Jump to content

slablaadje

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Positief

About slablaadje

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

423 profile views
 1. Hiervoor had ik een koperen stookapparaat gebruikt, zelfbouw van een boiler, 15 liter met gasbrander eronder. Leuk om mee te beginnen maar kreeg de alcohol niet neutraal en gewoon te weinig capaciteit. Er zat ook altijd een gistsmaakje aan. Bleek uiteindelijk aan de gist te liggen, kwam ik achter toen ik de T500 kocht. Ik ben heel erg tevreden, fantastisch apparaat. Ik stook niet vaak maar een aantal keren per jaar omdat ik de alcohol zelf verbruik. Vond gister nog wat oude flessen gestookte alcohol met een apart geurtje. Die gisteravond nog meer een keer gestookt (verdunnen naar 30%!) voor een neutrale alcohol. Ben nu weer 50 liter stookwijn aan t maken, van de alcohol kan ik weer een half jaartje mee doen. Ik heb hier nog een oude geiser, vreselijk moeilijk om daar de juiste stroom water uit te krijgen. Het koelwater wat eruit komt, is bij mij heet en kan ik niet weer gebruiken als koelwater. Dus dan maar 150l water door de gootsteen. Het is niet anders. Heb ook wat beerenburg en Jeneversmaakjes gebruikt, maar vind dat maar niets. Neutraal is prima voor mij. Aangeschoten zonder kater, ik vind het nog steeds bijzonder dat een kater uitblijft.
 2. Ik heb deze T500 ook al bijna 2 jaar. Ik gebruik de Double Snake Turbo Yeast Vodka C (blauwe verpakking). Ik gebruik altijd meer suiker en laat t de gist heel lang zijn werk doen (ben vaak te lui om er direct mee aan de slag te gaan nadat t uitgegist is). Ik zit vaak op 94%, ben er met stoken ook een hele middag zoet mee.
 3. Met deze: https://www.stookwin...s-reflux-kolom/ Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
 4. Klopt Kees, vergeet ook niet het accent.
 5. Ik maak tegenwoordig mijn eigen alcohol, 94%, tientje per liter.
 6. Een goedkoop ledarmatuur dat goed werkt, bestaat simpelweg niet. Als je een laag budget hebt, kun je het beste HPS nemen. HPS heeft een efficiency van ca 36%, een goedkoop chinees ding zit ergens rond de 20%. Een Chinees ledarmatuur heeft geen enkel voordeel tov HPS, alleen maar meer nadelen.
 7. wow, dat ziet er mooi uit. Die filedropper is een exelfile ipv jpeg? Klopt dat?
 8. ik doe al een poos met atami, bevalt goed.
 9. slablaadje

  Cree Leds

  Ja, hiero. Past goed, past zelfs een reflectorholder bij. Thermische pasta is zeker geen lijm, kleefkracht is veel te laag. Kaptontape houdt de led wel op zn plaats. Voor echte kleefkracht moet je adhesive gebruiken, dan zit het ook echt vast.
 10. Alle leds kun je eruit halen en dan op een vlakke aluplaat (die er in past) dan cobs monteren. Growmau heeft eens zoiets gedaan, staat nog wel op youtube. Anders de doorgebrande leds vervangen door vergelijkbare. Heb je de boel al doorgemeten? Of spanning op de individuele leds gezet?
 11. Allemachtig...waar haal jij die onzin vandaan die jij opschrijft? Er klopt werkelijk waar niets van, je slaat de plank finaal mis ondanks dat je wel de juiste filmpjes hebt gelinkt. Ik adviseer je echt om die tekst weg te halen, filmpjes nog tien keer te bekijken als je niet geblowd hebt en dan weer eens een poging te doen om een juiste tekst te schrijven want wat hier staat is het topic niet eens waard.
 12. Er zijn vele tientallen, voornamelijk in VS. In NL hebben we te maken met de growshopwet, iets maken voor hennepteelt is verboten.
 13. Je bedoeld armaturen zoals deze? Hierin zitten samengestelde leds in, met verschillende kleuren om een spectrum te krijgen, ik noem ze gaylights, anderen noemen t blurple. Het is in ieder geval nooit kwaliteit en dat is heel spijtig. Toevallig heb ik recentelijk een klein 100 watt (opgave fabrikant) armatuurtje in handen gehad die uitgerust was met twee vergelijkbare ledjes die ik heb vervangen door twee CXA's 3070 5000k. Ik heb metingen met een parmeter verricht om een indruk te krijgen van de verschillen tussen de leds. De driver heb ik laten zitten, heb simpelweg de leds vervangen en het wattage is hierdoor gedaald. 82 watt (voor ombouw) par meting gaylight ----------midden v. led ---- midden armatuur ---- hoek vh armatuur 20 cm -------- 450 --------------- 320 ---------------------- 250 30 cm-------- 240 ----------------190 -----------------------180 40 cm --------140 ----------------130 ---------------------- 130 61 watt (na ombouw) par meting monsterlight ----------midden v. led ---- midden armatuur ---- hoek vh armatuur 20 cm --------970 ---------------720 --------------------- 560 30 cm ------- 540 ---------------450 --------------------- 350 40 cm ------- 320 ---------------300---------------------- 250 Dit zijn maar puntsmetingen, maar geeft toch een indruk van de verschillen tussen de samengestelde leds en de CXA's. Als je mij vraagt wat met de samengestelde leds mogelijk is, dan zeg ik dat je je best moet doen om een hogere opbrengst te behalen dan met hps. Ik vind het persoonlijk zonde om hierin te investeren en adviseer dan mensen ook om óf door te sparen voor goed spul, onder hps te blijven kweken of om zelf een armatuur te (laten) bouwen.
 14. Ik heb hier geen verslag, alleen op .eu. Ben in 2014 als groentje begonnen met kweken onder led op 5 m2 met 70 cobs op ca 0.85A (ca 2200 watt). Verbruik zit nu op 1800 watt en heb de drivers nog gedimd. Als ik alle drivers voluit zet, verbruik ik bijna 2900 watt met 70 cobs. Leuke resultaten behaald, hoogste was 1.24 g/w. Behaald met erg weinig kweekervaring. Cobs hebben zich al ruimschoots bewezen, vele kweekverslagen zijn te vinden op internet en met de nieuwe generatie cobs (cxb's) kun je nog hogere resultaten behalen, zie ook het resultaat van wietefras. Mijn efficiency zit ergens rond de 50%, ik heb recentelijk voor iemand een armatuur gebouwd met een efficiency van ca 65%. G/w kan alleen maar omhoog, maar dat kost centjes alhoewel dat stukken goedkoper is dan toen ik begon. Toen ik begon kosten de juiste cobs ca 60 dollar per stuk, tegenwoordig zit de prijs op de helft én ze hebben een hogere efficiency. De investering in een goed ledarmatuur is relatief gezien een koopje.
×
×
 • Create New...