Jump to content

bosrand

Full member
 • Content Count

  3,017
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

bosrand last won the day on December 5 2018

bosrand had the most liked content!

Community Reputation

848 Uitstekend

About bosrand

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noorden des lands

Recent Profile Visitors

1,205 profile views
 1. Ergens vaag komt iets in mij op dat je van teveel aan stikstof ook foxtails kunt krijgen?
 2. Wat voor water gebruik jij dan? zou wat groei voeding mee geven voor zover ik nu kan zien, maak eens foto’s zonder hps.
 3. Haha, klopt Vakman! Ik geniet weer van die mooie verslagen hier op het forum! Het begint hier ook weer te kriebelen, tijd om weer een hokje te maken en weer mooie toppen te kweken. Mijn voorraad is op, dus tijd om die weer aan te vullen.
 4. Ziet er goed uit fatamorgana. als je nog een vrijwilliger nodig hebt voor een rookverslagje, stel ik me ook beschikbaar.
 5. Zou leuk zijn als je enkel foto’s maakt zonder hps licht, dan zijn de planten tenminste te zien. Mooi veldje toppen, inderdaad volgende keer een plant extra erbij, dat maakt het af!
 6. Ziet er erg goed uit man! ben benieuwd naar de opbrengst!
 7. Ze gingen deze keer heel erg snel, binnen een week waren ze vanaf flush blijkbaar al rijp, meestal was dat zo een 2 weken. Ahh, dan hoop ik dat de pot met rogge waar ik ook hawai sporen in gedaan heb, in ieder geval gaat groeien, dan kan ik daar wat mycelium uit halen om bij de andere bakjes in te doen. Ik zag inderdaad dat de Golden teacher al aardig ver was, ik heb net gelijk wat potten met rogge gevuld, om te steriliseren en daar wat in te gooien en een pot met vermiculite om het nasi bakje straks af te vullen.
 8. Vandaag alweer van dezelfde bak geoogst, het ging dit keer wel erg snel. Ik was wat te laat, alles zit nu onder de sporen in de bak, maar dat mag de pret niet drukken. Er is 110 gram vanaf gekomen dit keer.
 9. Top, dank je wel! Ik ben begonnen met het mixen van koeienmestkorrels met hooi en stro en een eetlepel mearl. Dat heb ik nat gemaakt en heb ik een tijd laten weken. Toen dat voldoende geweekt was, heb ik er vermiculite bij gedaan, wat al vochtig is, en dan nog een deel rogge met water. Daarna dus 3 uur koken in de snelkookpan en daarna de sporen er bij gedaan. Ik heb geen idee of het goed gegaan is, dat zal ik de komende tijd wel gaan zien. De verhoudingen had ik nog wat aan moeten passen geloof ik. Zo had er meer rogge bij gemoeten lijkt het, na dat ik de bakjes gemaakt heb, en had er wat meer water bij gemogen, de rogge is niet super goed gekookt zoals anders. Maandag heb ik weer wat B+ paddo's geoogst, het was maar 50 gram. De bak die ik laatst geoogst had, is niet meer gaan bloeien, en was zoals verwacht op.
 10. Wow! Dat is ook een knoepert! Ahh, die koeienmest doe je 3 uur, dat verklaart waarom het bij mij mislukte, thanks! Die compost pasteuriseer je enkel, of steriliseer je die ook? Ik heb nog wel belang bij wat Golden Teacher, ik heb op het moment nog maar 2 bakken B+ in de bloeibak staan, waarvan 1 waarschijnlijk al helemaal op is!
 11. Vandaag weer een nieuwe pot rogge gesteriliseerd en geïnjecteerd met Hawai sporen.
 12. Lekker bezig Collie Weed!! De pot die ik laatst gesteriliseerd had, die met koeiemest korrels, kwam groene schimmel naast het witte mycelium, dus dat is niet helemaal goed gegaan blijkbaar. Die heb ik dus weg gegooid. De nieuwe pot rogge met hawai sporen is dit keer wel aangeslagen, vandaag heb ik die overgepot in een nasibakje met gepasteuriseerde vermiculite. De bak die ik als eerste zelf gemaakt had, gaf nog 4 redelijke paddo's, en is nu geloof ik leeg. De andere nasi bak met b+ mycelium, begint nu uit te lopen, zal van de week daar nog wat foto's van maken.
 13. Vandaag de bak die ik als eerste gemaakt had weer kunnen oogsten. Was iets aan de late kant, de sporen waren al gevallen deels, had niet in de gaten dat ze al zo ver waren. Er is 145 gram vanaf gekomen deze flush. De inhoud van deze bak lijkt wel sneller te verminderen dan de bak die ik gekocht had, daar zullen wel wat meer voedingsstoffen in gezeten hebben dan enkel rogge lijkt me. De bak heb ik inmiddels weer vol met water gegoten en zal ik als die voldoende volgetrokken is weer in de groeibak zetten. Ik ben benieuwd of er nog een flush uit gehaald kan worden.
×
×
 • Create New...