Jump to content

mindfang

Members
 • Content Count

  285
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About mindfang

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. het spul aflaten koelen in de koelkast en laten opstijven als de massa op is gesteven dan luchtig draaien met een mixertje
 2. de term voorgroeien is bv toepasbaar bij stekken. het wortel aanmaak proces. het proces voor het echte groeien. maar ook zo'n leuke is afbloeien, in de bloei staat de plant al weken, en toch bedoelen ze iets anders, bv ander lamp, of tijds verandering, het spoelen en oogst klaar maken zeg maar.
 3. hallo, ik heb zitten denken aan een roulatie systeem en het idee is om elke 3 weken 3 planten te oogsten. nu lijkt het me wel mogelijk in theorie maar wil graag jullie mening hier over weten. het zit zo;stel ik kweek 1 plant een (8/9weker hybride) in een klein kweekkastje(150watt hps).. na 3 weken groei (van uit zaad) snij ik 6 stekjes. die laat ik wortel schieten in een stekblokje die ik pot in een 7ltr pot. dit voorgroeien van de stek duurt 3 weken. dan pot ik de 3 beste stekjes in een 18 ltr smart pot en verhuis de planjes naar mijn tentje met de klok op 12/12 als ik de moeder plant in de kliko heb gedaan groei ik gelijk een nieuwe plant(ook 9 weken). zodat als de 1e stekjes naar 12/12 gaan dat ik meteen 6 nieuwe stekjes maak die ik weer 3 weken laat voor groeien. enz enz. de 12/12 tent is de lamp altijd "op een hoogte" en verhoog ik de bodem voor de kleinste 3 en zak langzaam naar beneden. alsof je een trap in je tent hebt. dus alle fases gaan per 3 weken een soort lopendeband.
 4. voor mij is het glas niet half vol of half leeg. er is ruimte voor sterkedrank! feestjuh
 5. xtreme en auqar thnx speedy nou de tijd zal het leren zo'n badkamer fan heb ik nog liggen die wilde ik als eerst gebruiken om de boel af te zuigen. maar zo'n ding maakt best wel een geluid, het is wel minder met een dimmertje erbij ik heb inmiddels het gat groter gemaakt (180mm) en de filter plat op de kast gezet met een 90gr bochtje. als er nu niet genoeg lucht in komt kan ik ook nog op de bodem van de kast een 80 of 120mm fan leggen die inblaast. of zou dat nog te weinig zijn? beakeland geld verspilling? kan, ik zie het anders, als dit niet lukt heb ik materiaal om dingen in mijn tent te vervanging, verbeteren,updaten enz. en daarbij heb ik niet veel meer hobbys als kweken (en roken) dat klopt wat je zegt alleen is het ene onderbouwd met feiten en het ander is ongefundeerd afkraken. ik wil best geloven dat kweken in een vitrine kast niet lukt, maar heeft iemand hier op het forum dat gedaan,geprobeerd,of getest? ik weet niet of dit lukt in die kast maar het project heeft een grotere kans van slagen met mee denken ipv "flikker maar weg".
 6. wazt hansworst zegt kan wel kloppen, ik heb weinig ervaring met het hele kweek proces plus de know how van tent/verlichting/lucht enz. en die filter ga ik ook aan passen. op elk laag hangt een fan die de luchtstroom die verse lucht over de planten uitblaast want wat jij zegt is dat verse lucht direct naar boven gaat en de lucht die om de plant hangt blijst daar 10 weken zweven zonder verversing. filter is een 425er en de bochten ben ik mee bezig om het in te korten als je alleen maar kan afkraken zonder onderbouwing heb ik er ook een voor je sodemieter op uit mijn topic als je niet constructief mee kan denken dit is een experiment!
 7. valt wel mee hoor tussen de deuren en de glazenplaatjes zit een "trekgat"van 6cm.
 8. update zaterdag is de blue berry AF geboren. kast is "klaar"tot er meer problemen ontstaan . en dat gaat vast nog komen voor dit proleem heb ik nog geen oplossing, ik zoek een verloop van 180mm naar 125mm de temperatuur loopt snel op in zo'n kastje vol in de zon al heb ik nog enkele opties over om dit beter onder controle te houden. voornamelijk de afzuiging,een mooie stille 180mm fan,maar die wordt hard geknepen door een gat van maar125mm. overigens ben ik nog niet echt in die folie handel gedoken maar erg bedankt voor de tip.
 9. 1000 watt in een 1.50 x 150 tentje??
×
×
 • Create New...