Jump to content

Bass82

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About Bass82

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,035 profile views
 1. Inmiddels aangeschaft en nu ruim een week draaien. Het apparaat staat buiten de ruimte en d.m.v. een slang kan ik de mist mooi verdelen in de ruime. Vanwege de vaste wateraansluiting hoef ik hem ook niet bij te vullen. Tot nu toe ben ik er heel blij mee.
 2. Goedemiddag dames en heren, Ik ben opzoek naar een goede luchtbevochtiger. Nu ben ik de Florentec UH-5000 tegengekomen, maar voordat ik hem ga aanschaffen wil ik weten of het wat is. Ten opzichte van andere bevochtigers heeft deze als voordeel dat je hem via een slang op je wateraansluiting kan aansluiten en vanwege de aparte hygrostaat kan je hem buiten je ruimte neerzetten. Als er ervaringen zijn hoor ik het graag!
 3. heejj, kan je me eens contacteren voor je systeempje?

  1. Show previous comments  2 more
  2. Bass82

   Bass82

   Ik kan jou ook geen PM sturen omdat je nog niet over die optie beschikt.

   Een email adres achter laten kan als het goed is niet, maar er vast wel een manier om hem cryptisch te omschrijven zoals iemand hieronder gedaan heeft.

    

   greetz

    

  3. Malph

   Malph

   Haha ok!

   Mijn forum naam ad outlook .be

  4. Bass82

   Bass82

   Ik heb een email verstuurd.

 4. Ja zou kunnen, maar daar kun je vrij eenvoudig een webcam voor gebruiken, dus weet niet of het heel veel toevoegd. Leuk dat je het interessant vindt. Als je interesse hebt moet je maar even een pb sturen. Greetz
 5. Ja het is een flinke klus, maarja je moet wat met je vrije tijd. Ik heb niet zoveel kaas gegeten van hydro, maar wie weet dat ik me daar nog eens in verdiep. Volgens mij hoef ik niet eens zo heel veel aan te passen. Andere toevoegingen ben ik nog aan het overwegen. Ik heb nu aansturen van een bevochtiger, afzuiger en dimlux nog op mijn lijstje staan. Afzuiger heb ik al werkend, maar verdiend nog wat aandacht.
 6. Hallo mensen! Afgelopen tijd heb ik o.a. wat aanpassingen gemaakt aan de layout van het scherm zodat het er net weer even wat strakker uitziet. Ik maak nu bijvoorbeeld duidelijk verschil tussen events en waarschuwingen. Een event is bijvoorbeeld dat de verlichting is ingeschakeld of dat de bewatering is gestart, deze wordt altijd onderaan het scherm weergegeven. Een waarschuwing, zoals bijvoorbeeld een lage temperatuur, wordt in het rood bovenaan het scherm weergegeven zodat dit duidelijk zichtbaar is. (In de foto hieronder is alles perfect onder controle, dus er is nu geen alarm te zien) Een zeer handige toevoeging, waar ik verbazingwekkend genoeg niet eerder aan heb gedacht, is het bijhouden van de kweekduur. Bovenaan het scherm (zie foto) wordt nu het aantal weken en het aantal dagen bijgehouden dat de kweek bezig is. Iedere keer dat er een kweekdag voorbij is wordt er een dag opgeteld. Super handig, want dit scheelt weer bijhouden op de kalender.
 7. Bass82

  RmAC

  Bevat plaatjes m.b.t. de RMaC controller.
 8. Ow hahah ik kan hier geen email adres achter laten.

  1. Show previous comments  1 more
  2. Defp

   Defp

   Mijn forum naam ad Hotmail .nl

    

  3. Defp

   Defp

   Ow .com uiteraard! :)

    

  4. Bass82

   Bass82

   Ik heb je wat gestuurd.

    

 9. Wellicht kun je me even mailen. Wapie.....geen email adressen op 't forum ...... Alvast bedankt.

 10. Heyy, ik heb interesse in je systeem om online de status van je hok te monitoren en aan te sturen .

 11. De in- en uitblaastventilator onafhankelijk van elkaar laten regelen is volgens mij helemaal niet handig. Bij mij staan ze alle twee op dezelfde regelaar. Als de een op 50 procent draait dan draait de ander ook op 50 procent. Je moet alleen zorgen dat de inblaasventilator iets minder capaciteit heeft dan de uitblaasventilator. Dit kan je doen door gewoon een kleinere inblaasventilator te gebruiken of, zoals in mijn geval, de inblaas iets te smoren. Op dit moment kan ik het licht alleen helemaal uitzetten als het te warm wordt omdat er gewone vsa's gebruikt worden. In de toekomst wil ik ook eens gaan kijken of het lukt om een dimlux aan te sturen, dat zou helemaal vet zijn
 12. Hallo menschen, Ik ben een tijdje weg geweest, maar ik heb niet helemaal stil gezeten. Ik heb wat vakantie gehad, dus mooi wat tijd om te rommelen! Ondanks dat de controller prima draait zijn we uiteraard tegen een paar verbeter puntjes aangelopen. De eerste is de veiligheid. Het zou kunnen voorkomen dat iemand een keertje in je telefoon zit te bladeren en per ongeluk de app opent met alle gevolgen van dien. Door de app te voorzien van een optionele toegangscode kan dit voorkomen worden. Wanneer de app geopend wordt krijg je eerst onderstaande scherm waarop je een viercijferige code moet invullen. Uiteraard kan je zelf bepalen wat de code wordt en of je überhaupt een toegangscode wilt door een vinkje aan te zetten (zie plaatje er naast) Aan de grafiek zijn ook een paar aanpassing gemaakt. Vooral in de bloei is het erg handig om te weten wat de luchtvochtigheid doet, deze is dus toegevoegd aan de grafiek. Verder kun je nu ook zien wanneer de verlichting heeft gebrand en wanneer de bewatering is gestart, dit is de zien aan respectievelijk het gele vlak en de blauwe spike. Het is een keer voorgekomen dat de verlichting niet is uitgegaan omdat er een relais was blijven hangen/plakken. Dit is was erg vervelend omdat de verlichting toen iets van 24 uur heeft aangestaan... Uiteraard is het relais gelijk vervangen, maar het had ook erg handig geweest als we hier een melding van hadden gehad. Ik heb daarop besloten om een feedback signaal van het relais in te lezen om altijd te kunnen zien of het relais in- of uitgeschakeld staat. Wanneer het relais nu niet opkomt of afvalt wanneer dit wel zou moeten, dan krijg je hier een melding van. Hopelijk komt het niet voor, maar is toch erg handig! De fan controller die tot nu toe gebruikt wordt is relatief duur en regelt eigenlijk helemaal niet zo mooi, bovendien is het veel leuker als alles geïntegreerd is. Ik ben daarom eens gaan kijken of ik een fan controller kon integreren en dat is gelukt . Je kan een minimale snelheid invoeren en een maximale snelheid. aan de hand van de actuele en de gewenste temperatuur regelt hij vervolgens keurig tussen de minimale en maximaal ingestelde snelheid. Door met de verterkingsfactor te spelen kan je zelf bepalen hoe sterk er op een temperatuurverschil moet worden geregeld. In het plaatje hieronder is te zien dat de fan lekker rustig op 25% staat te draaien. Helaas was de vorige ronde bijna klaar toen mijn nieuwe controller werd getest, dus we hebben maar een paar dagen kunnen testen. Binnenkort wordt er weer gestart en kunnen we weer een volle ronde kijken hoe het functioneert. Uiteraard zal ik hier de uitkomst van posten. Greetz
 13. Ja, in theorie is het mogelijk om een gps in te bouwen en je IP traceren en weet ik veel allemaal. In theorie is het ook mogelijk dat iedereen die op dit forum post en leest in de gaten wordt gehouden en opgespoord. Alles aan internet is per definitie minder veilig, echter moet het ook werkbaar blijven. Als je twijfelt gebruik je VPN en controleer je de verzonden data, as je het dan nog niet vertrouwt moet je het vooral niet doen. Die webinterface vind ik nog wel een leuk idee, maar dan niet zeuren over veiligheid @Jakkes Je hoeft alleen een internet kabel in de controller te steken.
 14. Inderdaad is dat het eerste waar ik aan denk. Immers ken ik jou niet en weet ik niet wat jou bedoelingen zijn. Als je mij hiervan kan overtuigen dat het onmogelijk is..... Ja het zou inderdaad kunnen . maarrrrrrr....mocht ik dat ingebouwd hebben dan zal in de rechten lijst tijdens installeren te zien dat de app gebruik maakt van lokatie bepaling of lezen van het telefoonboek etc. Controleer dat maar eens bij het installeren van Google Maps of Facebook. Als er dus rechten tussen staan die je niet vertrouwd moet je een onbekende app niet installeren!
 15. Tja, wat is veiligheid. Ik kan je alleen vertellen dat de verstuurde data niks meer is dan wat getallen, dus geen woorden als tomaat of je persoon of bank gegevens. Zoals eerder gezegd kan het net zo goed je garagedeur, tosti ijzer of vibo van je vriendin zijn... (krijg ineens een idee). Het is in theorie mogelijk dat ik de gps gegevens van je telefoon naar mijzelf toestuur. Echter is Android zo gemaakt dat je dat zou merken bij de installatie omdat je altijd toestemming moet geven voor dat soort acties. Let maar eens op bij de installatie van een App. Bestellen dan maar
×
×
 • Create New...