Jump to content

Jan de Ripper

Full member
 • Content Count

  2,224
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Prima

About Jan de Ripper

 • Rank
  V.I.P.

Recent Profile Visitors

1,022 profile views
 1. De stek links is veel beter ontwikkeld, dus een echt eerlijke vergelijking wordt het niet. Dat je het probeert kan ik alleen maar toejuichen. Er wordt veel te veel (na-)geblaat op dit forum zonder meningen te onderbouwen met feiten of eigen ervaringen.
 2. Ben ik het niet mee eens. In gruis zit alle hars die van de toppen valt en bevat vaak meer thc dan de toppen zelf. Zeker als je de verkoper lief aankijkt en vraagt of je het fijne spul dat onderin ligt kan krijgen.
 3. Thanks voor de reacties! Ik denk dat het filter inderdaad te groot is waardoor de lucht niet door de koolstofkorrels wordt getrokken, maar er langs gaat. De boel ligt nu in het kastje te drogen en dan denk je dat ze minder geur gaan afgeven, maar ze stonken nog even hard. Toen ik de afzuiger vol aanzette was het verdwenen..... Het volgende filter wordt dus kleiner (en goedkoper!) Hier heb ik een paar soortjes gevonden die minder zouden moeten stinken: http://www.growweedeasy.com/smell
 4. Ik heb de kamerplantblumats een keer gebruikt toen ik op vakantie was en niemand had om m'n kamerplanten water te geven. Die stonden er na 3 weken nog prima bij.
 5. Zojuist heb ik een rondje big bud iets te vroeg geoogst omdat de geur door het filter heen kwam. Rondom ons huis was een vage wietlucht te ruiken. Nou heb ik een vrij goede neus en ruikt iemand die er niet op is gespitst waarschijnlijk helemaal niks, maar ik durfde het niet aan om ze nog een week te laten staan. Dit is echt een extreem stinkend soortje, erger dan skunk die een van de voorouders is. Twee dagen na het knippen roken m'n vingertoppen er nog naar. Dus mijn vraag is: welke soortjes geven relatief weinig geur af?
 6. Isopropyl kan je prima gebruiken, mits je ervoor zorgt dat het volledig is uitgedampt. Wees gerust, er blijft geen spoortje van over als je het op een laag vuurtje in een pannetje verwarmt totdat het niet meer borrelt.
 7. Als het niet meer bubbelt is het laatste restant water ('zuivere' alcohol bevat nog altijd zo'n 5% water) verdampt. Dit heeft geen directe relatie met de omzetting in THC.
 8. Een minuscule verontreiniging van je pH meter zorgt ervoor dat demiwater geen pH 7 meer is, dus daar zou ik niet van uitgaan.
 9. Ja, maar z'n aarde heeft een pH van 7,5 tot 8. Lijkt me eerder dat de pH te hoog is. Het probleem met het geven van kraanwater is dat de hierin opgeloste bicarbonaten zich ophopen in de aarde waardoor de pH oploopt.
 10. Ze staan in een medium zonder voeding en je geeft ze ook nog eens extreem weinig voeding? Here's your answer! Plantje heeft meteen voeding nodig, in het zaadje zit praktisch niks. Da's net genoeg om te ontkiemen.
 11. Je kan dit voorkomen door ze voor het zaaien 8 uur in 1% waterstofperoxide te laten weken. Het schilletje wordt dan zacht en komt er veel makkelijker vanaf.
 12. Jan de Ripper

  Katten

  Misschien is hun gehoor wat minder geworden? Onze kat van 18 die bijna doof is was vroeger volledig in paniek, maar keek nu alleen een beetje verstoord op als er een bom afging. Aan de hond hadden we ook geen kind. Die heeft de hele avond lekker liggen spacen op een druppeltje wietolie.
 13. Voor hetzelfde geld is de pH bij koud water 7,24 = 7,2 en bij lauw water 7,35 = 7,4. ATC bij een pH meter is echt onzin voor ons doel.
 14. Als het in huis is zal het niet snel onder de 15 graden komen en dat is geen enkel probleem zolang de worteltemperatuur maar boven de 18 graden blijft. Als je 's zomers buiten kweekt komt de temperatuur 's nachts ook regelmatig onder de 10 graden en dat is toch ook geen probleem?
 15. Da's toch juist de bedoeling van brownies, dat die een beetje compact zijn? Voor de rest ben ik het met je eens. Heb dit topic vaak langs zien komen, maar nooit echt gelezen. Zijn alle 93 pagina's dezelde zelfpijperij met fluffy toppen? Heb het 2 pagina's volgehouden maar na 20 keer 'genieten' was ik er wel klaar mee.
×
×
 • Create New...