Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
TheGreenDude

The Claw (de Klauw)

Recommended Posts

Aarde/mix/ec/samenstelling is uitgesloten. Ik heb het effect nu al gehad op meerdere soorten aarde, verse aarde, gebruikte, hoge ec, lage ec... meest opvallende is een zaailing van 4 dagen die al kromme blaadjes krijgt, de andere 30 zaailingen op dezelfde grond niet... deze zaailing stond aan het einde van een tl buis, waar het relatief heter is.

 

Laatste keer had ik het na ca 1 week op 12/12 in een aardebak, ik heb toen op advies van iemand hier de temperatuur een week lang behoorlijk naar beneden gehaald door o.a. de lamp hoger te hangen en een verdamper met koude lucht het hok in te zuigen, toen trok het weer redelijk weg.

 

Wat mij betreft is het dus een klimaatkwestie op 1 of ander manier. Ofwel te hoge omgevingstemperatuur, of zelfs dat de grond (en de wortels) te warm worden. Wellicht in combinatie met iets te droge omgeving, en planten die eigenlijk supergezond zijn en enorm groeien, maar door het klimaat ook erg moeten verdampen, en dat er dan dingen letterlijk scheef en krom gaan groeien omdat de plant eigenlijk te hard gaat voor zijn eigen bestwil. Kan het ook niet anders uitleggen.

 

Ik ben zojuist weer aan een nieuwe ronde begonnen, zelfde soortje (DoubleFun) en ik hergebruik dezelfde aarde. Deze keer echter heb ik gekozen om de eerste 3 weken onder een 400W lamp te beginnen ipv meteen onder 600W, om zo in het kwetsbare begin de temperatuur netjes te houden. De plantjes zijn nu nog klein, en dekken met hun bladerdek de bak nog niet af, dus een 600W lamp zal feitelijk alleen maar de grond op zitten warmen. met de 400W hoop ik dat alles een stuk koeler blijft, en zo te zien is dat ook zo. En 400W is op dit moment nu de planten nog klein zijn meer dan voldoende. (12 planten op 0.8m2) De theorie is dus dat ik nu geen klauw zou moeten krijgen... we zullen zien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben het eens met the greendude. Heb er ook al verschillende keren last van gehad en al die keren waren de temperaturen vrij hoog en de lv zeer laag (+/- 20%). Te hoge ec kan het bijna niet aan gelegen hebben, omdat ik echt maar minimaal voeding gebruik. Eerste paar weken zelf helemaal niets.

 

Gegroet,

Donder

Share this post


Link to post
Share on other sites

oke goed om te weten dat het niet aan de grond kan liggen! Ik zal mijn lamp ook is wat hoger hangen om te kijken of het weg trekt! Bij mij is de LV ook erg laag!

 

Gr. Chaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je te hoge stikstof concetraties in de grond hebt, dan veranderen de osmotische eigenschappen van de grond. De grond trekt nu water uit de plant ipv de plant uit de grond. De Plant reageert hierop door de bladeren op te krullen. De plant doet dit om water vast te houden anders droogt hij uit en gaat dood. Ik DENK dat dit je probleem is. Dit probleem kenmerkt zich door dode wortels in de bovenste laag van de grond omdat te hoge stikstof concentraties zich ophopen in de bovenste laag. Of je dit probleem ook daadwerkelijk hebt kun je dus achterkomen door een laag grond boven uit de pot te halen en de wortels te controleren.

 

Hoop dat je er iets mee kunt.

OGKush

Share this post


Link to post
Share on other sites

In mijn grondje zijn de stikstofconcentraties uiterst laag. Ik voed geen N bij omdat het sativa's zijn en ze anders door het dak gaan. Dat kan het dus niet zijn! Tof dat je met ons meedenkt! Thnx! :P

Gr. Chaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

Ik heb zelf dit probleem wel eens gehad, alleen bovenin m'n planten.. Had toen het idee dat het met de luchtvochtigheid te maken had. Heb toen de bladeren regelmatig bespoten met de plantenspuit, gewoon met water. Daar werd het toen wel beter van. Misschien dat dit bij jullie/jou ook werkt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te hoog stikstofgehalte lijkt me ook onwaarschijnlijk, dan moet een zaailing van 4 dagen wel heel erg zijn/haar best hebben gedaan om de verse grond waarin ze net ontkiemt is, te verontreinigen? Water of voeding heb ik dan nog niet gegeven. Ik heb het zowel op nieuwe als op oude grond...

 

Ik denk nu ook eerder in de richting van zeer lage lv, die is bij mij als ik er niets aan doe rond de 30%... dat is erg laag. Ik voeg nu via een verdamper vochtige lucht toe aan het hokje net als vorige keer, in de hoop dat het verdwijnt, want ik ben vorige week een nieuwe ronde begonnen en ik heb er dus weer last van...

 

Deze ronde heb ik express ipv een 600w lamp een 400w lamp gezet om de temp niet al te hoog te laten worden, dus ook de temp van de grond niet te hoog, de temp komt nu gewoon NIET boven de 28 graden uit (gemeten vol onder de lamp op planttophoogte, en niet eens in de schaduw). Dus de temperatuur kan het probleem eigenlijk ook niet zijn. Bladtemperatuur gemeten met een perimeter, zit rond de 22 a 24 graden.

 

Blijft over de lage luchtvochtigheid? De planten groeien trouwens erg goed, 2 tot 4cm per dag, en zien er verder supergezond uit. Behalve de blaadjes die dus weer neigen tot kromtrekken...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk ook dat het aan temperatuurverschillen ligt.

Ik heb op het moment twee santamaria x purpleshaman (zeer sativa) staan en een daarvan heeft het behoorlijk.

Nu is het 's-nachts erg koud. Ik heb niet genoeg stopcontacten om genoeg kachels in kwijt te kunnen. Ik heb 1 stopcontact voor mijn lamp en dan is er nog 1 andere waar een poging met drie straalkacheltjes de snoer van de stekkerdoos deed slap worden :blink:

Ik kan 's-nachts dus niet genoeg bijverwarmen. Onder de lamp is het krap 25 graden, en ik vrees dat het 's-nachts ruim onder 15 graden is.

Ik kan nu zien dat de ene een stukje achterblijft bij de andere, die er maar een heel klein beetje last van heeft.

 

Ook de Lv is hier laag. max 45% met een luchtbevochtiger die de hele dag staat te draaien. Veel te koud buiten.

 

Bedankt voor het posten van dit probleem, en alle adviezen. Heeft ook mij geholpen, al kan ik er niet veel aan doen. Het wachten is op warmere tijden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mischien toch een virus of bacterie die de planten teistert?

 

Want ik komt er niet meer af :blink: en had er een paar jaar geleden nooit last van!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja virus of bacterie kan ook nog steeds... al moet ik zeggen nu ik weer een weekje probeer de lv hoger te krijgen, het niet erger wordt...

In ieder geval geen gevalletje temp verschil, bij mij is het in het donker een graad of 19, en met licht aan had ik het 24 graden. Ook uitgesloten dus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe is het uitendelijk afgelopen Greendude? :D

Ben je er nog achter gekomen wat de oorzaak was?

 

Een beetje anticlimax om de oplossing niet te krijgen als je inspannend het hele topic doorgelezen hebt :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb op dit moment een soortgelijk probleem. Ligt bij mij niet aan de temperatuur iig. Misschien wel temperatuur verschil ma denk het niet. Ik denk persoonlijk dat het door niet goed mengen vd guano met aarde of een te hoge ec. Ik ga ze nadat ik dit heb gelezen alleen afgezuurd water geven zonder voeding. Kijk het even aan. Ik heb het overigens niet bij al mijn planten denk stuk of 15 waar misschien 3 bladeren per plant er last van hebben. Het zijn amnesia haze planten dus sativa's. 54 x onder x 400w.zit trouwens pas in de 3e week in 11 liter potten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het kan een reactie zijn van een teveel aan stikstof.

of overplaatsing van een te jong plantje op te hoog voorbemeste grond.

ik hoop dat jullie eruit komen want dit is niet leuk :lol:

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virus ofzo denk ik niet dat het is, dan zou het ook wel naar andere planten overgegaan zijn of niet? heb er zelf ook even last van gehad, schaal met water in de kast, en t verbeterde wel wat. Het is eigelijk tot het einde van de kweek wel gebleven, maar dan sterk verminderd. Het zou bij mij aan van alles kunnen gelegen hebben, want ik heb van alles dat je fout kunt doen toch wel een derde fout gedaan denk ik :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik krijg er nu steeds meer last van.

Besproeien helpt bij mij niet hebbik al gemerkt het wordt alleen meer erger elke dag. Het zijn bij mij niet alleen de bovenste bladeren maar ook onderin zijn er wel wat bladeren die krom beginnen te trekken.

de temperatuur met lampen aan is bij mij 23,8 graden en zonder licht aan 16,6 graden. Lampen hingen bij mij wel te dicht erop omdat die dingen de pan uit groeien. De luchtvochtigheid is bij mij 65met licht uit en 40 a 45 met licht aan, soms net iets minder als 40.

Ik heb nu mijn lampen hoger gehangen en vandaag alleen afgezuurd water gegeven.

Naar mijn gevoel denk ik dat het door het niet goed mengen van de aarde met de guano komt, maar nu heeft een vriend van mij hetzelfde probleem en die heeft geen guana erin gemengt.

Het zijn wel dezelfde stekken die we zelf hebben gemaakt maar ik geloof niet dat ze zo slecht zijn, want ze groeiden echt hard en mooi.

Wat ik nu nog ga proberen is de temperatuur omhoog te brengen als het licht uit is naar 20 graden dmv. een kacheltje met temperatuur sensor. De luchtvochtigheid ga ik ook nog proberen iets omhoog te krijgen dmv extra luchtbevochtiger.

 

Maar iemand anders ook nog tips of iemand die eruit is gekomen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb dit probleem in het verleden meerdere keren ook ervaren.

 

In 1 geval leek het om een een Leaf Curl virus te gaan. Dit virus komt op allerlei verschillende planten voor.

Na wekenlang zoeken en specialisten raadplegen, kwam Oma met de oplossing. Zij herkende het symptoom aan de bladeren van een wietplant, en zij dat de ziekte leek op de ziekte van haar perzikboom geen 10 meter verderop.

Na een behandeling met het product dat zij gebruikte op de perzikboom verminderde het probleem drastisch.

Een behandeling met een fungicide op basis van een koperoplossing, specifiek tegen peach leaf curl, loste het probleem toen op. info leaf curl disease: http://en.wikipedia.org/wiki/Leaf_curl.

Het schijnt trouwens niet gezond te zijn om deze koperoplossing op wietplanten te gebruiken.

Preventief kan het product Bioprotect van Plagron hier tegen gebruikt worden.

 

In een ander geval was het een reactie van een biologisch insecticide op basis van paraffine -olie. Nadat de behandeling enkele weken was gestaakt was het probleem verdwenen. De producent bleek achteraf via productinfo al te waarschuwen voor heftige reacties van de bladeren.

Wij noemden dit de palm-ziekte, omdat de bladeren omlaag krullen in zowel de lengte als breedte richting van het blad.

Hierdoor krijg je inderdaad de vorm van een omgedraaide kano, of zoals een blad aan een palmboom.

 

Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een paar foto's ter aanvulling van het topic:

 

gallery_16936_9303_325816.jpg

gallery_16936_9303_385646.jpg

gallery_16936_9303_312990.jpg

 

Zelfde verhaal. Aantal (5) planten in dezelfde situatie. En deze ene doet wat gek. Al denk ik dat deze vooral wat (temp)gestresst is? (wat kan kloppen) Daar de bladstengels wat paarsgekleurd zijn. Al lijkt ze langzaamaan wel bij te trekken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk eigenlijk dat het de lage temp is. Ik heb namelijk hetzelfde probleem en de temp in mijn hokje is maar 21 graden lamp aan, en rond de 16 graden lamp uit. Te koud denk ik?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk niet dat het de tempratuut is. ik heb precies hetzelfd probleem. ik heb 3 white widows staan. en 1 daarvan vertoont ook deze verschijnselen. mijn temp met licht aan is 29.2 graden en met licht uit 22.4 graden. aan de LV zou het wel kunnen liggen mischien. die is rond de 27%.

maar wat ik me dan afvraag, als het daaraan licht. waarom is het maar met 1 plantje dan? en heeft de rest daar geen last van?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb dit probleem ook wel eens gehad. bij mij was de oorzaak te hoge dosering vertimec. Weet niet of je een bestrijdingsmiddel hebt gebruikt, zo ja moet je daar eens aan denken.

 

gr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apart dat het na jaren nog steeds een raadsel is... Ik heb er ook wel eens last van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raadsel?

Teveel stikstof is niet echt een raadsel hoor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het licht niet aan teveel stikstof :P

Ik heb het gehad op lichtmix zonder voeding gebruikt te hebben..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...