Jump to content

atmosphere

Full member
 • Content Count

  6,115
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

atmosphere last won the day on April 5 2016

atmosphere had the most liked content!

Community Reputation

27 Positief

About atmosphere

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

996 profile views
 1. Het vergt inderdaad heel wat om conclusies te kunnen trekken uit de resultaten , dan zul je meerdere dezelfde hokken op hetzelfde moment moeten starten met dezelfde stekken.
 2. Palladium of goud kan ook nog , maar is nog duurder. Ik liet de lamp wel de zijwanden belichten. De metingen gaven aan dat de lichtverdeling dan beter was .
 3. Spiegels zijn glazen platen met daarachter een folie(er opgedampte laag metaal) . Het glas zorgt wel voor enig verlies aan licht. Meest ideaal zou zijn een spiegelgladde folie van een edelmetaal waar geen oxide laag op vormt, en dan zonder glasplaat er voor. Van hotspots heb ik nooit last gehad , ik sluit mij aan bij Kees A. Spiegelwanden hebben het voordeel dat de lamp verder van je planten kan hangen. Met een luxmeter kun je de afstand mooi bepalen. Die aanzienlijk grotere lamp-plant afstand, en een betere lichtverdeling is naar mijn idee van erg groot belang in je kweekhok. Je creëert de basisvoorwaarde om simpelweg veel wiet te kweken
 4. Voor in je voedingswater werkt waterstofperoxide 12 % prima, daar moet je alleen wat meer van gebruiken als 35 % versies
 5. ?? Waarom word de wiet daar sterker van ?? Als het de beste plant zou zijn uit 20 stuks verschillende , dan zou reveggen misschien nuttig zijn, maar in dit geval , ???
 6. Verduisteren doe je ook niet als er dikke toppen inzitten ! Probleem is dat je al veel eerder had moeten beginnen.
 7. Op hoeveel liter grond staat elke plant ? 18 toch? Dat het probleem bij een voedingstekort ligt betwijfel ik in dat geval. Dat gele blad zal niet meer groen worden hoe goed je het vanaf nu ook gaat doen. Staan er NPK waardes op die zakken grond ?
 8. Gewoon laten staan en hopen dat de grond weer droger word. Ik woon ook in het zuidwesten en ook hier is er echt veel regen gevallen, dus ik weet haast zeker dat dit het probleem is.
 9. Heb je er een foto van misschien?
 10. Maar met weinig planten gaat het kweekje langer duren , en dat betekent weer meer kans gepakt te worden. (tenzij je toch al continu draait)
 11. OK. Dat is een goed argument. Zo had ik het nog niet bekeken. 24 stekken in 1 bak van 120x120 en de sterkste planten bloeien het dikste af. Dat zou dan een optie zijn ? Zelf heb ik steeds in 1 grote bak gekweekt, omdat de totale hoeveelheid grond op die manier een stuk groter was dan met potten. De hoeveelheid grond is naar mijn idee een factor die erg zwaar weegt in de ontwikkeling van planten. 1 bak heeft ook meer stabiliteit in grond temperatuur. Het is in de buitenteelt een bekend fenomeen , Hoe groter de potten des te groter de plant en opbrengst. Ondanks de korte cyclus en het gebrek aan ruime binnen speelt het daar ook nog een rol denk ik. Het woord 'dominatie' is naar mijn idee niet helemaal op z'n plaats, dat klinkt zo menselijk/dierlijk. . De plant die onder de beste omstandigheden groeit(wel met dezelfde genetica!) ,en de meeste energie krijgt ontwikkelt zich sneller, Ik heb nog nooit een hok met één bak gezien waarbij er planten hopeloos het onderspit moesten delven, tenzij ze direct vanaf het begin zware achterstand hadden.
 12. Als de ruimte beschikbaar is dan de planten de ruimte ook geven inderdaad. Dood gaan achterblijvende planten in ieder geval niet. Voor een efficiënte kweek is het zaak om het aangeboden licht zo snel mogelijk te benutten, lege plaatsen zo snel mogelijk vol te krijgen met groen. Alle licht dat niet door bladeren wordt opgevangen gaat verloren, vandaar dat veel planten per vierkante M het efficiëntst is.
 13. Naar mijn idee kan het prima in één pot . Verschil in waterbehoefte ? hoe kan dat een probleem opleveren ? Meer grond in totaal gaat meer opbrengen, dat in ieder geval wel, maar dat is hier niet het geval.
 14. Piekspanning door iets UIT te schakelen??? Ja, zeker omdat het magnetisch veld zowel bij in als uitschakelen vranderd(tegen EMK ontstaat)
×
×
 • Create New...