Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Magic Micro

Uitgebreid bouwverslag van ''The Magic Closet''

Recommended Posts

Beste forumleden,

 

Ik wil beginnen met het complimenteren van het Wietforum, het is een groot forum met veel activiteit en je ziet dat de moderators en leden er alles aan doen om het zo overzichtelijk,geordend en vooral gezellig mogelijk te houden, ook is het zeer prettig dat als je nog geen lid bent je gewoon foto's kan bekijken (dat is bij de meeste fora namelijk niet zo)

Omdat ik bijna alle informatie die ik nodig had op Wietforum heb kunnen vinden, vind ik het wel zo gepast om ook mijn bouwverslag en toekomstige kweekverslagen hier te posten.

Dát gezegd hebbende.

 

Na een behoorlijke tijd te hebben gelezen ga ik nu eindelijk beginnen aan de bouw van mijn (volgens mij) unieke kweekkast.

 

Ik zal een bouwverslag bijhouden wat ik zo uitgebreid mogelijk zal proberen te doen, dwz. veel foto's en een goede uitleg zodat het voor mensen duidelijk is hoe ik te werk ga.

 

Ik moet op voorhand zeggen dat ik zelf een erg visueel persoon ben, met andere woorden, ik wil graag dingen zien om het plaatje compleet te maken, ( Praatje, Plaatje, Daadje) dat zullen jullie ook wel aan mijn foto's zien.

 

Dan voor het project:

 

- Ikea kast : DOMBÅS

- Buitenmaten (lxbxh) 51 x 140 x 181 (cm)

- Binnenmaten:

* bloeihok (lxbxh) 48 x 80 x 169 (cm)

* groeihok (lxbxh) 48 x 57 x 63 (cm)

* overige ruimtes voor reservoir, electra, softbox (lxbxh) 48 x 57 x 106 (cm)

 

Dan nu de schetsen:

 

De gehele kast

gallery_36932_15355_1179008.jpg

 

Het groeihok

gallery_36932_15355_38762.jpg

 

De V-Scrog

gallery_36932_15355_250367.jpg

 

Het idee, (niet mijn foto)

gallery_36932_15355_28337.jpg

 

Uitleg over de foto's in de volgende post

Share this post


Link to post
Share on other sites
DOMBÅS

 

Je zou bijna denken dat het een zweedse vertaling van een engels scheldwoord is.

 

succes met bouwen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha hier is het bouwverslag al! Je schema komt mij wel bekend voor ja :verrygood Het ziet eruit alsof je er goed over nagedacht heb dus dat komt vast wel goed! Ik heb wel wat vragen en opmerkingen maar ga je eerst je uitleg laten doen, je hoort wel nog van mij..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Ik wil mijn posts niet te lang maken, vandaar dat ik ze in stukken hak.

 

Bij deze uitleg over de foto's

 

Foto 1

De gehele kast:

Van onder naar boven als eerst het reservoir waar 4 planten in kunnen.

daarboven de V-Scrog zie foto 3 en 4

daarboven de semi-cooltube met ventilator (uitleg in volgende post)

daarboven de reflector kap

daarboven de filter hoogstwaarschijnlijk 500m3, advies welkom

rechts van de filter de softbox hoogstwaarschijnlijk 750m3 ( ik wil dimmen) advies welkom

onder de softbox komt het electra gedeelte, daarover later meer

onder het electra gedeelte het Auto-top off reservoir, daarover later meer

onder het reservoir gedeelte het groeihok voor 8 stekken en een moeder, zie volgende uitleg

Wat nog over is zijn de 2 dozen op de kast, daar zal eventueel, mocht het geluid toch te hard zijn een sonoconnect in komen te liggen met noppenfolie aan de binnenkant van de dozen. ( design gaat naar Protput :verrygood )

Foto 2

 

Het groeihok

 

In het groeihok zal een 125W Plug en Grow 6500k Spaarlamp komen te hangen met een reflectorkap om 1 moederplant en 8 stekken te voorzien van hun licht advies welkom

 

de blauwe pijltjes moeten koude/verse lucht voorstellen die het hok linksonder binnenkomt zijn weg door de planten zoekt en linksboven wordt afgezogen, maar dan komt het:

De lucht die moet door een kleine ''kamer'' waar een Elstein 100W donkerstraler moet komen te hangen/staan, zodat de lucht verwarmd wordt en het bloeihok ingeblazen wordt. Ik zal de donkerstraler zodanig aansluiten dat hij aan gaat zodra de lampen uitgaan om zo te voorkomen dat de temperatuur bij lampen uit te veel zakt, ik zie dit toch vaak langskomen op het forum.

Foto 3

 

De V-Scrog

 

Waarom heb ik voor een V-Scrog gekozen?

 

1. Naar mijn mening is het licht zo beter verdeeld over de planten, wat je bij de ''normale'' Scrog nog vaak ziet is dat de buds direct onder de plant toch mooier/voller/groter etc. zijn dan die aan de zijkanten, bij een V-Scrog hebben de buds bijna allemaal de zelfde afstand tot aan de lamp.

 

2. Je oppervlak wordt veel groter, op de manier die ik wil doen wordt het oppervlak meer dan 2x zo groot als een ''normale'' Scrog.

 

3. Het is ''Anders'', zoals jullie wel zullen zien is dit hele concept niet het standaard kast-aarde-licht-plantje-concept (waar verder niks mis mee is) maar ook een soort experiment.

 

Dat was het voor de uitleg

 

Op naar de volgende post

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er doordacht uit op de plek van je groeihok na :verrygood

 

Nooit een reservoir boven een in werking zijnde lamp, lekt nooit maar eens is genoeg :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

mindfang - sit back, relax and enjoy the show :verrygood

 

Ponix Dat zou mooi zijn, wij met z'n allen de Dumb-ass kast kopen en blij zijn en daar gieren ze van het lachen. Thanks

 

Protput Ik heb veel gehad aan jouw verslag en reports over dingen die wel/niet goed gingen, dus een beetje trots mag je wel zijn :verrygood

daarnaast hebben deze hersenen ook wel wat overuren gedraaid de afgelopen maanden, fijn dat je nog even wacht met de vragen/ opmerkingen tot ik klaar met de uitleg ben, zorgt er ook voor dat het overzichtelijk blijft. Daarna is het natuurlijk mogelijk om eventuele onduidelijkheden aan het licht te brengen. B)

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Hier de volgende post met verduidelijking over de kast

De kast

 

de foto's spreken voor zich

 

Losse planken

gallery_36932_15355_351935.jpg

 

Het geraamte

gallery_36932_15355_74250.jpg

 

In elkaar gezet

gallery_36932_15355_329492.jpg

 

Zo ziet hij eruit

gallery_36932_15355_372683.jpg

 

Schuin aanzicht

gallery_36932_15355_340.jpg

 

Na het in elkaar zetten begon het brainstormen: allerlei combinaties bedenken die mogelijk waren.

 

gallery_36932_15355_155545.jpg

En ja, dat moeten een kap, cooltube en ventilator voorstellen, ik hou van het visuele plaatje :verrygood

gallery_36932_15355_741056.jpg

 

Voor zover de kast

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier zijn we dan met de opmerkingen..

 

1. Welke bloeilamp ga je eigenlijk gebruiken? Afgaande op de dimensies van filter en afzuiging die je wou nemen zou ik denken 400W? Hou er rekening mee dat er aangeraden wordt om die op 40cm van je toppen te houden. Jouw kast is 80cm breed, dus hou je rekening met de dikte van je lamp, afstand tussen kastwand en scrognet en lengte van je topjes hou je denk ik een 20-25 cm over? Weet niet of dit zonder echte cooltube gaat lukken zonder je planten te verbranden..

 

Op je schema's met je lampen teken je ook geen reflector boven je lamp.. Die zijn zodanig gemaakt dat het licht juist wel redelijk goed gespreid wordt. Daarom denk ik dat je V-scrog wat overdreven is, een kleine buiging in je scrognet kan wel werken denk ik, maar niet zo extreem zoals je dit tekent en ik zou zeker geen toppen boven je lamp laten groeien. Het lijkt mij ook niet evident je planten dit net mooi te laten vullen. Je V-scrogg is zeker een mooie uitdaging en ik vind het leuk dat je wil experimenteren maar denk dat het als beginner niet slecht is om voor een methode te kiezen die zich al genoeg bewezen heeft en meer zekerheid biedt. Maar goed, als iedereen hetzelfde doet wordt het ook maar saai B) denk dat je op internationale forums wel meer info gaat vinden dan hier over zulke projecten.

 

 

2. Lostchild zijn opmerking wou ik ook maken.. als je er op die manier mee wil doorgaan zorg dan zeker voor een extra lekbak waar je reservoir komt te staan.

 

3. Hou er rekening mee dat de lucht die je gaat afzuigen altijd zoveel mogelijk de weg kiest van de minste weerstand. De afzuiging van je groeihok loopt wel via een hele hoop bochten en schachten waardoor waarschijnlijk 90% van je lucht rechtstreeks langs je bloeihok zal lopen, maar misschien is die 10% via je groeihok al genoeg.. Is die schacht ook om het licht te blokkeren tussen groei- en bloeihok?

 

4. Ik heb nog niet (vaak) iemand zien gebruik maken van die warmtestraler waar je over spreekt, maar dat kan wel werken denk ik. Maar waarom op die plaats? Kan toch ook gewoon in je hok? Rekening houdend met punt 3 gaat het overgrote deel van de lucht sowieso niet voorverwarmd worden, of wou je nog extra warmtestralers plaatsen?

 

5. De groeilamp die je gaat gebruiken ken ik niet echt, maar lijkt wel veel beter dan een tneon-setje op vlak van lichtspreiding!

 

6. Over de dozen op je kast: Die noppenfolie heb ik achterwege gelaten en bleek ook nergens voor nodig.. Kost ook een hoop geld trouwens. Als je enkel een heel klein stukje sonoconnect hebt tussen je softbox en dak ga je de luchtstroom zeker goed horen, maar het hangt er maar van af waar je kast komt te staan of dat een probleem is.. Als je alleen woont en een kamertje overhebt is het geen probleem natuurlijk, hier is dit allesbehalve het geval :)

 

7. Hou er rekening mee dat je die softbox moet aansluiten, maak niet dezelfde fout als mij :verrygood Of was je van plan de flens van je softbox rechtstreeks door je scheidingswand te steken? Dat was misschien voor mij ook geen slechte oplossing geweest bedenk ik mij nu..

 

 

Succes er nog mee! Heb je al een paar dingen aangeschaft of ben je nog volop in de planningsfase?

 

 

edit: te traag getypt om je laatste post te lezen :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga blijven posten tot ik helemaal bij ben met waar ik nu ben.

 

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met het Deep Water Culture systeem.

 

 

Opbergbox gekocht bij de blokker

gallery_36932_15355_418329.jpg

 

 

Afmetingen

gallery_36932_15355_233901.jpg

 

Van de ikea, gebruik ze als vijvermandjes maar het zijn wasknijper mandjes

gallery_36932_15355_880274.jpg

 

Het mandje

gallery_36932_15355_593217.jpg

 

Het gaan 4 planten worden

gallery_36932_15355_1191287.jpg

 

Netjes afmeten

gallery_36932_15355_253785.jpg

 

 

En toen ging het mis :verrygood

Niet proberen met een boor een gat te maken in een plastic deksel...

gallery_36932_15355_120928.jpg

 

Terug naar de blokker, bak geruild en andere bak kunnen regelen :verrygood (don't ask me how)

Veel steviger materiaal

 

gallery_36932_15355_979664.jpg

 

Met een stanley mes alles netjes uitgesneden

gallery_36932_15355_33847.jpg

 

Bak past mooi in de kast

gallery_36932_15355_723298.jpg

 

Vervolgens weer verder gegaan met brainstormen hoe het design het best kon worden.

 

Rechtsboven de ''filter'' en het meetlint moet het Scrognet voorstellen

 

gallery_36932_15355_471180.jpg

 

gallery_36932_15355_628606.jpg

 

Realistischer Scrognet gemaakt

gallery_36932_15355_1025547.jpg

 

Werkelijke lengte filter

gallery_36932_15355_335921.jpg

 

tot zover deze post

 

De volgende post gaat over de passieve inlaat

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

lostchild bedankt voor je bericht, daar heb ik zeker ook over nagedacht alleen met de criteria die ik heb is dit de enige mogelijkheid en zal ik het op deze manier zo veilig mogelijk moeten inrichten. Bedankt voor je scherpheid, kan ik altijd gebruiken.

 

Protput Hier gaan we :

 

1. Ik ga inderdaad een 400W hps gebruiken (Sylvania Growlux) staat ook in de titel omschrijving :) was eerst in de ban van een 250W lamp maar toen ik meerdere verslagen heb gelezen waarin er zelfs in kleinere kasten dan die ik heb 400w werd gebruikt (ook zonder cooltube )was ik om. Die richtlijnen zeggen mij niet zoveel, heb ooit ergens gelezen dat als je je hand een minuut lang op een bepaalde afstand van de lamp kan houden dat de planten dat ook kunnen handelen, klinkt logisch voor mij( laatst nog een paar 600W op 30cm van de toppen gehangen, niks aan het handje) B)

 

Over die reflectoren heb je gelijk, alleen zoals je zelf zegt wordt het licht daardoor redelijk goed verspreid, ik denk dat als je een luxmeter recht onder lamp laat meten en helemaal aan de zijkant van het scrognet dat je toch een verschil ziet, (mits je natuurlijk super goede reflecterende wanden hebt( Torsti's testen doorgenomen? erg interessant)

Hoezo geen toppen boven de lamp laten groeien? wel eens Cilinder Scrog grows gezien? veel te zien op de Amerikaanse fora, denk zelf dat het niet zo veel kwaad kan. De tijd zal het ons leren.

Mocht ik nou na meerdere malen zien dat het gewoon niet werkt dan zal ik wel moeten overstappen op een normale scrog.

 

2. Geef jullie helemaal gelijk, ik zal de situatie zo veilig mogelijk moeten inrichten omdat het eenmaal niet anders kan, lekbak had ik ook al in gedachten :wacko:

 

3. Daar ben ik mij zeker van bewust, misschien heb ik het niet helemaal duidelijk gemaakt via de tekening maar als je goed kijkt zie je bij de uitblaas in het bloeihok aan de groeihok kant een kleine uitsteek, dat moet een 125 mm pc fan voorstellen. Het groeihok heeft dus echt een actieve afzuiging.

Die schacht is inderdaad ook om het licht te blokkeren

 

4. De warmtestraler is erg bijzonder vind ik zelf, heel moeilijk om te vinden in andere grows maar heb tóch 1 verslag kunnen vinden van iemand met een LED grow die te weinig warmte had in z'n hok en zo'n warmtestraler gebruikte, kreeg z'n nachttemperatuur van 16 C naar 21C met de zelfde omgevingstemp.

In het hok zal geen ruimte zijn, behalve voor buds :verrygood

 

5. Dacht ik ook zo!

 

6. Ja ik had dat al in je verslag gelezen, dat het overbodig was na die sonoconnect, we zullen zien of díe überhaupt nodig is.

Ik wil direct in de ruimte afblazen en een groot rooster aan de achterkant van m'n kast maken, niet aan de bovenkant.

Wat mij zo aansprak uit jouw verslag was dat we in de zelfde situatie zitten, het is in een slaapkamer waar geslapen wordt en het liefst heb ik dat je naast de kast kan staan en niks hoort, men mag absoluut niks weten! hoe zit dat nu bij jou? 100% geluidsvrij?

 

7. wat bedoel je precies met aansluiten? aan de filter? en ja ik wilde de flens direct door de wand aan de filter vastmaken. Ik vroeg mij al vanaf het begin af waarom jij dat inderdaad ook niet hebt gedaan :verrygood

 

Thanks, gaat wel goedkomen denk ik.

 

Planningsfase is zo goed als afgerond, ik heb al zeker dingen aangeschaft B)

 

Kijk en huiver :wacko:

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

De passive inlaat van het bloeihok

 

Ontwerp heb ik van El Tulipan, alle credits gaan naar hem :verrygood

 

Voor de inlaat heb ik een dubbele bodem nodig en daarboven 4 roosters die aan elke kant de plant van zuurstof kan voorzien.

 

Deurroosters gekocht

gallery_36932_15355_797409.jpg

 

Zo moet het er uit komen te zien

gallery_36932_15355_35212.jpg

gallery_36932_15355_351683.jpg

gallery_36932_15355_833541.jpg

 

Netjes aftekenen

gallery_36932_15355_646876.jpg

 

Gaten boren voor de decoupeerzaag

gallery_36932_15355_574296.jpg

 

Eerste gat

gallery_36932_15355_416290.jpg

Even chek chek dubbel chek, alles past

gallery_36932_15355_330409.jpg

 

Alle gaten gemaakt

gallery_36932_15355_494873.jpg

 

Eindresultaat

gallery_36932_15355_931993.jpg

 

In de kast

gallery_36932_15355_355392.jpg

Met de bak erop

gallery_36932_15355_441429.jpg

 

Op de bodem (onder de plank met ventilatie roosters)

Is al een rechthoek afgetekend en gaat er een dezer dagen uit, dat zal ook vastgelegd worden

 

Tot zover de passieve inlaat

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze post gaat over de semi-cooltube

 

Dat was nogal een probleem want:

 

De diepte van de kast is 48 cm en de meeste cooltubes zijn 50 cm of langer, dit zou dus betekenen dat de cooltube zou vastzitten tussen de deur en de achterwand en ik geen ruimte zou hebben om de lampwarmte af te voeren, toen ben ik eens aan het zoeken gegaan en heb een 40 cm cooltube kunnen vinden van Prima Klima. Waarom ik het een semi-cooltube noem is omdat er geen afgesloten afzuiging is alléén voor de lamp, de afzuiging gaat weldegelijk door de filter alleen ik wilde toch de warmte van de lamp direct afvoeren op een voor mij zo efficient mogelijke manier dus ik had het volgende bedacht:

 

Als ik een pc fan in de cooltube maak kan die de directe warmte van de lamp wegblazen via een kanaal dat naar de filter toe loopt, de filter zuigt dus én normaal het hok af, én de warmte die direct vanaf de cooltube komt.

 

gallery_36932_15355_1033917.jpg

 

Toen het idee in werking gezet en de cooltube besteld, 6 dagen later kreeg ik dit pakket.

gallery_36932_15355_786500.jpg

Zeer goed verpakt!

gallery_36932_15355_866138.jpg

De cooltube

gallery_36932_15355_719375.jpg

 

 

De fan waar het allemaal om gaat, uit een Antec 900 Gamer pc, zoals je kan zien zit er naast de gewoonlijke rode en zwarte draad een draad met een schakelaar met Low Medium High om de snelheid mee te regelen, altijd handig :verrygood

gallery_36932_15355_1212305.jpg

 

De fan uit z'n frame gesneden

gallery_36932_15355_1194694.jpg

 

Altijd even testen natuurlijk

gallery_36932_15355_674437.jpg

 

In de cooltube, past perfect!

gallery_36932_15355_545909.jpg

 

Luchtafvoer bij de gamma gehaald, 125 mm (net als de cooltube)

gallery_36932_15355_433518.jpg

 

gallery_36932_15355_1417003.jpg

 

Close-up

gallery_36932_15355_524480.jpg

 

Flens van afvoer en cooltube zijn natuurlijk PRECIES even groot :verrygood ik dacht de een in de ander te kunnen schuiven voor een mooie aansluiting maar dat ging dus niet door

gallery_36932_15355_703381.jpg

Maar.... waar een wil is is een weg..

Je moet denken in oplossingen en niet in problemen heb ik altijd geleerd.

Dus we gingen verder

 

Ik pakte het grove geschut erbij en ging aan de slag: Stanleymes en Heteluchtpistool

gallery_36932_15355_595051.jpg

 

Het idee: als ik de flens er gewoon af snij steek ik de cooltube rechtstreeks in de afvoer

Zodoende

gallery_36932_15355_1222095.jpg

 

Het paste mooi

gallery_36932_15355_774722.jpg

 

cooltube in de afvoer, de miniscule ruimte tussen cooltube en afvoer zullen natuurlijk netjes afgekit worden

gallery_36932_15355_1035654.jpg

 

gallery_36932_15355_295534.jpg

 

Met fan aangesloten

gallery_36932_15355_769043.jpg

gallery_36932_15355_1115005.jpg

 

De totale lengte van de cooltube + afvoer heb ik kunnen reduceren tot 45 cm, dat zou betekenen dat ik 3 cm over had tot de deur voor de fan om aan te zuigen.

gallery_36932_15355_921645.jpg

 

Dat leek mij iets te weinig en heb toen besloten een kant van de cooltube af te zagen

gallery_36932_15355_546426.jpg

 

De totale lengte is nu 38 cm, ik heb dus 10 cm tussen de cooltube en deur voor de fan om aan te zuigen, moet lukken volgens mij

gallery_36932_15355_590285.jpg

 

gallery_36932_15355_290075.jpg

 

Tot zover de semi-cooltube

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

In deze post iets over de overige ruimtes

 

Hier een paar foto's van de ruimte waar het groeihok moet komen

 

Met plank

gallery_36932_15355_363163.jpg

 

Zonder plank

gallery_36932_15355_473334.jpg

 

Met lamp, reflector, en bubblecloner

 

gallery_36932_15355_227776.jpg

 

Hier de ruimte waar de stalenbox zal komen met daaronder het electra gedeelte en daaronder het Auto top-off reservoir

gallery_36932_15355_313225.jpg

Hier de dozen (onder andere van de cooltube :verrygood ) waar eventueel de sonoconnect in kan komen te liggen, dat hangt allemaal af van het geluid.

Zonder camouflage

gallery_36932_15355_249782.jpg

Met camouflage :verrygood

gallery_36932_15355_674546.jpg

 

 

Tot zover de overige ruimtes

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo zeg jij bent goed bezig hoor wel leuk om te bekijken ook respect dat je al je tijd er in steekt om zelf een hokje te bouwen

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites
laatst nog een paar 600W op 30cm van de toppen gehangen, niks aan het handje

 

Ok, ik ging er een beetje van uit dat je nog geen kweekervaring had eigenlijk.. dan kan ik het experimenteren alleen maar aanmoedigen :verrygood

 

Heb inderdaad wel al cilindergrows enzo gezien met 'blote' lampen, allemaal zeker interessant! Ik bedoelde dat er boven je lamp/reflector nooit direct licht zal vallen dus betwijfel of de toppen daar veel zullen opbrengen.

 

Van die schacht ben ik nog altijd niet zo overtuigd, ventilator zal wel helpen natuurlijk.. Ik gebruik gewoon stuk koolstofmat om het licht tegen te houden en ben daar tevreden van, denk dat het bij u ook zal volstaan. Die warmtestralers kan je ook gewoon boven de roosters in je bloeikast bevestigen toch? Dus daarvoor heb je die schacht ook niet perse nodig. Wel leuk dat je hiermee de temperatuur een paar graden kan verhogen zonder 1000W kachels te moeten ophangen, heb om dezelfde reden met warmtematjes gewerkt maar dat gaat natuurlijk niet bij dwc.

 

Met dat 'aansluiten' bedoelde ik de bevestiging van stukken slang met slangenklemmen enzo (hels werk in kleine ruimtes).. Flens van de stalenbox direct door een gat steken lost dat wel op natuurlijk, bij mijn volgende kast doe ik dat ook :verrygood

 

En alles volledig stil krijgen is een illusie denk ik.. bij mij hoor je nu vooral de ventilatoren een beetje, valt wel goed mee maar weet niet of ik er naast zou willen slapen (staat niet op mijn slaapkamer).. En zit je bij DWC ook niet met allerlei extra pompjes en watergekletter?

 

 

Protput

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plastic aan je cooltube? Is dan verstandig? De lucht kan behoorlijk heet zijn.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

De haakse bocht in de afzuiging zal het rendement aardig afknijpen.

een ronde knie was daar beter geweest.

Ik zou de lamp een kwart slag draaien en een rechte verbinding maken.

Gezien de vorm van de bodem lijkt me de footprint van het licht dan ook beter te passen.

Maar dan kom je weer met de halfpipe in de knoop.

 

En het materiaal van Ikea vind ik maar slapjes.

Had je niet beter zelf iets stevigers kunnen maken?

 

Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Protput nou.. kweekervaring zal ik het niet noemen :) ik weet hoe ik een plantje moet opvoeden B) laten we het daar maar op houden :verrygood

Ik vind die cilinder grows altijd erg bijzonder om te zien en heb weersinwekkende resultaten gezien daarmee.

Ik heb eens gedacht over wat je zei en heb besloten om er 2 Antec fans voor te gebruiken inplaats van 1, dan weet ik zeker dat het voldoende zal zijn.

De warmtestraler in het bloeihok zelf proppen zal moeilijk gaan als straks alles er in zit, ik denk nog steeds dat dit de beste oplossing is.

Ik waardeer het meedenken en de scherpheid erg!

Alles stil krijgen lijkt mij ook erg ver gezocht ja, desalniettemin wil ik het zo stil mogelijk hebben.

Het slapen zal niet zo'n probleem worden aangezien ik binnenkort van maandag tot vrijdag ergens zal werken en overnachten, 's weekends ben ik meestal bij m'n vriendin dus het is puur tegen nieuwsgierige neusjes. Over die pompjes en dat watergekletter heb je helemaal gelijk. Daar heb ik lang over na moeten denken wat ik daar aan kon doen maar ik ga een goedkope Aquarium bak kopen zonder deksel waar ik een luchtpomp het zelfde geluid zal laten maken als mijn DWC (Nep Aquarium dus). Een soort maskerend geluid dus. Tevens heb ik een slot op mijn kamer dus zal niet jan en alleman komen buurten.

 

den Bedankt voor je scherpheid, eerlijk gezegd nog niet echt bij stil gestaan. het zal toch niet zó heet zijn?

 

FoolOnTheHill Leuk dat je in tuned, de bocht zal zeker het rendement behoorlijk verlagen, tóch komt er nog een lekker windje uit de afvoer. de fan is afkomstig uit een ongebruikte gamer pc en is redelijk krachtig, de 3 standen hebben de volgende afblaas mogelijkheden 1. 66m3 2. 95m3 3. 134m3. Een knie was ideaal geweest alleen paste niet. Een betere lichtspreiding als ik de lamp een kwart slag draai? ik dacht juist dat hij nu hing met de beste lichtspreiding :verrygood en dan verlies ik natuurlijk de halfpipe waar het toch uiteindelijk om gaat :wacko: Het materiaal is inderdaad niet jé van hét maar ik moet het er mee doen, ik ga dit weekend de achterwanden verstevigen door er MDF platen op te bevestigen, tevens zullen er door de gehele kast hoekprofielen geplaatst worden om alles toch wat meer stevigheid te geven.

Zelf had ik zeker wat beters kunnen maken alleen wil ik voor zo min mogelijk vragen bij mensen zorgen. Als je dan dag en nacht zit te boren, zagen etc. zal dat vraagtekens opwekken. Stealth is hier het keyword. B)

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

 

Zo te zien heb je geen haast dus dat zal sowiso iets top worden, alleen vind ik die water reservoir onder electra, niet zo safe...want er zou ook nog plaats gemaakt worden voor een brandblusser maar bon iemand die het rustig aan doe zoals bij u daar heb je waarschijnlijk aan gedacht.

 

Ik wens je alvast succes

 

 

Le Faraon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zeg nog niks, maar kijk het effe aan. Leuk weer iemand die probeerd een creatieve

oplossing te maken.

 

 

gr, Zappie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Faraon08 Leuk dat je meeleest, haast heb ik zeker niet, ik wil alles eerst precies hebben zoals ik het wil voordat er ook maar iets van een plant in komt.

De opmerking over het reservoir onder de electra snap ik niet helemaal, mocht er namelijk iets mis gaan zal de zwaartekracht z'n werk blijven doen en zal het water dus naar beneden gaan, over de locatie van het groeihok waren daarom ook al een paar opmerkingen geplaatst. Ik zal het zo veilig mogelijk inrichten als ik kan. Bedankt voor je bericht.

 

zappie Zeg vooral iets! Opbouwende krietiek, advies, commentaar, complimenten. Het is allemaal gewenst :verrygood

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Ondertussen druk bezig geweest vandaag, vandaar een update

 

De bodem van de dubbele bodem afgetekend

gallery_36932_15355_781867.jpg

 

Voor geboord

gallery_36932_15355_70348.jpg

 

Uitgezaagd

gallery_36932_15355_471509.jpg

 

Met de bovenkant van de dubbele bodem erop

gallery_36932_15355_781074.jpg

 

Het zelfde verhaal voor het groeihok

gallery_36932_15355_748121.jpg

 

Afgetekend

gallery_36932_15355_384923.jpg

 

Zo moet het er uit komen te zien

gallery_36932_15355_28745.jpg

 

Voorboren die handel

gallery_36932_15355_354414.jpg

 

En uitzagen die hap

gallery_36932_15355_277929.jpg

 

Eindresultaat

gallery_36932_15355_31617.jpg

 

Ík ben tevreden.

 

Ook gekeken voor de uitlaat van het uitblaashok van de stalenbox/softbox

Ik ga die toch aan de bovenkant doen inplaats van de achterkant, zie foto's waarom.

 

Er passen mooi 3 deurroosters achter elkaar. ( Ja i know, ben verliefd op die roosters :verrygood )

gallery_36932_15355_754916.jpg

 

Vanaf voor gezien

gallery_36932_15355_849940.jpg

 

Mocht de afgeblazen lucht toch teveel geluid produceren past de cooltube doos er precies op.

gallery_36932_15355_77434.jpg

 

Zie vorige posts om te zien hoe het eruit ziet met de doos op de kast.

 

Morgen zal ik bij de gamma wat MDF (12mm) platen op maat laten zagen om de achterkant van de kast te kunnen voorzien van wat stevigheid/isolatie etc.

 

Ik heb ook al wat mooi materiaal gezien om de kast hopelijk lichtdicht mee te krijgen dus ik ben benieuwd.

 

Dat was het voor nu.

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

:verrygood

erg gaaf man

heb je alles op papier staan?

die plannen zijn perfect bij ikea kasten.

altijd de zelfde afmetingen :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

mindfang Thanks, ja ik heb alles uitgetekend op papier :D dat klopt, bijna alle kasten hebben de zelfde maat. Leuk dat je meeleest.

 

Ik ga zo richting de gamma om de MDF platen op maat te laten zagen en de hoek profielen te kopen om het licht hopelijk te blokkeren.

 

Later volgt nog wel een update.

 

Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...