Jump to content

Jakkes

Full member
 • Content Count

  1,261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Jakkes last won the day on June 30 2020

Jakkes had the most liked content!

Community Reputation

218 Goed

1 Follower

About Jakkes

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,266 profile views
 1. Met spint ben ik wat minder kritisch. Alles wat zorgt dat het weg gaat vind ik goed. En dan liever geen gevaarlijke troep. Maar de neemolie die ik heb gespoten liet niet veel achter. Alleen bij de ondergedompelde wel. Maar neemolie is niet mijn favoriet tot nu toe.
 2. Ik heb neemolie gebruikt. Mijn gewortelde stekjes heb ik ondergedompeld. Hier bleef een residu achter op de bladeren. Met gevolg dat ze kapot gingen. De planten die bespoten waren hebben het gered. Het lijkt dat hier de spint weg is. Ik ga ook vandaag nog preventief spuiten met pyrethrum. Ik probeer zo af te wisselen met deze twee middelen. Als echt niets meer lukt kan ik Cantack kopen. Ik heb een adres die een spuitlicentie heeft en dit zo kan kopen. Maar liever gebruik ik deze troep niet.
 3. De politie heeft niet veel rechten om zomaar binnen te komen. Alleen ambtenaren zoals milieu inspecteurs hebben dat wel. Ze mogen ten aller tijden controleren of dat de milieuregels worden nageleefd. De praktijk is dan vaak dat de politie vraagt of ze een ‘milieucontrole’ willen uitvoeren. Vinden ze iets verdachts dan heeft de politie wel een reden om binnen te komen. Dus ze kunnen bij heel weinig verdenkingen toch een manier verzinnen dat er wordt gecontroleerd.
 4. Ik stop ze vanuit de cloner zo in de rfx. Geen enkel probleem.
 5. Ik heb voor mijn stekken in de cloner ook ledstrips. Ik heb H-influx van Samsung 5.000K. Ik merk nu na drie testruns dat stekjes dit licht niet kunnen verdragen. Ik heb slechts 22 Watt erboven, maar toch teveel. Ik heb tot aan het moment van wortelen nu gewoon een ledstripje van Ali. Als ze wortelen geef ik ze goed licht. Dus wellicht is dit het of ook een probleem? Ik heb ook neopreen pluggen in de gaten. Deze werken veel schoner dan dat schuim. En ik merk dat stekjes in een cloner makkelijker werkt. Alleen zijn ze veel gevoeliger. O.a. vervuiling in het water is funest, bij de kleinste hoeveelheden al. Bijvoorbeeld waterstofperoxide residu was bij mij geen succes. Ik maak het nu erg goed schoon en voeg ontkalkt kraanwater erin. Maar vooral veel testen en uiteindelijk werkt het super. Ik dompel ze nu 10 seconde in de IBA oplossing en dat werkt beter dan niet dippen. Ik ben vooral benieuwd naar jouw testen. Want als jij succes hebt kan ik het mooi kopiëren.
 6. Ik heb met 660 watt hps (600 watt geboost) 1:1 gedraaid. 680 gram was mijn record. De beste oogst met led 480 watt is 740 gram en hier zit nog ruimte tot verbetering in. Veel fluff omdat het veel ‘bossiger’ wordt onder led. Als ik beter weet hoe ik moet kweken onder led is 800 gram goed haalbaar. Dus zeg maar of het ligt aan dat ik met hps niet het optimale eruit heb gehaald, of dat led echt beter is. Ik denk het laatste. Maar in theorie heb je wel gelijk. Dezelfde μmol/m2/s zou hetzelfde resultaat moeten geven. Alleen denk ik dat 480 watt led gelijkmatiger verdeeld een betere lichtkwaliteit geeft dan geconcentreerd uit één punt met 660 watt hps. Ik denk vooral dat het wandverlies en schaduwplekken met hps het rendement flink doet afnemen. Ook de betere warmtebeheersing met led is erg positief. Ik merk het enorm aan het drinken van de planten. Is enorm veel meer met led.
 7. Eens. Alleen merk ik dat ik met minder watt toch meer oogst dan met de hps. Ik haal er dus zelfs meer vanaf van hetzelfde oppervlak.
 8. Ik kweek nu een tijdje op led en hps. Ik heb twee vrijwel identieke kasten naast elkaar. Al twee rondes op rij met led 480 watt zo’n 40% meer opbrengst als hps 660 watt. En de toppen zijn compacter en meer thc. Voor mij is dit voldoende bewijs dat led echt beter is.
 9. @dilago pyrethrum heb ik gegoogled. Het heeft een hele lijst waar het tegen beschermd, alleen spint staat er niet tussen. Werkt dit zeker goed? @JackyH80 ik ga dit kopen en sowieso gebruiken. Maar echte oplossing is het niet.
 10. Ik heb een waterslot. Deze zet de kraan dicht en voorkomt schade. Alleen een signaal is soms niet voldoende.
 11. Ik heb geheel onverwachts toch spint in mijn hok. Eigen moeders, niet op andere locaties geweest, geen stekken gehad van anderen, toch zijn ze binnen gekomen. Ik denk gewoon uit de tuin. Maar wel gewoon erg klote omdat ik juist alles eraan doe om dit te voorkomen. Ik heb nu eindelijk een soortje (Kush) die goed bevalt, dus ik kan me niet permitteren (lees: wil niet) om alles weg te doen en geheel opnieuw te beginnen. Ik zoek nu naar goede oplossingen. Met behoud van de planten. Ik heb nog vermitec en nisurun staan van jaren geleden (8 jaar oud of zo). Ik heb dit geprobeerd, maar doet helemaal niets. Volgens mij is het of bedorven (te oud) of ze zijn resistent. Daarnaast wil ik deze troep eigenlijk gewoon niet meer gebruiken. Vandaag heb ik alle moeders weg gedaan. Hier zat de grootste spintplaag. De bloeikasten zijn vandaag voorzien van nieuwe stekjes zonder spint. In de bloeikasten was nog geen spint, alleen is dit gewoon een kwestie van tijd dat ze er wel komen. Want de moederkast staat ernaast. Ik heb een paar stekjes apart staan waarvan ik moeders ga maken. Nu alles dus nog klein is, wil ik de spint aanpakken. Immers is er niet veel spint meer aanwezig op dit moment. Ik heb de moederkast geheel verwijderd van de folie op de wanden. Daarna goed schoongemaakt en uiteindelijk met didecyldimethylammoniumchloride ingespoten. Toen het dus goed schoon was heb ik deze voorzien van een spintvrije ‘lokplant’ om de eventuele overgebleven spint naar deze plant te laten gaan. Deze gooi ik over een week weg. En hoop zo de meeste spint weg te hebben. Mijn idee is om nu neemolie te gaan gebruiken. Dit heb ik nog nooit gedaan en heb wat vragen hierover. - Neem olie 20 ml per 1 liter (2%) dosering? - Rimulgan als emulgator (om olie en water te laten mengen) 4 ml per liter (0,4%) dosering? - Gaat roofmijt dood van neemolie? Kan ik de tegelijkertijd met het spuiten uitzetten? Als jullie andere tips hebben die ook werken hoor ik het graag. Ook wat jullie ervaring is met neemolie. Ik twijfel of het werkt namelijk. Maar ben een beetje wanhopig, dus ga het wel proberen. Alvast bedankt voor het meedenken
 12. Om hoogte te winnen in de ruimte zit ik te denken aan het toepassen van een inline filter van Can. Deze kan ik buiten het hok plaatsen. Iemand ervaring hiermee? hier een link: https://onlinetopgarden.com/nl/lucht-en-klimaat/can-inline-filter-1000m3-flens-250mm
 13. Het voordeel hier is dat je anoniem kunt blijven. Op Facebook of andere Social media is dat wat moeilijker. Als dit anders zou zijn zou dit allang dood zijn. Ik zit namelijk ook bij andere fora en die zijn de laatste jaren echt hun bestaansrecht verloren. Wat ik heel spijtig vind. Maar Facebook heeft gewoon die functie overgenomen.
 14. Dag 63 bloei (9 weken) Vanwege de aanhoudende rot de planten vandaag geoogst. Ik had de ventilatie vol open gezet en wat zwenkventilatoren aan gezet, wat wel resulteerde dat het beter ging. Maar als omdat de rot er al in zat bleef het toch doorgaan. Toen ik klaar was dacht ik er pas aan dat ik eigenlijk een eindfoto had moeten maken voor dit forum. Helaas heb ik die dus niet. Ik hang de planten altijd in zijn geheel op. Wel haal ik de grote bladeren eraf. Persoonlijk prefereer ik dit omdat: - De toppen mooier worden (vind ik). - Het de smaak ten goede komt omdat je langzamer droogt. - En je in alle tijd droog kunt knippen. Mijn partner doet dit altijd. Ze kan dan dit verdelen over meerdere avonden een paar uurtjes. Anders zou ik mee moeten helpen als alles in één keer moest, en dat doe ik liever niet. Ik laat jullie het droge eindresultaat nog zien. Maar ik vind de kwaliteit goed. Compacte topjes, veel thc en lekkere geur. Hoeveelheid durf ik nog geen inschatting van te doen omdat het allemaal kleine topjes zijn, maar wel heel veel. Als ik moet gokken denk ik 650 gram. Maar hier kom ik nog op terug. Ik heb deze eerste ronde onder led veel fouten gemaakt. De volgende ronde gaan we bepaalde dingen anders doen: - Ik weet nu dat dit soortje flink doorgroeit. Ik ga dus veel eerder over op 12/12. Hopelijk hoef ik niet weer te knakken. - De aantallen hou ik op 8 planten per kast. Alleen top ik ze nu niet. Hierdoor krijg ik het veel minder vol. - Ik heb de led lamp op zo’n 60 cm van de topjes af. Zo krijgen ze niet vanaf het begin teveel licht. Ik laat deze lamp zo hangen totdat ze er zo’n 10 cm vanaf zijn en dan gaat deze pas omhoog. - De lv goed in de gaten houden. De laatste weken goed ventileren om geen toprot te krijgen. - Starten met betere stekken. De vorige waren niet al te best. Vooral omdat ik ze teveel licht ga in het begin duurde het te lang voordat ze aansloegen. Ik heb nu twee kasten. Een met hps en een met led. Ik heb nu in beide kasten hetzelfde soortje staan. Beide 8 stuks ongetopt. Die onder HPS zijn wel één week eerder geplant. Ik ga dit verslag nog een ronde voortzetten. Zodat ik enerzijds de ledkweek representatiever kan weergeven zonder de vele fouten, anderzijds kan ik het verschil tussen hps en led onder vrijwel dezelfde omstandigheden laten zien. Uitkomsten zoals meer thc en compactere toppen onder led gaan dan duidelijk worden hopelijk. Hier een paar nieuwe stekken die zijn geplant. Deze zijn zo’n 10 dagen onder T-neon voorgegroeid. Hier de nieuwe stekjes in de led-kast. Deze zijn net geplant. Hier de nieuwe stekjes in de hps-kast. Deze staan nu 7 dagen. Beide kasten zijn na de oogst met 360 liter water (ph 5.0 en EC 0.2) doorgespoeld. De bakken hebben ongeveer 350 liter rfx. Dus je kunt stellen dat het aantal liters aan rfx ook aan water is gebruikt om de rfx goed schoon te spoelen. De drain was na deze spoelbeurt ph 5.5 en EC 0.4. Na het spoelen is de rfx ingewaterd met 120 liter (van bovenaf gegeven) voedingswater. EC 1.2 en ph 5.6. Dit voedingswater mengt zich met het water in de rfx. Zodat de drain op 0,8 komt en de ph op 5.6. Na het inwateren de planten erin gezet en dan geef ik 10 dagen geen water om de rfx wat leeg te laten trekken. De planten in de HPS-kast gaan een deze dagen op 12/12. Omdat ik het soort niet zo goed ken blijft het voor mij een gok. Iemand een goed advies wellicht? Van de week komt de update met het eindgewicht en wat foto’s van de oogst.
×
×
 • Create New...