Jump to content

g-o

Full member
 • Content Count

  385
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About g-o

 • Rank
  Volwaardig lid

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Earth
 1. CaveDave. Ik heb het hier niet over tappen. Gewoon over de meter en daar is dus iets voor gevonden om dat zo op te sporen. Nou we kunnen er lacherig om doen maar zoals ze ook in dat filmpje zeggen hebben al software om het op te sporen. Aan de hand van 12 uur een piek stroom, 12 uur geen stroompiek. Nu zeggen ze ook dat ze samenwerken met de politie en die info door spelen. Lijkt me toch niet echt een ideale situatie..
 2. Beste medehobbyisten, Er zal ongetwijfeld een topic over zijn (geweest). Het is nu een jaar sinds de slimmer meter door Stedin is geïntroduceerd. Echter kwam het onderwerp bij mij weer boven aangezien ik zelf een brief heb ontvangen om de slimme meter te laten plaatsen. Dit heb ik zelf geweigerd. zie dit artikel. http://nos.nl/artikel/2083763-slimme-software-spoort-hennepkwekerij-op.html Zijn hier nog nieuwtjes en ontwikkelingen op dit gebied? Mensen die mensen kennen, of zelf gepakt? Of gelukkig toch allemaal niet zo erg? Ben erg benieuwd
 3. Mooi dat het topic nog steeds liep Juist mooi toch dat er weer tussen verschillende individuen een discussie komt tussen zaad- en stekkwekers. Beide voor- en nadelen. Grote voordeel van een zaadplant voor mij is dat ik deze sterker vind en je weet wat je hebt. Grootste voordeel van stekken is dat het sneller gaat en allemaal dezelfde pheno's zijn. Hebben jullie trouwens een idee of onderstaande timer op een 600W ballast (lumatek) past? https://www.g-tools.nl/product/tijdschakelaars/legrand-omnirex-analoge-tijdklok/ De bovenstaande link zegt van wel en mijn growshop, maar ik heb toch mijn twijfels over doorbranden. Relaikasten zijn er niet voor niets toch, zelfs voor 1x 600w. Wat zeggen jullie?
 4. Haaaai hobbyisten! De zomer komt er weer aan. En de 3 zonnigste maanden liggen voor de deur. Mei, juni en juli schijnt ons zonnetje het meest. Perfect voor de autoflowers dus. Echter zit ik te twijfelen om het volgende. Ik wil mijn autoflowers (Mazar) in 18 liter potten zetten. Echter wil ik mijn zaden niet direct in deze potten stoppen omdat ze dan direct buiten moeten staan, de dames dan nog te kwetsbaar zijn en het nog redelijk fris kan worden in Mei. Mijn idee is om ze eerst te laten ontkiemen in 3,5 liter potjes onder 110 watt blauw groei licht om ze vervolgens na 2-3 weken in de 18 liter potten buiten te zetten. Voordeel hier van is dat de dames direct (blauw) licht hebben als ze hun koppie boven het zand uitsteken. Ze hoeven dus niet te gaan strekken en energie te verliezen. Daarnaast hebben ze dan ook gewoon 18 uur licht en 25 graden warmte. Nadeel hier van is dat ze moeten worden overgepot. Dit levert stress op en dus vertraging. Iets wat erg zuur is met een autoflower omdat zijn groei periode erg kort is. Nu is mijn vraag; waar zouden jullie voor gaan?
 5. Oude Rocker > Ik kweek zelf ook vanuit zaad. Maar heb wel eens fluffy toppen gehad zowel met zaad als stekken. Maar je kweekt dus met zaad. Wat heeft dat voor invloed dan op je open toppen?
 6. Oude rocker > Wat raar dat je bij zulke temperaturen open toppen hebt. Ik ken het echt alleen van te hoge temperaturen. Misschien iets te maken met de LV?
 7. g-o

  Secret Jardin Orca

  Meerdere mensen hier hitte problemen met die nieuwe Orca tenten? Zou jammer zijn. Dan is het inderdaad de vraag wat beter is. Een 600 watt vol aan in een reguliere tent of een 400 watt (ivm hitte) in een betere reflecterende tent..
 8. Oude rocker > Mooie kap man! Ik zit er nu stevig aan te denken om die in mijn nieuwe 1,2 x 1,2 tent te hangen. Lijkt ook meer op een diepte straler of niet? Specificaties geven iig aan dat de kap 1,4 x 1,4 aan oppervlakte beslaat. Verder bestaat de kap enkel uit aluminium. Terwijl de Azerwing trouwens uit glas gecoat aluminium bestaat. Dit heeft wel weer een betere reflectie lijkt mij? Wil dus die Garden high pro Matrix of Azerwing kap met een Lumatek 600 W evsa die dimbaar is gecombineerd met de Lumatek dual spectrum 600 w bulb. Lijkt me een mooie set dacht ik zo Hmmm dan moet ik mijn Adjust a wing kap toch maar eens kritisch gaan bekijken na een aantal oogsten of deze niet afneemt in reflectie
 9. g-o

  Secret Jardin Orca

  Secret Jardin heeft mijn voorkeur omdat ze vaak flappen en openingen ana de zijkant hebben waardoor je overal goed bij kan. Heb ook budbox gehad en mammouth maar op de een of andere manieren vond ik die minder. Maar als je die Darkroom 1.2x1.2 alsnog met vellen aan de binnenkant upgrade heb je dan ook die hitte niet? Is inderdaad niet de bedoeling om met 700kuub nog te veel hitte te houden.. Spacesaver is een top uitvinden. Laat ik nou net een zelf gemaakt scrognet hebben hangen die deze resultaten ook heeft. Heb dit net gemaakt met latten aan de zijkanten en gaas in het midden.
 10. Helvetica > Andere kappen ook 90% reflectie? Ik dacht dat dat juist de unieke eigenschappen waren van een Adjust a wing? Zit nu ook wel te twijfelen om een Azerwing op te hangen ipv Adjust a wing. Maar Elpredatoror brngt mij nu ook weer aan het twijfelen.. Hij zegt na 2 keer weggooien maar door de coating van de Adjust a wing is het toch juist een eigenschap van deze kap dat hij ''eeuwig'' mee gaat? )0057 > Thanks voor de info. Klinkt natuurlijk geweldig. Met andere woorden; waarom zou je nog een 240V lamp willen? Heb je een voorbeeld van een 400V lamp? Zo'n lamp met zulke eigenschappen heeft 100% mijn voorkeur!
 11. Helvetica > Thanks voor je reactie! Ik heb een keer een adjust a wing (600 watt) in een 1,2 x 2,4 tent gehad. Die opbrengt was toen geloof ik rond de 700 gram geloof ik. Dus meer dan eengram de watt. Daartegenover stond toen ook een tent van 1,2 x 2,4 met 2x600 watt in hamerslagkappen. Daar was de opbrengt toen 1 kilo. Dus wat dat betreft is de adjust a wing wel effici├źnter. Dus dat komt wel overeen met jou uitleg. Maar jij denkt dus dat die adjust a wing geen echte meerwaarde heeft in een 1,2 x 1,2 tentje? Ik heb zelfs in zo'n tentje een adjust a wing large hangen... Ja een kap die bijna het hele oppervlakte beslaat. Deze kap had ik toevallig nog, vandaar. Maar voor mijn gevoel is de lichtreflectie wel beter. Voor welke kap zou jij gaan dan in een 1,2 x 1,2 tent? Een adjust a wing, azerwing of de ''standaard'' hamerslag? Even als noob.... wat maakt het uit of je lamp 230v of 400v is? Thanks again!
 12. g-o

  Secret Jardin Orca

  Ervaring mee of kennis van reflexiemateriaal?
 13. Beste medehobbyisten, Ik kwam deze tent tegen http://www.secretjardin.com/catalogue/grow-room/professional/orca-room-120x120x200-cm/bl,product,178,0 Secret Jardin zijn als eerste met het reflectiemateriaal Maylar gekomen. Nu geven ze aan dat er een nog beter reflecterend materiaal is. Namelijk Orca 210D. Dit zou tot 40% meer lichtreflectie hebben. Iemand hier ervaringen mee? Lijkt bovenstaande wetenschappelijk onderbouwd of een mooie verkoop/marketing truc? Ben benieuwd. Dit lijkt me namelijk een mooi tentje.
 14. Waar zou jij voor gaan dan qua kap? Nou moet ik wel zeggen dat die adjust a wings natuurlijk nooit doen wat ze ''beloven''. Verdubbeling opbrengst bijna enz.... Maar dat is met alles bijna uit deze branche. Er zijn zoveel producten/artikelen/genetica die je zoveel beloven. Heb wel het idee dat een adjust a wing beter is. Simpelweg vanwege die reflexie oppervlakte. En dat het met die spreader toch iets minder warm wordt (al gebruik ik die bijna nooit)
 15. Helvetica > Die ik nu heb hangen is 330 kuub de buisventilator en de filter 500 geloof ik. Heb jij een 500 kuub buisventilator? Als je de het wattage terug draait naar 400 watt koel je daar al niet de temperatuur mee? Oude rocker > Haha wat een softbox is weet ik wel. Zelf hangt die er nu niet dus vandaar dat ik me afvroeg hoe je dan bij de buisventilator kan als die in de box in de tent hangt? Heb namelijk nog een buisventilator van G-tools met regelbare max enzo. Maar die bromt te veel. Toen kwam de suggestie om er een softbox om heen te hangen maar dan zie ik niet dat dat praktisch is. Lijkt me dan beter er een kant en klaar aan te schaffen. Sok! > Ik kom binnenkort wel ff buurten. Of zit je in de Balkan met uw schone?
×
×
 • Create New...