Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

420man010

Candy Kush van Nirvana

Recommended Posts

Al het blad wat niet aan de plant hangt zsm de kweekruimte uit.
Scheelt een voedingsbodem voor de verkeerde schimmeltjes;)

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, al green said:

waarom heb je growstop gebruikt? op een van bovenstaande foto's lijkt het alsof je nog voldoende ruimte in de hoogte hebt

Groei was ineens explosief, ik had/heb 15 cm ruimte tussen plafond en lamp over dus net op tijd :ph34r:

3 hours ago, dilago said:

Die lijken keihard!

Zo voelen ze ook, alleen nog zien hoe ze opdrogen:D 

1 hour ago, vakman said:

Ik zei toch dat gele meer brengen dan donkergroene :P

Het lijkt er wel op ouwe  ;)

1 hour ago, lostchild said:

Al het blad wat niet aan de plant hangt zsm de kweekruimte uit.

Klopt, ben een beetje gemakszuchtig geweest de afgelopen week :rofl

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, 420man010 said:

En aangezien er "maar" 2 toppen met rot bij zijn gekomen, misschien toch nog ff een paar dagen extra geven om de 8 weken te halen.

Ja dat zijn altijd lastige keuzes. Aan de andere kant weet je dat er hoogst waarschijnlijk her nog wel wat haarden aan het sluimeren zijn en als ze dan in principe klaar zijn

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja klaar zijn ze nog niet helemaal maar wel bijna, ik heb de trichomen bekeken maar het is 50/50 milky/transparant, niks amber nog. Je hebt gelijk, ik heb dat onderschat. Morgen beginnen met knippen, 7 en halve week is prima

Edited by 420man010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zonde van je rot! Haal een lucht ontvochtiger en zet die neer. Het afbloeien lijkt goed te gaan verder, de blaadjes trekken mooi leeg. 

Misschien is op cocoblok of grodan granulaat groeien. Daar zitten in ieder geval van zichzelf geen schimmels in. 

RV van 30 wil je hebben. Met zo veel verdamping gaat dat natuurlijk niet zo goed. 2.5 liter per plant, ja dat gaat verdampen ja. 

Veel succes met growen verder, maar zolang je de RV niet aanpakt en een bron van schimmels al hebt (aarde) ja dan is dit wat er gebeurd. 

Groeten,

 

Hannesh

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Hannesh Ja volgende ronde gaat er 1 plant minder in zodat de ontvochtiger er bij kan. Nee ik ga niet overstappen van aarde naar iets anders.

large.foto_no_exif.jpg.c277531ba4f112133aa1670badedc672.jpg

Zoals @dilago al zag: dit is compact. Het is net steen en van een klein stukje brokkelt er vrij veel af. Geur en smaak: Ik kan het roken dus smaak zit goed, geur bij het kruimelen is een beetje limoen/fruitachtig en bij het roken echt sterk^_^

Effect: Vrolijk en ontspannen, maar geen couchlock. Dat is ook hoe ik het herinner en dat is ook waarom ik het wilde kweken. Echt een lekker wietje, kan dat de hele dag wel roken in principe.

Goed als je zonder haze zit ofzo, ben je toch blij zonder vastgesmolten te zitten aan de bank. 

Qua sterkte denk ik dat je aan bubble moet denken in die richting. 

Opbrengst: zoals ik eerder al zei, dit gaat geen grote brenger worden. Ligt misschien aan mijn kweekstijl, had met meer toppen meer gehad misschien, ik weet het niet. 

Dus +/- 350 gram droog (action weegschaal). Qua rot niet veel tegen gekomen deze kweek gelukkig, zal een grammetje of 20 schelen. 1 pheno bracht wel veel op terwijl de rest dat niet deed. Denk als je een hele tent vol hebt met die pheno dan wel blij van de opbrengst word. Verder vond ik dit een makkelijke kweek zonder veel gezeik, wou dat vorige kweek zo relax verliep haha :rolleyes:

Zodra ik het juiste aantal zaden heb ontkiemd wat ik nodig heb voor volgende kweek maak ik ook een vast topic aan net als een paar van die andere hippies hier.

Ben aan het ontkiemen: 5 SSH van Nirvana, Fat Banana/Chocolate Haze/Sour Diesel van Royal Queen en als reserve een oud WW zaadje van Nirvana waar ik na 3 jaar niet veel meer van verwacht. 

Zodra alle zaden ontkiemd zijn (of ik probeer nieuwe want sommige zijn nog niet boven) start ik mijn nieuwe topic waarin ik voornamelijk SSH en soortjes ga kweken die ik uit wil proberen :vape:

Ik wachtte er ff mee omdat ik het wel ff fijn vind om een paar weken niks met planten te doen ;) 

 

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaat goed! Geniet ervan.

Ooit aan gedacht om de vetste en lekkerste te stekken of teveel werk?

Zaden is ook altijd leuk. Ik begin al met nieuwe zaden te planten als de andere dames 3 weken in de bloei staan. Is het dat je extra moe bent dat je niet voor heb gegroeid of is zo'n pauze altijd welkom?

Ben benieuwd naar je aankomende topic.:verrygood

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kan ook zo een eb en vloedbak halen https://www.all4plants.com/deense-bodem-102-x-106-cm/p850?gclid=Cj0KCQiA34OBBhCcARIsAG32uvNCj17Ey8fT_g4kgHL_HwTRcmUGgM7fBi7MHeaDKnIfpxK9Smn0TJAaAuvAEALw_wcB, en gewoon je planten wat van de grond. Dan kan je er 16 11 liter op kwijt. Als je die vult met Grodan, kun je er zelfs nog een 90 liter bak onder doen, en dan eb en vloeg. Past die luchtontvochtiger er ook nog in. Heb je niet heel lang kwa voorbloeien nodig. Op hennepdesk deden ze het met S.A.G.E. maar dat was een haze soort 3 dagen, tot een week. voor een 8 weken bloei soort??? 1 a 2 weken??? Als het een beetje op elkaar zit, is het al goed, kan het 12/12 in. Maargoed, dat is met stekken.

https://www.conrad.nl/p/tru-components-tc-gmr2015203-kabeldoorvoering-open-klem-max-155-mm-pvc-zwart-1-stuks-1592953 Deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een wasmachinebak. Als je de deense bodem niets vind. 

Maar haze soorten op een SOG (sea of green), 3 dagen voorgroeien met stekken, en dan 12/12. 

Met een tafeltje kun je makkelijk de drain even uit zetten (ik had een 16mm buis met t splitsing omhoog staan), wat inhoud van je voedingsvat er in donderen (of gewoon een emmer aanmaken, misschien nog wel het beste) 15 minuten laten intrekken, en dan de drain open (buisje naar beneden), zo alles weer de emmer in. Makkelijk zat. Pas water geven als het medium nog een beetje klam was, maar niet nat. Na die 15 minuten (soms stond het 30 minuten, niet heel kritisch) weken, zit het hele medium vol met water, gewoon weer laten uitdrogen tot de volgende voedings beurt. 

Groeten,

 

Hannesh 

p.s.

Gewoon stekken pakken van je plantjes en appart houden onder een tl/led stripje verlichting in een hoekje. Dan kun je van het mooiste soortje stekken knippen door de stek van de plant die het beste resultaat gaf in stukken te knippen en stekken van te maken. Dat moet te doen zijn 16 stekken van de stek die je neemt voordat de planten op 12/12 gaan. Kun je daar lekker mee verder en dat werkt de hele tijd door. Nooit meer zonder stekken zitten..:) 

Stekken kun je al wortel laten schieten in een aquaponic bak (opbergbak met gaten in de deksel) met twee aquarium bruis stenen op de bodem, heb je ook geen stekblokjes nodig. Staan ze met de stengel in het water, dat werkt goed. Alleen af en toe waterstofperoxide in het water doen, anders krijg je bruine aanslag. 

Met een jogamat die je in die ronde vorm knipt met 4 kanten ingeknipt, kun je het zo in je propagator zetten. Of zoals die gozer doet met de stekken, rond en ingeknipt. Lekker makkelijk. 

 

Edited by Hannesh

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Limbic Ik wil wel eens stekken hebben van het een of ander maar ik wil ook nieuwe soortjes ontdekken :P 

Ja wordt het laatste kweekje voor de zomer dus ik had zo uitgerekend dat ik ff een week of 2 niks kan doen en dan eind mei de laatste kweek om. Dan in augustus weer verder.

Als je me laat denken over moeders: 

SSH moeder voor de lekkere high

Papaya moeder voor de lekkere couchlock + high

Zou al genoeg moeten zijn maar dan denk ik ook weer aan:

Lemon OG haze moeder voor de wat lichtere high waardoor ik zin krijg om iets te doen

Blackjack moeder voor de trippy high waardoor ik af en toe ff 5 mins compleet afwezig ben

Zoveel keuzes uit favoriete soortjes waarvan SSH altijd het blijvertje zal blijven :head_hurts_kr:

Misschien moet ik er idd gewoon eens aan beginnen, ook al is het maar om iets anders te doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vergis je niet, stekken maken is 1 ding stekken onderhouden blijf je de hele tijd mee bezig. 

Als je 3 rondes in een jaar draai zou ik bij zaden blijven of een aardige collega om stekken vragen. Met nieuwe stekken ontdek je natuurlijk ook nieuwe soortjes. De tijd van alleen nlx, pp of amie is (gelukkig) al lang voorbij. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil geen stekken meer van buiten, ben daar klaar mee want altijd gezeik met meeldauw of spint. Elke keer als ik ze toch weer haal krijg ik er spijt van. Wie weet ligt het aan mij, maar sinds ik weer alleen met zaad kweek heb ik daar geen last meer van.

Wel een tijdje last gehad van tripsen maar dat heb ik opgelost door mn aarde ergens anders te halen <_<

Ja die paar kweekjes kan prima met zaad maar als ik een favoriete soort heb dan zou een moeder waar ik blij van word ook niet verkeerd zijn. Zelfvoorzienend zijn vind ik ook wel een prettig idee, ik moet alleen het geduld er voor opbrengen en een bubblecloner kopen. 

Maar ja, dan moet ik blijven bij 1 soort anders is het ook niet de moeite waard. Tenzij ik een 2e tent er bij zet natuurlijk. 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twee soorten tegelijk kweken gaat prima hoor. :D

Leuk nummer, Flavor Flav is van een alt naar een bariton gegaan... Waar blijft de tijd!

Edited by dilago

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...