Jump to content

atmosphere

Full member
 • Content Count

  6,143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

atmosphere last won the day on April 5 2016

atmosphere had the most liked content!

Community Reputation

37 Positief

About atmosphere

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1,977 profile views
 1. Ik vind het opmerkelijk dat die plant in de volle grond zo klein is gebleven , dus ben benieuwd hoe dat verklaard kan worden
 2. Dat waren autoflowers zeker ? of volle indica's. Prachtige zaailingen trouwens. Ik vond in jouw antwoord iets dat ik relevant vind , los van het oorspronkelijke onderwerp eigenlijk.
 3. Ja , ik zelf ook ! ik vind het indoor kweken echt een geweldige bezigheid maar ik doe het alleen als het risico aanvaardbaar is. 1 keer voor de meervoudige kamer staan vond ik voldoende.
 4. Dat is vreemd , in de zon gaan ze het beste zo lang je de grond bovenin vochtig kan houden in de eerste dagen .
 5. Ik geloof direct dat ze er prima op groeien , maar "zonder voorbemesting" vertelt nog niets over de EC waarde , dat is het verwarrende. Aarde onderuit de composthoop is nooit voorbemest maar heeft een enorm hoge ec waarde. Waar ik in het algemeen op wil wijzen is dat de EC waardes van alle denkbare soorten potgrond ver boven de waardes liggen die we in de natuur in de bovenlaag aantreffen. Dit bleek uit EC waarde metingen van diverse soorten bosgrond , landbouwgrond versus potgrond soorten. Voor een zo snel mogelijke ontwikkeling in de eerste weken start je het beste op een werkelijk voedingsarme grond, is mijn overtuiging. Ook light mixen en zaai en stekgrond zijn niet optimaal
 6. In goede volle grond groeien ze zo snel dat ze na 1 maand groei en daarna nog de groei in het begin van de bloei , dat ze behoorlijk groot worden. Binnen loop je altijd tegen beperkte wortelruimte aan.
 7. Voorbeeld van verduisterde planten: Ze zijn volledig afgebloeid buiten en waren ruim voor oktober klaar.
 8. 100 tot 200 gram moet zeker lukken , maar de kwaliteit is natuurlijk matig vanwege het te verwachten weer in de bloei periode. Je kunt nu nog prima beginnen met zaaien in volle grond , tijd genoeg nog .
 9. Nu nog starten is zeker haalbaar, als dat zaadje nog wil kiemen. Je kunt in ieder geval een maand tijd winnen door de 2e helft van juli te starten met verduistering . en dan tot en met de eerste week (voor de zekerheid) van Augustus. 3 weken totaal dus in plaats van die 2 weken die ik eerder noemde.
 10. Met niet-autoflower soortjes vanaf zaad gelijk op 12/12 (zonder voorgroei) zat ik op totaal ruim 11 weken . Waarom autoflower als je een tijdschakelaar kan omzetten om de boel zelf te regelen ? Een raadselachtige zaak voor mij nog, maar dat komt misschien doordat ik er even tussenuit geweest ben. Ik denk dan , gewoon een kruising pakken met voldoende sativa, en knallen maar ! In no time je hok vol bloeiende planten.
 11. Serieuze vraag : Waarom zou je binnen voor autoflower soorten kiezen ? Ik zie dat dit nu vaak gedaan word, but why?
 12. In de bovenste laag van natuurlijke grond is de EC nagenoeg 0,0 ! En daar starten ze verassend goed op dat is het opmerkelijke. Standaard potgrond bijvoorbeeld bevat al veel meststoffen in ionen vorm( zouten) . voor een zaailing naar mijn idee niet optimaal. Dan spreek ik wel alleen over de eerste 2 weken
 13. Deze omschrijving van een ras moet je met een grote korrel zout nem , of gooi het hele pak er maar tegenaan!
×
×
 • Create New...