Jump to content

Xtreme

Full member
 • Content Count

  1,267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Xtreme last won the day on June 19 2014

Xtreme had the most liked content!

Community Reputation

71 Prima

About Xtreme

 • Rank
  Harde kern lid
 • Birthday 09/03/1949

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ergens in een afgelegen locatie in Zuid-Beveland
 • Interests
  Machinale hout- en metaalbewerking, (klassieke) muziek, natuurwetenschappen, tuinieren en het restaureren van de bijna 200 jaar oude boerderij, waarin ik woon.

Recent Profile Visitors

2,666 profile views
 1. Wat is een full spectrum lamp?Dat is een lamp die alle golflengten uitstraalt: soms zijn bepaalde golflengten oververtegenwoordigd. Dat vind je terug in de CRI.Geef maar aan tegen welke full spectrum en tegen welke normale 250 watt lamp je bent aangelopen.
 2. Heb je het over een airsock of over een luchtslang (bijv. sonodeck)? Een luchtslang kun je provisorisch met ducktape vastmaken op de flenzen van de afzuiger en het filter. Maar voor een paar euro koop je slangklemmen, voor een steviger bevestiging.
 3. Luchtvochtigheid wordt gemeten met een capacitieve sensor. De prijs hiervan kan sterk verschillen. Dat heeft onder meer te maken met het meetbereik (van -20 tot + 80 Celsius hebben we niet nodig) en de nauwkeurigheid. De goedkope sensoren voldoen over het algemeen goed. Ik heb een meer dan 100 jaar oude barometer met rv-aanduiding vergeleken met een goedkope mini-maximeter. Het scheelde slechts 2 %. Veel geld hieraan uitgeven zou ik niet doen. Vergelijk het maar met een computermuis: die heeft ook een capacitieve sensor. De muizen van 25 euro werken even goed als die van 100 euro. Of met een goedkoop nachtlampje met bewegingssensor: die doen het ook perfect.
 4. Dan zal je ballet al helemaal niks vinden, ik overigens ook niet. Onze zoon trouwens nog minder: we hadden hem een keer meegenomen -hij was destijds een jaar of twaalf- en zijn commentaar luidde: als jullie zo graag naar homo's willen kijken die in maillots rondhuppelen dan gaan jullie de volgende keer maar alleen.
 5. In gewone aarde verkeren verschillende soorten schimmels en bacteriën in evenwicht. Potgrond (doorvroren witveen) is vrijwel steriel. Dus op de grens van de potgrond en de gewone aarde kunnen zich schimmels vestigen op de steriele potgrond, omdat er geen evenwicht is met andere bacteriën. Over het algemeen herstelt het verstoorde evenwicht zichzelf na enige tijd.
 6. Dan zullen musicals je waardering ook niet kunnen wegdragen. Overigens kan ik me daar redelijk bij beheersen. Voor mij is een keer bijwonen voldoende, mijn vrouw gaat soms wel drie keer naar dezelfde musical, omdat er dan een andere "setting" optreedt.
 7. Tussenstand € 3000: een blamage. Sympathiebetuigingen rond toeteren, maar wel de hand op de knip houden.
 8. Vanavond en morgenavond gaan we naar Concert at Sea aan de Brouwersdam bij Ouddorp. Helaas geen tijd voor de middagvoorstellingen. En in juli zal het Andre Rieu op het Vrijthof worden. Dat laatste klinkt wellicht oubollig, maar we vinden het gewoon een spektakelstuk, net als de Vrienden van Amstel overigens. Het zal wel aan onze leeftijd liggen.
 9. eveneens off-topic. Behoort originele Rode Libanon uit de Beekaa-vallei ook tot je collectie? De Deense Red Leb lijkt in de verste verte niet op de echte Rode Libanon. Rode Libanon is hier nagenoeg niet meer te vinden in de shops: de Arabieren kopen zo ongeveer de hele oogst.
 10. Agent Orange, ik probeer me te verplaatsen richting beginners. Ze kopen dolenthousiast wat zaden, een zak potgrond vinden her en der een bloempot en ze denken "gaan met die banaan". Pas daarna gaan ze lezen, wat er fout kan gaan en wat waarschijnlijk al fout is gelopen. Ik bezondig me ook vaak aan onnozele dingen. Als ik een nieuwe boormachine koop -met allerlei toeters en bellen in de vorm van hulpstukken en bitjes- lees ik ook de gebruiksaanwijzing niet. En als ik die toevallig achteraf nog nodig heb, kan ik hem niet meer vinden en moet ik hem via internet downloaden.
 11. Ik vroeger ook en de rest van de forumleden evenzeer. We wisten waarschijnlijk allemaal niks, behoudens degenen die wijs geboren zijn en zonder zich in te lezen excellente wietkwekers zijn geworden.
 12. Kennis is gebaseerd op voortschrijdend inzicht, Agent. Ongeveer 50 jaar geleden stopten we in zaadwiet aangetroffen zaden in de grond. We dachten dat de hele plant rookbaar was. We wisten niet eens dat wiet tweehuizig was. Kortgezegd, we wisten niks en rookten bladeren of we zetten er thee van. Nu klinkt dat stom. Allerlei vragen van nieuwe forumleden lijken stom, maar als je "groen" aan zo'n experiment begint en je weet niks of nagenoeg niks, dan vind je als "rijpe" en ervaren kweker al snel vragen stom. -wist jij veel over licht, alvorens je begon? Ik in ieder geval niet -wist jij dat cannabis pas toppen ging vormen bij 12 uur licht? Ik niet -wist jij dat cannabis niet op de vensterbank kon worden gekweekt, terwijl dat met andere planten wel kan? Ik niet -wist jij dat cannabis in bloei zo enorme lucht verspreidde? Ik niet -wist jij dat je met licht in de donkerperiode je oogst kon verpesten? Ik niet. Al die dingen die we door ervaringsregels en lezen aan de weet zijn gekomen, weten sommige beginnende kwekers nog steeds niet. Ze kopen een paar zaden, zetten ze in wat grond, de pot krijgt een plaatsje op de vensterbank en gaan er vanuit dat het op die manier kan. Wat niet wegneemt dat sommigen wel heel erg eigenwijs blijven en elke goede raad in de wind slaan.
 13. Ik ga geen negen posts meer zetten Speedy: mijn voorraad onzin voor vandaag is volledig opgesoupeerd.
 14. Als je de planten buiten zet, maken ze een groeispurt, waar je je zal over verbazen. Binnen voor het raam wordt het echt niks. Succes met het vinden van een goede buitenstek.
 15. Soms verbazen de mensen me. Wat heb je er aan om een lamp onder je planten te steken? Wil je de wortels gaan belichten? Als je toch een lamp gaat aanwenden, hang die dan boven je planten en niet er onder. Maar een goede raad mijnerzijds: zet je planten ergens buiten, het steekt niet waar, zoek maar een afgelegen plekje. Als je niet geript wordt, heb je in ieder geval nog wat. Maar in een kamer, waarin gewoond en geleefd wordt, kun je geen wiet laten bloeien. Niet met een lamp met 1100 lumen -overigens veel te weinig licht- en ook niet met een lamp van 10.000 lumen. Je kamer gaat gewoonweg te veel stinken, het huis gaat stinken en je kleding eveneens.
×
×
 • Create New...