Jump to content

HolyHerbs

Members
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

HolyHerbs last won the day on July 31

HolyHerbs had the most liked content!

Community Reputation

41 Positief

About HolyHerbs

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

410 profile views
 1. Ik wil niet zeuren of de prijs van je zaadjes opdrijven maar wat ik heb gehoord met autoflowers is dat je echt de "juiste" genetica moet hebben om er een beetje goede wiet uit te krijgen. FastBuds staat vrij goed aangeschreven en ook Sannie heeft een aantal geselecteerde soortjes in de verkoop. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar heb de neiging om er binnenkort eentje voor de lol bij mn moederplanten te gaan zetten als ik toch genoeg ruimte in de tent heb. https://www.sanniesshop.com/autoflower-seeds/?sl=nl "Autoflower zaden zijn een specialisme en wij denken de beste zaad banken gevonden te hebben welke kunnen voldoen aan de hoge eisen welke sanniesshop stelt aan de verkochte strains. Auto's welke zich hebben bewezen en waar reviews over terug te vinden zijn en waar super resultaten mee zijn te behalen. De afgelopen jaren zijn de autoflowering varianten enorm verbeterd in alle facetten van de fotoperiode, van zaad kiemen tot einde oogst hebben de planten rond de 9-11 weken nodig om tot volle potentie te komen en hebben ze de kracht om mega toppen te produceren. Door goede selecties en juiste kruisingen hebben breeders het gepresteerd om het uiterste uit hun planten te halen en deze niet onder te laten doen aan hun fotoperiode afhankelijke tegenhangers. sanniesshop is heel selectief geweest met het beslissen welke autoflower zaden we in de winkel te koop aan bieden."
 2. Volgens mij heb ik ooit van zo'n professor op YT geleerd dat je op zn minst 600 par wilt hebben, vanaf daar krijg je colas. Zelfs de Mars Hydro sp3000 heeft 700+ aan de zijkanten. Ik heb deze lamp; geen slecht woord voor over en goedkoper dan alle bovengenoemden.
 3. Das een mooi adresje. kost geen drol zie ik
 4. Kloppen niet beide redeneringen gewoon? Je hebt niks aan meer licht als je DLI behaald is. Maar minder licht hotspots lijkt me ook altijd beter. Evenredig verdelen van het licht en gewas. Het punt is volgens mij om een bepaald DLI te halen krijg je een lamp met kleinere footprint meer of een grotere hotspot in het midden. Is deze lamp niet wat voor je Lostchild? iets duurder als je er UV en spul bij laat bouwen maar dus wel een meer evenredige verdeling.. achja.. beide zullen genoeg kruiden opleveren waarschijnlijk! https://cre.science/nl/product/de-vleugelcommandant/
 5. Een foto maken zal vast wel kunnen maar dit frequent doen boven op al het werk wat je al moet doen? Inspanning boven op inspanning is sws al anders dan een inspanning opzich. Plus hij moet misschien andere dingen laten om datgene te doen waar jullie om vragen, bepaal jij of dat het waard gaat zijn?
 6. Ja maar dan krijg je toch overlapping van de lampen in het midden daar waar anders een wand had gezeten? Misschien daarom ook de wat lagere par in de hoeken bij 120x120? Tlijkt me iig handig als ze 120x60 aanbevelen ze ook daar een voorbeeld van geven toch? Nja twas niet mn bedoeling dit topic te kapen voor een lamp dus ik laat het ff hierbij.
 7. Je bedoelt de afmeting van het armatuur ofzo? misschien heb je wel gelijk idd al kunnen ze ook leds in hoeken plaatsen.. Ook handig dat die par mappen die op die site staan zijn voor 120x120..
 8. Thanks mannen! ! Ja die 301h en b zitten bijna overal in maar je moet ook die meanwell driver hebben dacht ik. Als je hogere efficiëntie zoekt is cre. Science misschien nog een optie. Kun je ook met UV en IR en alles doen. Al green, die lamp is speciaal gemaakt voor een 120x60 tent.. Daar gaat ie het gewoon goed doen hoor.. Sorry voor de off-topic shizzle.
 9. Klopt het dat die lamps efficiëntie van 170.39 lumen per watt ongeveer op 3.2 umol ppf komt? Ik ben niet bekend met lm/W namelijk. Dan zeker een mooie lamp! Haha, hoeveel en hoe vaak geef je dat?
 10. Haha ik ben zelf ook een luiaard hoor. Hoe ik het doe is misschien voor jou ook makkelijk, al weet ik niet of je een scrog net gebruikt; ong vanaf dat ik schakel naar bloei probeer ik in te schatten welke scheutjes het gaan halen en welke niet(alles onder het net sws weg). Als ik denk dat ze het gaan halen moeten ze ook zoveel mogelijk licht krijgen vanaf dag 1. Ik doe alleen niet alles op dag 1 maar ga er een beetje doorheen en behandel zo de belangrijkste, dichtbegroeide, stukken. Wanneer ik twijfel of een scheut het gaat halen laat ik ze zitten. De eerste 3 weken van de bloei blijf ik dit door doen. Zo is het redelijk bij te houden en kun je bij twijfel er na een aantal dagen nog een keer over beslissen. Volgens mij is ervaring key en moet je gewoon soms een fout durven maken waardoor je een duidelijker beeld krijgt. Ps: Over duidelijker beeld gesproken.. ik ga er eens overna denken om een verslagje bij te houden om zo af en toe naar m'n eigen foto's te kunnen refereren.
 11. Mooie tent vol. Niet bang voor fluff of is alles kaal onder het bladerdak? Heb ooit van iemand geleerd dat je in zo'n situatie alle fanleafs kunt verwijderen behalve de 2 bovenste. Zo komt er overal licht en de bladeren rond de topjes gaan ook nog groeien wanneer je dit in de eerste 2 a 3 weken bloei doet. Ik zelf doe het niet zo rigoreus en kijk een beetje per blad maar het is het experimenteren waard, voor mij. Soms heb je bijv niet eens hele grote planten nodig als je bij grote planten al het fluff toch niet gaat gebruiken. Zo kun je alweer besparen op groeidagen. De sweet spot voor hoe groot de planten moeten zijn/ hoeveel groei je nodig hebt in je setup kun je op die manier fine tunen, volgens mijn logica
 12. Hm dus dan zijn ze ineens poreus en kunnen ze water opnemen? Ik geloof er vrij weinig van. Het zorgt ervoor dat de potgrond minder water opneemt omdat die korrels geen kut doen, zo draineert het water beter, oftewel je zorgt dat het minder wordt opgenomen. Ze als toplaag ge ruiken zodat de grond niet uitdroogt? Whaha het zou allemaal wel kunnen maar dan kun je er ook een stoeptegel op leggen. Als je gewoon universele potgrond gebruikt snap ik dat dit wel iets kan doen maar als je gewoon goede grond pakt die niet zo in zakt.. Je kunt ook wel kiezels toevoegen aan je grond mengsel, gebeurt bij cactussen en mediterrane planten. Daar zie je ook wel korrels in liggen.. Meer nut hebben ze niet lijkt mij
 13. Of je moet vaker water geven misschien. Hoe meer vocht (en dus geen zuurstof) je medium vasthoudt hoe minder vaak je bewatert, en andersom dus. Zo kun je het enigszins reguleren maar beter een zelfregulerend medium natuurlijk.
 14. Haha wat een treurige bedoeling als je met misleiding je knaken moet verdienen.
 15. Dat heb ik nog nooit gehoord hèhè. Die krengen zijn niet eens poreus dus ze kunnen niets opnemen en in een bio kweek kan er nagenoeg geen bacterie op groeien. Elk ander medium gaat beter zijn voor het water/zuurstof/bacterie huishouden.
×
×
 • Create New...