Jump to content

Bluebloomer

Full member
 • Content Count

  1,836
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Bluebloomer

 • Rank
  PMG Scrapper
 • Birthday 03/11/1975

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • MSN
  bluebloomer@live.nl

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Brabant
 • Interests
  ICT, PMG scrapping, herbal growing, 9-ball, Minecraft
 1. Voor zover ik kan nagaan zit er geen pure zwavel in maar sulfaten, dus ik weet niet of je dan zomaar kunt zeggen dat het zwavel gehalte dan 2% is. Een sulfaat is een zout van.. Ik gebruik het waar het voor bedoeld is; een late blooming forcing solutiion. Heb nu nog 2 dames buitenstaan, die ondanks de ripen nog steeds knalgroen zijn. Aangezien daar ook al rot begint te komen denk ik dat ze ik ze maar gewoon omhak, ondanks de donkergroene bladeren.. Het is een Kings Kush, die ondanks de Ripen maar niet wil sterven, hehe
 2. Harstikke mooi van die variac, idee was om een slijptol wat trager te laten draaien.. En ja een microklimaat is al lastig genoeg, denk dat veel mensen dat onderschatten. Ik ga nu van 3.2 M3 naar 4.4 m3 inhoud dus ik denk zelf dat dat al iets prettiger te regelen is allemaal. Maarre die smscom, niemand op of aanmerkingen ?
 3. Oh ja, dat zou wel handig zijn om te vermelden ja.. Ik wil tot max 5 plantjes kweken op een oppervlake van 85 x 85 cm. Vorig jaar een leuke opbrengst gehad met 4 plantjes in een scrog setup, en dit jaar misschien een nieuwe poging om 4 plantjes te zetten in een Hempy Bucket. Daarbij wil ik 15 - 25 liters potten gebruiken, handmatig wateren, voorgroeien onder T-neon en MH lamp en de bloei met een 250 W HPS. Omdat de ruimte 2,30 breed is en ik maar wil kweken op ca 85 x 85 heb ik ruimte over om te kunnen knippen, voorgroeien en drogen in die ruimte. Plus dat de plantjes het in mijn optiek beter doen in een grotere ruimte dan noodzakelijk ivm Lv, en Co2.
 4. Kijk met 2 variacjes en een relais zit ik al aan de prijs van een Smscom controller. Even los van mijn onderwerp, zou je met een variac ook een borstelmotor kunnen regelen?
 5. Ik las de 2% ergens op een USA forum, daar stond ook wat onderbouwing bij. Als ik het kan vinden post ik de link ook ff.
 6. Er zitten een aantal sulfaten in Ripen, en een sulfaat is het zout van zwavelzuur. Wat ik er uit ophaal is dat er geen zwavel in Ripen zit, maar een aantal zwavelzuur zouten, waardoor men indirect zou kunnen zeggen dat er zwavel in Ripen zit. Maar het gaat natuurlijk om de interactie tussen al die ingredienten die een chemische reactie in de plant triggeren. Ik meen te hebben gelezen dat de oplossing van Ripen om en nabij de 2% zwavel bevat als gevolg van die sulfaten.
 7. Hi all ! Mijn vorige kweek kastje was 0,8 x 2 x 2 meter, gemaakt van spaanplaat en vurehout. Stevig genoeg om alles in te hangen maar er zat nogal een harmonische vibratie in de kast, en omdat de bodem van hout was, is alles weggerot. Vermoedelijk was dat de reden dat mijn laatste kweekje al na 6 weken mislukt was, Anyway, ik wil het nu anders aanpakken; een kamertje van 2,30m breed met een scheidingswand gemaakt van gips plaatjes, en het resterende spaanplaat aan de binnenkant, afgewerkt met z/w folie. De kweekruimte zou dan wederom 85/90 cm breed worden. Mijn slak heb ik stuk gedraaid met een gloeilamp dimmer, logisch maar dat krijg je als je wil bezuinigen. Nu wil ik de volgende zaken gaan kopen, voor een kweekruimte van 0,9 x 2,3 x 2,3 M: SMS Twincontroller 2 x 2,25 A 365 M3 buisafzuiger 300 M3 Phat Rhino filter Nanolux 250 W Zat eerst te denken aan een variac van Growcenter noord, maar die sms twincontroller lijkt me wel wat, omdat we nu in een koude periode zitten en ik met een variac de boel elke dag opnieuw moet bekijken en regelen. Wat denken jullie is die twincontroller goed voor mijn doel, en zijn de afzuiger en filter passend voor deze setup met 250W HPS ? Zoals ik het zelf uitreken zou de afzuiger op ca 54% tot 72% draaien met een 250W HPS lamp. Thanks !
 8. Kleine update; Ik heb Ripen 3-4 maal per plant ingezet en elke waterbeurt voorzien van ofwel Ripen ofwel water met detrose afgwisseld met melasse. Hier en daar kleine rot plekjes maar gezien het weer is dat niet vreemd. De toename in thc was drastisch te noemen, en alhoewel een 40-50% van de plant nog doorzichtige trichomen heeft moeten de plantjes om, omdat er weer veel regen aan zit te komen. Wederom veel pech dit jaar, en weer zit ik in oktober te wachten tot de plantjes rijp zijn. Maar ja, liever een beetje wiet die goed is, dan het het risico dat alles wegrot.
 9. Hi groenfingers ! Thanks en ja goed idee, het lijkt erop dat het weer nog even ten goede omslaat dus misschien heb ik nog 2 tot 3 weken tot de oogst. Ik ga er niet vanuit, maar ik zal idd de boel per dag goed in de gaten houden en stoppen met de Ripen als de plantjes hun eindfase naderen, of als het weer dreigt om te slaan zodat ik nog ten minste een paar dagen kan spoelen. Ik heb me laten vertellen dat er mensen zijn die spoelen met H2O2 3% een dag of 4 voor de oogst om de aarde helemaal leeg te trekken omdat H2O2 alle goede en slechte bacterien dood, en dus ook voor een groot deel de opgebouwde zouten en voedingsresten, maar ik kan er weinig over vinden. + Kan iemand zich vinden in die stelling ? Het zou misschien wel de Ripen smaak kunnen verdunnen / wegspoelen.. ?
 10. Als ik de aanbevolen dosering gebruik dan zou de plant in 2 weken haar eindpunt moeten bereiken, dus vanaf het 1e Ripen moment geen voeding meer geven klinkt inderdaad logisch. Om de dag klinkt goed, met alleen in het weekend 2 dagen ertussen ga ik dus aanhouden. Ik denk niet dat ik het ga redden met 2x Ripen P H, er zit wel wat volume aan de topjes maar ik denk dat ik de volle 2 weken cycle in moet of in elk geval 1 week, en daarna eens kijken hoever het staat, en misschien die 2e week alleen spoelen. Dit jaar besloten om eind mei de buitenplantjes buiten te zetten, maar met wederom een flut zomer, en wederom veel te grote planten kan het wel eens november worden als ik Ripen niet in ga zetten. Met het oog op ruk zomers ga ik vanaf nu kleinere buitenpotten gebruiken, want 25 liter geeft al planten van 2 bij 2. Dan heb ik nog geluk dat ze in de bloei schoten, want een kleine 6 weken geleden was er nog geen teken van bloei. Toen heb ik besloten ca 60% van de plant weg te snoeien, vanaf onder beginnend, en boem week later schiet de bloei er in en in 6 weken tijd lijkt het net zo snel te gaan als in 4 weken indoor. Enige wat ik kan doen is beginnen met de Ripen, en na elke bui de takken een beetje uitschudden dat het ergste water er uit, en hopen dat het rot nog even wegblijft... Bedankt voor de tips
 11. Hi all, Na een hele poos afwezig te zijn geweest heb ik toch weer even een voor mij belangrijke vraag. Mijn buitenplantjes zijn helaas nog lang niet zo ver om te oogsten, maar nu het weer aardig kan gaan omslaan wil ik pakken wat ik pakken kan, en dus GHE Ripen inzetten om toch wat te kunnen oogsten voordat straks alles zo nat is en wegrot.. Ik begrijp hoe Ripen werkt, en ook dat sommige mensen ervaring hebben met een vieze wietsmaak etc maar dat neem ik dan maar voor lief. Wat ik niet weet is HOE je Ripen precies inzet. Er staat elke 2e waterbeurt, maar ik geef mijn plantjes momenteel 2x per dag een liter, met voeding om de 2 a 3 dagen. Voornamelijk maandag - woensdag - vrijdag tenzij ik het een dag vergeet. 1. Is het nu de bedoeling dat je Ripen met of zonder voeding toevoegt aan het water ? 2. is Ripen nu een vervanging geworden voor de PK 13/14 / basisvoeding en hoeft ik dus geen voeding meer te geven die laatste 2 weken, of moet ik vanaf nu 1 dag Ripen en 1 dag voeding geven met 1 dag alleen water? 3. Als ik 2 x per dag 1 Liter water geef, met om de 2 a 3 dagen voeding, hoe past Ripen daar dan het beste tussen, in welk schema ? Thanks,
 12. Bluebloomer

  Dieven

  Nee ik ben niet gestoord dank je, ben jij het wel dan ? Is weer zo'n typisch schoolvoorbeeld van wie was eerder, de kip of het ei, iedereen heeft zijn eigen mening daar over en iedereen denkt dat ie gelijk heeft.. Het verwijderen van dode en gele bladeren is ook een soort van dieven, maar dieven is voor mij ook systematisch bladeren verwijderen omdat andere bladeren daardoor geen licht krijgen, of de kleine blaadjes 10-15 cm vanaf de bodem voor betere ventilatie. Als je denkt dat ze daardoor stressen ben je zelf gestoord denk ik..
 13. Bluebloomer

  foutje

  Whaha duur foutje, en zuurrrrrrrrrrrrrrrrr
×
×
 • Create New...