Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doc

E-mail Cda Uitleg Drugsbeleid

Recommended Posts

Beste Forumgangers.

 

Als je een emailtje stuurt met vragen over het huidige beleid

kan het gebeuren dat je wat terugkrijgt.

 

Lees en huiver......

 

 

 

Geachte heer (maar even verwijderd voor de zekerheid ),

 

Wat u op netwerk heeft gehoord klopt. We begrijpen dat u geen gevaar ziet in uw gebruik van paddo's. Maar het CDA wil af van het gedoogbeleid.

 

Nederland kent al jaren een gedoogbeleid. Dat houdt in dat je in Nederland in tegenstelling tot in andere landen boven de 18 cannabis kan kopen in een coffeeshop. In de coffeeshops komen vooral veel buitenlandse drugstoeristen die in hun eigen land geen cannabis kunnen kopen. Dat levert met name in de grensstreek veel overlast op. Bovendien wordt veel van de illegale teelt van cannabis in Nederland naar het buitenland geëxporteerd. Er is een uitgebreide illegale branche ontstaan die in de greep is van de georganiseerde criminaliteit. Het CDA vindt dat een ongewenste situatie. Bovendien is ook steeds duidelijker geworden dat cannabis schadelijke effecten heeft. De cannabis van nu is niet meer te vergelijken met die van vroeger. Het beste gebruik van drugs is daarom geen gebruik.

 

Het CDA wil een streng drugsbeleid dat niet uit de pas loopt met het buitenland. Het CDA heeft daarom in haar verkiezingsprogram staan dat ze alle coffeeshops wil sluiten, te beginnen met het verminderen van het aantal coffeeshops. Daar is de regering momenteel al druk mee aan de gang. Alle gemeenten moeten de komende jaren een afstandscriterium gaan hanteren voor coffeeshops bij scholen. Daarnaast wil de regering coffeeshops bij de grens tegengaan. Het CDA heeft de regering gevraagd snel te komen met een plan van aanpak voor de drugsproblematiek in de grensstreek. Dat moet gaan over de coffeeshops, maar ook over de aanpak van de hennepteelt, de kleine drugsdealers en opsporing en vervolging op elkaars grondgebied.

Op termijn vindt het CDA dat de coffeeshops moeten worden gesloten. Het gedoogbeleid brengt teveel nadelen met zich mee. De coffeeshop was bedoeld om jongeren te weerhouden van het gebruik van harddrugs. De coffeeshops zouden zorgen voor een scheiding van markten. Het is maar zeer de vraag of die scheiding van markten er nog wel is. De coffeeshop fungeert vaak ook als een ontmoetingsplaats. Bovendien is er vaak sprake van polydruggebruik. Er wordt ook steeds meer bekend over de schadelijke effecten van cannabis. De regering werkt momenteel aan een nieuwe drugsnota.

Het CDA vindt dat het tijd wordt voor een nieuwe fase in het drugsbeleid. Het CDA heeft enige tijd geleden aan de regering gevraagd te onderzoeken of paddo’s ook onder de Opiumwet kunnen worden gebracht. Nu zijn alleen de droge paddo’s verboden, maar de verse paddo’s nog niet. De afgelopen jaren hebben zich steeds meer incidenten voorgedaan onder invloed van (onder andere) paddo’s. De regering heeft daarop gevraagd een commissie gevraagd om een risico-analyse rond paddo’s. Uit die risicoanalyse blijkt dat paddo’s wel schadelijk zijn, behalve als je weet hoe je ze moet gebruiken. De effecten van het gebruik van paddo’s zijn moeilijk te voorspellen. Het CDA vindt dat dan het signaal duidelijk moet zijn dat je niet aan paddo’s moet beginnen. De paddo’s zijn nu beschikbaar in zogenaamde smartshops en in toeristenwinkels. Het CDA heeft geen behoefte aan een nieuwe gedoogsituatie. Vandaar dat wij de minister graag steunen in zijn voorstel om de paddo’s onder de Opiumwet te brengen en de verkoop ervan te verbieden. Tegenstanders van een paddoverbod beweren dat het aantal incidenten door een verbod toeneemt, omdat de handel dan in de illegaliteit verdwijnt. Maar dit lijkt vooral een poging om de eigen zaak te redden. Het eten van paddo's heeft een hallucinerende werking waadoor mensen soms gevaarlijke dingen doen. De afgelopen jaren steeg het aantal ernstige incidenten met paddo's flink.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

CDA Tweede Kamerfractie

Publieksvoorlichting

Postbus 30805

2500 GV 's-Gravenhage

t 070 - 318 30 26

f 070 - 318 26 02

e cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl

i http://www.cda.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tegenstanders van een paddoverbod beweren dat het aantal incidenten door een verbod toeneemt, omdat de handel dan in de illegaliteit verdwijnt. Maar dit lijkt vooral een poging om de eigen zaak te redden. Het eten van paddo's heeft een hallucinerende werking waadoor mensen soms gevaarlijke dingen doen. De afgelopen jaren steeg het aantal ernstige incidenten met paddo's flink.

 

haterse_vennen_juli_200710.jpg

 

Geen goed woord voor over, wordt er zelfs beetje sjaggerijnig van :smoke ze willen ons werkelijk alles af gaan nemen.

Het bekakte (met de neus omhoog) volk stond mij zowieso nooit aan, maar dit maakt het alleen maar erger.

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij hebt in ieder geval antwoord gekregen. Ik kwam, enige tijd geleden, niet verder dan een ontvangstbevestiging.

:smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zou je je oorspronkelijke mail naar het CDA ook even kunnen posten??

Alvast bedankt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

is het niet schrikwekkend opvallend hoeveel keer "Het CDA vindt" aan bod komt??? precies alsof zij de wijsheid in pacht hebben??

 

Stelletje idiote hokjesdenkers!

 

Ze zouden de CDA moeten verbieden wegens een GEVAARLIJKE dosis kortzichtigheid en arrogantie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach...

 

Waar voor is is tegen... Anders hadden we niet kunnen discussieren...

 

Wees blij dat het CDA groot is en niet de SGP.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Persoolijk contact met Cda ers is vaak wel okay - maar in groepen ... vreselijk.

Het gemiddelde IQ daalt naarmate de groep groter wordt.

De grootste partij is dus gelijk ook de domste.

 

PS- Jezus was een koffieshopganger, en zit het liefst aan tafel met hoeren , dealers, pooiers,hackers, mafkezen,smokkelaars en belastingdienstmedewerkers.

 

Fuck de schijnheiligheid.

Ken je geschiedenis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom ben je slim als je Dr. dr.h.c. mr. voor je naam hebt staan???

Je kan dan nog steeds een mongool zijn met sociale vaardigheden. Of anders om.

 

Afghaan-gek.

Aan je schrijf wijze te zien ben je volgens mij een oude bekende.

 

Gr ert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onze premier is hoogleraar...

 

Gek dat ze daar nooit reclame mee gemaakt hebben bij de verkiezingen...

 

Ohja.. "Christelijke wetenschappen" voor zover er iets wetenschappelijk kan zijn aan een geloof.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het begind met paddo's maar in de tweede zin van deze Email word al gelijk over cannabis gerept. Als je dan doorleesd gaat het over coffeeshops cannabis en hennep, daarna sluiten ze weer mooi af met met alle ellende over paddo's.

 

Maar paddo's en cannabis of anders gezegt smartshops en cofeeshops hebben geen klote met elkaar temaken!?

 

Dit soort vergelijkingen zijn gevaarlijk voor de toekomst van de cannabis-branche, vooral als men de paddo's als net zo onschadelijk en positief als cannabis wilt laten overkomen. Of zoals de tegenpartij graag doet, cannabis als net zow schadelijk als paddo's wil laten overkomen.

Het zorgt alleen maar voor verwarring en het zet cannabis in mijn ogen in een slecht daglicht.

Als men over het gedoogbeleid en coffeeshops praat moeten de problemen van paddo's daarbuiten blijven.

Tis een eitje voor een tegenstander om Cannabis door t slijm van paddo's te smeren.

 

Ik heb nix tegen paddo's of andere drugs, maar wel tegen het samenvoegen van verschillende drugs in 1 beleid. Net als stichting legalize die al jaren bezig was om alle drugs te legaliseren. Maar in de stoet door amsterdam zag ik eigenlijk alleen maar cannabis vlaggen en dergelijke ,ik zag geen vlaggen met injectiespuiten die heroine en cocaine of crack promoten...

Ook daar was het gevaar dat mensen cannabis als harddrug gaan zien, darom mag geen een andere drug dan cannabis in de cannabis/coffeeshop discussie voorkomen. Coffeeshop verkopen immers geen paddo's of andere drug.

Straks is het Salvia waar onze jeugd lijp van wordt, moet daar het cannabis/coffeeshop beleid ook onder lijden?

 

 

grt :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die e-mail is gewoon een standaard verhaal over hun stranpunt t.o.v. drugs die ze copy-pasten als er een email over drugs binnenkomt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ik vraag me af tot welke politieke partij de rechter toebehoort die de uitspraak gedaan heeft.Een rechter hoort bij zijn uitspraak onafhankelijk te zijn, maar het is tenslotte een mens.

Deze rechter heeft in zijn uitspraak onwetenschappelijke redeneringen van de minister zwaarder laten wegen dan de wetenschappelijke toevoeging van de toxicoloog die aan de kant van de VLOS stond.Het is spijtig om te constateren dat er wederom weer dezelfde fout gemaakt wordt.Zoals de Beckley Foundation in haar rapport al aangaf zal het gebruik zeker niet minder worden bij een verbod.Ik hoef alleen al te kijken naar de VS, waar grotendeels van de jeugd verkocht is aan de crystal meth en waar Mexicaanse bendes de dienst uitmaken.De vraag is nu hoe ga je het verbod handhaven.Paddestoelen groeien volop in de natuur, voor thuiskweek heb je geen electra nodig, gevolg ondergrondse straathandel.Het gaat een leuke tijd worden.:smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites
De vraag is nu hoe ga je het verbod handhaven.Paddestoelen groeien volop in de natuur, voor thuiskweek heb je geen electra nodig, gevolg ondergrondse straathandel.Het gaat een leuke tijd worden.:smoke

 

Hiermee geef je gelijk de oplossing aan, we hebben helemaal geen toestemming bij wet nodig om paddo's te growen en te gebruiken.

De paddo had het best goed hoor, al die jaren in de underground. Voordat de eerste smartshop Conscious Dreams in 1993 de deuren opende was er toch ook gen bloeiende straathandel? Maar nu nadat de Paddo mede dankzij ded smartshops best populair is geworden onder jongeren kan het nu wel eens anders uitpakken qua straathandel dan eind 80tiger en begin 90tiger jaren het geval was. Maar als je ze zelf kan plukken en zonder electra kan growen zal het niet lang duren dat menig Paddo vriend zelf haar of zijn paddo growunit heeft. Er zal natuurlijk wel een klein groepie consumenten over blijven die het via via toegespeeld krijgen.. Net als voor de smartshop tijd denk ik toen moest men ook naar de townfreak opzoek voor een beetje paddo´s. Zo zal het langzaam aan wel weer worden, wat paddo's betrefd.

 

Maar er zijn waarschijnlijk ook wel medicinale toepassingen met paddo's, dat zou mischien helpen bij het decriminaliseren. Om het net als met cannabis, maar in dit geval uit de smartshop, inplaats van uit de coffeeshop, het de famaseutische industrie en haar apotheken in te debateren. De medicinale cannabis brigade heeft al redelijk gescoord op deze manier. Als mensen maar lang genoeg roepen dat ze nergens geen goede paddo's kenne kopen om hun kwalen en ziektes mee te verdrijven heb je kans dat er een soort BMP in plaats van een BMC (bureau medicinale cannabis) opgericht wordt. Grote kans dat er dan een boer zoals BEDROCAN opstaat en medicinale paddo's gaat kweken welke dan weer in de apotheek tekoop zullen zijn. Je moet dan wel weer net doen alsof je ziek bent voor je je paddo's op recept mag kopen in de apotheek. En daarmee krijg je naturlijk niet de smartshops met paddo's terug maarach, who cares, zolang we maar kenne trippe...toch? ;)

 

yK06bEmk5jI

http://nl.youtube.com/watch?v=yK06bEmk5jI

 

Medical Muchrooms video

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad, wie gaat me opleggen welk stukje natuur ik mag koesteren en welk niet ?

:smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

``Het eten van paddo's heeft een hallucinerende werking waadoor mensen soms gevaarlijke dingen doen. De afgelopen jaren steeg het aantal ernstige incidenten met paddo's flink``

 

Als het jullie echt zo te doen is om de mensen en hun problemem en niet jullie eigen conservatiefe denkwijze.. Wanneer gaan we dan alcohol verbieden?! Een drug die veel beter verkrijgbaar is, bovendien legaal en waar de problemen qua verkoop onder de leeftijdsgrens in mijn ogen niet te overzien zijn in vergelijking met de " ernstige stijging van paddo incidenten". Denk hierbij aan 12jarige comadrinkers. Maar nee, dat gaat waarschijnlijk ten kosten van de schatkist en kost dit jullie stemmen bij al die oude CDA' ers die savonds lekker een neutje weg pimpelen.

 

Als je je echt druk maakt over verslavingszorg en de problemen van mensen wees dan consequent en ga geen zieltjes winnen over onze rug. En de genoemde criminaliteit achter de wiet/paddo's zal alleen maar erger worden door het te illigaliseren. Kijk naar de drooglegging in 1920 wat de basis is geweest voor de maffia die we vandaag de dag kennen. Ik vind u een blammage eerste klas die inderdaad zijn eigen geschiedenis niet kent. Was dan 30 jaar geleden een "vent" geweest dan hadden we nu geen problemen, of aanvaard de consequenties van gemaakte keuzes wat inhoud dat het niet langer zo kan en dat illigaliseren eigenlijk geen optie meer is wil je meer criminaliteit verkomen! Er roken toch zo'n 750duizend nederlanders eens in de maand een joint.

 

Danku,

Share this post


Link to post
Share on other sites

JohnyLoco,

 

Dat heeft mvr. Joldersma al eens uitgelegd.

 

Wiet en alles waar de christendictatuur niet van houdt hoort niet bij onze cultuur. Jezelf klem zuipen wel, daarom verbieden we dat niet en de rest wel...

 

Tsjah als je geloofd in een of andere dude met een lange baard op een wolk dan zal dit ook wel logisch lijken.

 

Nota bene, de hersencentra welke de logica regelen liggen naast de centra welke de geloofszin regelen. Deze centra zijn qua formaat en dus activiteit met elkaar verbonden. Logica en geloof gaan dus per definitie niet samen...

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

amen kees

waneer leren z eluisteren naar het volk en draven ze

eens niet hun EIGEN zin door ?

ik snap er weinig van hoor de regering

hoort toch naar de mensen te luisteren ???

beetje droevig vind ik het mensen

Vg Ray

Share this post


Link to post
Share on other sites

De burger is toch niet in dienst van de overheid? DE OVERHEID IS IN DIENST VAN DE BURGER!

 

en blijkbaar wil de burger Cannabis en Paddestoelen... [DE MEERDERHEID!]

 

Wat klopt er niet/.?? ?? /. . /!~!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cannabis heb geen klote temaken met paddo's en smartshops hebben ook niets te maken met coffeeshops. In het Drugbeleid mag cannabis met geen een andere drug vergeleken worden. Cannabis is iets opzich, het heeft niet dezelfde problematic als paddo's en dus ook niet de zelfde voor of nazorg nodig, verder heeft het ook andere schadelijke gevolgen bij overmatig gebruik dan bij cannabis. En ook wat betrefd overlast, al dan niet crimineel, raakt de vergelijking tussen cannabis en paddo's kant nog wal.. :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

He Luister, PADDOS zijn Hard Drugs ,WIET is een softdrug,en ik kan dat weten want ik heb alle drugs getest.Van Paddo's ga je fuckin 'A' flippend trippen en wiet is relaxed,chill en ontspannend.Dus iedereen die durft te beweren dat padjes geen harddrugs zijn en wiet geen softdrug is (net als alcohol)is loco.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ej pirate dude, alcohol is ook een hard drug jongen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alcohol, paddo's, pfffff wat the fuck heb dat nouw allemaal met wiet te maken?

 

BTW volgens mij bedoelt pirat of te cannabean dat alcohol net als wiet een softdrug is...

 

Maar dat is alcohol helemaal niet, alcohol is 1 van de meest schadelijke drug die er bestaat.. zucht......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aan die loco hokjes van hard- en softdrugs doe ik niet mee. :P

 

Het zit in de mens, hoe ga je ermee om. Ga je in een nieuwe ferrari net zo te keer als in de daf van je oma en je vliegt uit de bocht, kun je wel gaan brullen over race-monsters die verboden zouden moeten worden en strijdlustige loco-kreten slaken, maar je doet het allemaal zelf.

 

De Paddestoel bezit grote kracht, een kracht die ons doet buigen... En staan.. :(

Heb respect daarvoor en vertrouw, de Paddestoel is een keiharde vriend.

 

Gegroet en no-hard feelings overigens. :smoke

 

Wv (non-loco & non-normal) ;)

 

 

 

wel als je het hard gebruikt hé dan is alles hard!!!

Dus? Precies, hoe JIJ ermee omgaat. :)

 

Alles is gif/voeding/energie afhankelijk van dosering???

 

Gluck,

Wv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...