Jump to content

Jakkes

Full member
 • Content Count

  1,269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Jakkes last won the day on June 30 2020

Jakkes had the most liked content!

Community Reputation

220 Goed

1 Follower

About Jakkes

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,449 profile views
 1. Jazeker is het mogelijk. Gewoon led strips met 4.000K of hoger. Alleen zou ik eerder onder hps of mh starten en dan afvloeien onder led. Ze slaan namelijk moeilijker aan onder led is mijn ervaring
 2. Ik maakte de fout ook met ledstrips door te denken dat de lamp er dicht op kon omdat die geen warmte gaf. Alleen is het licht zo sterk dat ik de lamp nu op ruim 1 meter hoog hang. En dan nog gedimd de eerste tijd. Zo slaan ze veel eerder aan. Ze kunnen het licht gewoon niet aan en zijn alleen bezig met overleven i.p.v. groeien. Dit is echt anders dan hps.
 3. Wel een soort met potentie. Kommen volgens mij wel goede harde toppen van. Maar wat aangetast is blijft zo. Alleen zorgen dat het hierbij blijft. Plant ziet er niet verkeerd uit, behalve dat hij wat groter had mogen zijn.
 4. Til je potten op. Je voelt zo of ze zwaar of licht zijn. Als ze zwaar zijn dan geen water erbij. Maar meet je de ph? Waar hou je die op?
 5. Je geeft booster en pk13/14 en normale voeding. Is het niet teveel alles bij elkaar? Of als het niet teveel is, is dan je ph wel goed. Hierdoor kunnen ook blokkades komen.
 6. Ik voel me nu zo achterlijk. Ik zit te kutten met dat afstelknopje. Schroef elke keer de driver eraf. Soms is het leven echt veel simpeler dan ik denk.
 7. Ik draai nu ook al een aantal rondes op led. Ik heb de lamp ongeveer op 30 cm van de toppen. Ik merk dat dit veel beter resultaat geeft. Te dicht erop kunnen ze niet aan lijkt het wel.
 8. Daarentegen geeft eigen stekken geen garantie op spintvrije kweken. Ik heb nu onlangs weer spint gekregen. Terwijl ik al een eeuwigheid zelf stekken maak. Dus denken dat je er eeuwig vanaf bent is ook een tegenvaller.
 9. Met spint ben ik wat minder kritisch. Alles wat zorgt dat het weg gaat vind ik goed. En dan liever geen gevaarlijke troep. Maar de neemolie die ik heb gespoten liet niet veel achter. Alleen bij de ondergedompelde wel. Maar neemolie is niet mijn favoriet tot nu toe.
 10. Ik heb neemolie gebruikt. Mijn gewortelde stekjes heb ik ondergedompeld. Hier bleef een residu achter op de bladeren. Met gevolg dat ze kapot gingen. De planten die bespoten waren hebben het gered. Het lijkt dat hier de spint weg is. Ik ga ook vandaag nog preventief spuiten met pyrethrum. Ik probeer zo af te wisselen met deze twee middelen. Als echt niets meer lukt kan ik Cantack kopen. Ik heb een adres die een spuitlicentie heeft en dit zo kan kopen. Maar liever gebruik ik deze troep niet.
 11. De politie heeft niet veel rechten om zomaar binnen te komen. Alleen ambtenaren zoals milieu inspecteurs hebben dat wel. Ze mogen ten aller tijden controleren of dat de milieuregels worden nageleefd. De praktijk is dan vaak dat de politie vraagt of ze een ‘milieucontrole’ willen uitvoeren. Vinden ze iets verdachts dan heeft de politie wel een reden om binnen te komen. Dus ze kunnen bij heel weinig verdenkingen toch een manier verzinnen dat er wordt gecontroleerd.
 12. Ik stop ze vanuit de cloner zo in de rfx. Geen enkel probleem.
 13. Ik heb voor mijn stekken in de cloner ook ledstrips. Ik heb H-influx van Samsung 5.000K. Ik merk nu na drie testruns dat stekjes dit licht niet kunnen verdragen. Ik heb slechts 22 Watt erboven, maar toch teveel. Ik heb tot aan het moment van wortelen nu gewoon een ledstripje van Ali. Als ze wortelen geef ik ze goed licht. Dus wellicht is dit het of ook een probleem? Ik heb ook neopreen pluggen in de gaten. Deze werken veel schoner dan dat schuim. En ik merk dat stekjes in een cloner makkelijker werkt. Alleen zijn ze veel gevoeliger. O.a. vervuiling in het water is funest, bij de kleinste hoeveelheden al. Bijvoorbeeld waterstofperoxide residu was bij mij geen succes. Ik maak het nu erg goed schoon en voeg ontkalkt kraanwater erin. Maar vooral veel testen en uiteindelijk werkt het super. Ik dompel ze nu 10 seconde in de IBA oplossing en dat werkt beter dan niet dippen. Ik ben vooral benieuwd naar jouw testen. Want als jij succes hebt kan ik het mooi kopiëren.
 14. Ik heb met 660 watt hps (600 watt geboost) 1:1 gedraaid. 680 gram was mijn record. De beste oogst met led 480 watt is 740 gram en hier zit nog ruimte tot verbetering in. Veel fluff omdat het veel ‘bossiger’ wordt onder led. Als ik beter weet hoe ik moet kweken onder led is 800 gram goed haalbaar. Dus zeg maar of het ligt aan dat ik met hps niet het optimale eruit heb gehaald, of dat led echt beter is. Ik denk het laatste. Maar in theorie heb je wel gelijk. Dezelfde μmol/m2/s zou hetzelfde resultaat moeten geven. Alleen denk ik dat 480 watt led gelijkmatiger verdeeld een betere lichtkwaliteit geeft dan geconcentreerd uit één punt met 660 watt hps. Ik denk vooral dat het wandverlies en schaduwplekken met hps het rendement flink doet afnemen. Ook de betere warmtebeheersing met led is erg positief. Ik merk het enorm aan het drinken van de planten. Is enorm veel meer met led.
 15. Eens. Alleen merk ik dat ik met minder watt toch meer oogst dan met de hps. Ik haal er dus zelfs meer vanaf van hetzelfde oppervlak.
×
×
 • Create New...