Jump to content

Dondavalos

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Dondavalos

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi allemaal, Er zitten allemaal kleine beestjes op de rand van m'n potten. Sommigen ook op de plant maar de meesten blijven vreemd genoeg rondjes lopen op de rand vd pot. Enig idee wat dit is en of het kwaad kan en wat ik er dan aan kan doen? Dacht eerst dat het bladluis was maar deze beestjes hebben precies een iets dikker ronder lijfje. Ze zijn wel echt met heel veel (niet duidelijk op de foto). Ik hoor graag jullie tips, alvast bedankt!
 2. Hallo allemaal, Bij het knippen van m'n eerste oogst dit jaar op één plantje allemaal witte puntjes gevonden, zit er letterlijk vol van. Ik wist eerst niet wat het was maar dan vind ik ook enkele mini rupsjes terug dus zijn de witte dingetjes wss rupsen eitjes? :/ Echt heel vervelend want zit letterlijk op heel de plant, en ik zou ze natuurlijk liever niet helemaal weggooien . Wat zouden jullie doen? Toch gewoon knippen en in potten steken? Of andere ideeën? Kan het kwaad om op te roken denk je? Thx!
 3. Hmm glue gelato klinkt lekker hopelijk gaat je kweek lekker. Bij mij is die ene nog steeds niet verbeterd helaas. Ik heb haar een week droog gezet zonder resultaat. Dan dacht ik misschien is er iets anders dat de wortels verhindert zuurstof op te nemen en heb ik haar verpot naar een klein potje om te zien wat er gebeurt. Er was één lange wortel (ongeveer zo lang als het plantje zelf, en een paar kleinere wortels. Nu staat ze in Plagron Light mix met wat extra perliet en op de bodem hydro korrels. Beetje water gegeven na het verpotten, en nu afwachten. Hopelijk redt ze het alsnog! Gelukkig zien m'n 3 andere plantjes er wel gezond uit
 4. Ok, bedankt! Als er nog tips zijn ivm andere dingen die ik vermeld heb, ook altijd welkom ben nog beginner en leer graag bij! Dit jaar zal ik 2 rondes doen van autoflowers. De eerste is nu dus een dikke 2 weken bezig, en ik dacht de 2e ronde zaadjes te ontkiemen begin juni ongeveer. Had vorig jaar maar 1 ronde van 3 plantjes en ben net niet toegekomen voor het hele jaar hehe. Daarom dit jaar wat meer
 5. Ik gaf m'n plantjes tot hiertoe enkel een beetje water in een cirkel rond de plantjes. Zonder de hele aarde nat te maken. Dacht dat dit zo hoorde voor zaailingen? Ik zal ze nu even droog zetten (toch diegene die er zo aan toe is) en zien wat er gebeurt. Alvast bedankt voor de tips, en als er nog zijn, laat maar komen!
 6. Hoi allemaal! Mezelf effe voorstellen, ik ben Leo uit België. Dit jaar doe ik m'n 2e kweek ooit. Net zoals vorig jaar autoflowers outdoor. Momenteel heb ik 2x Lemon wonder (Zamnesia) 1x Northern light auto (Royal Queen) en 1x Royal Haze auto (Royal Queen). Allemaal ontkiemd op 18/4 en dan rechtstreeks in de uiteindelijke pot. Die laatste, de Royal Haze automatic, ziet er niet goed uit, het lijkt alsof ze teveel water krijgt, maar ik geef 1 keer per dag een klein beetje water, overigens net evenveel als aan de andere 3 plantjes en die zien er prima uit.. oh ja en ze groeit niet meer. Ter info alle plantjes zitten in dezelfde mix van potgrond voor bloeiende planten goed luchtig gemaakt met de handen en vermengd met flink wat perliet. Hydro korrels vanonder voor drainage uiteraard. Helemaal bovenaan die mix maakte ik een kuiltje zo groot als een mini bloempotje voor zaailingen en dat kuiltje heb ik gevuld met Plagron Light mix aarde, met wat extra perliet, zodat m'n zaailingen een goede start zouden maken zonder teveel voeding. De eerste foto is de zieke dame zoals je wel ziet, en eronder zie je ter vergelijking de Northern Light automatic, die het wel goed doet. Je ziet dat de royal haze niet meer gegroeid is, dit is sinds een week of iets langer. Beide plantjes dus identieke potgrond, even veel zon, even veel water enz enz... Wat is er mis? Kan ik m'n Royal Haze nog redden? Ik keek er net naar uit om een lekkere haze te roken binnenkort... :/ Hopelijk hebben jullie tips voor me! Groeten!
 7. Ik geef Plagron bloei voeding. Ik geef om de 2 dagen water, ongeveer 2-3 liter. En normaal deed ik daar 1 op 2 keer 1 ml bloeivoeding in. Na jullie tips ben ik elke keer bloeivoeding in het water beginnen doen, en de hoeveelheid X3 ongeveer. Dus om de 2 dagen 2-3 liter water met daarin telkens 3ml bloeivoeding of zelfs iets meer, gedurende ongeveer 10 dagen nu al. Maar helaas zie ik geen verbetering, integendeel nog meer blaadjes zijn geel of worden geel. Zoals jullie zien op de foto die ik upload (is van vandaag) is m'n plantje bijna helemaal geel Wat kan ik nog doen?
 8. Hoi allemaal, Het gaat om een white widow feminised autoflower, buitenkweek. Is iets meer dan 2 maand oud nu, en vertoont sinds een week of 2 wat vergeling in de bladeren, maar nu de laatste dagen echt heel extreem. Het vreemde is dat ik al 2 plantjes van dezelfde zaden heb gekweekt en geoogst dit jaar, en daar had ik geen problemen. Het verschil is wel dat de vorige 2 planten in potgrond voor bloeiende planten zaten uit het tuincentrum, en maar een klein beetje extra groei en bloeivoeding kregen. Deze laatste heb ik in Plagron light mix gezet en geef ik ongeveer om de 4-6 dagen voeding. (1 op 2 keer bij het water). Buiten de gele kleur van de bladeren vind ik ook dat de plant wat muf ruikt, helemaal niet die lekkere geur die je verwacht van een wietplantje in bloei... Ik kan jullie hulp gebruiken! Groetjes, Leo
 9. Ja daarom dacht ik ook Herma, op die close up lijkt het echt een zaadje he. Maar er zitten vooralsnog geen zaadjes in, het zijn gewoon holle zakjes. Maar hier en daar zitten ook wat banaantjes, dat is toch wat een mannelijke plant aanmaakt? Door alle nieuwe witte haren lijkt het dan weer of ze idd in een 2e bloei is geschoten... Weet echt niet wat ik moet doen, omkappen (risico op zaadjes en die wiet die er al is verneuken?) Of laten staan zodat ze nog verder bloeit? (Mss kans op meer opbrengst?)
 10. Hoi allemaal, Ik startte begin mei met 2 white widow autoflowerzaadjes, die ondertussen uitgegroeid zijn tot 2 mooie plantjes. Ze stonden beiden buiten in een pot van ongeveer 30 liter. Ze zagen er vorige week allebei heel goed uit, zo goed als klaar om te oogsten, de meeste haartjes bruin geworden en mooie toppen. Maar heb besloten nog even te wachten terwijl ik op 6 dagen op vakantie ging. Gisteren kwam ik thuis en zag dat de grootste plant (ook wel die met de minst dikke toppen) plots weer een massa witte haartjes had, en de toppen minder compact lijken, beetje uit elkaar gegroeid precies. Ook zitten er hier en daar precies zaadzakjes, weliswaar zonder zaad in. En ook hier en daar banaantjes. Nu weet ik niet goed wat ik ermee aan moet vangen. Doe ik ze gewoon om? Kan het geen kwaad dat ze weer zo veel witte haartjes heeft? Heb ook schrik langs de andere kant dat m'n wiet vol zaad komt te zitten. De andere plant, die er nog gewoon uitzag heb ik inmiddels omgedaan. Op de foto's zie je close ups van de (denk ik) Herma plant, en ook een foto van de andere plant die ik net heb omgedaan. Alvast bedankt voor jullie tips!
 11. Bedankt voor de tips! Ik heb op bol.com een biologische insecticide voor bladinsecten gekocht en 2x m'n planten mee behandeld met een interval van 1 week. Eerst leek het niks te doen, maar sinds een paar dagen lijken bijna alle beestjes weg te zijn!
 12. @Martijn 20 en wat kan ik daar aan doen denk je? @Fearghus hele goeie post, had ik al bekeken maar herken niet meteen iets dat lijkt op de beestjes op mijn plantjes.. Bedankt voor jullie antwoord!
 13. @Martijn 20 en wat kan ik daar aan doen denk je? @Fearghus hele goeie post, had ik al bekeken maar herken niet meteen iets dat lijkt op de beestjes op mijn plantjes.. Bedankt voor jullie antwoord!
 14. Hallo allemaal, ik ben Leo uit België. Ik heb 2 WW autoflower plantjes in m'n tuin in potten van zo'n 60L. De plantjes zijn beide ongeveer een maand geleden ontkiemd. Nu zitten er wat beestjes op m'n grootste plant, en sommige blaadjes hebben ze al van zitten smullen, de smeerlappen. Daarom vraag ik jullie hulp, met het identificeren van de zwarte beestjes op de foto, en wat ik eraan kan doen. Buiten die kleine zwarte dingetjes heb ik ook al een paar kleine rupsjes weggehaald en zie ik af en toe wat mieren. Voorlopig zitten de beestjes vooral of enkel op m'n grootste plant, de kleine wordt grotendeels gespaard, maar daar zitten wel witte vlekjes op het uiteinde van 2 blaadjes, voeg ik ook een foto van bij. Ik heb alvast een ecologisch extract besteld tegen bladinsecten.Hebben jullie nog tips? Ik ben bezorgd dat het erger wordt en dat ongedierte m'n plantjes helemaal opeet!
×
×
 • Create New...