blackbut 19 Posted December 21, 2009 Tijd voor vers bloed het verse gebroed met dank aan COLLIEWEED ik heb vorig jaar temperaturen tot -13 gehad in men garage maar, de Turkse pepers leefde nog in de lente trouwens de streek waar de Turkse vandaan komen daar vriest het wel enige dagen, elk jaar groene groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
No-Zem 1 Posted December 21, 2009 Pepers in de winter.....buiten??? Uuuuh.. meteen vers invriezen die handel.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted December 21, 2009 Geloof dat pepers hun heetheid verliezen als je ze invriest Ben benieuwd hoe dat nu bij jou is ? Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
No-Zem 1 Posted December 22, 2009 Ja volgens mij heb je gelijk maar nog goed te gebruiken hoor, alleen die hierboven zijn niet meer voor consumptie geschikt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
donjon 1 Posted December 22, 2009 Heb ook wat zaad gekocht. Binnenkort ontkiem ik de volgende soortjes. Black Scorpion Tongue (C. annuum) Aji Cristal (C. baccatum) Bolivian Rainbow (C. annuum) Champion (C. baccatum) Habanero, Brown Large (C. chinense) Tepin, Guatemala (C. annuum) Vroeg begonnen is half gewonnen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted December 22, 2009 Heet hallo lekkere chili's van me . Ik heb een receptje voor de liefhebbers van Sweet chili-saus! 50 ml. kruidenazijn 200 Gr.(palm)suiker 2 uien(zeer fijn gehakt) 2 tenen knoflook(zeer fijn gehakt) 150 Gr. verse chili's (gehakt,soort naar keus) Nuoc Mam(thaise vissaus) Ketjap Manis of zeezout Djahe poeder(gemberpoeder) Zet de gehakte chili's voor 15 min.in heet water,Mik de gehakte uien en knoflook in de hete (wok)pan. fruit de uien goed aan(2/3minuten,niet laten aanbranden dat smaakt bitter!),beginnen de uien een beetje te kleuren de Djahe erbij met de (uitgelekte) pepers en goed bakken voor 5/6 minuten. Nu gooi je de suiker erbij en zet je het vuur laag,als de suiker is gesmolten doe je de azijn erbij nadat de suiker erbij gesmolten is moet het nog 15 min. zachtjes verwarmd maar niet koken! daarna af laten koelen en op smaak brengen met ongeveer 1 eetlepel ketjap en 2 eetlepels nuoc mam(vissaus) Als je de laatste twee dingen doet terwijl de saus nog warm is zal deze te zout worden als ie koud is... Eet Smakelijk! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted December 22, 2009 @ B.B. :Dude wat staan je fire-kiss er schattig bij! De rest komt eraan ben vandaag pakketje aan het maken^^ alle heethoofden opgelet, ik heb nog te ruil: Gele jeanette,Oranje jeanette, my sweet little chili's(gedroogde vrucht) En volgend seizoen heb ik 8 soorten erbij Latere posts bevat misschien een simpel sambal-recept(geen geheime ) voor de liefhebbers. Peace, Collie weed. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted December 31, 2009 Een goed nieuwjaar! Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted January 15, 2010 heren, het is het ideale moment om nog even peper zaad te gaan ruilen vanaf de maand februari kan men gewoon op de vensterbank met een heerlijk temperatuurtje kiemen, anders in de propegator onze lieve hete schatten laten kiemen ik zal later wat foto's plaatsen want BB is natuurlijk al in dec beginnen kiemen en heeft al vers jong grut het was nodig, gezien de uitval deze winter hete groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
donjon 1 Posted January 15, 2010 Het startshot is gegeven. Deze zaden zijn zaterdag 9 januari geplant. Enkel de Aji Christals geven momenteel nog geen teken van leven. De 'Champion' is in ieder geval al kampioen in het ontkiemen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted January 15, 2010 @donjon scherp bezig jongen en weer soortjes die ik niet heb eerst en vooral slecht nieuws deze idioot gaat in oktober nog even voeden met Chilli focus Resultaat-de oerplant die ik levend uit Turkye heb mee genomen dood, de mamas heb ik net op tijd kunnen redden door te spoelen van de Torro Rosso leeft er nog 1 van de 4 en de Galopenos heeft het overleefd waar ik dat godverd. gehaald heb gelukkig back-up seeds trouwens de Galapenos is voor de 2e maal vruchten aan het dragen, ja bijna rijpe in januari het jonge grut en iets oudere van december SPECIAL THANK'S TO COLLIE WEED dat witte plestic bakje is een overblijfsel van het kerst en nieuw voeding verpakking een gratis propegator de aarde bestaat uit: light mix van A & T lava meel wormenmest groene klei meel schindells mineralen beender meel biovin mag en cal meel gedroogd koemest hete groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
donjon 1 Posted January 15, 2010 @donjon scherp bezig jongen en weer soortjes die ik niet heb Thx blackbut, op het einde van het seizoen zaden ruilen? Ben vooral benieuwd naar de black scorpion tongue. En ik hoop van de bolivian rainbow volgend jaar een bonchi te maken. Deze 'Champion' schijnt dan weer overheerlijk te zijn als je 'm eet vers van de plant, net voordat hij rijp is. En deze bruine habanero schijnt heel lekker, maar ook heel hot te zijn. We zullen zien. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted January 16, 2010 goed bezig donjon,als je wat zaadjes over hebt ben ik je man! Dan kan ik lekker paarse sambal maken van die black scorpion tongue Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted January 21, 2010 Acht tieners moesten naar het ziekenhuis na een blufspelletje chilisaus drinken. De saus was tweehonderd keer heter dan normaal. De jongens van 13 en 14 jaar oud dronken de saus op hun school in het ???. Volgens het Rode Kruis voelden acht tieners zich al snel beroerd na het drinken van de saus. Ze werden onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. De saus telde 535.000 eenheden op de Scovilleschaal, die de heetheid van Spaanse pepers meet. Een normale tabascosaus meet ongeveer 2.500 eenheden. De jongens moesten een nacht voor observatie in het ziekenhuis blijven en mochten daarna weer naar huis. even vermelden hete groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted January 21, 2010 DRINKEN !? Doc had zo'n flesje van 600.000, een druppeltje op een loempia was wel lekker (nog net) Maarre veel meer als dat wordt me te veel... Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted January 21, 2010 Volgend seizoen maak ik sambal van minimaal 1.000.000 S.H.U.,ik heb dé Dorset Naga zaden liggen en ga in februari kiemen Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted January 26, 2010 De eerste peper plantjes zijn opgekomen van de nieuwe lichting, mooi zo de M. Jaenette's en de Pumkins waren als eerst boven verder de iets oudere schatjes en de Fire Kiss hete groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
Richard 3 Posted January 27, 2010 Verplaatst naar "Overig & zo". Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted January 27, 2010 Why the fuck moeten chilipepers naar overig en zo ? Dit topic staat hier al ruim een jaar en iedereen weet het hier te vinden. Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted February 2, 2010 Dat krijg je er dus van... Nu maar de wekelijks bump van Kees... Omdat dit topic niet weg mag zakken!!! Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
devils haze 1 Posted February 2, 2010 dit is pas een hete topic wie weet wat voor soortjes je gewoon zo in de woonkamer kan houden??? of is dat niet mogelijk en hebben ze altijd kunstlicht nodig zojah wat voor licht want vindt het tuinieren echt super en wil het graag uitbreiden had zelf eens ged8 aan aarbei maar kan wel wat anders gebruiken iets sterkers hahahaha wie o wie Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted February 2, 2010 @KTM dit topic zal niet verwateren, let maar op men collectie is verdubbeld de eerste nieuwe soortjes zijn aan het opkomen @devils haze google: diana's mooie moestuin en zoek dan-pepers zij zegt het kort en bondig en heeft zelfs wat recepten met pepers staan groene groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted February 2, 2010 Heb al 2 maal de report gebruikt over het verzetten van het topic. Er wordt niet op gereageerd en dat vindt ik slappe hap. Het is pure afgunst omdat we van die mooie pepers kweken en dat is niet voor iedereen weggelegd. Ja ja zet die peperkwekers maar in het verdomhoekie. In mijn nieuwe showroom ga ik weer een paar pepers kweken. Dan ga ik weer helemaal los. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted February 3, 2010 @Doc rustig laten doen ik heb genoeg peper planten om alle dagen te posten bij het water geven van de pepers heb ik een ongeluk gehad met de Torro Rosso heb het afgescheurde deel een week in een glas water gezet tot dat ze micro wortels had dan in de Myco plug van Doc geramd en kijk maar uit de eerste golf van nieuwe peper planten heb ik er 2 tussen uit gehaald deze zijn gekiemt begin december Turkse & Torro Rosso hete groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted February 4, 2010 @Collie weed bedankt voor de mooie zaden man ze zijn nu aan het opkomen Torro Rosso Turtle Claw M Jaenette yelow onbekend Coffee bean tot morgen hete groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites