Jump to content

HolyHerbs

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About HolyHerbs

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

80 profile views
 1. als je de dop erop laat heb je geen gat boven. als je de fles over de plant heen zet heb je geen gat onder.. Je watert normaal gesproken je pot in met 10% water van het volume, dus 500ml voor 5l grond bijvoorbeeld. hier kan de plant echt een aantal dagen tot een week in staan zonder nieuw water te willen. Trial en error is niks mis mee, heeft iedereen meegemaakt. Overigens is de lv bij stekken belangrijker dan bij zaadplanten doordat de zaadplanten een penwortel hebben. Ik doe met zaad niks aan de lv, maar dan is die nog steeds rond de 60 dus hoger dan bij jou
 2. zet er een opengeknipte fles overheen en je hebt 90 - 100 lv. Maak er een tijdje later een paar gaten in , boven en onder, voor luchtcirculatie
 3. Ja als je ze van buiten naar binnen gehaald hebt kan dat wel een vrij grote stress factor zijn denk ik zo. Kzou je ventilator niet direct op de planten richten als je dit gedaan hebt, ook wordt het niet echt kouder van meer luchtverplaatsing, je kijgt wel een egaler klimaat. Tegen warmte zul je echt moeten afzuigen echter denk ik niet dat 30 graden meteen hermas zal opleveren.
 4. Ik zou de ventilatie in het vervolg uit zetten en alle planten zo goed mogelijk inspecteren op ballen en deze dan verwijderen. Als je er vroeg bij bent zijn de ballen nog dicht en is er geen reden voor paniek. Wel zou ik elke week ff goed checken of er niet nieuwe ballen bijkomen. Je hoeft de plant in het vervolg ook niet weg te gooien zolang je de ballen verwijderd. Je kunt ook hermas krijgen door genetica dus het is altijd een beetje lastig bepalen waar het nu door komt. Tenzij je bijvoorbeeld je tijdklok niet goed hebt staan of dat je door een andere reden licht geeft in de donkere periode. Maar zelfs dan is het de genetica die bepaalt bij hoeveel stress het naar voren komt. Succes er mee
 5. Ben benieuwd, misschien af en toe een fotootje?
 6. Ik ben verliefd op een met dikke tieten en een dikke kont, niet normaal. ik vergeet alleen te melden dat het een koe is. Dit doen lampfabrikanten die met x aantal g per watt strooien.
 7. Ik geloof je gelijk, weet alleen niet zo goed wat je me probeert te vertellen? Je hoeft geen wetenschapper te zijn om een bepaald effect te kunnen zien. Wel moet je zoals je zelf al zegt 2x zo goed mogelijk op dezelfde manier met 1 factor verschil te proberen te kweken en dat is toch een bepaalde logica die in wetenschap ook wordt gebruikt. In de "proefopstelling" die jij hier weergeeft weet ik bijv ook niet hoe je beide lampen hebt gebruikt. dit kan namelijk ook weer bepalend zijn en dergelijke.. ik wil hier geen discussie over starten maar je snapt het idee Ik ben ook geen wetenschapper en dat is ook niet nodig om te begrijpen dat er een soort van bewijs moet gelden. ik vraag niet om een rapport, ik leg alleen uit waarom 2.5g NAUWELIJKS haalbaar zou zijn met die lamp, daar ging het om toch? En nee Al green, het is niet allemaal bullshit maar als jij denkt dat het idee marketing aan de wiet/kweek branche voorbij is gegaan dan heb je ook onder een steen geleefd. Je snapt toch zelf ook dat het kweken met een aardemengsel van de gamma niet hetzelfde is als een co2 kweek op cocos?
 8. Met de Mars Hydro FC-E 3000? Wanneer je iets wetenschappelijk wilt onderbouwen moet je de precieze omstandigheden kunnen achterhalen daarom willen bijvoorbeeld medici ook rapporten lezen voordat ze een oude techniek vervangen. Nogmaals: factoren bepalen, lamp is er 1 van.
 9. met zekerheid zeggen hoeveel een lamp opbrengt kan natuurlijk nooit. Het is marketing. Elke plant is anders, elke ruimte kan anders zijn. Er spelen gewoon zoveel factoren. denk dat het erg moeilijk gaat worden om dat te halen. denk dat je meer aan 1g/w of 1.5g /w moet denken.
 10. Efficiëntie: 2,3 µmol/J van die mars hydro. en als je naar die flux shield kijkt is het 3.2 umol/J wat betekent dat je met minder watt een stuk meer licht hebt. LEDs zijn vooral beter als het rendement hoog is (hoeveelheid licht/aantal wattage) Ik heb de cree science gold shield nu zelf hangen maar kan er nog niks over zeggen. De specificaties zijn veelbelovend maar het is geen goedkope lamp. De vipra spectra zou ik iig niet nemen, dat is veel geld voor weinig. Als je voor Mars hydro gaat zou ik naar de Sp300 kijken, die is een stuk efficienter maar heb je een 120x60 tent nodig. als je een 120x120 wilt nemen kun je kijken naar de Lumatek Zeus. Het beste is dus een zo gelijk mogelijke par map rond de 850 a 950 par max in het midden met een zo hoog mogelijk rendement (umol).
 11. Dit is eigenlijk voor 80x80, misschien is het iets. https://cre.science/en/product-2/fluxshield-gold-240-w-kit/
 12. Heb je wss een slechte batch gehad of eentje die ze buiten hebben laten staan. Heb je soms ook met potgrond en dergelijke, ongedierte
 13. Ik gebruik die van biobizz zonder problemen als ik niet genoeg heb uit mn eigen wormenbak. Scheelt een hoop euries in vergelijking met plagron. De wormenmest bevat wel stikstof en andere voeding maar het gaat bij dit product vooral om de nuttige bacterien en schimmels. Ontchloren is niet echt nodig, je zegt het eigenlijk al; er zit nog wel wat in maar dat is vrij verwaarloosbaar. Je zou het eventueel 24 uur zonder luchtpompje of 12 uur met luchtpompje kunnen laten staan om er echt alles uit te halen.
 14. Nu snap ik dat mensen soms het gevoel hebben dat ik ze trick. Als jullie dit strikvragen noemen haha.. dit is toch gewoon logica op hoog niveau ofniet? Zoals je al zei: je moet weten wat je antwoord.. dus eigenlijk ben jij diegene die probeert te tricken hehe. no offence tho
 15. Is het niet zo dat je die amoniak nodig hebt en om moet zetten dmv composteren naar bruikbare nitraten? Gewoon op de composthoop/wormenbak gooien en het komt er als het goed is schoon uit!
×
×
 • Create New...