Jump to content

ExUser

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Positief

1 Follower

About ExUser

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

917 profile views
 1. Wat Kees zegt, de temperatuur op hydro is niet anders dan op aarde.
 2. Sorry, mijn fout. Ik bedoelde te zeggen dat die wat minder opbrengen. Om eerlijk te zijn denk ik dat het aan je lamp ligt, dergelijke lampen oogsten nooit zo heel veel.
 3. EC lijkt mij niet te hoog. 1.7 is prima voor hydrokweken. Autoflowers worden soms gewoon wat minder groot. Ook vraag ik me af hoeveel lichturen je de plant geeft en welke lamp het precies is?
 4. NPK"s verschillen onderling omdat er meerdere wegen naar rome leiden, maar ook omdat er waanzinnig veel planten bestaan en het daar allemaal op moet werken. Als je dat voor elkaar hebt, heb je de kationen/anionen verhouding nog, je moet immers ook rekening houden met pH. Het is dus erg lastig. Je zou zelf een voeding kunnen samenstellen, ben je wel veel tijd kwijt en als nog redelijk wat geld. Wanneer je dan een ander soortje gaat groeien, of een geheel andere plant, kan je vaak weer je formule gaan aanpassen wil je datzelfde resultaat hebben. Ook worden niet alle bestanddelen van het product op de fles zelf gezet, het zijn geheime recepten. Onze Green Sensation bevat namelijk een stuk meer dan enkel P en K, en afhankelijk van in welk land je de fles koopt krijg je andere labels te zien en andere bestanddelen dus ook. Liegen over de inhoud doen wij echter niet, maar het recept 100% prijsgeven ook niet.
 5. Onze Lightmix wordt getest, en de EC is tussen de 0.7 en 1.1. Vrij licht dus, je kan er zelfs in ontkiemen.. Als je een EC van 1.5 hebt, heb je of een foute batch lightmix (Dan heb ik de batchcode nodig, maar dit acht ik sterk..) of een niet gekalibreerde EC meter..
 6. Ja, vroeger hielden wij 24uur aan, uit 'safety'. Maar het is langer houdbaar. Het kan wat stinken, het is immers bio voeding. Het kan ook wat schuimen, maar echt bederven? nee.. dat niet zo zeer. Let er wel op dat je waterbron zelf schoon is, stilstaand water is eigenlij zelden een goed idee. Ook met druppelaars of pompjes oppassen. Maar je kan het prima een paar dagen bewaren.
 7. 24 uur is wel erg snel hoor. Onze bio voeding is wel wat langer houdbaar. Ik zelf heb tests gedaan met een week. Het is echter wel aan te raden om de bio voeding inderdaad meteen mee te geven. Indien dit een keer niet gebeurd kan het geen kwaad.
 8. Hahaha, de webshop heeft je iets willen duidelijk maken denk ik.
 9. Een autoflower kan ook wel wat gelig worden aan het einde van de bloei, maar ik vind 2-3 liter elke keer wel wat veel. Zo spoel je de nitraten er misschien uit (stikstof). Zou je iets minder water kunnen geven en kijken of het beter wordt, 1.5-2 liter?
 10. Over het algemeen zeggen wij dat je rekening moet houden met een halfjaar, maar dit is meer uit voorzorg. Als jij je flessen netjes bewaard en ze gaan niet bol staan of schilferen/kristalliseren/sterk ruiken naar ammoniak, dan is er niks aan de hand en is het product nog veilig te gebruiken.
 11. Hey Peter, Die staan er goed bij! Zou ze iets meer water geven inderdaad, verder gaat alles top.
 12. Hey Frank, Coco bevat geen voeding van zichzelf, je planten zullen zonder voeding dus niet de 2 of 3 weken overleven. Je kan gerust Coco A en B kopen en dit bewaren. Zeker als er geen water in de flessen komt en je de dop goed dicht houdt en redelijk koel weet te bewaren.
 13. Ik ben het het eens met Cannarie, zoals ook in het andere topic vermeld. Iets minder voeding geven. Zaai en stekgrond bevat inderdaad geen buffer. Omdat jij ook niet organisch kweekt wordt deze buffer ook niet gecreƫerd. Dit maakt de kweek voor een minder ervaren kweker lastiger.
 14. Moet ik in een ander topic reageren? In welk topic precies? In ieder geval zijn autoflowers gevoelig voor overvoeding. Haze soorten, zoals amnesia, zijn dat ook. Het is dus verstandig iets minder voeding te geven, zodat het stikstof overschot opgelost wordt en de plant weer goed kalium kan opnemen.
 15. Hey, naar mijn mening ziet het eruit als een kalium tekort in de eerste foto's. Dit kan komen door een overschot aan stikstof (ammonium). Geef je toevallig nog groeivoeding? Welke voeding geef je en hoeveel? het lijkt op een autoflower, klopt dat? Heb je misschien een foto van de hele plant?
×
×
 • Create New...