Jump to content

Jakkes

Full member
 • Content Count

  948
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Jakkes last won the day on December 27 2019

Jakkes had the most liked content!

Community Reputation

124 Goed

1 Follower

About Jakkes

 • Rank
  Kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

634 profile views
 1. Ik ben gewoon lui en pomp(te) altijd gewoon voedingswater volledig geautomatiseerd in de bak. Dan is van onder of in een drainagebuis erg makkelijk. Daarbij levert het mij een goed resultaat op. Dus daarom niet verder over nagedacht of het waar was of niet.
 2. De afvalstoffen die een plant rond de stam afstoot. Vergelijk het met urineren wat een mens doet. Ik heb geen wetenschappelijk bewijs hiervoor, maar dit is mij jaren geleden wijs gemaakt en ik heb hier altijd rekening mee gehouden. Op aarde zag ik ook hier altijd witte zouten in de aarde. Dus ik nam het voor waarheid aan.
 3. Klopt voor kleine potten. Ik had aardebakken van 40cm diep en circa 1.2 m2 oppervlak. Daar werkte het goed bij mij. Ik gaf geautomatiseerd water gewoon door in de drainagebuis te pompen. Door de omvang altijd genoeg buffer om niet te droog te laten zijn.
 4. Ik had voorheen grote aardebakken. Hierin op de helft een drainagebuis. Hierin pompte ik voedingswater. In het begin ook vanaf boven. Maar daarna alleen via deze buizen. Werkte goed. Als je van boven geeft dan spoel je de afvalstoffen van de plant weer terug de grond in. Daarom deed ik dit nooit meer nadat ze goed aangeslagen waren.
 5. Een paar dagen geleden ook gestart met wat testen op mijn cloner. Door deze topic aan het denken gezet en de conclusie getrokken dat als dit werkt het op rfx een fijne methode kan zijn. Ik heb de cloner gewoon gevuld met water en Hesi wortelstimulator verhouding 1:200 met een ph van 5.6. Geen stekpoeder gebruikt wat ik in steenwolpluggen wel deed. Gewoon stekken gesneden en direct zo erin. Ik heb het water verwarmt op 23 graden met een vatverwarming en voorzien van een flinke bruissteen voor de LV binnenin hoog te houden. Eens kijken of het lukt. Zou erg fijn zijn, want simpeler kan niet. Groot voordeel vind ik nu al dat ze niet afgedekt hoeven te worden in een propegator. Dit kwam best nou. Te snel kap open zorgde voor uitdroging, te laat gaf schimmel. Nu is het altijd goed. Ik laat nog weten of het gelukt is.
 6. Oeps.... niet goed gekeken. Dank voor de tip
 7. Klopt. Alleen wil ik alleen reguliere zaden. Die verkopen ze daar niet. Vroeger wel vaker besteld. Altijd goede service.
 8. Ik wilde gewoon Casey Jones een keer proberen. En hun zijn de enige die ze hebben. Dus had geen keuze. Maar als je toegeeft dat de zaden oud zijn, dan hoor je als zelfrespecterende ondernemer gewoon het geld terug te geven. Maar ze geven er gewoon geen moer om. Daarom zijn de zaden ook oud, want niemand koopt meer daar. Marja...weer een ervaring rijker. Ik koop gewoon alleen nog maar bij Sensi, Barney of Mr. Nice. Hier altijd goede kwaliteit zaden gehad en goede service.
 9. Ik heb Casey Jones zaden van Devils Harvest Seeds gekocht. Netjes op tijd bezorgd. Ik heb ze te ontkiemen gelegd zoals ik dat normaal doe. Na drie dagen nog geen een geopend. Neem ik contact met ze op zeggen ze ‘dat kan wel kloppen, ze zijn erg oud’. Beloofd om me nieuwe op te sturen. Na enkele dagen ontvang ik weer nieuwe. Nu twee andere soorten geleverd, uiteraard waar ik niet om heb gevraagd. En eigenlijk ook niet wil. Maar toch maar proberen. Deze liggen wederom drie dagen. Van de 22 zijn er twee die wellicht door gaan komen. Dus gewoon klote. Contact gezocht, maar niemand geeft meer thuis. Iemand vergelijkende ervaring met hun? Ze hebben gewoon oude troep die je moet weggooien in plaats van verkopen.
 10. De moeders onderhouden zijn niet zo moeilijk hoor. Ik geef ze eigenlijk gewoon dezelfde voeding als die van de bloeikasten, verdund met water. Ik ben daarin erg lui, ook omdat het voor mij werkt. Ik zorg normaal dat de kasten niet in dezelfde afbloeifase zitten. Hierdoor heb ik altijd voeding zonder teveel p en k. Wel zorg ik dat de ph iets lager is. Ik verdun het met de helft water. Dus ook flink lager in EC. Vooral als ik stekken ga snijden zorg ik dat ze de dagen ervoor weinig voeding krijgen. Want ik merk dat de stekken dan eerder geel worden. Qua vorm snijden ben ik heel rigoureus. Alles wat te groot wordt gaat eraf. De stek snij ik zo dat deze goed is. Is de tak aan de plant wat dan overblijft niet goed meer, dan gaat die eraf. Ik heb wel in het begin zo gesneden dat ik vele takken heb. Dus kan er ook makkelijk wat kwijtraken. Maar hoe gezonder de moeders, hoe beter de stekken. Met de moeders op de foto loop je de kans op meer uitval.
 11. De extra hermagevoeligheid bij gefeminiseerd zaad wordt ook meegegeven. Dus bij stress heb je hier een grotere kans op.
 12. Ik heb nieuwe reguliere zaden binnen gekregen, Casey Jones van Devil‘s Harvest Seeds. Nu lees ik op hun site dat als je de zaden 24 uur in de vriezer legt en dan gaat ontkiemen, de kans op vrouwen toeneemt. Ik heb hiervan nog nooit gehoord. Ik vroeg me af of dat dit klopt?
 13. Mapito is tegenwoordig met Coco’s erin. Ik vraag me af in hoeverre de pomp hierdoor verstopt raakt. Of is het zo grof dat dit niet gebeurd?
 14. Het laagje wat blijft liggen kun je moeilijk op peil houden. Ik zou eerder kijken of dat je kunt voorkomen dat dit blijft liggen of het voor lief nemen.
×
×
 • Create New...