Jump to content

FoolOnTheHill

Full member
 • Content Count

  6,464
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Everything posted by FoolOnTheHill

 1. Je kunt de dag een uurtje korter maken, en de nacht een uurtje langer. 11/13 dus. Dan krijgen ze nog meer zin om te bloeien. 12/12 is maar een vuistregel. Succes.
 2. Staat die bij jou ook in een bakje water? Ik denk verzopen!
 3. De gebruikte termen zitten mij niet lekker. Een generatie is een meercellig stadium in de ontwikkeling van een organisme, dat begint met een voortplantingscel. Dat is met vermeerdering door te stekken dus niet het geval. En een zaadplant is plant bedoeld voor de productie van zaad. Een plant opgekweekt uit zaad noemt men een zaailing. Dus het gaat jou primair om de hoeveelheid? Ik probeer altijd eerst of het spul een beetje te roken is. Om dat te testen zijn de eerste stekken, of de zaailing, zelf prima geschikt.
 4. Je vergeet voor het gemak maar even dat stekken geen penwortel bezitten? De maat van de pot van de zaailing biedt daarom niet echt een goede vergelijking. En daarom is het ook erg belangrijk dat (geselecteerde) stekken vlot wortels maken.
 5. Bestudeer het werk van Luther Burbank. Selectie op grote schaal was zijn meest gebruikte methode.
 6. Inderdaad, je zoekt om te beginnen groeikrachtige planten, waarvan de stekken ook gemakkelijk wortels maken. Op die twee eigenschappen kun je al vroeg selecteren. Al het andere komt later. Dat zo'n achterblijver later de beste blijkt te zijn, klinkt heel romantisch, maar is volgens mij een mythe.
 7. Noem eens een paar van die verslagen , dan.
 8. En hij is ook maar twee dagen actief geweest. Fijn.
 9. Stekken zet je in een propagator. Dan heb je geen bevochtiger nodig. En blijft je kast ook goed. Klaar.
 10. Dit forum is niet bedoeld om producten aan te bieden. En ook niet toegestaan. Maar ga eens praten met Ikea, misschien zien die er iets in.
 11. Die witte vlekken is duidelijk zonnebrand. Je moet ze aan de felle zon laten wennen. Met behulp van een stuk vitrage of zo.
 12. De echte Amnesia is een "clone-only". Die vindt je niet in zaad van allerlei dubieuze zaadbanken.
 13. Johan van Laarhoven blijkt bij de verkoop van zijn vier coffeeshops een optierecht te hebben bedongen. Hij kan daarmee op elk door hem gewenst moment de helft van zijn imperium terugkopen voor het schamele bedrag van €1. Bij een doorzoeking van het Luxemburgse trustkantoor Godfrey & Higuet, dat jarenlang de zakelijke belangen van de gebroeders Van Laarhoven behartigde, kwam de side letter boven water met de fortuinlijke 1-euro-terugkoopregeling. Uit een ander in beslag genomen document bleek dat de waarde van de optie door broer Frans van Laarhoven, werd getaxeerd op “tien miljoen euro”.
 14. Een waarneming kan natuurlijk nooit de oorzaak zijn een probleem.
 15. Vandaag in het nieuws: Het Openbaar Ministerie heeft een schikking getroffen met twee mannen die coffeeshopketen The Grass Company zouden hebben geholpen met het ontduiken van de belastingen. Het gaat om een fiscaal adviseur en een boekhouder. Beide schikkingen zijn ‘slecht nieuws voor de broers Van Laarhoven’, schrijft Quote. ,,Want de facto is het accepteren van de strafbeschikking een gave schuldbekentenis van hun fiscale raadgever”. The Grass Company wil niet reageren op het artikel. Burgemeester Weterings liet op 3 maart weten dat hij de twee Tilburgse vestigingen van The Grass Company wil sluiten. Dat besluit nam hij op basis van een bericht van het Landelijk Bureau Bibob, dat op verzoek van gemeenten onderzoek doet naar de integriteit van ondernemers. ,,Het bureau komt tot de conclusie dat er een ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen mede gebruikt worden om crimineel vermogen te benutten en om strafbare feiten te plegen’, schreef Weterings aan de gemeenteraad.
 16. Het is Doede die het VOC erbij haalt. Die mag best ook eerst even nadenken.
 17. En dat is dus de rede dat het VOC zich inzet voor zakkenvullers, belastingontduikers en witwassers? Daarover lees ik niets in de doelstelling van het VOC. Laat dat maar aan de VVD over!
 18. Waarom ga je niet klagen bij Willie Wortel? Dan stop je toch gewoon!
 19. O ja? Mr Nice maakt helemaal geen fem-zaden!
×
×
 • Create New...