Jump to content

bosrand

Full member
 • Content Count

  3,007
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

bosrand last won the day on December 5 2018

bosrand had the most liked content!

Community Reputation

847 Uitstekend

About bosrand

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noorden des lands

Recent Profile Visitors

867 profile views
 1. Ze gingen deze keer heel erg snel, binnen een week waren ze vanaf flush blijkbaar al rijp, meestal was dat zo een 2 weken. Ahh, dan hoop ik dat de pot met rogge waar ik ook hawai sporen in gedaan heb, in ieder geval gaat groeien, dan kan ik daar wat mycelium uit halen om bij de andere bakjes in te doen. Ik zag inderdaad dat de Golden teacher al aardig ver was, ik heb net gelijk wat potten met rogge gevuld, om te steriliseren en daar wat in te gooien en een pot met vermiculite om het nasi bakje straks af te vullen.
 2. Vandaag alweer van dezelfde bak geoogst, het ging dit keer wel erg snel. Ik was wat te laat, alles zit nu onder de sporen in de bak, maar dat mag de pret niet drukken. Er is 110 gram vanaf gekomen dit keer.
 3. Top, dank je wel! Ik ben begonnen met het mixen van koeienmestkorrels met hooi en stro en een eetlepel mearl. Dat heb ik nat gemaakt en heb ik een tijd laten weken. Toen dat voldoende geweekt was, heb ik er vermiculite bij gedaan, wat al vochtig is, en dan nog een deel rogge met water. Daarna dus 3 uur koken in de snelkookpan en daarna de sporen er bij gedaan. Ik heb geen idee of het goed gegaan is, dat zal ik de komende tijd wel gaan zien. De verhoudingen had ik nog wat aan moeten passen geloof ik. Zo had er meer rogge bij gemoeten lijkt het, na dat ik de bakjes gemaakt heb, en had er wat meer water bij gemogen, de rogge is niet super goed gekookt zoals anders. Maandag heb ik weer wat B+ paddo's geoogst, het was maar 50 gram. De bak die ik laatst geoogst had, is niet meer gaan bloeien, en was zoals verwacht op.
 4. Wow! Dat is ook een knoepert! Ahh, die koeienmest doe je 3 uur, dat verklaart waarom het bij mij mislukte, thanks! Die compost pasteuriseer je enkel, of steriliseer je die ook? Ik heb nog wel belang bij wat Golden Teacher, ik heb op het moment nog maar 2 bakken B+ in de bloeibak staan, waarvan 1 waarschijnlijk al helemaal op is!
 5. Vandaag weer een nieuwe pot rogge gesteriliseerd en geïnjecteerd met Hawai sporen.
 6. Lekker bezig Collie Weed!! De pot die ik laatst gesteriliseerd had, die met koeiemest korrels, kwam groene schimmel naast het witte mycelium, dus dat is niet helemaal goed gegaan blijkbaar. Die heb ik dus weg gegooid. De nieuwe pot rogge met hawai sporen is dit keer wel aangeslagen, vandaag heb ik die overgepot in een nasibakje met gepasteuriseerde vermiculite. De bak die ik als eerste zelf gemaakt had, gaf nog 4 redelijke paddo's, en is nu geloof ik leeg. De andere nasi bak met b+ mycelium, begint nu uit te lopen, zal van de week daar nog wat foto's van maken.
 7. Vandaag de bak die ik als eerste gemaakt had weer kunnen oogsten. Was iets aan de late kant, de sporen waren al gevallen deels, had niet in de gaten dat ze al zo ver waren. Er is 145 gram vanaf gekomen deze flush. De inhoud van deze bak lijkt wel sneller te verminderen dan de bak die ik gekocht had, daar zullen wel wat meer voedingsstoffen in gezeten hebben dan enkel rogge lijkt me. De bak heb ik inmiddels weer vol met water gegoten en zal ik als die voldoende volgetrokken is weer in de groeibak zetten. Ik ben benieuwd of er nog een flush uit gehaald kan worden.
 8. Het vloeibaar mycelium van de B+ is ook goed gegroeid. Net heb ik het even goed geschud om het losser te maken. Dat kan straks bij de gesteriliseerde rogge in. Die koemest maakt de geur niet aangenamer, maar als het er beter op groeit, zal ik dat een volgende keer weer toevoegen. De oudste bak, die ik in stukken gebroken had, heb ik ook weg gegooid, die deed niets meer. Dus nu nog 2 bakken met mycelium staan wat kan gaan bloeien.
 9. De set waar ik van aan het oogsten was, is besmet geraakt, waarschijnlijk door dat ik er wat te veel water op gedaan heb omdat ik niet wilde dat deze ook te droog kwam te staan. Dat was blijkbaar ook de reden waarom de paddo's er de laatste dagen soms los op lagen. Ik heb de goede paddo's er tussenuit gehaald, en de set weg gekieperd. Inmiddels heb ik weer een nieuwe pot rogge in de snelkookpan gezet, dit keer met een handje koemestkorrels er bij in.
 10. Ohww, op die manier ontstaat dat dus, heb het bij wietplanten wel eens gehad dat uit een blad een topje ging groeien, maar zo iets kan bij paddo's dus ook gebeuren. Ahh, het substraat moet aangedrukt worden om een stevig mycelium te krijgen. Ik gooi het elke keer los in de bak en laat het dan koloniseren. Het is inderdaad ook geen probleem dat ze niet zo vast zitten en enkel met wat worteltjes vast zitten, enkel door dat ik oogst wat klaar is, en de rest laat staan, komen er wel eens wat paddo's die er naast groeien, los van het substraat te zitten. Opzich ook niet zo een probleem, dan haal ik die de dag er na wel weg als ik zie dat ze beginnen in te drogen, maar een iets steviger mycelium zou ook niet verkeerd zijn. Bij de volgende bak die ik maak, zal ik eens proberen het substraat wat aan te drukken. Mijn topic kan nooit genoeg foto's bevatten man!
 11. Mooi afgebloeid veldje had je daar man! Ik ben benieuwd wat je er af gaat halen, de foto's beloven veel goeds!
 12. Mooi veldje, ziet er heerlijk uit Limbic! Succes nog even!
 13. Ik heb nog maar 1 soortje wat ik "werkend" heb hè. Maar lijkt me leuk om te ruilen, zal binnenkort weer eens wat printjes maken. Ik had het water gegeven om opnieuw te laten bloeien, maar omdat dat niet gebeurde heb ik er rogge bij gedaan. Het lijkt me dat het wel vochtig genoeg moet zijn in ieder geval. Het ruikt wat zurig, maar ik wacht het wel even af hoe het gaat. Het zou inderdaad leuk zijn als het weer verder ging groeien. Maar misschien had ik het ook iets eerder moeten doen, in plaats van de bak nog een tijdje proberen te laten bloeien, de bak gelijk opbreken en met rogge te vullen. Achja, we proberen gewoon eens wat. Gaat daar ook lekker met de soortjes! Binnenkort ook wat foto's? Zo zag de bak er daarstraks uit, als je goed kijkt zie je witte steeltjes op 2 paddo's. Dat is voornamelijk goed te zien op de paddo aan de linkerkant in het midden. Vandaag weer wat geoogst van de bak die aan het bloeien is. Wat me wel op valt is dat de paddo's veel minder sterk vast gegroeid zitten dan in de bak die ik gekocht had. Nu kan ik ze simpel door lichtjes te draaien ze er uit halen, bij die andere bak moest er bijna een beitel bij om ze los te bikken. Ik weet niet of dat iets uit maakt en ook niet waar dat door komt, jij een idee daar over Collie Weed? En zaterdag onderstaande van die bak geoogst. De bak die ik al laatste heb laten koloniseren is nu ook voldoende vol gegroeid en laat ik nu vol met water trekken en daarna zet ik die in de bloeibak.
 14. Dank je wel Wietefras! Het valt ergens nog wel mee, tenminste met de B+, die is wel aardig makkelijk te kweken, enkel zo schoon mogelijk proberen te werken. Gister een aantal paddo's weer geoogst van de 2e zelfgemaakte paddo bak. Er groeien daar nu ook paddo's in met een wit steeltje op de kop, net of er op de kop een nieuwe paddo gaat groeien of iets dergelijks. Waarschijnlijk dat ik komende week die helemaal ga oogsten, daar komt wel minder af dan de eerste ronde van de andere bak, waar dat mee te maken heeft weet ik niet, misschien dat het mycelium wat minder ver ontwikkeld was nog of zo iets. In de oudste bak die ik gevuld had met nieuwe rogge, lijkt het mycelium niet echt te groeien, ik laat die nog even staan, mocht het niets worden, gooi ik die weg en maak ik gewoon weer een nieuwe aan vanuit vloeibaar mycelium en schone rogge en vermiculite. De bak die ik als laatste heb laten koloniseren, is nog niet helemaal vol gegroeid met mycelium, dus die laat ik ook nog even verder groeien. Van de week zal ik ook weer even wat foto's maken.
×
×
 • Create New...