Jump to content

MarkZ

Full member
 • Content Count

  1,446
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About MarkZ

 • Rank
  crimineel met 2 plantjes

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://.
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  in de sportschool
 1. Ik zie niks wat erop zou moeten duiden dat het een herma is. De foto is net niet scherp genoeg, maar de haartjes bij vrouwtjes komen ook uit een soort 'zakje', kan je opzoeken met de naam calyx.
 2. Ik had hetzelfde gezegd, 3 en 4 zijn duidelijk man, voor de rest zou je echt close-ups moeten maken. Uiteindelijk is het heel makkelijk inschatten, als je wat ervaring hebt Komt met de jaren.
 3. Mooie kristallen en mooi kleurtje
 4. De haren kunnen ook bruin kleuren door luchtvochtigheid, het is een graadmeter voor de rijping maar geen perfecte. Met een microscoopje kan je inderdaad de trichomes bekijken, dat is al veel betrouwbaarder. Op basis van de foto's zou ik in ieder geval zeggen dat de toppen nog te luchtig zijn, na het drogen blijft er dan niet veel over. Op je tweede en derde foto zie ik trouwens dat de bladeren wat donker verkleuren, let erop dat er geen toprot in komt.
 5. Ach, die kinderlijke onschuld, ik hou er wel van. De foto's zijn wat wazig ja, alle foto's waarop duidelijk ballen zijn te zien zijn mannetjes, alleen op die ene foto waar alkaline al zegt dat het een vrouwtje kan zijn is het nog onduidelijk. Kijk eens of je camera een macro-stand heeft, of als je gewoon een smartphone gebruikt, klik dan eens op het scherm op het punt waarop je wil focussen. Misschien moet je je telefoon dan wat verder naar achteren houden omdat die niet van heel dichtbij kan scherpstellen. Wat betreft je planten, het zijn geen grote bomen maar Lowryders blijven ook Low, en afhankelijk van het weer/grootte van de pot/direct zonlicht/enzovoorts is geen kweek en plant hetzelfde. Het is een goed begin!
 6. Toprot is altijd kut (en ik kan er alles van weten....), wat is je temperatuur en luchtvochtigheid in het hok? Op foto 4 in je vorige post van 13 oktober heb je die kleine blaadjes bovenin die ook al vergelen, dat zorgt ook voor risico op toprot als die blaadjes nog verder afsterven binnen in je toppen... Veel succes nog, ik heb zelf ook Kolossus een keer gekweekt (onder 300W TNeon dan) en het was een fijn wietje met een mooie opbrengst .
 7. Misschien heb je me verkeerd begrepen, ik vind totaal niet dat iedereen die rookt geen flikker doet, juist niet. Een vriend van me is cum laude aan de universiteit afgestudeerd met 2 masters en hij rookt sinds z'n 18e al in onze vriendengroep mee. Ik bedoelde dat een motivatie om te stoppen is dat je ipv stoned op de bank liggen en na 2 uur dus niks hebt gedaan juist 2 uur productief kan zijn. Lees een boek, maak een schilderij, ga sporten, etc. Juist omdat je dan achteraf denkt "goh, ik heb gewoon gesport en een boek gelezen ipv 2 uur lang lui op de bank gelegen" krijg je een positief gevoel bij het roken één keertje overslaan, wat het makkelijker maakt om de volgende keer het weer over te slaan, tot het uiteindelijk weer écht leuk is als je het na een tijdje weer doet als speciaal moment.
 8. Ik ben sinds een paar maanden geleden "erachter" dat mijn dagelijkse joint voordat ik ging slapen écht wel een psychische verslaving was, hiervoor schatte ik het veel minder serieus in. Het was gewoon het gevoel van 'het kan toch wel, waarom zou ik het niet doen', terwijl ik nu zie dat het me lui heeft gemaakt in de periode dat je juist veel dingen kan doen. Als je nu ook al rookt vóórdat je naar school gaat heb je echt een probleem, er zijn mensen (volgensmij met bijvoorbeeld ADHD-klachten) die zeggen dat ze er beter door kunnen concentreren maar voor het grootste gedeelte van de mensen verneukt het juist je korte-termijngeheugen en daarmee het nut van uberhaupt naar school gaan. Probeer anders gewoon eens te minderen, alleen in het weekend in de avonden 1 jointje, zo heb ik het ook gedaan en nu rook ik eigenlijk alleen nog met vrienden omdat ik geen noodzaak meer zie om het te roken. Ook een leuk idee is i.p.v. 2 uur stoned op de bank liggen een half uurtje buiten een wandeling te maken, een half uur te sporten of iets anders en dan heb je nóg een uur tijd over voor andere dingen die je kan doen. Doe iets productiefs of leuks in plaats maar weer terugvallen in stoned lam niks doen. Daarnaast vind ik stoned rijden (ook al zeg je dat het in de garage was) echt not done... Net als bij alcohol denk je vast wel dat een beetje niet kwaad kan, tot je een kind doodrijdt.
 9. 35 graden is ook veel te hoog, nu met de hitte krijgt iedereen zulke problemen helaas. Het is misschien nog beter om de helft van de lampen uit te zetten om zo de temperatuur wat te verlagen, samen met meer koeling voor zover mogelijk. Probeer je lampen ook iets te verhogen zodat er niet teveel stralingswarmte is. Je hebt als je goed kijkt zelfs meerdere problemen, namelijk ook die kraaienpoten aan het einde van sommige bladeren. Dat had volgensmij met bladspanning te maken, het blad kan niet genoeg verdampen. Dat probleem had ik ook bij mijn kweekjes, kijk anders bij mijn topics want daar gaven mensen goede tips. Je kan in ieder geval stoppen met voeding, meer water geven en proberen de temperatuur zoveel mogelijk te verlagen.
 10. Dikke Krasi-knotsen, zoals we gewend zijn Nu hopen op een lekkere afbloei zonder problemen.
 11. Holy shittttt die foto's in post 372!!!! :dribble: :dribble: :dribble:
 12. Je punt wat betreft afstand is goed, maar een test met één plant is waardeloos natuurlijk, zelfs als het allemaal identieke stekken waren.
 13. Geweldig nieuws dit, niet alleen voor ons kwekers maar voor heel Nederland. Nu kunnen we eindelijk verder naar de toekomst, hopelijk een D66-minister die Opstelten vervangt voor een snelle legalisatie. In ieder geval zullen de gemeenten die zelf wilden kweken hier nu veel makkelijker mee kunnen beginnen, en dat is de eerste stap
 14. Inschattingen zijn heel moeilijk te maken, maar een goed gekweekte Herijuana heeft golfbalachtige, keiharde toppen die de gram per top wel kunnen aantikken.
 15. De korte 7/8-weeks pheno is volgens Herijuana-meester Lostchild ook meteen de beste pheno... En dat heb ik dus nu ik mijn PM's nalees toch juist verkeerd, de 9-weekse was de beste. "7-9 weken is oogstwindow bij de herijuana, ik denk dat het door groter aandeel afghaan in de pheno komt dat ie zo snel klaar is. De 7wk is ook smaakvoller maar levert stuk minder op, qua heftigheid weinig verschil." Daarnaast nog: ""die 9wkse lijkt net een mannetje tijdens opgroeien, gaat heel snel de hoogte in (voorzover ik ervaren heb) waar de 7wkse heel snel voorbloei laat zien en relatief klein blijft met de inetrnodes kort op elkaar." ~Lostchild
×
×
 • Create New...