niet meer heet eten vanwege mijn buik, maar ik doe ut nog wel hahahahaha savonds gewoon wat extra smoken tegen de pijn....... ik zal eens kijken hoeveel zaden er in een zakje zitten, als ik veel heb stuur ik je wel wat op. hoeveel zaadjes heb je nodig voor één plantje? wat is de ontkiemkracht meestal? bij wietzaden komt bij mij 95% op ofzo..... ejb Quote Share this post Link to post Share on other sites
No-Zem 1 Posted February 18, 2012 Thnx Aad & Twin, Het gaat toch peperzaden.nl worden omdat ze een zeer uitgebreid assortiment hebben. Twin; we keep in touch ! Grtz.Nooz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted February 18, 2012 Mijn ervaring met peperzaden is dat een 60-80% opkomt. Grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
ejb 12 Posted February 18, 2012 ik heb twee zakjes gevonden ( ik dacht dat ik meer had, ga morgen verder zoeken....) de soortjes: Selected Bird Pepper, kleine dikke groene/rode pepers 30 zaadjes Wiang Ping Pepper, groen/oranje./rode pepers 190 zaadjes germination 55% staat op het zakje, verder veel thais wat ik niet kan lezen.... even wat linkjes, dit zakje heb ik !!!!!!!!!!!!! heetste thaise peper !!!kikke: http://www.simply-thai.com/Thai-Market_Tha..._wiang-ping.htm de zaden komen van: Chua Yong Seng Seed Co.,ltd. hopelijk kan ik de andere zakjes ook vinden, ik heb een maat van me thaise groente zaden gegeven voor de moestuin, heb zelf de tomaat en deze peper zaden. morgen ha ik ermee bezig m te ontkiemen. ejb Quote Share this post Link to post Share on other sites
nameinanka 0 Posted May 22, 2012 Op dit moment heb ik Bhut Jolokia, Habanero geel, Mdme Jeanette en een spaanse peperplant staan. Staan lekker in het zonnetje te genieten. Van de Bhut en de Habanero heb ik ook een exemplaar op aeroponics groeien, ben benieuwd wat het verschil tussen aarde en hydro zal zijn. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ejb 12 Posted May 24, 2012 thaise peper staat buiten in de pot !!!!! ik was wel wat laat met zaaien......maar goed.....we zien wel. ejb Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted May 24, 2012 20 minizonnebloemen in het gemeenteplantsoen zojuist naar buiten verhuist cherry tomaat(geld niet ) Jalapeno chilipeper csipos alma paprika aladhin sierpeper Dropplant Maxi Mari-mexicaanse dragon- MOrgen naar buiten slangenkruid hibiscus Lavendula dat het een mooie zomer mag worden greetz Weetje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jan de Ripper 61 Posted May 24, 2012 Hier heb ik ook weer een bhut jolokia staan. Weliswaar sinds kort niet meer de heetste peper ter wereld, maar nog heet zat. Ze zijn nog supergezond ook (klik). Mijn vrouw kan er ook vaak een beginnende migraine aanval mee tegenhouden. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Monti 63 Posted June 10, 2012 Is er iemand op het forum die pepers in een hydroinstallatie heeft staan? Ik vraag me af wat voor voeding je hier het best voor kan gebruiken. Gr Monti Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted June 10, 2012 Ik heb hier een filmpje van een kweekje van pepers op Hydro. Gewoon een A&B hydrovoeding. Dit was een kweekje dat ik heb gedaan met Chrysanten en Chili's. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Monti 63 Posted June 11, 2012 Ok thanks voor de info Maar hoe zit het dan met de consumptie van de pepers. Want bij wiet bouw je de voeding af, zodat je kan spoelen en je wiet schoon wordt. Maar bij een peperplant kun je een hele tijd door blijven oogsten dus afbouwen zit er niet in. Kun je die pepers dan gewoon eten? Misschien een beetje vreemde vraag... Gr Monti Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted August 25, 2012 Pepers rook je niet, maar pepers moeten voor de vruchten wel voeding hebben, dus maw je bouwt de voeding niet af. Iemand bekend met dit flesje??? Prima van smaak & goed pikant, voor velen te heet maar wordt binnenkort getest door een Thaise dame of het heet genoeg is. Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites
P H donner 841 Posted September 10, 2012 heb nix met pepers kweken alleen op de roti vind ik het lekker Maar HIER wat Info over hoe schimmels peper heet maakt,en lees ook hier,aan elk voordeel zit een nadeel Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted October 4, 2012 Hoe heter hoe beter, meer mycorrhiza schimmels in je grond maakt ze misschien ook heter Encona heeft een nieuw flesje extra hot Hot Pepper Mash (Red Scotch Bonnet Peppers, Yellow Scotch Bonnet Peppers, Jolokia Peppers, Salt, Acetic Acid( (55%) Water, Onion Powder, Birds Eye Chilli, Garlic Powder, Mustard Powder, Modified Maize Starch, Stabiliser: Xanthan Gum (E415), Preservative: Potassium Sorbate (E202). Allergens Notice: Contains Mustard Matouk's was niet heet genoeg voor de Thaise dame. Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites