Jump to content

atmosphere

Full member
 • Content Count

  6,133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

atmosphere last won the day on April 5 2016

atmosphere had the most liked content!

Community Reputation

35 Positief

About atmosphere

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1,077 profile views
 1. Nu nog starten is zeker haalbaar, als dat zaadje nog wil kiemen. Je kunt in ieder geval een maand tijd winnen door de 2e helft van juli te starten met verduistering . en dan tot en met de eerste week (voor de zekerheid) van Augustus. 3 weken totaal dus in plaats van die 2 weken die ik eerder noemde.
 2. Met niet-autoflower soortjes vanaf zaad gelijk op 12/12 (zonder voorgroei) zat ik op totaal ruim 11 weken . Waarom autoflower als je een tijdschakelaar kan omzetten om de boel zelf te regelen ? Een raadselachtige zaak voor mij nog, maar dat komt misschien doordat ik er even tussenuit geweest ben. Ik denk dan , gewoon een kruising pakken met voldoende sativa, en knallen maar ! In no time je hok vol bloeiende planten.
 3. Serieuze vraag : Waarom zou je binnen voor autoflower soorten kiezen ? Ik zie dat dit nu vaak gedaan word, but why?
 4. In de bovenste laag van natuurlijke grond is de EC nagenoeg 0,0 ! En daar starten ze verassend goed op dat is het opmerkelijke. Standaard potgrond bijvoorbeeld bevat al veel meststoffen in ionen vorm( zouten) . voor een zaailing naar mijn idee niet optimaal. Dan spreek ik wel alleen over de eerste 2 weken
 5. Deze omschrijving van een ras moet je met een grote korrel zout nem , of gooi het hele pak er maar tegenaan!
 6. In de afgelopen jaren hebben de mannen van de autoflower soortjes duidelijk een succesvolle reclamecampagne gevoerd, er zijn veel kwekers die er nu gebruik van maken. Maar ik zie nog steeds de voordelen van verduisteren, als het maar goed getimed wordt. De verhoogde kans op budrot is er dan ook totaal niet omdat je alleen verduistering toepast als de planten nog niet eens toppen hebben. gemiddeld genomen zijn Juli en Augustus de maanden met het beste klimaat om in af te bloeien en vaak ook nog de 1e helft van september. Het doel is de planten in deze periode volledig af te bloeien. De niet auto flower soorten beginnen vaak in september pas zichtbare bloei te vertonen, en hebben dan nog zeker 2 volle maanden nodig om af te bloeien de 2e helft van september + heel oktober + zelfs een deel van november. Het vocht, de kou en de lage lichtsterkte remmen de ontwikkeling van de toppen aanzienlijk. Een periode van 2 weken elke dag 2 uur verduisteren is alles dat nodig is om in de gunstige maanden af te bloeien!!! Ook met autoflower soorten is een goede timing van groot belang , want ook dan wil je in de meest geschikte tijd afbloeien .
 7. Buiten gaan ze soms nog harder als binnen ! Mooi trouwens dat je opgemerkt had dat je in het begin het beste voedingsarme grond kunt gebruiken!! zonder meststoffen.
 8. Dat komt wel goed ja . Maar om hem wat groter te krijgen zal een een stuk grotere pot nodig zijn . Zeker is dat ze buiten nu harder groeien. En ook zullen ze in het begin van de bloeiperiode nog doorgroeien.
 9. Voeding is helemaal nog niet nodig !! sterker nog het remt de plant eerder nu . Het voedingsschema spreekt dit waarschijnlijk tegen . Maar de planten zijn nog klein , kleiner dan normaal vanwege de start in de vensterbank.
 10. In de vensterbank ga je hoe dan ook weinig scoren. De hoeveelheid licht is daar gewoon erg laag
 11. De 2e helft van de bloei zou je ze tijdens regenbuien even droog kunnen zetten inderdaad en daarna weer snel zonder beschutting.
 12. Vensterbank klinkt een beetje eng want daar is de lichtsterkte te laag voor een goede start eigenlijk. Een kweekkastje of tent kan prima werken , en het is zeer leuk om te doen naar mijn mening , eigenlijk iets te leuk. Maar mislukken kan het ook natuurlijk. Zorg voor genoeg licht van de juiste soort.
 13. In de zomermaanden is er altijd een neerslagtekort , ondanks de stortbuien, ik zie niet in waarom een afdak nodig zou zijn. maar misschien zie ik iets over het hoofd .
×
×
 • Create New...