Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

gappie

Legaal Financieel Onafhankelijk in 2 Maanden!

Recommended Posts

aan allemaal: ik kom hier op terug! ik ben er al in gedoken om weer meer informatie door te spitten. zeer interessant allemaal wat er in het verleden al voor bewezen resultaten behaald zijn met zeezout en al de mineralen die er 'mee in zitten' in colloïdale vorm.

 

ik heb zelf meer als 20 soorten natuurzout in huis, (ben een kenner door achtergrond), en heb afgelopen jaar minimale hoeveelheden meegegeven aan het drinkwater. ook heb ik het ooit eens gehad over urine mee te geven i.v.m. de restmineralen en spoorelementen maar dat leverde ook alleen maar scepsis.

 

ik ben van mening dat lage doseringen met een goed kwalitatief zout (zoals Kalahari woestijnzout of Himalaya steenzout of Murray River salt uit Australië) positieve resultaten geven bij planten zoals bij snel groeiende grassen, kruiden en bloemen.

 

en het past in de gedachte van het biologisch-dynamisch telen van groen. samen met de maan en zon en zee komen we er op den duur wel uit!

 

klein voorbeeld: mocht er sprake zijn van een zwavel tekort dan gebruik je wat Kala Namak uit India, een zwavel houdend zout. smaak is erg ei achtig en wordt alom in de keuken gebruikt aldaar.

 

hieronder een mooi stuk over een Nederlander.

In 1936 raakte Murray als jonge dokter geïnteresseerd in het leven in de zee. Hij vroeg zich af waarom het planten- en dierenleven in de zee vrij was van ziekte en het landleven (inclusief wij mensen) niet. Ook constateerde hij dat het leven in een gezonde zeeomgeving geen celdegeneratie vertoont in de vorm van veroudering en planten- en dierenleven daar twee keer zo groot wordt en twee keer zo lang leeft. Al snel kwam hij erachter dat het in de mineralen zit die zich in de zee bevinden. Alle op de aarde voorkomende mineralen zijn geconcentreerd in zeewater.

 

Murray had connecties bij de Amerikaanse marine en liet monsters meenemen uit alle wereldzeeën. Uit analyses bleek dat al het zeewater dezelfde mineralen bleek te bevatten in exact dezelfde verhoudingen. Er zijn tot nu toe door de wetenschap 92 mineralen geïdentificeerd (er zijn er meer) en zeewater bevat ze allemaal in de juiste verhouding. Murray bedacht toen dat als zeewater alle mineralen op deze planeet bevat en 70% van het oppervlak van de aarde omvat, het mogelijk moest zijn om de zee te recyclen op de overige 30% landmassa en landgewassen en -bodem te 'bemesten' met zeewater.

 

Zijn theorie was dat de mineralen in de zee oorspronkelijk afkomstig zijn van het land en in de zee terecht zijn gekomen door wegspoeling als gevolg van neerslag. Daarnaast zijn onderzeese vulkaanuitbarstingen ook verantwoordelijk voor de mineralen in de zee. Door zeemineralen te gebruiken als bemesting voor de grond maak je gebruik van de natuurlijke mineralenbalans in zeewater en bedrijf je landbouw in volledige harmonie met de natuur. De zee bevat een onuitputtelijke voorraad mineralen en door neerslag spoelen deze weer terug naar de zee. Je put de zee dus niet uit en je behoedt landbodem juist voor uitputting. Denk ook aan de levensenergie en -informatie die je via zeemineralen toevoegt aan de aarde. Niet voor niets is de titel van Murray's boek Sea Energy Agriculture.

 

Hij liet in eerste instantie door de marine zeewater aanslepen in grote tankwagens. Bevriende boeren waren bereid om aan het experiment mee te doen. Na besproeiing met het zeewater groeiden de gewassen als kool, ze konden eerder geoogst worden en waren van uitzonderlijke kwaliteit en ziektevrij. Insecticiden waren ook niet nodig, want insecten ruimen alleen de genetisch zwakkere gewassen op (hetgeen iets zegt over onze moderne commerciële NPK-landbouw, die alleen maar zorgt voor uitputting en verstoring van de balans van de bodem). Hoewel aangemoedigd door het succes besefte Murray dat het economisch niet haalbaar was voor boeren om zich het zware transport van zeewater te kunnen veroorloven, tenzij ze dicht bij de zee zaten. Dus ging hij op zoek naar plekken waar de zee van nature opgedroogd was. Zeekristallen (zeezout) zijn aanzienlijk goedkoper te transporteren, maar het moest natuurlijk wel hetzelfde resultaat opleveren. Hij experimenteerde met het verdunnen van de zeekristallen in water en kreeg inderdaad soortgelijke verbluffende resultaten.

 

Experimenten met dieren die de door Murray bemeste gewassen aten leverden hetzelfde op: grotere, sterkere en volledig gezonde dieren die langer leefden. Je kunt je voorstellen wat dit voor effect moet hebben op de gezondheid van mensen die deze planten en dieren eten. Waarom is dit dan nu niet op wereldwijde schaal in gebruik, zul je je wellicht afvragen. Het antwoord kun je misschien zelf bedenken. Wie maak je met deze technologie bankroet? De kunstmestindustrie, geneesmiddelenindustrie en bioindustrie om mee te beginnen. Misschien zijn de experimenten van Maynard Murray om die reden uiteindelijk ook gestopt bij dieren en is hij niet verder gegaan met mensen. Hij kocht een boerderijtje bij de zee in Florida en ging daar gewassen verbouwen op basis van hydrocultuur, iets waarmee hij ook fantastische resultaten boekte op basis van zeewater.

 

Hij schreef op zijn oude dag wel een boek, Sea Energy Agriculture, waarin hij verhaal doet van veertig jaar research. Don Jansen had een jaar voor het overlijden van Murray in 1983 contact met Murray en kocht uiteindelijk zijn boerderij in Florida op. Don Jansen heeft de techniek van Murray voortgezet en reist nu heel Amerika rond om mensen hierover in te lichten. Don Jansen heeft zijn vader genezen van kanker en zijn hond van hernia door middel van tarwegras dat hij op deze manier heeft verbouwd.

 

De eerder genoemde Australiër van Nederlandse afkomst Gerry Amena besloot in de jaren '50 om in Australië biologisch te gaan boeren op basis van zeewater. Hij begon met tomaten en al snel zagen zijn tomaten er sterker, groter en gezonder uit dan hij ooit gezien had. Zelf leed Amena aan reuma en hij besloot de tomaten zelf te gaan eten. Binnen een jaar was Amena genezen van reuma. Amena had ook een achtergrond in de kruidengeneeskunde doordat hij als soldaat tijdens de oorlog in Indonesië bevriend was geraakt met een oude Indonesische medicijnenman. Vandaag de dag maakt Amena preparaten op basis van oceaanmineralen en kruiden waarmee hij zo'n beetje elke ziekte op deze planeet zegt te kunnen genezen. Dit omdat ziekte volgens hem altijd voortkomt uit mineralengebrek, van een onschuldige verkoudheid tot aan kanker toe.

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi stukje digibetic.

 

Erg interessant, daar ga ik is wat meer over opzoeken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

foto van een assortiment. speciaal voor de zoutliefhebbers onder ons.

 

gallery_17276_6548_184381.jpg

 

Murray River Salt

Analysis in %

Sodium (Na): 37,5

Chloride (Ci): 57

Magnesium (Mg): 0,73

Calcium(Ca): 0,08

Potasium (K): 0,00003

Iron (Fe): 0,039

Iodine (I): 0,00005

Sulphate (S): <1

Humidity (H2o): 1,4

 

of check deze video over de her/opbouw van Eritrea in Africa d.m.v. zeewaterprojecten ten gunste van betere groei en balans voor plant en mens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Het is niet helemaal een fairy tale.In Ierland en Schotland gebruiken ze ook van oudsher zeewier als bemesting dat eerst op het land gedroogd wordt.Zeewier bevat natuurlijk barstens vol mineralen en dat geldt ook voor basaltmeel oftewel gezegd fijn gemalen lavagesteente.We komen allemaal mineralen tekort zoals selenium, magnesium en verschillende andere spoorelementen.

 

Wat ik begrepen heb gaat het meer om Ormus, waarvan hier een beschrijving

 

Ormus, ook wel ORMEs, m-state elementen, wit goud of de Steen der Wijzen genoemd, werd in 1975 ontdekt door David Hudson, een boer uit Arizona. Hij ontdekte in zijn eigen bodem (Arizona, VS) een goedje dat hij nog nooit eerder had gezien. Om het snel mee te kunnen nemen voor analyse liet hij het drogen in de gloeiend hete zon van Arizona. Wat vervolgens gebeurde is absoluut wonderbaarlijk te noemen. Het spul loste op in een grote lichtflits en was verdwenen! Als hij het droogde zonder zonlicht verdween het echter niet. Hudson was een succesvolle boer en zakenman dus hij had wel wat centjes om een dure analyse te laten doen. Deze liet hij uitvoeren door een professor verbonden aan de Cornell universiteit in de staat New York. Uit de analyse bleek dat het goedje onder andere goud, zilver, ijzer en aluminium bevatte. Het goud en zilver losten echter niet op in vloeistof, zoals normaal gebruikelijk is. Ook ijzer en aluminium losten niet op in diverse zuren en vormden geïsoleerd een vreemde zwarte materie.

 

Eén voor één werden de elementen geïsoleerd. Totdat er volgens de standaard tests niets meer over zou moeten zijn. Maar er bleef wel iets over, heel veel zelfs. De wetenschapper vertelde Hudson vervolgens dat er niets meer was terwijl er na verwijdering van de inviduele elementen maar liefst 98% van het materiaal nog overbleef! Hudson had op dat moment al ruim 20.000 dollar besteed aan de analyses en verliet de universiteit volkomen teleurgesteld in de academische wetenschap. Hij liet het er niet bij zitten en vond een Duitser die samen met hem andere analyses kon loslaten op de materie en bereid was daar ook speciale apparatuur voor te bouwen die verder kon gaan dan de standaardapparatuur. Uit de analyses bleek het spul zeer waardevolle elementen te bevatten als platina en varianten daarop als rhodium, irridium, ruthenium en osmium.

 

Uit de tests die ze uitvoerden bleek dat het goedje verschillend reageerde op verschillende warmte- en koubehandelingen. Ook bleek de tijd waaraan ze het spul blootstelden aan warmte of kou verschil uit te maken. Zo lag het omslagpunt bij 70 seconden verhitting op een bepaalde temperatuur. Als Hudson het proces stopte bij 69 seconden bleek het poeder totaal geen edele elementen te bevatten, daarboven wel. Hudson ging vervolgens naar een specialist op de universiteit van Iowa. Ze voerden verscheidene experimenten uit en kregen de meest vreemde resultaten. Zo namen de materiele verschijningen van het goedje diverse onverklaarbare vormen aan afhankelijk van de mate van verhitting of afkoeling waaraan het werd blootgesteld, waaronder wit poeder maar ook glas. Ook bleken elementen als bijvoorbeeld ijzer spontaan te verdwijnen of te veranderen in andere elementen. Tevens bleek het spul elke keer een ander gewicht te hebben, vooral als het in contact kwam met lucht.

 

Hudson kreeg het advies om deze elementen te patenteren, omdat er anders een ander mee vandoor zou gaan en hij niet meer met zijn eigen vindingen verder zou kunnen experimenteren. In maart 1988 patenteerde Hudson zijn elementen die hij Orbitally Rearranged Monoatomic Elements noemde, oftewel ORMEs. Dit is gaandeweg Ormus gaan heten en het staat voor wat uiteindelijk een twaalftal geïdentificeerde elementen zijn die zowel in materiële als immateriële, energetische vorm bestaan. Hudson kwam hierachter door in contact te treden met een van de pioniers in Amerika op het gebied van quantumfysica, Hal Puthoff. Deze legde hem de vreemde verschijnselen van Ormus uit. Ormus-elementen zijn in staat om hun materiële vorm te verliezen onder invloed van warmte en zonlicht en zijn dan niet meer vatbaar voor zwaartekracht of lossen zelfs op in zonlicht. Dit is wat Hudson had gezien toen hij het spul liet drogen in de hete zon. De Ormus was dus letterlijk één geworden met het licht en overgegaan naar een andere dimensie waarin geen tijd en ruimte bestaat. Samen met Puthoff leerde hij het goedje door afkoeling ook weer terug te brengen naar de exacte plaats waar hij het had laten drogen, dus terug naar de materiële wereld van tijd en ruimte waarin wij leven.

 

Ormus is een supergeleider. Deze elementen resoneren met de oerenergie, de nulpuntenergie van waaruit alle leven komt, op de aarde en daarbuiten, en waarin zich een oneindig quantumpotentieel van mogelijkheden bevindt. Ormus is één met deze oneindige en onuitputtelijke energiebron en het is te vinden in de lucht, de aarde, de planten, stenen en de zee. Hudson toonde zelfs door experimenten met het ontleden van de hersenen van dieren dat deze ook Ormus bevatten. Volgens Hudson bevatten onze hersenen minimaal 5% Ormus. Dit percentage is echter aanzienlijk te verhogen als we voedsel en water tot ons nemen met een hoog Ormus-gehalte. Het is juist dit voedsel en water dat vandaag de dag zo node ontbreekt. Hudson noemt Ormus ‘het licht van het leven’ en ‘the Spirit’. Hij beweert dat het ons niet alleen spiritueler maakt, maar ook dat het het DNA corrigeert. Denk nu aan de experimenten die de alchemisten uitvoerden waarin ze probeerden metalen in goud te laten veranderen en een wit poeder van goud wisten te maken. De kerk heeft deze mensen vervolgd, gemarteld en gedood. Wat wisten zij dat wij niet mogen weten? De Egyptenaren waren er zelfs al veel eerder mee bezig. Goud is altijd al het werkelijke geld geweest en is dat tot op de dag van vandaag. Maar de werkelijke waarde van goud zou wel eens spiritueel en medicinaal kunnen zijn in plaats van materieel.

 

Er zijn helaas machtige en duistere krachten aan het werk die ons proberen te weerhouden van het bereiken van ons ware potentieel, onze ware evolutie naar een hoger bewustzijn. Zij verspreiden doodsenergie over de planeet. Dit doen ze onder andere door de beheersing van ons voedsel en de geldstroom. Zij zijn de uitvinders van de NPK-landbouwmethode die gebaseerd is op het telen van gewassen met een absoluut minimum aan elementen, namelijk drie: stikstof (N), fosfor (P) en kalie (K). Deze techniek is gebaseerd op het succes dat men boekte gedurende de eerste wereldoorlog met stikstofbommen. De planten die gekweekt worden met NPK zijn niet levensvatbaar en dus stuurt de natuur een ‘opruimploeg’ in de vorm van insecten en schimmels erop af. Om die reden worden de gewassen ‘behandeld’ met bestrijdingsmiddelen die weer een variant zijn op zenuwgas. Zo wordt door middel van oorlogs-chemie een onnatuurlijk product in leven gehouden dat ons allemaal een structureel mineralen (en dus Ormus) tekort bezorgt en ons bovendien volpompt met gevaarlijke gifstoffen die ingrijpen in ons hormonale en zenuwstelsel. De ziektes die dit oplevert worden vervolgens weer ‘behandeld’ met opnieuw chemie die gebaseerd is op oorlogstechniek. Zo is chemotherapie niets meer dan een variant op mosterdgas en zijn ziektes als AIDS, kanker, polio, ADHD, autisme verspreid door middel van vaccinaties die daarnaast uiterst giftige bestanddelen als kwik, aluminium, formaldehyde en dierlijk DNA bevatten.

 

Genetische modificatie bij gewassen als mais, katoen en soja wordt toegepast om het natuurlijke genetische ontwerp van deze gewassen te wijzigen en dus te kunnen patenteren. Dit doet men overigens door de plant ziek te maken met een kanker- of virussoort en zo het DNA binnen te dringen van de plant. Met dieren is het al niet veel beter gesteld. Miljoenen koeien, varkens en kippen worden dagelijks gehouden onder omstandigheden die normaal het dier onherroepelijk dood door zijn poten zou laten zakken. Maar met medicatie, groeihormonen en het toevoegen van synthetische mineralen worden de dieren in leven gehouden totdat ze rijp zijn voor de slacht. Dat proces gebeurt zo snel dat menig dier levend gevild wordt. Het lijden van deze dieren is onbeschrijflijk en je hebt behalve zieke planten en dieren ook doodsenergie op je bord. Wil je dit soort ‘voedsel’ tot je nemen? Vind je het gek dat slechts vijf procent van de wereldbevolking zelfdenkend is?

 

Uit experimenten blijkt dat Ormus het meest aanwezig is in de zee. Dit is niet zo vreemd als je bedenkt dat zeewater maar liefst zeventig procent van de aarde bedekt en de oerbron van alle leven op deze planeet is. Alle bekende en onbekende mineralen op deze planeet zijn geconcentreerd in zeewater. Kweek je eigen groente en fruit met deze bouwblokken van het leven door middel van verdund zeewater of zeezout opgelost in water. Wil je hier meer over weten?

 

Filmpje hoe je het moet maken

 

 

Trace Minerals

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whhahahahah

 

wat een lul verhaal

 

geen probleem om 40 planten te hebben staan als ze maar niet in de bloei staan whahaha

 

owja en deze dan

 

want stroom voor een paar planten zal net

zoveel zijn als voor een flinke vrieskast

 

whahahahah

 

hij heb het tog zeker over 5000 Watt aan lampen anders haal je niet 1 kg wiet van 1 plant dus 5 kg wiet

 

ik weet niet wat voor koelkast (lees zee koel container) die gast in zijn tuin heeft staan

 

maare ????

 

nouja

 

ik zag gelul

 

sluit alstublieft dit topic en haal het van de site

 

geeft mensen alleen maar slechte ideeen zijn altijd lullos die het half lezen en geloven en aan de slag gaan

 

groeten

 

skunkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet maar zo denken als de miljarden industrie van de tuinbouw sector zich er niet mee bezig houd dan weet je genoeg.

 

De tuinbouw sector heeft genoeg researchers op het gebied van perfecte kweekvoeding e.d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook wel GraanCirkelPoeder genoemd ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik flikker ook altijd rattengif in mijn aarde, doodt de schadelijke beestjes, je haalt dan makkelijk 25x meer van je plant af.

Vorige ronde had ik zelfs 15 kilo van 5 planten onder 1 x 600 watt!

Ik maakde me ook geen zorgen om de enorme wietlucht die uit mijn huis kwam omdat 5 plantjes legaal is, of was het nou gedoogd?

 

(of moest ik de aarde nou niet meewegen?? ;) :lol: )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

De onwetenden hebben altijd het grootste woord.Velen van jullie zeker nooit zeewierextract gebruikt.Ik zweer erbij.

De miljardenindustrie (conventionele landbouw) waar Naga over heeft wordt geregeerd door de chemische industrie en die zullen altijd proberen dit soort dingen tegen te houden.Uitvinder van de auto die op water reed, werd ook in het gekkenhuis gestopt.

Binnenteelt van Cannabis heeft ontzettend te duchten van insectenplagen.Wiet wordt veelal bespoten met Vertimec en aanverwante middelen.In mijn ogen is het wel een test waard om dit eens uit te proberen en te kijken of de insecten wegblijven + oogstverbetering.

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou regel maar wat van dat spul voor me ik flikker het er wel in hoor.

 

groet parve

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Elmanito.

 

Kom maar op! Ik heb gister hele lappen tekst gelezen over alles wat ze al geprobeerd hebben met zeezout en ik wil het zeker wel proberen. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Er zijn helaas machtige en duistere krachten aan het werk die ons proberen te weerhouden van het bereiken van ons ware potentieel, onze ware evolutie naar een hoger bewustzijn. Zij verspreiden doodsenergie over de planeet.

 

Doodsenergie? ;) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

wha wat een grap ik geloof best dat je met zouten en andere rommel grotere en zwaardere planten kan maken maar dit verhaal blijft onzin in elke zin staat wel iets dat niet klopt en dan gaan mensen dit ook nog verdedigen hier laat ook maar groeten skunkie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ja, als je niet verder kijkt dan je neus lang is, dan kom je ook niet verder.Ik heb het effe verder nagevraagd aan de andere kant van de oceaan op een ander forum met dit als antwoord.

 

IMO the only sea product worth it's salt..LOL. It's truly amazing stuff. I've talked to people who use it in large scale agriculture, food production, and never heard a bad thing about it and only benefits. It works well in organics and salt enviros.

 

A bit surprised canna growers have not worked with this one more. Forget about all other sea products...this is the one you want. Works great as a foliar also.

 

Dr. Murray's book is OK.

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit soort van info doet me weer smilen! :lol:

 

Wist je dat zeewater voor 98 % gelijk is aan ons bloed? ;) (hoe verder je spit des temeer ga je denken dat de aarde een levend wezen is,met zeewater als bloed!?) ;) (en zijn wij dus eigenlijk parasieten?!) :D

 

 

kusjes fotografe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wist je dat zeewater voor 98 % gelijk is aan ons bloed?

En dan? Het genetisch verschil tussen mensen en chimpansees is slechts 1,23%.

Klein percentage maar in de echte wereld nog steeds een enorm verschil.

 

Trouwens, zeewater is niet 98% gelijk aan bloed, maar aan bloedplasma.

En waaruit bestaat bloedplasma? Uit 92% water, 7% uit plasmaproteïnen, 0,9% uit anorganische stoffen en 0,1% uit andere organische stoffen.

 

Dus een fles Cola zal ook meer dan 92% gelijk zijn bloedplasma. ;)

 

Je moet het allemaal met een korreltje zout nemen. (no pun intended :lol: )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ja, leuk die opmerkingen, maar ik meen toch geleerd te hebben met biologie, dat we volgens de evolutietheorie ontsproten zijn van eencelligen die in het zeewater leefden.Chlorofyl (bladgroen) staat ook ongeveer voor 98% gelijk aan bloedplasma, alleen het verschil is het ijzermolecuul (hemoglobine) & magnesiummolecuul (chlorofyl).

 

In 1953 hebben we de watersnoodramp gehad en eerlijk gezegd zijn de boeren daar in Zeeland nu niet echt minder gaan boeren vanwege het zoute water dat hun landerijen overspoeld heeft.Er komen nog steeds de aardappelen, suikerbieten, tarwe, uien etc van het land daar.

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

elke mest stof wordt vergif bij overdaad....

 

in de jaren 60-80 was er zoveel fosfaten dat de rivieren (wasmiddelen) volschoten met alg met de negatieve gevolgen vandien......echter deze fosfaten werkten als kunstmest voor de zee, in verdunde vorm dus.....

 

Plankton explosie was het gevolg met zeer sterke toename van tong en scholvangsten en groeirata...

 

door minder fosfaten in de wasmiddelen te doen is het omgekeerde het geval....de gevolgen zien we nu...

Er werd en wordt nog steeds serieus overwogen gecontroleerd fosfaten toe te voegen aan de Noordzee...bv bij hoek van holland...

De tegenstanders zijn VERUIT in de meerderheid op dit moment...

 

dus 1 waters nood ramp in de 80 jaar lijkt me ook niet schadelijk....het zout werkt dan als meststof ipv vergif...

 

in noord-holland laat men zee water binnen door een gat in de duinen....en dan krijg je een gebied met zoutminnende planten...( nee... geen gevaar voor het achterland)

 

gr Carp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja, leuk die opmerkingen, maar ik meen toch geleerd te hebben met biologie, dat we volgens de evolutietheorie ontsproten zijn van eencelligen die in het zeewater leefden.Chlorofyl (bladgroen) staat ook ongeveer voor 98% gelijk aan bloedplasma, alleen het verschil is het ijzermolecuul (hemoglobine) & magnesiummolecuul (chlorofyl).

Zou dat misschien kunnen omdat er ook veel water in chlorofyl zit? :lol:

 

 

In 1953 hebben we de watersnoodramp gehad en eerlijk gezegd zijn de boeren daar in Zeeland nu niet echt minder gaan boeren vanwege het zoute water dat hun landerijen overspoelt heeft.Er komen nog steeds de aardappelen, suikerbieten, tarwe, uien etc van het land daar.

Ik meen mij toch te herinneren dat de boeren daar vaak last hebben of hadden (ben zelf geen nederlander) van verzilting van de grond, en dat dit een oorzaak is van vele verloren oogsten.

Dit was toch ook een van de redenen dat ze de Delta-Werken begonnen waren? Zodat de landbouwgronden niet meer overspoeld kunnen worden met grote hoeveelheden zeewater.

Na de ramp is de vruchtbare grond ook lang onbruikbaar geweest.

Of vergis ik me, en moet ik nog eens m'n geschiedenisboeken openslaan? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vond het allemaal reuze-interessant.

Geen idee wat zeezout zou kunnen betekenen.

 

Maar toen ik ergens nog het volgende las "Er zijn helaas machtige en duistere krachten aan het werk die ons proberen te weerhouden van het bereiken van ons ware potentieel, onze ware evolutie naar een hoger bewustzijn. Zij verspreiden doodsenergie over de planeet. Dit doen ze onder andere door de beheersing van ons voedsel en de geldstroom..." en ook nog dit: "Uitvinder van de auto die op water reed, werd ook in het gekkenhuis gestopt..."

Dan weet je dat de complotdenkers weer op de barricades staan.

Zometeen zal het Perpetuum Mobile ook wel weer voorbij komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
Zou dat misschien kunnen omdat er ook veel water in chlorofyl zit? ;)

 

Structuur (opbouw) van chlorofyl komt veel overeen met onze eigen bloedplasma.Limonadesiroop verdunt met water lijkt mij niet echt overeenkomstig met het bloedplasma. :D

 

Ik meen mij toch te herinneren dat de boeren daar vaak last hebben of hadden (ben zelf geen nederlander) van verzilting van de grond, en dat dit een oorzaak is van vele verloren oogsten.

Na de ramp is de vruchtbare grond ook lang onbruikbaar geweest.

Of vergis ik me, en moet ik nog eens m'n geschiedenisboeken openslaan? :lol:

 

Kunstmest + de zeezouten lijkt mij een beetje teveel van het goede voor een plant.Ik moet trouwens in de landbouwgids uit 1956 eens kijken over de bemesting die toen de tijd toegepast werd.Het is wel kleigrond en bepaalde stukken van zand dichter aan de kust.Het zout zit daar trouwens nog steeds in de bodem.

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben benieuwt naar de test kweekjes met zout. want volgens mij kan dit wel eens goed gaan werken bijv. omdat mineralen de osmotische waarde van de bodem opkrikt en dit zorgt voor meer water( en dus ook meststoffen) opname.

 

grtz

 

Japper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...