Jump to content

atmosphere

Full member
 • Content count

  6,111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

atmosphere last won the day on April 5 2016

atmosphere had the most liked content!

Community Reputation

26 Positief

About atmosphere

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. atmosphere

  Vakkie's Hoerenkast

  ?? Waarom word de wiet daar sterker van ?? Als het de beste plant zou zijn uit 20 stuks verschillende , dan zou reveggen misschien nuttig zijn, maar in dit geval , ???
 2. atmosphere

  Verduisteren Schema

  Verduisteren doe je ook niet als er dikke toppen inzitten ! Probleem is dat je al veel eerder had moeten beginnen.
 3. atmosphere

  Alle Bladeren Gaan Ineens Slap Hangen

  Wel laten staan dat ding !
 4. atmosphere

  Bladprobleem 4E Week Bloei

  Op hoeveel liter grond staat elke plant ? 18 toch? Dat het probleem bij een voedingstekort ligt betwijfel ik in dat geval. Dat gele blad zal niet meer groen worden hoe goed je het vanaf nu ook gaat doen. Staan er NPK waardes op die zakken grond ?
 5. atmosphere

  Alle Bladeren Gaan Ineens Slap Hangen

  Gewoon laten staan en hopen dat de grond weer droger word. Ik woon ook in het zuidwesten en ook hier is er echt veel regen gevallen, dus ik weet haast zeker dat dit het probleem is.
 6. atmosphere

  Afgebroken Tak!

  Heb je er een foto van misschien?
 7. atmosphere

  Appart Voorgroeien Vs Meer Planten 1M2

  Maar met weinig planten gaat het kweekje langer duren , en dat betekent weer meer kans gepakt te worden. (tenzij je toch al continu draait)
 8. atmosphere

  2 Planten In 1 Pot?

  OK. Dat is een goed argument. Zo had ik het nog niet bekeken. 24 stekken in 1 bak van 120x120 en de sterkste planten bloeien het dikste af. Dat zou dan een optie zijn ? Zelf heb ik steeds in 1 grote bak gekweekt, omdat de totale hoeveelheid grond op die manier een stuk groter was dan met potten. De hoeveelheid grond is naar mijn idee een factor die erg zwaar weegt in de ontwikkeling van planten. 1 bak heeft ook meer stabiliteit in grond temperatuur. Het is in de buitenteelt een bekend fenomeen , Hoe groter de potten des te groter de plant en opbrengst. Ondanks de korte cyclus en het gebrek aan ruime binnen speelt het daar ook nog een rol denk ik. Het woord 'dominatie' is naar mijn idee niet helemaal op z'n plaats, dat klinkt zo menselijk/dierlijk. . De plant die onder de beste omstandigheden groeit(wel met dezelfde genetica!) ,en de meeste energie krijgt ontwikkelt zich sneller, Ik heb nog nooit een hok met één bak gezien waarbij er planten hopeloos het onderspit moesten delven, tenzij ze direct vanaf het begin zware achterstand hadden.
 9. atmosphere

  2 Planten In 1 Pot?

  Als de ruimte beschikbaar is dan de planten de ruimte ook geven inderdaad. Dood gaan achterblijvende planten in ieder geval niet. Voor een efficiënte kweek is het zaak om het aangeboden licht zo snel mogelijk te benutten, lege plaatsen zo snel mogelijk vol te krijgen met groen. Alle licht dat niet door bladeren wordt opgevangen gaat verloren, vandaar dat veel planten per vierkante M het efficiëntst is.
 10. atmosphere

  2 Planten In 1 Pot?

  Naar mijn idee kan het prima in één pot . Verschil in waterbehoefte ? hoe kan dat een probleem opleveren ? Meer grond in totaal gaat meer opbrengen, dat in ieder geval wel, maar dat is hier niet het geval.
 11. atmosphere

  Stroom Weg

  Piekspanning door iets UIT te schakelen??? Ja, zeker omdat het magnetisch veld zowel bij in als uitschakelen vranderd(tegen EMK ontstaat)
 12. atmosphere

  Verstopt Syteem

  klopt , type foutje
 13. Dat zal hydroteelt zijn geweest neem ik aan ? In de donkere periode kunnen hoge EC waardes wel zonder problemen , ik heb dat wel eens gedaan met als doel de PH effectief bij te sturen , en dan nog voor de lichten weer aangingen terug naar EC 2.0 Op grond loop je gewoon het risico de hoeveelheid voeding op te bouwen tot te hoge waardes, er vind immers geen doorspoeling plaats. Mens en dier halen hun energie uit voeding, planten doen dat niet, die halen het uit licht. Het is goed om dat in het achterhoofd te houden.
 14. Precies, maar meer licht kan dat wel zijn, en daarvoor is het zaak verbranding door de lampwarmte te voorkomen. Hoe ? door te zorgen dat het blad voldoende water kan verdampen , hoe dat zo optimaal mogelijk gerealiseerd kan worden is heeft weer met de omstandigheden in de grond te maken., de EC vooral. Uit water met een hoog zoutgehalte (hoge EC dus) kunnen planten moeilijk water opnemen. Dat is precies de reden van bladverbranding door overbemesting, zouten houden water vast. Precies daarom start ik geen planten op voorbemeste grond, maar juist op arme grond. bemesting moet op maat en niet op voorraad. Heel vaak gaan kwekers hier de mist in , planten worden nooit diep groen, zoals we bij hydroteelt wel vaker zien ( EC waardes in het medium zijn daarbij namelijk vaak lager) De beste en meest efficiënte plantenkwekers ter wereld, namelijk de specialisten in de Nederlandse tuin en kasbouw sector weten dit maar al te goed en passen die kennis succesvol toe. Dus, tegen beginners zeg ik , halveer de hoeveelheid voeding die je geeft in heel je kweek, en overtuig jezelf! ( voorbeeldje: Het plantje in mijn Avatar hier stond in grond met een EC waarde die +/_ 5 keer zo laag was als de EC van gewone potgrond)
 15. Broodkwekers kunnen net zo goed slechte kwekers zijn ! Spint houd trouwens enorm van zwakke planten,
×