Jump to content

Jakkes

Full member
 • Content Count

  1,278
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Jakkes last won the day on May 31 2021

Jakkes had the most liked content!

Community Reputation

223 Goed

1 Follower

About Jakkes

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

2,352 profile views
 1. Ik heb nu een jaartje led en heb toch andere ervaringen. Ik moet juist eerder schakelen dan op HPS. Het groeit veel meer bossiger (voller) en harder in hoogte. En ik merk dat voldoende ruimte tussen de toppen en de lamp voor mij beter werkt. Te dicht erop is klote. Op het einde (laatste 4-5 weken) kan die wat dichter erop. Maar zolang ze nog groeien merk ik bij mij dat ze het niet aan kunnen.
 2. Werk echt heel schoon. Handschoentjes aan met snijden. Mes in alcohol ontsmetten. Elke ronde de bak ontsmetten. Etc. Ik merkte dat je zo vrijwel geen uitval meer hebt. Doe je het niet dan valt er veel uit. In stekplugjes of op aarde maakt het niet veel uit. Hier maakt het echt het verschil. Daarentegen heb ik hier na 6-7 dagen wortels. Lukte eerder nooit zo snel. Ik laat ze altijd even staan in de bak. Ik geef dan langzaam wat voeding. Ze groeien dan als kool. Ik stop ze zo vanuit dit systeem in de RFX. Ze kunnen dat goed aan. Ik merk niet dat ze daar een klap van krijgen ofzo.
 3. Nee ik heb een flut led lampje van de gamma erboven. Die staat 24 uur per dag aan. Maar geeft zwak licht. In het donker zou ik niet doen (nog nooit geprobeerd trouwens).
 4. Ik gebruik nu al een tijdje dit systeem. Heeft even geduurd voor ik het onder de knie had. Maar ik heb ook wat getest met IBA. Ik merkte dat vooral te lang erin echt nadelig is. Nu doe ik ze 20 seconde hierin en daarna in het systeem waar ze direct afgespoeld worden. Dit werkt bij mij het beste. En vooral erg schoon werken en vaak alles grondig schoonmaken. Ik heb getest of ik door kon blijven gaan met hetzelfde water. Uiteindelijk vrij snel zwarte schimmel. Conclusie is bij mij na elke batch stekken alles verversen, goed schoonmaken en ontsmetten. Ik heb twee Samsung influx ledstrips erboven. Wanneer ze wortels hebben gaat die aan (eerder trekken ze niet). Dan geef ik wortelstimulator door het water. De planten groeien hier goed op. En kan ik ze langer laten staan voordat ik ze plant in de rfx. Kortom super systeem voor mij.
 5. Jazeker is het mogelijk. Gewoon led strips met 4.000K of hoger. Alleen zou ik eerder onder hps of mh starten en dan afvloeien onder led. Ze slaan namelijk moeilijker aan onder led is mijn ervaring
 6. Ik maakte de fout ook met ledstrips door te denken dat de lamp er dicht op kon omdat die geen warmte gaf. Alleen is het licht zo sterk dat ik de lamp nu op ruim 1 meter hoog hang. En dan nog gedimd de eerste tijd. Zo slaan ze veel eerder aan. Ze kunnen het licht gewoon niet aan en zijn alleen bezig met overleven i.p.v. groeien. Dit is echt anders dan hps.
 7. Wel een soort met potentie. Kommen volgens mij wel goede harde toppen van. Maar wat aangetast is blijft zo. Alleen zorgen dat het hierbij blijft. Plant ziet er niet verkeerd uit, behalve dat hij wat groter had mogen zijn.
 8. Til je potten op. Je voelt zo of ze zwaar of licht zijn. Als ze zwaar zijn dan geen water erbij. Maar meet je de ph? Waar hou je die op?
 9. Je geeft booster en pk13/14 en normale voeding. Is het niet teveel alles bij elkaar? Of als het niet teveel is, is dan je ph wel goed. Hierdoor kunnen ook blokkades komen.
 10. Ik voel me nu zo achterlijk. Ik zit te kutten met dat afstelknopje. Schroef elke keer de driver eraf. Soms is het leven echt veel simpeler dan ik denk.
×
×
 • Create New...