Jump to content

Winbonussie

Members
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Winbonussie

 • Rank
  Beginnend grond kweker
 • Birthday 04/05/1979

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Duckstad Pakhuis
 • Interests
  Planten en Badminton

Recent Profile Visitors

860 profile views
 1. De uitkomst: De wortels groeien zeer langzaam en blijven achter vergeleken met 18/6 De planten blijven zeer kort en groeien maar langzaam. Doordat de wortelen achter blijven had ik veel voedingstekort aan het begin Ik kweek op mapito en merk ook dat je meer moet vloeien, de lampen verdampen meer. In 10 dagen maar 5 cm gegroeid. Na 10 dagen toch maar op 18/6 gezet en binnen 3 dagen 15 cm gegroeid. Dus voor mij alleen nog maar 18/6.
 2. Lijkt op N tekort en klein beetje K. Op de achtergrond lijken de bladeren erg klein. Combinatie van voeding en te weinig wind circulatie!
 3. Beste Bioweed... Volgens mij is je eigen product adverteren niet toegestaan Zal ook al een reactie van je in een topic met meeldauw waar je zelf naar verwijst en hier "opeens" niets weet... Succes als verkoper...
 4. Ik ga mijn stekjes in startblokken zetten en zal eens testen met 24/0. Ik zal hier bij houden hoe het gaat. Wel begin ik pas volgend jaar weer...dus even geduld.
 5. ik werk zelf met stekjes en doe altijd 18/6 en dan 12/12. Dus 24 /0 is dus niet beter per definitie! als je veilig wil kweken met stekjes blijft dus 18/6 de oplossing...
 6. Een vriend van me zegt dat je ook kan groeien met 24 uur licht en als je naar de bloei overgaat de planten voor 36 uur in het donker moet laten staan zodat ze gaan groeien. Volgens hem scheelt dit de helft van de groei tijd. Heeft iemand ervaring met 24 licht? En zo ja, hoe ga je over naar de bloei?
 7. Ik ben nog een beginneling aarde kweker volgens WF maar ik kan je wel helpen (haal nu 500 gram de lamp a 600 watt). Ik zie dat je 120 bij 120 gebruikt. Dat is in winter maar een afzuiging van rond een 300 kbm nodig (kubieke meter). Reken bij een tent in de zomer van rond a 500 a 600 kuub afzuiging voor elke lamp. Nu het winter is kan jij aan met 1 son t plus rond de 300 kuub. Als je niet actief (dus een inzuiger gebruikt) is 3 gaten ter hoogte van je afzuiging voldoende a dm3. Maar jij gebruikt een inlaat ook nog...welke sterkte...ben meer fan voor die kleine tent van passief aantrekken. Dus een een afzuiger van 500m3 (200 mm diameter?) en dan volgens de stelreger 3 X opp afzuig= 3 x 100 passief inzuigen. Beter dus je afzuiger en passief inzuigen met een factor 3x licht / lucht filter! Gebruik je inzuiger actief: niet meer dan 50% van je afzuiger dus in jou geval 200 m3 ivm onderdruk... En dan het nacht en licht verhaal gebruik een doek doek dat licht niet doorlaat! PS Dus winter actief uit! Wel letten op je licht intake...100% donker is belangrijk!!! Lichtstress is erger dan bv een temp van bv 18C! Easy growing: Groei: dag 1tm 3 100% LV, dag 4 tm 10 lv 80, dan LV naar 60 oftwel alles lampen aan. Dag 1 lanp hoogte 150 cm, elke dag 20 cm zakken en dus bij 600 watt op 60 cm hangen bij dag dag 7..
 8. Beste Mede denkers, Een vriend van mij wil met 11 liter potten op aarde gaan kweken. Maar hij wil gaan gaan mixen. Dus eerst een laagje van 1 liter kleikorrels voor de drain. Daarop 8 liter volle mix van bv plagron en dan 2 liter light mix van Plagron. Ikzelf ben gewoon van 11 liter light en goede voeding van dag 1 a=van bv plagron. Wat denken jullie erover? Ik zelf daxcht aan 11 liter light mix van plagron met de groei en bloevoeiding en green sensation, Hjij dacht aan volle mix en in week 5 bloei met green sensation. Wat denken jullie?
 9. ik werk altijd zonder spuiten en gif. Ik gebruik alleen de roofmijt en roofwants. Ik zet in week 1 de mijt uit op het moment dat de lampen uitgaan. Ook even wat water sproeien bij de plekken waar je ze uitzet en dat werkt perfect!
 10. je hebt last van spint en zo zien aan die rakker op de onderkant van het blad is ze bijna volwassen. Je hebt dus last van eitjes die uitkomen. Snel handelen is belangrijk, bv roofmijt (hou het op 500 per 50 plantjes bij besmetting. Bij uitzetten zorg dat het donker is en goed vochtig. Ook wat water sproeien bij de plekken waar je ze uitzet!). Eerste 2 keer had ik roofmijten in het licht uitgezet zonder water en deden niks met de plaag (allemaal snel gestorven). In het donker met water werkt perfect, als je goed kijkt zie je ze na een paar dagen steeds groter worden. Na een week zie je allemaal rode rakkers die de eieren en spintjes aanvallen. Tip volgende ronde: Bij verkrijgen stekjes: roofmijt, week 4: roofmijt en week 6 roofwants (spint en trips).
 11. heb je geen tensio meter> Weet je toevallig wat het gewicht is van de potten met droge aarde en wat nu het gewicht is. Kleintjes hoeven de eerste 10 dagen geen voeding te hebben en dus dar ligt het niet aan. Ik denk eerder dat er te weinig water aanwezig is in je stekkenblok. Geeft elke dag rond de 125 ml ec 1.2 en zorg ervoor met sproeien dat de aarde overal goed nat is. Houdt de eerste 3 weken een luchtvochtigheid aan van rond de 80% en dan elke week afbouwen tot rond week 6 rond de 55%.
 12. Mooi om te lezen dat sommige lezr zo open zijn. Ik zelf heb al vanaf ik leef zogezegd hetzelfde probleem. Ik moet nar het toilet in een beschermende omgeving zonder de stemmen van anderen. Ik los het in principe op door bv bij de bioscoop het laatse hokje in te gaan en dan concentreren op de muur voor me. Dan lukt het mij wel redelijk. Als een groep in het toilet is moet ik ok ff wachten. Met elkaar op merk ik dat het wel makkelijker gaat en hoe meer ik drink des te beter. Met blowen doe ik meestal de stoners en heb dan niet echt veel last.
 13. Hoi, Als financial controller kijk ik altijd eerst naar de cijfers. Ik zie dat zowel de out- als intake 5k kuub zijn. Een lichte onderdruk is van belang voor de geur, tevens zorgt een filter ook voor weerstand waardoor ik jou adviseer minimaal 1.250 verschil aan te houden. De zomer is altijd en verassing, gaat het zo warm worden dat je lampen moet uitzetten of dat de lucht aanvoer anders moet. 1 ding vanuit ervaring: verse koele lucht is belangrijk of dit nu van binnen of van buiten is (hou rekening met bv de combiketel en vieze lucht). Toen ik net begon had ik 1 afzuiger en 3 passieve gaten in ze zomer. Elke avond die van buiten dicht houden en rond 01.00 open gooien als het koel genoeg was. Nu gewoon geleerd verse lucht van buiten icm inzuiger en 500 kuub per lamp als stelregel gata perfect. Dus een 5k outtake is goed genoeg voor 10 lampen, draai je minder mooi! Draai je meer, afwachten wat Piet Paulusma zegt
 14. ik heb denkend terug aan wat ik gedaan heb het probleem gevonden. Normaal doe ik 2 dagen met mijn vatje. Toen ik 1 keer de citroenzuur gaf heb ik 4 dagen met het vat gedaan en dus te weinig gegeven. Hierdoor is er dus te weinig druk in de pot geweest voor de wortels. Toen heb ik weer normaal water gegeven en iets extra om het droge te compenseren..tja en toen begon het gele. Heb nu 3 dagen bladvoeding gespoten, mijn EC omlaag gebracht, lampen verminderd en de temperatuur naar 25 gebracht. Dit ga ik nog 3 dagen doen en hoop ik dat de schade meevalt Is dit eerste keer voor mij deze tent, is geen gif anders was het al in week 2 a 3 gebeurt. Ik werk op Plagron terra en green sensation. Hou het EC schema netjes aan met alleen 0,1 ec minder. Bladeren zijn groen genoeg. Het citroenzuur is die van Biomix dus een echte plant toevoeging. Op de fles staat ook dat dit goed is voor het plantproces aanmaak adp of zo. Dus nooit meer citroenzuur?
 15. Ik heb nooit problemen met voeding of beestjes in die zin dat ik wel weet wat er gebeurt. Situatie: In week 6 snel geel worden bladeren. Maar meer in het midden dan de rand van de tent. Is in 4 dagen van donkergroen naar geel gegaan. De punten van de bladeren zijn niet geel of verbrand dus geen overvoeding. Setting: Tent Temp 21 nacht dag 28 a 29 Voeding: plagron bloei, plagron topbooster, plagron enzymen, biomix sporenmix Ec nu 2.0 (start bloei week 1 op 1,6 en dan elke week 0,1 erbij). PH standaard 5,8 Ik heb dit vorige ronde ook meegemaakt maar lukte niet het probleem te vinden. Wel merkte ik na 1 keer geven van citroenzuur dat het opeens starte, toeval? Sinds vandaag zag ik 1 klein beeste, langwerpig zilver achtig. Ietsje groter dan een spint. Volwassen roofmijt? Ik heb in week 1, 4 en 6 roofmijn uitgezet en ben dus spint vrij. Wat kan het probleem zijn: citroenzuur of het voor mij onbekende beestje? Bladeren vergelen snel. De takken worden snel paars en de hoofdnerf ook rood. Dacht aan calcium of magnesium probleem en geeft dit nu ook per beurt van biomix, maar helaas geen verbetering! Wie kan mij helpen?
×
×
 • Create New...