Jump to content

MarcoCSection

Members
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MarcoCSection last won the day on November 17 2020

MarcoCSection had the most liked content!

Community Reputation

23 Positief

About MarcoCSection

 • Rank
  Hang hier wat rond lid
 • Birthday October 13

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

532 profile views
 1. @pindarots123 tel jij dan het aantal dagen bloei vanaf het moment dat je naar 12/12 schakelt of ook vanaf het moment dat de plant stopt met strekken?
 2. Top, dankjewel man! Dit is iets waar ik nog twijfel over had, maar transitie/strekken in 12/12 telt dus nog steeds als groei, staat genoteerd!
 3. We hebben even de tijd gehad om te herstellen, en gelukkig zijn we weer een beetje op het juiste spoor. Ze zouden eigenlijk vandaag naar 12/12 gaan, maar ze hebben gister de laatste watering met groeivoeding gekregen, en vandaag krijgen ze nog even een spray met bitterzout op het blad. Voor de volgende watering gaan ze op bloeien en ga ik bloeivoeding en melasse meegeven. Een probleempje; op de achterste plant heb ik één mannelijke bloem gevonden (preflower). De rest is allemaal fem. Heb deze mannelijke bloem verwijderd en weet dat ik nu waarschijnlijk elke dag van de bloei uitgebreid moet gaan controleren op ballen en deze grondig moet verwijderen. Ik hoop dat het beheersbaar blijft, een zaadje of 10 en minder zou nog acceptabel zijn. Heb ook nog met de gedachte gespeeld dat als de voorste plant herma vrij blijft om een mannelijke bloem van de andere geïsoleerd uit te laten bloeien (zakje erom tapen, verwijderen met de fans uit) en een lage tak van de voorste plant te bestuiven wat me in essentie weer een inbred van deze soort zou geven. Geen idee of dit een goed plan is verder, haha.
 4. Ja, dat was een uitprobeersel van mij, maar achteraf icm het versterken van het licht en verwijderen van blad/toppen uiteindelijk een fout is geweest, besef ik nu. De redenatie hiervoor was dat sativa’s gevoeliger kunnen zijn voor stikstof en dit al veel in mijn aarde zit. Dacht als ik dan toch een beetje geef, dan in iets andere NPK verhoudingen. Die fan was inderdaad een inschattingsfoutje. Zal even gaan kijken voor een paar computer fans voor onderin en een monkey voor boven. Ik denk dat ik soms nog net wat voorzichtiger moet zijn. Deze aarde heeft al best veel voeding, maar omdat ze al 6 weken gaan was ik bang dat ze gauw al iets meer nodig gingen hebben, niet rekening houdende met dat het toppen etc hier ook effect op zou hebben.
 5. Ik denk inderdaad dat dit mijn fout is geweest. ‘T is nu donker maar heb teruggezet naar 40% en iets omhoog gehesen, als het licht zo aan is maar even kijken hoe dat is. @MisterX ja ik ben ook nog best wel noob en dit licht is toch even wat anders dan mijn ouwe blurple dus inschatten hoe fel te fel is was nog een beetje lastig, haha. Bitterzout/epsom salt is voor magnesium en betere voedingsopname toch? Wat is de reden voor je aanbeveling in deze situatie? Ik zat namelijk ook al even te kijken voor melasse om de secundaire stoffen en sporenelementen aan te vullen gezien ze nu al 6 weken in deze aarde zitten. Had de bladverkleuring ook al angstvallig wezen vergelijken met overvloed/tekort plaatjes voor het geval ik hier iets over het hoofd zag. Maar denk sowieso wel 2 producten die handig zijn om in huis te hebben, zeker met bloeien straks. Ja, alleen de nieuwe set bladeren en scheuten. Ik heb geen idee wat VPD is en hoe ik dit meet/uitreken. Uitleg is welkom haha. Zojuist de humidifier aangezet! Bodemtemp meet ik niet. Zoals ik tegen X zei, ben nog een beetje noob en mijn setup heeft nog niet veel geavanceerde meet en control apparatuur, helaas! Maar met licht uit is het 20-22 graden in de ruimte en de tent staat uit de tocht in kamertemperatuur. In ieder geval hartelijk voor al jullie input, heren! Ik vind het mooi om op deze manier mee te groeien in deze hobby.
 6. Goedenavond, ik loop volgens mij tegen een probleempje aan en kan mijn vinger er niet op leggen. Ik hoopte dat de veteranen hier me antwoorden kunnen bieden. Na de laatste keer toppen viel me op dat sommige van de nieuwe scheuten zijwaarts zijn gaan groeien. Dit is nu al een paar dagen zo. Begin me ook een beetje zorgen te maken om de kleur en sommige van de nieuwe bladeren groeien langzaam. Donkergroene randen, beginnend vervorming in het blad lijkt het. Wat is hier gaande? Lockout? Tekort aan iets? Te veel? Ik geef 1L water per plant als de grond droog word met daarin 1,5ml power roots en 1,5 enzym pH en de laatste 2 keer 1ml Terra Bloom. Vandaag dag 41. Medium is Canna Terra Professional Plus, lv rond de 50%, temp 24-26. Had de SF1000 rond het toppen op 80% gezet, afgelopen dagen terug naar 65% om lichtstress uit te sluiten.
 7. Ik volg een beetje mainline technieken die ik online heb gezien. Haal ook alleen weg waar ik blad op blad heb (beginnend bij de ondersten die minder licht vangen). Heb de lv ook nog aardig hoog en wil geen pm oplopen. Vandaag ietsje rigoreuzer geweest, maar denk als de nieuwe bladeren groeien ze wel weer voldoende blad oppervlak hebben. Dat lijkt me ook nog wel leuk hoor, zeker als ik een keer stekjes ga proberen. Ben nu ook vooral nog aan het experimenteren. Merk met dezen nu ook dat ik wel weer 2 verschillende fenotypes heb, de ene veel strekkender dan de andere. Hoewel het me redelijk af gaat heb ik nog niet een bult ervaring, dus voor nu leek het me eenvoudiger met 1-2 planten.
 8. We zijn halverwege week 6, dag 38 om precies te zijn. Ze gaan naar mijn idee erg lekker en ook het nieuwe licht bevalt me goed. De temperatuur is met licht aan gemiddeld 3 graden lager dan bij de vorige, naast het betere spectrum en rendement ook een prettig voordeel voor tijdens de zomermaanden. Qua voeding heb ik net als de vorige grow (haze) tot nu toe bijna niks hoeven geven qua voeding. Ze gaan nu voornamelijk op enzymen en wortelstimulator (vorige watering 1ml’tje bloom meegegeven). Vandaag voor de 3e en laatste keer getopt. Eind deze week verwijder ik nog wat blad en trek ik alle takken nog even mooi omlaag. Week 7 even kijken hoe hard het gaat, alle takken mooi verdelen en dan is het tijd om te schakelen. Wat ik wel merk in deze methode is dat door 3 keer te moeten toppen veel groeivertraging oplevert. De vorige ronde had een iets andere strategie met 2 rondes toppen en kon toen bloeien na 6 weken. Ik hoop dat dit me een paar monster stengels oplevert in ruil voor de extra aandacht. Maar als het tegenvalt ga ik de volgende keer eens 1x toppen, trainen en scroggen.
 9. Kweek nu voor de eerste keer met zaden van Barney's. 3/3 ontkiemd, 1 verloren, mede door eigen laksheid maar was ook duidelijk het mindere plantje van de 3. Had wel al wortels zichtbaar na 12 uurtjes weken in kraanwater iets boven kamertemperatuur. Tot nu toe ook dik tevreden, de plantjes zelf gaan hartstikke goed. En tja, denk dat er wel meerdere breeders zijn die soortjes hebben die iets moeilijker doen. Vorige ronde 4/5 strawberry haze zaden niet gelukt, wel een nieuw pakje van de handelaar gekregen. Weet dat sommige soorten van Greenhouse ook een wat mindere reputatie hebben, maar vind wat eruit komt vaak wel de moeite waard. Wel slecht van de service trouwens, vraag me af wat ze met zo'n houding denken te bereiken. Maar is dit ook niet iets wat bijna alle breeders wel doen? Die dingen moet je denk ik gewoon een beetje met een korreltje zout nemen.
 10. En de SF1000 is al binnen, mooi snel bezorgd. Binnen 24 uur gewoon, en dat in deze tijden. Hopen op resultaat wat een beetje on par is met goeie shopwiet. Heb ‘m nu iets boven 60% fel staan voor het geval de dames even moeten wennen aan het nieuwe spectrum.
 11. Deze maand toch de ruimte gezien voor een upgrade. Maar als ik mij onderzoek mag geloven gaat dit zich dubbel en dwars uitbetalen ten opzichte van afbloeien onder de Lumeri. Heel enthousiast hierover!
 12. Een knipbeurt en een paar dagen later! (Dag 27) Frisian Duck voor buiten is ook opgekomen en heeft hier zijn tijdelijke onderkomen tot de Mimosa’s naar 12/12 gaan. Heb een DIY kloonbakje gemaakt en hoop dat de afgeknipte toppen een beetje wortel willen schieten.
 13. Is niet geheel gezichtsbedrog hoor! In het begin van de bloei ben ik iets te voorzichtig geweest met het voeden, vooral omdat ze in de groei amper voeding nodig had. Hierdoor ben ik in het begin wat blad verloren. Bij de laatste foto’s was ik al bezig met het verlagen van de hoeveelheid stikstof die de plant kreeg. Hoe doe jij dat? Inschatten hoeveel een plant gaat vragen? Ik heb eens vernomen dat men rond het schakelen naar 12/12 al begint met extra geven om te zorgen dat ze voldoende hebben als ze de lucht in gaan. Hoe vroeg kan je hiermee beginnen?
 14. Lijkt nog in een mild stadium gelukkig. Hoe ver zijn ze? De gele randjes, vlekjes doen mij denken dat ze nog wel iets meer kalium lusten, maar zeker weten doe ik het niet. Vind P en K soms lastig te onderscheiden.
×
×
 • Create New...