Jump to content

Greenthings

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Greenthings

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Hallo allemaal, Mijn Amnesia Haze automatic plantjes hangen inmiddels 5 dagen tot 1,5 week te drogen (heb ze niet allemaal tegelijkertijd geoogst). De eerste paar dagen hebben ze aan een wasrek in een donker hok gehangen (in de wc). Dat was de enige plek waar het mogelijk was. Maar afgelopen weekend zou de huisbaas langskomen om het huis te controleren. Die wiet kon natuurlijk niet in de wc blijven hangen, dus hebben we in mijn kamer een kast leeggemaakt en de 5 plantjes daarin opgehangen. Ik ging toch de hele week weg dus dat was geen probleem. Nu kom ik alleen na 4 dagen terug en zie ik dat mn wiet behoorlijk bruin is verkleurd. We hadden ook al een beetje last van toprot en de rot hadden we er zo goed mogelijk uitgeknipt. Nu heeft de plant die het langste hangt (1,5 week) dus een hele bruine kleur. En ook is bij een aantal planten de toprot teruggekomen. Moet ik zorgen dat de planten sneller drogen in bijvoorbeeld een schoenendoos met kranten? Hier een foto van de bruine plant en een foto van hoe de planten in de kast hebben gehangen. Wat denken jullie? tldr; Is het normaal dat de plant zo bruin is op de foto na 1,5 week drogen? Er zit schimmel in een aantal planten, moet ik zorgen dat de planten sneller drogen (planten met schimmel hangen 5 dagen te drogen)? Alvast bedankt!
 2. Ja leer inderdaad ieder kweekje weer wat nieuws. De andere 4 planten zijn overigens nog veel groener. Deze is ook een stukje kleiner dan de andere en lijkt veel sneller te gaan. Had laatst een wietje van de shop die echt naar chemische rommel smaakte. Zoiets wil ik absoluut niet. Omdat ik in de veronderstelling was dat de plant al in zijn laatste twee weken was, was ik gestopt met voeden.
 3. Dit is de 3e week dat we ze geen voeding meer geven. Moeten we nog wat meer bij voeden denk je?
 4. Als het lange tijd regent gaan de planten naar binnen met de ventilator erop. Wil geen toprot. Heb toch maar even een microscoopje aangeschaft. Ik denk dat ze nog wel even mogen. De foto's hieronder zijn van vandaag, de 11e week. heb er ook een paar gemaakt met de microscoop voor mn camera. De trichomen zijn al behoorlijk wit. Laatste weekje?
 5. Hoe kan dat nou? hij heeft ze buiten staan... Plaatselijke zonsverduistering?
 6. De toppen zijn ook nog best klein. Maar het viel me op dat bij deze plant de haren al zo bruin zijn. Bij de andere vier planten zijn ze veel witter. Ik ga wel even zo'n microscoopje aanschaffen dan. Zag dat je ze voor 1,78 dollar kan bestellen uit china maar dan is de levertijd een paar weken. Dan maar eentje voor 20 euro uit Nederland.
 7. Hallo allemaal, Ik zit inmiddels in week 10 na het planten van de zaadjes. Ik zit te twijfelen of ik al moet oogsten of niet. Heb begrepen dat c.a. 75% van de haartjes bruin moeten zijn en de trichomen half melkachtig wit, half ember kleurig. Dat laatste kan ik niet goed zien omdat ik geen vergroot glas heb. Wat denken jullie? Soort: Amnesia Haze Automatic Fotos: Alvast bedankt voor de hulp. Groeten, Greenthings
 8. Oke, maar niet die zaden volgend jaar gebruiken.. Dan zal het wel een hennepveld zijn geweest . Het in ieder geval geen duizenden zaadjes! In ieder geval bedankt voor de reacties.
 9. Een hele goede middag! Het is eindelijk zo ver! De tijd is aangebroken voor de dames om geknipt te worden. Naja dames? Ik kom er zojuist achter dat de toppen 10 tallen zaadjes bevatten! Ik snap er niks van.. ik heb voor 10 weken lang elke dag mijn plantjes gecheckt en volgens mij geen hermafrodiet gespot. Kan het zijn dat de planten door een mannetje van heel ver weg zijn bestuift? Ik woon in Groningen (midden in de stad). Zijn er andere kwekers die het zelfde hebben meegemaakt? De plant zit wel vol met bruine haartjes en ruikt wel lekker zoet. Is hij dan nog wel een beetje te roken? Toch wil ik wel zeker weten dat het niet om een Herma gaat.. want als dat het geval is gebruik ik de zaadjes volgend jaar weer opnieuw. Is het, ook als de plant gedroogd is, nog goed te zien of het een hermafrodiet is? Hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden Nog een fijn weekend iedereen!
 10. dank voor je antwoord, ik zie dat het enige middel daartegen is de sluipwesp niet zo werkbaar op een balkon in een drukke woonwijk..........kan het kwaad voor de oogst vraag ik me af ? Volgens mij kan het verder geen kwaad omdat de larven op een gegeven moment de plant weer verlaten. Alleen wil ik graag voorkomen dat straks alle andere bladen ook een restaurant worden voor die hongerige beestjes. Ik heb ook het idee dat de onbeschadigde planten harder groeien dan die met beestjes. Die vliegen lijken voor mij ook geen optie te zijn op het dak. Zijn er ook preventieve maatregelen die anderen ook gebruiken?
 11. Hallo wietforum leden! Mijn bladeren worden aangevreten door larven die het chlorofyl uit het blad weg eten. Nu weet ik dat deze lieve beestjes waarschijnlijk weer vertrekken nadat ze zijn verpopt, maar ik vind dat ze het blad best wel hard aanvreten. Verder zien de plantjes er top uit! Zal ik het verhelpen? of zal ik afwachten? Groetjes,
 12. Greenthings

  Buitenkweekje

  Buitenkweekje '13
×
×
 • Create New...