Jump to content

mauflits

Members
  • Content Count

    240
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mauflits

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hey Flierefluiter & Meneer Janssen! Bedankt nog voor jullie reacties!! Interessant stukje wat je post mr Janssen, ga ik morgen bij daglicht nog is tot me nemen :-D Moet zeggen dat ik met 9 zaadplanten van dezelfde soort (orange bud, ook een hybride) al enorme verschillen heb: van indica tot sativa, alles zie je terug. Heb wel mij best gedaan om ook de temperatuur stabiel te houden, wat gelukt is. Ik kan me dus vinden in wat je zegt. En @Flierefluiter, Ja dat was een tof experiment van Monty. Maar zie ik mezelf ook nog niet zo 123 doen Tis al zo arbeidsintensief.. Voor mij was t een beetje van beiden: vooral hopen op (toch een onsje ) meer. En of dat t überhaupt gaat. Nu zijn 2 weken voorbij van 14/10. En ben ik na 2 weken (prompt) weer terug gegaan naar 12/12. En eigenlijk is alles prima gegaan! Geen stress of ellende, integendeel! Dikke tweede internodebloei zoals ik me heb laten vertellen Dat ziet er apart uit, toppen waaruit nieuwe toppen groeien. De ene plant reageert anders dan de andere, maar de meeste - ook die bijna klaar waren - vertonen wel extra bloei. Voor zover ik als leek zien kan - ik denk het goed te doen - is de oude laag top (effe simpel gezegd) evengoed nog niet rijp. Ik kijk naar zowel de bruine haren (i know) en, zo goed en kwaad als dat gaat, naar de thrychomen m.b.v. mijn telefoon (camera). Ik hou een topic van nomercy aan wanneer te snoeien. Conclusie die ik voor mezelf heb is dan ook, leuk! Die 14/10 licht en tweede internodebloei. Maar ik verwacht mijn vroegste plant pas over pakmbeet een week klaar, en wat onrijpere planten over 2, misschien wel 3 weken.. Dat is 2 tot 5 weken langere bloei dan aangegeven was volgens t boekje. Maar.. de plant die nog het verste weg is vertoont ook de meeste sativa kenmerken, en is bovendien getopt. Dus ook dat zijn idd factoren om rekening mee te houden. Zou ik dit nog eens doen? Wellicht. Maar nu dat ik graag een rokertje wil en t idee heb nu ongeveer klaar te kunnen zijn (had ik ze al die tijd 12/12 gehouden), vind ik t ook wel een ieniemienie beetje jammer: mijn geklooi. :-D Anderzijds staat het er heerlijk bij. En lijkt het mijn geduld wel waard (ik reken overigens niet op een onsje meer hoor ). Mocht ik in de gelegenheid zijn post ik misschien nog een foto. Greetzz!
  2. Always do what mamma would do?!.... *zucht*.. Maar hey Lostchild, bedankt voor de reply. Heb inderdaad een kweek verslag gelezen waar 21:36u licht afwisselde met 12 uur donker, in juist de 4e en 5e week. De piek van de bloei. Van Monty op jointjedraaien.nl En hier wordt uitgelegd waar jij op doelt. Lijkt erop dat ik een tip volg van ene Tim van THC Seeds. Niet zo'n proffesionele zaadkweker als ik aannam maar gezellige hobby boeren nontheless. Te vinden op youtube. Blijft de vraag hoe de tip bij Metrop kwam. Misschien dat ik ze eens mail. Ben in ieder geval zover dat ik niet bang ben voor stress of herma's. Of die 28 uur extra licht veel meer opbrengst brengt blijft ook de vraag. Volgens Tim wel.. Je hebt wel een punt wat betreft afbloeien. Heb met mezelf afgesproken na 2 weken gewoon weer domweg 12/12 te schakelen. Heb een korte bloeier, 6,5 tot 8 weken volgens opgave. Maar heb zelf het idee dat ik nog minstens 14 dagen bezig ben, als niet 3 weken. Plus dat de kans bestaat dat ik nu langer moet bloeien. Deze hele aankomende week blijf ik in ieder geval nog voeden, niet spoelen. Omdat ik bio gebruik voel ik me daar ook iets zekerder bij. Greetzz
  3. Hier lijken ze wat bekender met het fenomeen. http://www.420magazine.com/forums/budding-cycle/74404-increasing-light-hours-end-budding.html Greetzz..
  4. Nou ja, krijg een beetje het idee dat het niet zo bekend is onder hobby kwekers in ieder geval. En onbekend maakt onbemind. ? Maar goed, de gok is genomen, ik waag de sprong. Al heb ik geen vergelijkingsmateriaal. Maar ben wel nieuwsgierig naar wat ik eventueel kan verwachten aan ellende. En krijg het idee dat dat wel meevalt (ik hoop het! )
  5. LOL! En hoe is dat topic hieraan gerelateerd? Bedankt voor je input wel, en love yer dog! Maar niemand anders een meer ontopic antwoord? Ps Ik kan gewoon niet over je antwoord uit. Mijn vraag over schone wiet sta ik nog steeds achter, hoe koekkoek die ook door sommigen gevonden mag worden. En het waarom? Dat stond er: "een truuk die sommige kwekers doen (om een hogere opbrengst te krijgen....) Nou goed, dat dik gedrukte is wat ik er zelf van maak.
  6. Hey, Op concullega forum jointjedraaien, stuitte ik op een oude post waarin Metrop word geciteerd: Licht / donker / hormonen. De verhouding tussen licht en donker (dag en nacht) noemen we de fotoperiode. De bloei wordt ingezet als de dagen korter worden. Het groeien en bloeien van planten wordt beïnvloed door een hormoon (fytochroom). Dag en nacht wordt dit hormoon aangemaakt door de plant, maar wordt overdag weer afgebroken door licht. Het hormoon krijgt de overhand zodra de plant 12 uur per etmaal in het donker staat, en zorgt ervoor dat de plant gaat bloeien. De minste hoeveelheid licht tijdens deze donkerperiode kan ervoor zorgen dat het bloeien ernstig verstoord word of zelfs helemaal ophoudt. Daarom is het belangrijk om een donkere ruimte nooit te betreden, ook niet met een zaklamp. Als je het licht op 18 uur zet dan zal dit hormoon nooit de overhand krijgen en blijft de plant altijd in het vegatieve stadium en dus groeien. Licht is ook belangrijk voor het aanmaken van energie. 6H2O + 6CO2 -- Licht à C6H12O6 + 6O2 Simpel gezegd: Water + Koolstof -- Licht à energie Hoe meer licht hoe meer energie de plant kan maken mits er genoeg water en CO2 aanwezig is. Een truc wat sommige kwekers doen is om in de laatste 2 weken van de bloei periode het licht van 12 uur naar 14 uur te brengen. De plant heeft dan genoeg bloei hormonen in zich om te blijven bloeien maar krijgt 2 uur per dag langer licht (en dus meer lumen) om energie aan te maken (en 2 uur minder donker om energie te verbruiken). Heeft iemand dit vaker gedaan? En zou je dan in 1 keer, van het ene op het andere moment, 2 uur langer belichten? - De wisseling tussen mijn groei en bloei (van 18 naar 12) is niet anders. Dus een uur eerder en een uur langer. Of zou je het per half uur per dag opbouwen? En wat zou er in het slechtse geval kunnen gebeuren? Stress? Herma's? Heb best gezocht, hier en bij jointjedraaien, maar afgezien van dit stukje vind ik niet zo gauw een praktijkvoorbeeld terug. Bron: http://www.metrop.nl/6b_nl_kweek_informatie.html
  7. Nee, via het riool is geen goed idee.
  8. Goeiemorgen, Ik zat me af te vragen - en schaamteloos ook eigenlijk dat ik dat nu pas doe, na xx jaar: Maar maakt iemand hier wel eens zijn wiet schoon? Ik dacht, een appel spoel je af, net als bloemkool bv. Om maar iets te noemen. Maar ik heb nou nog nooit m'n wiet onder de kraan gehouden. Ik zocht nog even op het forum maar kon zo gauw niks vinden. Komt eigenlijk ook een beetje omdat ik twee plantjes op de vensterbank had staan afgelopen jaar. En ik moet heel eerlijk zeggen, .. Als ik naar de rest kijk wat een half jaar of langer op die vensterbank staat........ (die trouwens heerlijk was verder) En tuurlijk heb ik wel eens een topje afgeblazen. Maar ik vroeg het me gewoon af. Dus iemand? En hoe dan? Dat schoonmaken. Groeten,
  9. BRON: http://www.niburu.nl/index.php?option=com_...d&Itemid=30 VIA: http://beforeitsnews.com/story/1045/562/Je...tudy_Shows.html VIA: http://patients4medicalmarijuana.wordpress...is-study-shows/ Don\'t shoot the messenger Vind \'t wel intrigerend.
  10. PA! Toffe actie man & duurt nog ff, maar gefeliciteerd alvast! Wou zegge dat er misschien wel iemand is met een beetje ervaring over wat een beetje toffe vaporiser is. Desnoods zoek je ff of je een topic vind. Maar die launchbox is wel tof volgens mij. Klein en zonder vlam.
  11. http://azarius.nl/headshop/vaporizers/ KLIK Zelf zo'n ding, Smoke bubbel, ooit wel is gehad. Van onbreekbaar glas maar 3 keer raden.. Aja niet om te zeiken, heb er best een tijd lol van gehad. Ding kreeg me met vlagen wel goed aan de hoest trouwens. Maar goed, kwam misschien ook wel door de dappere dosis die er met vlagen in ging. EDIT: Aja hoe gek wil je het maken, maar zit een hele toffe launchbox bij KLIK Alleen de naam al. Maar kosten doet ie wel wat ja. Maar staan 3 overtuigende recenssies bij.
  12. Misschien had je 'm zelf ook al gevonden. Maar via Google vond ik dit topic, stomtoevallig ook nog op wietforum: http://www.wietforum.nl/Astma-en-wiet-gaat...amen-t7239.html Op http://www.yojax.com/site/cannabismedical staat: Ik ben zelf geen arts natuurlijk. Maar common-sense lijkt mij zoiezo om, als je al blowt, inderdaad puur en niet met tabak te roken. Voor zoveel redenen beter om geen tabak te roken, met of zonder wiet. Zeg ik als roker. Succes met je zoektoch in ieder geval! Misschien het handigste om misschien een arts of huisarts te raadplegen? Hoop ik alleen wel dat je een beetje een open-minded huisarts hebt In ieder geval niet die van mij, ouwe feeks
  13. Ziet er goed uit allemaal man! Geen zorgen. Succes! Maar dat komt wel goed zo te zien
×
×
  • Create New...