Jump to content

Holy Buddy

Full member
 • Content Count

  1,164
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About Holy Buddy

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Volgens mij leefde dit vroeger ook meer dan nu. Ik heb een voorraadje Master Kush zaden uit een zadenkweek. Ik wil her en der wat ruilen tegen wat er aangeboden wordt. Voorwaarde die ik stel is dat de betreffende kwekert al even actief is hierzo. Een paar jaar geleden nog meerdere aantallen Big Bud "geruild". Bleek echter een eenzijdige ruil Het moet pottomme wel leuk blijven Toch een paar leuke zaden binnen gekregen. Het zijn niet allemaal ratten. Holy.
 2. Ok>> Er is dus een minimaal verschil tussen bloei en groeivoeding? HG doet dus niet mee met dat circus. Er zal wel wat getuned worden als er bloemen gaan vormen toch? Ik kweek deze keer weer even op aarde. Dus de ph zal wel van belangzijn. Die fucking meter is naar de fillipeinen.
 3. Ok dus H&G is niet meer? dan houd ik nog even vast aan Canna. Zijn er meer die moeite hebben met het groen houden bij Canna bloeivoeiding? Het is trouwens bloeivoeding voor Hydro terwijl ik nu op Aarde kweek. kan dat nog voor tekorten hebben gezorgd?
 4. vergeling begint geleidelijk. niet vanaf de puntjes maar de algehele kleur gaat van groen/diepgroen naar gelig. Ik heb nooit goed kunnen inschatten hoe nat het medium moet zijn. Dat zijn dingen die je niet gemakkelijk onder woorden kunt brengen in een stukje tekst. Ik heb zo hier en daar fouten gemaakt. Even een gronologische opsomming van de kweek: Master Kush uit zaad. kiemen onder TL, groeifase onder 600 Watt HPS. laten groeien in 3L potten (fout 1. ivm hoogte kon ik geen grotere potten kwijt) 2 weken doorgegaan met H&G groeivoeding in bloeifase. daarna bloeivoeding, Canna Flores. daar fout nr 2. door een rekenfout slechts met 10% van de voedingsconcentratie gebruikt. Ik weet het. Oerdom. Daarbij meteen een volgende tegenslag. een defecte PH/EC meter. mannetjes uiruitgepikt en 1 man en 1 vrouw apart gezet voor zaadwinning. vrouw na bevruchting weer teruggezet. Ivm de concistentie van de PH de voeding niet gewijzigd. hoogstens de concentratie langzaam opgevoerd. Na enkele weken pas de fout ontdenk (in logboek) en toen dus de concentratie in een nieuw vat aangepast. Vergeling zette toen echt door. dat zal door de plotselinge PH afwijking zijn? een Bloeistimulator 3 weken voor de oogst, van H&G. Ik zit nu in de laatste 1-2 weken, verwacht ik, dus is de schade te overzien. Het zal voor een groot deel de schuld zijn van mijn voeding. Toch heb ik het altijd gehad met H&G tegenover Canna. Of met de Groei tegenover de Bloei. Groeien gaat altijd mooi in het groen en bij de Bloei, of dat nou onder aarde, DWC of NTP gebeurd. en er zit ook een verschil tussen de plantjes onderling. sommigen zijn flink geler. gek genoeg is de bevruchte moeder nog een van de besten. ok de enige die niet onder SCROG staat. oja, door een Kachel is de temp mooi constant en bijna niet onder de 20 graden geweest
 5. Ik heb een paar prachtige planten uit zaad gekweekt. Gesext en enkele stekken genomen. Wat ik nou zo vreemd vind, is dat in de stekken/zaailingenfase de plantjes mooi groen tot diep groen zijn, maar sterk vergelen en bladen laten afsterven als ik in de bloeifase kom. Ik gebruik groeivoeding van House and Garden (A&B ) en Canna Bloeivoeding (Flores A&B ). Ik vraag me af waar ik het verkeert doe. De stekken, die inmiddels als moeder fungeren en nieuwe stekken laten groeien, blijven mooi groen. Is de bloeifase moeilijker onder controle te houden? Of is het de voeding? Het wordt geleidelijk erger hoewel het per plant sterk verschilt. Moet ik opmerken dat ik nu tegen de oogst zit waardoor ik wel begrijp dat er zowiezo vergeling en afsterven komt. Ik wilde daarom misschien de volgende kweek helemaal op H&G overstappen. Als dat tenminste zin heeft. Ik kon trouwens helemaal van hun geen Bloeivoeding vinden. Of ligt dat aan mij?
 6. Verdikke, Hazes Wat jammer dat ik het verloop niet kan zien omdat de fotos er niet meer bij zitten. Zoveel master Kush kweekverslagen zijn er niet en ik zocht wat vergelijkingsmateriaal.
 7. ik heb de voeding enige tijd laten staan. de volgende dag zat ik op ongeveer 6.0. een stuk acceptabeler. het is niet een topmeter inderdaad. het beste wat ik met mijn budget kan kopen.
 8. niet wat op het etiket staat. 1:250 met als voorbeeld 40ml op 10L. ik heb daar het 10 voudige van. net nog ff gechecked. het is ook niet dat het 40ml totaal A+B was, op 10L
 9. Ik ben net gestart met de Canna bloeivoeding en het valt me op dat de ph zo enorm laag uitkomt als ik correct doe wat op het etiket staan. 40ml A/B op 10l water. Ik had een vat van 100l aangemaakt met 400ml A en 400ml B. mag niet fout gaan toch? Toch kom ik uit op ph van 3!! ik heb het water wat aangevuld om dit wat op te voeren maar hij blijft laag. als oplossing heb ik wat Calcium toegevoegd maar dat is voor nood. wat gaat er fout? is dit iets typisch Canna?
 10. Hoi speedy weedy, Ik heb het begin even vluchtig gelezen maar niet ontdekken waar je plantjes vandaan komen. Had je stekken? Heb je meer negatieve dingen gehoord over die stekken? En als je uit zaad werkte, waar kwamen die vandaan? Ruilhandel? Regulier gekocht? Uit eigen kweek? Ik ben er nieuwsgierig naar vanwege je problemen deze kweek en omdat ik dezelfde planten in kweek heb staan.
 11. Wow..... Dit gaat erg diep allemaal. Het waren bij mij NIET de Master Kush planten die de Herma's gaven. Dat waren mijn Lemon Haze zaden van een aantal jaren geleden. Toen een zwikje BigBud zaden her en der geruild. De hobby was kort daarop stil gevallen. Een drietal van die zadendeden wat. Waar er 1niet verder ging en uiteindelijk er 2herma bleken. De resterende planten zijn Master Kush uit regulier zaad. Daar zijn er 16 uit 20 opgekomen. Veel onderlinge verschillenin lengte. Wat houdt "pheno's" eigenlijk in? Zijn dat karakteristieke eigenschappen ofzo?
 12. Ik zie vaak mensen die het wiel opnieuw trachten uit te vinden. Ik ben ook begonnen met reflecterend laminaatfolie. Dat liet los bij schoonmaken, raakte dof(!!) en scheurde op de bevestigingspunten, waar je natuurlijk veel van gebrukt omdat het smalle banen zijn. Ik heb uiteindelijk een rol folie gehaald ( Ook te vinde in de aggrarische sector. Je hoeft er niet eens voor naar de growshop). Dat meet ik grofweg uit en span het naar alle hoeken waar ik het met smalle latjes over de hele lengte vastniet, strak in de hoeken. Laat het op je inwerken. Ik heb de folie ce deur uit gedaan.
 13. Tja, in mijn geval waren het wat oudere zaden uit een ruil handeltje. Van ruilen komt..... Ik heb gelukkig nog wat Master Kush staan en die lopen lekker door. Kan een herma ook auto flower zijn? (ik denk zelf van wel) want de beide Lemon Haze herma's begonnen te bloeien zonder licht aanleiding.
 14. Als ik het filmpje zo bekijk, knip je behoorlijke stukken weg. Dat doe je in de groeifase begreep ik? Zou je de afgeknipte stukken ook weer als stek kunnen gebruiken? Ik vraag me dat al langer af. :-)
×
×
 • Create New...