Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

blowsterke

artsen nog huiverig om cannabis voor te schrijven

Recommended Posts

Aquar, mooi dat je huisarts dat zei.

 

Predator, De nieuwste variëteit die vanaf april 2011 door het Bureau Medicinale Cannabis op de markt wordt gebracht is Bedica®. Het betreft hier een soort die wordt gekenmerkt als een “Indica”. De andere drie variëteiten zijn allemaal “Sativa’s”. Bedica® bevat ca 14 % THC en minder dan 1 % CBD. Kenmerkend verschil tussen Indica soorten en Sativa soorten is terug te vinden in de aanwezige geurstoffen (terpenen) in de plant. Zo bevat Bedica® een opvallende hoeveelheid myrceen, een geurstof die in de andere drie soorten minder of niet wordt aangetroffen. Van myrceen is bekend dat het een rustgevende werking heeft.

Net als Bediol® wordt ook Bedica® in granulaatvorm op de markt gebracht.

Het gaat mij om de nachtrust.

 

Xtreme, ik bespaar mijn ziekenfonds ook een aantal duizenden euro s per jaar, omdat ik nog maar 2 puffers per jaar nodig heb ipv 24. Mijn ziekenfonds wil helemaal niks vergoeden al jaren niet, dat vind ik schandalig, terwijl ik ze al jaren duizenden euro s bespaar door mijn zelfmedicatie, nu u weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

White Widow is ook een soortje dat een hoog gehalte mycreen bevat :)

 

Ik dacht dat mijn huisarts ook wel open zou staan voor medicinale cannabis, maar helaas. Het begon al dat ik een week ervoor informatie had aangevraagd bij het Cannabis Bureau en netjes de folders kreeg waaronder 1 informatie folder voor arts en apotheker.

 

Op vrijdag geef ik dit bij de huisarts af, en die zou mij maandag terug bellen om door te spreken hoe en wat. Nou er is dus niet gebeld, en toen ik de dokter uiteindelijk vrijdag pas te spreken kreeg gaf ze al aan dat ze het niet vergeten was. Het kwam over alsof ze er voor koos om niet terug te bellen..

 

Op de vraag of ze mee zou willen werken aan het medicinale cannabis gebeuren was ze heel kort: "Ik wil daar mijn naam niet aan verbinden..."

 

Fantastische huisarts.. Vooroordelen overheersen nog steeds dus. Het is gewoon de onwil om jezelf over dat vooroordeel heen te zetten en te denken aan het belang van de patient in plaats van egoistisch te denken dat je cannabis niet aan je naam wil verbinden.

Als huisarts faal je dan imo, vooral als je dan niet bereid bent verder te praten of te kijken en het gesprek af te breken..

 

Of ik nog wel zin heb om momenteel verder te vechten voor een recept, ik weet het even niet.

Voor nu heb ik er even de buil van vol..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is verdomme godsonmogelijk voor een arts om zijn/haar naam te verbinden

met een geregistreerd medicijn!

Want laten we dat ff niet vergeten.

Het is een erkend geregistreerd medicijn, dus wat een dombo talk over: je naam er niet aan verbinden.

 

Men heeft getekend om het geluk en gezondheid van een individu te ondersteunen middels medicatie

ongelovelijk welke status men aan zichzelf toebedicht.

alsof het hier over Jomanda water gaat!!!!

of een omstreden linksomdraaiende biotherapie.

Maar nee,

het is het meest bestudeeerde plantje ter wereld,

en niet zomaar: de erkennningen vliegen wekelijks door de ether.

 

En artsen en/of specialisten die denken dat ze dit medicijn een andere status moeten toebedelen

moeten misschien maar uit hun ambt stappen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dikke +1

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) mooi gezegd...

 

Vooroordelen zullen altijd blijven overheersen. Helaas zijn wij daardoor altijd de-het- een lul..

 

Enerzijds wil ik er voor knokken maar anderzijds ben ik een beetje lamgevochten met 7 ziekenhuizen en wel 12 dokters in de afgelopen 14 jaar..

 

Maar moet wel toegeven dat ik me echt ff lullig aan de kant geschoven voelde na dat telefoontje van de huisarts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn huisarts wou zijn naam er ook niet aan verbinden, maar toen ik met het recept van de arts in Amsterdam kwam en hij de arts gebeld heeft, is hij toch toegeeflijker geworden en heeft zelfs mijn eerste vervolgrecept uitgeschreven,

in de brief die nu aan mijn huisarts is gericht staat het volgende

 

 

 

Voor de behandeling van haar pijnklachten heb ik, op proef, twee soorten cannabis voorgeschreven: Bedrocan en Bediol, van beide 5g waarvan tot ½ g per dag in te nemen.

 

Zij is goed op de hoogte van de Nederlandse medicinale cannabis, maar had nog geen concrete ervaringen met de vier varianten Cannabis flos van de firma Bedrocan.

 

In aansluiting op ons telefoongesprek kort daarna, wil ik u berichten dat patiënte me per email berichtte dat de Bedrocan niet bevalt, en dat ze graag een andere soort wilde proberen.

Hiervoor komt Bedica het meest in aanmerking, omdat dit een indica-soort is, terwijl de andere twee sativa's zijn.

 

Ik wil u dan ook voorstellen aan Blowsterke naast de Bediol ook Bedica voor te schrijven.

 

 

 

Voor de goede orde wil ik toevoegen dat er in Nederland geen uitputtende lijst is opgesteld van diagnoses waarbij cannabis mag worden voorgeschreven. Gezien de meer algemene pijnstillende en ontspannende werking van cannabis, die overigens sterk individueel kan verschillen, is het gerechtvaardigd in nauw overleg met de betrokken patiënten uit te proberen wat het beste werkt.

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bluebloomer: dit geldt niet alleen voor de huisartsen, maar ook bij de GGZ.

De psychiaters en psychotherapeuten, waar ik mee in contact ben geweest, willen ook niets van cannabis weten :) .

Ik moest stoppen met blowen, omdat het mijn gevoelens zou onderdrukken, maar ze hebben er geen enkel probleem mee om je diverse pammetjes en seroquel voor te schrijven :) .

 

Mijn conclusie: aan cannabis kunnen ze niks verdienen, dus WILLEN ze zich er niet eens in verdiepen; schandalig :) .

Edited by Beaker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou dan heb ik geluk, want mijn arts binnen de GGZ die vind het juist prima dat ik blow en dat ik het gebruik als medicijn.

Ik zat een beetje in mijn maag met het feit dat mensen een psychose kunnen krijgen van cannbis, al weet ik niet precies (niemand denk ik) wat die psychose nu precies uitlokt. Combinatie van hard/soft drugs of alchohol, of andere nediciatie, I dunno.

 

Maar toen ik dat mijn arts vroeg zei zij dat er helemaal niks bekend is binnen de GGZ of binnen de medische wereld van mensen die een (acute) psychose hebben gekregen door het gebruik van cannabis, ze wist niet veel over cannabis gebruik maar wel dat je er geen overdosis van kunt nemen die tot een psychose zou leiden..

 

Ik zei dat ik nog steeds zoekende ben naar het soortje dat het beste mij mijn klachten past, en hoopte dat ik dmv cannabis gebruik het medicijngebruik kan terug dringen. Bepaalde medicatie afbouwen of zelfs mee stoppen, en dat vond ze prima en daar heb ik nu zelf de controle over. Afbouwen daar waar mogelijk zolang je maar blijft luisteren naar je lichaam en niet te lang blijft doorlopen als het niet goed werkt dat afbouwen..

 

@blowsterke: ik ga je voorbeeld wel volgen, maar ik vind het extreem moeilijk om telkens weer met teleurstellingen om te moeten gaan.. Ik vecht al 14 jaar en krijg al 14 jaar constant teleurstellingen om de oren, maar qua medicinale cannabis gaat het om je rechten, je hebt recht op het gebruik van medicinale cannabis dus ik moet vechten voor mijn rechten om het juiste medicijn te krijgen...

 

Verder denk ik dat buiten het vooroordeel "drugs zijn slecht" ook mee speelt dat wanneer een cannabis patient een einde aan zijn leven maakt, een acute psychose krijgt, of anderzijds in de problemen komt dat dan de arts die de cannabis voorschreef wel heftig in opspraak komt, denk eerlijk gezegd dat dat ook wel een beetje meespeelt, en dat is niet geheel onterecht...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blue Bloomer, kan je iets zeggen over de soortjes die je getest hebt en de tinctuur.....

 

Ben benieuwd naar je ervaring hiermee.

De teleurstellingen in de medici heb ik al tientallen jaren problemen mee :)

 

Als het woord cannabis ter sprake komt, draaien ze naar hun beeldscherm, arrogantie ten top en doen net of ze lucht naast zich hebben zitten :)

 

Hier moet echt verandering in komen, hoe dan ook.

 

Ik heb nog genoeg vechtlust over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan tot nu toe met zekerheid zeggen dat de Bediol een instant gevoel van euforie geeft zonder ook maar een seconde high te zijn in je hoofd. Ik voelde me direct super tevreden van binnen, en abnormaal kalm en rustig.

 

helaas krijg ik wel een hele nare ijzer smaak in mijn mond van de Bediol en het doet niets op het gebied van mijn pijn

 

De cheese lijkt een super spierverslappende werking te hebben, mijn pijn wordt wordt veroorzaakt door verkrampte spieren en de Cheese laat die spieren geheel ontspannen. Daardoor denk ik dat de Cheese niet echt pijnstillend is, maar juist de bron van de pijn aanpakt; de verkrampte spieren. Super gewoon ! Helaas moet ik de Cheese niet roken voor het slapen gaan want dan val ik niet in slaap.

 

Cheese is dus super voor mij om gedurende de dag te roken als ik merk dat mijn pijnklachten opspelen.

 

De Venice Beach lijkt het meest pijnverdrijvend te zijn, en werkt uitstekend om op te slapen. Mijn slaapproblemen worden mede veroorzaakt door angst en spanningen, en de Venice Beach Afghan rekent daar prima mee af. Heerlijk licht rokertje, dat heel goed afrekent met stress en spanning !

 

De Santa Shiva tinctuur.. Wat ik tot nu toe merk is dat bij gebruik van 0,5 ML de pijn een kleine 2 uur compleet verdreven is. Het duurt wel een paar minuten voordat ik gewend ben aan de smaakexplosie in de mond, want poeh poeh heftig goedje hoor..Als de vieze nasmaak weg is merk ik verder niets dat ik onder invloed van THC ben alleen een direct gevoel van pijn verlichting. Ideaal om samen met de Cheese te combineren, want de cheese doet mijn bekkenbodem ontspannen en door de tinctuur ben ik geheel pijnvrij, in elk geval een uurtje of 2..

 

Ik moet alleen nog heel erg wennen aan de enorm sterke smaak van de tinctuur. Vandaag rook ik niets, en druppel ik alleen de tinctuur.

 

Zo, tot zover de samenvatting, vandaag druppel ik alleen de tinctuur, en vanaf morgen ga ik verder om de andere soortjes te testen, maar dan moet ik er niks anders bij gaan raken later of eerder die dag anders wordt het lastig uitleggen hoe en wat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blue Bloomer, bedankt voor het uitgebreide verslag. Hier kan ik veel mee. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're more than welcome :) Het is voor mij ook erg tof om ze te testen omdat ik na 14 jaar eindelijk 1 dag heb meegemaakt waarbij het leek als ik helemaal geen enkel probleem met pijn of spanning had. Eventjes voelde ik me net zo chill en fijn als voor die pijn 14 jaar geleden er ingeslopen is..

 

Jammer dat de Verdamper zo godsgruwelijk duur is, maar loop er nu hard aan te denken om deze verdamper te gaan kopen en te testen. Het is niet de duurste en kan er nog weinig reviews over vinden, maar voor die 60 euro durf ik het wel aan. Tenzij andere mensen dit apparaat al kennen en het me afraden ?

 

Zelf ben ik ook een logje aan het bijhouden, met de hoeveelheid pijn die ik heb en het effect van het wietje en de tinctuur. Misschien dat ik nog even moet wennen aan de sterke smaak van de tinctuur omdat ik nagenoeg geen alchohol drink, maar ik blijf wel doorgaan met het druppelen !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

bluebloomer, heb je al eens cbd crew wiet geprobeert? aanrader tegen pijn! en afghaanse hash? turkse hash? werkt bij mij perfect!

 

overigens is passion#1 ook erg lekker soortje om je gewoon lekker in je vel te laten voelen! niet sterk dus overdag rokertje of voor het slapen gaan. Ik heb chronische pijn en hierdoor ook slaapproblemen, : " wanneer komt de pijnscheut weer? " en daar lig ik dan wakker van, na cbd crew soorten of Ortega indica, ook prachtsoort en de andere soorten die ik beschreef heb ik hier een stuk minder last van. Maar let op, er zit erg veel verschil in afghaanse hash, zorg dat je een mooie pure hash hebt en niet die troep in de shop 5 gram voor 10 euro.

 

kopje wietthee met volle melk doet bij mij wonderen, mijn collega heeft slaapproblemen maar na kop wietthee niet meer ( overigens maakt ze nu choco wietmelk.......)

 

succes.

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ejb bedankt voor de ideetjes, ik heb er inderdaad wel op zitten kijken. Ik ben pas sinds dit jaar eigenlijk echt aan het kijken welke wietsoortjes er medicinaal zijn en wat ze doen.

 

Ik probeer een database voor mezelf te maken met de soortjes die ik geprobeerd heb en wat ze doen, hoe ze kweken en natuurlijk de herkomst.

 

Moet mezelf nog wel even beter inlezen om up 2 date te komen met de huidige info, de soortjes die jij aanraadde staan nu ook op het lijstje van te kweken of te kopen soortjes.. :)

 

Tot nu toe wordt ik alleen maar actiever van hasj, het lukt me niet om daar op te slapen met een joint. Misschien dat hasj verdampen een ander effect zal hebben.

 

Chocowietmelk :)

Ik heb nog veel te leren en te experimenteren....

 

Pijn sucks, doen alleen omdat het pijn doet, maar omdat pijn ervoor zorgt dat je minder verdraagzaam wordt, sneller geprikkeld, minder geconcentreerd enz enz. het vergt gewoon veel van je lichaam. Als je er diep over nadenkt kun je eigenlijk heel boos worden om artsen die er niks mee te maken willen hebben en je liever vol chemische shit pompen die uiteindelijk een tol vragen van je lever en nieren, terwijl een onkruid geschonken door moeder natuur zoveel uitkomst kan bieden op zoveel verschillende manieren..

 

Net voor het eerst in lange tijd gewoon een half uur kunnen joggen ! :)

 

Nu voel ik de pijn wel hoor, dus weer een halve mililiter tinctuur gedruppeld maar die jog kunnen ze me niet meer afpakken.. :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Psychose?

Dat is toch allang onderzocht.

Gebeurt alleen als je het al kan krijgen.

Dus sneller en dan heb je meer tijd om te kijken wat het is toch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yo bluebloomer, lees dit topic:

 

http://www.wietforum.nl/index.php?showtopi...0&start=240

 

weetje heeft oa mijn cbd crew outdoor mix getest, veeeel cbd en dat is goed tegen de pijn!!!!!!

 

ik heb via dit forum ook andere soorten van cbd crew gekregen en ze zijn TOP, en het is echt waar wat er te lezen is over Ortega indica, ik geloofde het niet maar het is waar:

 

http://www.dutch-passion.nl/nl/zaden/product/ortega-indica/

 

en ze hebben de passion#1 nu ook in auto:

 

http://www.dutch-passion.nl/nl/zaden/product/tundra/

 

succes.

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zojuist bij de huisarts geweest voor een check up van mijn longen en om de nieuwe variant op recept te hebben

 

gallery_6979_9442_40363.jpg

 

Nu gaan we dus de enige indicavariant testen vanaf woensdag.

 

Met de Bediol was ik tevreden, de Bedrocan vond ik helemaal niks.

 

Had weer een longontsteking te pakken en deze is geheel verdwenen dmv dagelijks gebruik van mijn Tinctuur, mijn longen waren zuiverder als 2 weken geleden.

 

Ervaringen van anderen over de Bediol;

 

Moeder en zoon 2 medische gebruikers: Mijn moeder vond het effect van de Bediol alsof ze een Valium tablet had geslikt, en daar ben ik het wel mee eens..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ben benieuwd hoe deze gaat werken voor je.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_6979_9442_42281.jpg

 

Gisteren de informatiepakketen voor mijn huisarts binnen gekregen en mijn nieuwe recept opgehaald

 

gallery_6979_9442_68425.jpg

 

Bij het opendraaien, kwam er gelijk een zurige lucht op me af

 

gallery_6979_9442_4368.jpg

 

De reuk, de smaak, het effect, valt me vies tegen, omdat ik mijn eigen soortjes gewent ben, ben een beetje verwend denk ik. :)

 

Ga op vakantie vanacht, dus na de vakantie zal ik hier op terug komen.

 

Fijne dag allemaal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fijne vakantie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fijne relaxte vakantie toegewenst blowsterke.. met veul zon.

 

Houdoe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al weer tijdje geleden dat ik dit geupdate heb, maar weet nu, dat ik nooit geen bedrocan meer haal, wil er geen cent meer aan besteden.

Geef mij mijn eigen soortjes maar en de gehele plant, gekweekt op aarde en niet op hydro.

 

Je merkt wel degelijk het verschil, ik vind de bedrocan veel te scherp. De smaken zijn ook niet je van het en het effect is alleen van de Bediol duidelijk te merken. Maar dan moet je veel gebruiken.

 

gallery_6979_9442_13292.jpg

 

Nu ga ik dus voor een recept in eigen beheer.

 

De volgende stap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of hydro voor medicinale wiet persé een slecht iets is, ik denk dat het er eerder aan ligt hoe en waarmee je de planten voedt want op hydro moet je bijvoeden omdat er geen voeding in zit, zoals bij aarde, maar als je bagger voeding gebruikt of niet spoelt, of de plantjes alleen op startblok zet om te groeien, tjah dan gaat de kwaliteit wel achteruit..

 

Die gamma stralen vernietigen dan het laatste beetje organische wat er nog in zat om zeker te weten dat we geen schade bacterien binnen krijgen..

 

Je zou eigenlijk je hand eens moeten kunnen leggen op een wietje van bedrocan van vóór de bestraling... I'll bet ya it makes a world of difference..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Hydro hoeft perse niet slecht te zijn.Weet toevallig van iemand die organische hydro deed met zeezout & oogste zeer goeie kwaliteit, maar zover is Bedrocan nog niet met het BMC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoe is het effect van die bedica? ik ben er zeer benieuwd naar, ik wil het graag proberen, misschien werkt het voor mij goed, bediol was perfect voor mij behalve die hartkloppingen dan he hahahahah ik wilde bedica bestellen maar nu met die cbd crew wiet maar niet gedaan.....

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...