Jump to content

Palla

Full member
  • Content Count

    459
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Palla

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. co2 produceren met een geiser hoe gaat dat in zijn werk? Met een geiser creer je toch juist ook CO wat schadelijk is voor je gezondheid? Er zijn trouwens ook diverse generators watergekoeld via e-bay te koop voor een fractie van de prijs wat ze hier kosten. grtz
  2. Jah korrels dan, geen poeder. Ik weet nu waar ik van tevoren goed op moet letten en hoe het geheel nu werkt. Volgende ronde zal zeker weten beter gaan. Ik heb trouwens een data logger gekocht op conrad.nl maar dat ding geef een veel hogere temperatuur aan dan de rest. Scheelt ongeveer 3 a 4 graden. Ik heb hier een beetje een vertekend beeld van gekregen want de temperatuur is dan hoogstends 37 graden geweest.
  3. die arjans haze heb ik ook weleens zien staan bij iemand nr2 geloof ik. vond het echt lelijke planten, toppen waren fluf helemaal niet dik. Elke plant zag er anders uit echt een teringzooitje. Zelf heb ik ooit een x super lemon haze gekocht. Laten opkomen en stekken van getrokken. Waren erg mooie planten geen herma's ofzo. Wel onstabiele soort want vanaf stek werden ze ook niet allemaal hetzelfde. Sommige toppen waren super vet en zaten helemaal onder de thc, terwijl andere weer wat hariger waren. Was trouwens wel erg goed te roken is echt lekker.
  4. Ik wist ook niks over die nummer 1 van woma tuintechniek. Ik zie wel dat de basisvoeding alleen voor cocos en aarde geschikt is dus gaat sowieso niet op voor mij. De voeding in korrels die ik krijg is gericht op steenwol en goedkoop. Ben erg benieuwd hiernaar. Ze doen het overigens wel ietsjes beter nu. Ze staan nu 7 weken in de bloei en beginnen nu om te vallen, zit dus wel wat gewicht in de topjes. Zijn alleen erg klein voor deze periode(silver haze). Voor de volgende ronde heb ik maar weer zelf stekjes gemaakt. 160 gemaakt waarvan de 50 beste genomen zullen worden. Deze ronde zijn er ook een stuk of 10 doodgegaan dus dat scheelt allemaal. Volgende ronde gewoon 50 gezonde goeie(amnesia).
  5. Geen idee. Ik moet wel zelf stikstofkorrels bij gooien. Het is trouwens geen poeder maar korrels die opgelost moeten worden. Volgens mij is dit zelf samengesteld zal het als ik het binnen heb wel ff bekijken. Grtz
  6. ik heb gekeken maar het gaat niet zo goed als ik had verwacht voor de eerste x op steenwol. Het gesloten systeem wat ik gebruik werkt ook niet naar behoren. De airco sloeg telkens af. Kheb daardoor een andere erbij moeten plaatsen. Nu derachtergekomen dat de afvoer van de airco te lang was met teveel bochten. Verholpen door buisfan ertussen te zetten en slang recht te maken met maar 1 bocht. Temperatuur is gewoon een heel erg groot probleem hier. heeft regelmatig de 40 graden aangetikt.... Deze ronde is bijna voor bij ik hoop dat ik nog een kleine opbrengst heb om de kosten te dekken. Heb er wel veel geleerd en de volgende x weet ik waar ik op moet gaan letten. Voor de volgende x nog wat veranderen. Ik wil luchtverdeelslangen gaan gebruiken en ik heb nu lampen met trafo's eraan vast. Trafo's buiten de ruimte plaatsen. Voor de nieuwe ronde staan er al weer een aantal amnesia die wortel moeten trekken en waar dan de beste van erin gaan. Ook ga ik nu voeding in poedervorm gebruiken die ik via via verkregen. Kost me nu 50 euro aan voeding voor een hele draai haha en ik durf te wedden dat de opbrengst vele malen beter zal zijn!
  7. Zal binnenkort even een fototje maken en dan posten. Deze ronde is wel leren dus ze zijn niet allemaal mooi. Volgende ronde maakt ik misschien een kweekverslag ervan ff kijken
  8. ik heb de boter gemaakt zoals beschreven in deze sticky. De boter is echt knetter. Kheb muffins ervan gebakken met 1/3 botor vervangen voor wietboter. Ervaren blowers hadden na een dag nog steeds effect van 1 muffin haha.
  9. Volgens mij heeft mijn pomp 3 dagen niet gewerkt(kutvlotter) geen wonder dat ik geen drain heb dan. Handmatig ging die dus wel aan. In ieder geval nu water gegeven tot er drain kwam(50 liter). En nu de voedingsbeurten maar weer verhoogd naar 5 x 100cc dus 5 beurten van 1 minuut op de klok. Vanavond ga ik kijken hoe de drain ervoor staat, ik ben benieuwt. En ik voer hele gesprekken met mijn planten, leuk joh he!
  10. Het gaat toch om een 'koude' nacht of lees ik het nou verkeerd?
  11. Dat lijkt mij wel. Als ik even logisch nadenk gaan de planten zich dan meer beschermen en meer energie trekken uit de lichtperiode omdat ze zich dan voor moeten bereiden op een 'koude' nacht. Ik heb alleen een probleempje. Sinds ik 3x gespoeld heb ben ik verder gegaan met de voedingsbeurten. Er komt echter helemaal geen drain of nauwelijks uit de matten. Ik heb mijn beurten al omhooggegooid zoals eerder aagegeven. Wel is het nu 30 graden dus de temperatuur is iets lager. Moet ik mijn beurten nu weer omhooggooien of gaat dit niet helpen. Ik heb btw gecontroleerd en er wordt gewoon water gegeven, dacht eerst dat er misschien lucht in zou zitten maar dat is dus niet zo.
  12. Ik heb inmiddels mijn ec verlaagd naar 2.2. Ik geef nu cannazym, canna flores, canna rhizotonic en de ph waarde in het vat is 5.0. De drain waardes en monster waardes zijn nu ph 6.4 en ec is 1.9. Dus er zit idd een stijging in mijn ec. Ik heb 3x gespoeld met 100 liter water, maar ik krijg mijn ph waarde niet lager. temperatuur is nu 30graden ongeveer en slabtemperatuur is 22 graden. De planten zijn al aardig gegroeid dus de matten worden meer bedenkt door groen, wat natuurlijk ook temeperatuur tegenhoud. Ik geef nu 5 beurten van 40 sec. dus dat is 66 ml per beurt per plant. Ik heb nu weinig drain(2 liter in 2 dagen) dus ik heb de beurten van 20 naar 40sec gedaan. Ik ben van plant om het bij 5 beurten te houden en die telkens langer te maken. Werkt wel erg fijn moet ik zeggen zo een druppelsysteem met automatische timer. Dat de ec gaat stijgen in mijn matten/drain is heel handig om te weten. ik blijf nu 2.2 geven omdat dit in het vat zit. En ik heb weinig planten dus voor mij is het beter om ze wat groter te laten groeien en dan te gaan buigen om een mooi vol veldje te krijgen.
  13. @osmose Je zegt in je reply dat ik moet wachten met mijn ec te verhogen en vervolgens zeg je dat je mijn enige optie is om mijn ec te verhogen? Ik heb mijn slabs niet ingewaterd met 2.0. Alleen met afgezuurd water ph5.0 . Blokken zijn in gedompeld met wortistimu en voeding ec 1.0 pH 5.0. Na 2 dagen waren ze aangeslagen en ben ik voedingsbeurten gaan geven van 100cc per dag met een echt van 2.0 en pH 5.5 De slabs en het drain water hebben nu een pH waarde die nagenoeg gelijk zijn 6.2. Ec waarde is 1.7 a 1.8. Mijn gevoel zegt dat met in wateren toch niet alles goed nat is geweest. Ik zit nu op 2.3 a 2.4 ex. Mijn gevoel zegt hoger gaan?
  14. ik heb alleen een probleem dat het water in het vat niet kouder wordt dan 22 graden. Staat wel uiteraard buiten de ruimte. Ik ga proberen het water te laten koelen naar 15 graden ofzo want dit slab temperatuur is veels te laag. Ik heb het met een temperatuurmeter gemeten met een steekpen eraan die gewoon helemaal erin gestoken. Is een goeie thermometer die klopt, gebruik deze vaker. De lampen gaan weer iets omhoog, en het water wordt kouder. Dus de slabtemperatuur zal wel iets omlaag gaan. Als ik kijk naar mijn drain kan ik dus beter de voeding omhoog gaan gooien als ik een drian van 2.0 a 2.1 wil hebben toch?? Dit is voor mij de eerste x dat ik op steenwol kweek en ben gelijk in het diepe gesprongen door op slabs te gaan kweken. Misschien omdat de temperatuur zo hoog is dat ze veel voeding gebruiken? Geef ze nu 5 beurten van 65cc per beurt. Dus dat is nu 325cc per plant per dag. De drain is ongeveer 2 a 3 liter per dag, dus de watergift is we goed. Ik heb ook maar 1 plant per slab en 2 planten per slab om en om, dus ze zullen daardoor per plant wel meer drinken. Ps: moet wel zeggen dat een gesloten systeem kut werkt op deze manier. Ik heb nog nooit zoveel stress gehad aan een hok . Voor mij voortaan Opticlimate of A&T systeem mocht het buget hoog genoeg zijn.
  15. En wat nou als je een temperatuur hebt van 32 a 33 graden en je rv is 70 a 80%. Dit is nu namelijk bij mij het geval met 1 luchtbevochtiger die continu aanstaan. Dit is me nog nooit gelukt, maar dit is natuurlijk gesloten dus het vocht blijft beter aanwezig. Alleen het steenwol kweken is nieuw voor mij en ik heb niet eerder met drainwaardes e.d. gewerkt. Voor mij was het altijd op aarde meten wat erin ging en gewoon blijven geven en af en toe wat aanpassen aan de hand van de plant zelf. Ik heb dus nu een ec van 2.33 in het vat staan zonder verdere toevoegingen en met een ph waarde van 5.3. Mijn drainwaarde is ph van 5.5 en ec van 1.72. Nu snap ik dat ik zou kunnen gaan sturen met mijn ec waarde. Moet ik dan zorgen dat mijn ec waarde omlaag gaat richting de 1.7 a 1.8 of moet ik juist mijn voeding omhoog gooien? Het is een stomme vraag en voor jullie koek en ei, maar ik wil er toch even duidelijk over. PPM gehalte schommelt nu een beetje tussen 500/700ppm, krijg het steeds beter afgesteld en ben er druk mee bezig, wil hoge waardes voorkomen. Wel leuk om te zien trouwens dat ze het goed opnemen. Ik heb dus met afstellen iets verkeerd gezet en ging weg toen het ppm gehalte op 1000 stond ofzo. De dag erna was het 240ppm. Gisteren trouwens wel even de temperatuur van de slabs gemeten. Die is helaas 30 graden . Ik zit nog even een manier te bedenken om deze temperatuur te verlagen, maar kan zo 1 2 3 niet even een goeie manier bedenken. Ik heb een tafel waar 17 slabs naast elkaar liggen. Der zit een zijl van dik zwart wit plastic omheen. Dus aan de boven en onderkant. Op de bovenkant zijn vierkantjes uitgesneden waar de plantjes op staan. Het zijl is aan 1 kant open waaronder een dakgoot ligt waar weer een slang aan zit die naar een extern reservoir gaat. Dit zijl kan ook dicht gemaakt worden voor het inwateren. Maar het probleem is dus dat het licht ook continu op de het witte plastic schijnt voor de afdekking voor de slabs en daarom wordt het zo warm. Desondanks zijn ze na 1 week op 12/12 wel redelijk gegroeid en zitten de wortels goed in de slabs gegroeid. Ik zat zelf te denken aan iets van piepschuim erop leggen ofzo. Heeft iemand anders msisschien nog een id. De lampen hangen ongeveer 100cm boven de slabs en gaan nu steeds een stukjes omhoog met de planten mee. grtzz
×
×
  • Create New...