Jump to content

bosrand

Full member
 • Content Count

  2,984
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

bosrand last won the day on December 5

bosrand had the most liked content!

Community Reputation

814 Uitstekend

About bosrand

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noorden des lands

Recent Profile Visitors

505 profile views
 1. bosrand

  Paddo kweek B+

  Er zijn al mooi wat paddo's op gekomen!
 2. bosrand

  Paddo kweek B+

  Dat kan ook, ik ben benieuwd of ze nog leven! Vandaag zijn de eerste pinheads van de zelf gemaakte bak boven gekomen.
 3. bosrand

  Paddo kweek B+

  Dank je wel Aquar! Dat is inderdaad nog een redelijke flush geworden Collie Weed. Die energie is inderdaad erg nodig, was een goede les. Die shotgun bakken zijn ideaal hè. Jammer dat de Golden Teacher besmet geraakt is, hopelijk nu wel een gezonde bak! De B+ die ik zelf gemaakt had, staat er nog hetzelfde bij. Duurt dat de eerste keer wat langer voor dat de pinheads boven komen? Het ziet er in ieder geval nog wel goed wit en gezond uit. De Honeytek van de B+ is bij mij al weer Mycelium aan het vormen, die van de Hawai nog niet. Ook de rogge met Hawai sporen is nog niets aan te zien. De Rogge die aan het koloniseren was, heb ik vandaag over gedaan in een nasi bakje met gepasteuriseerd vermiculite. Dit keer had ik iets te lang gewacht, het was een grote klomp geworden die moeilijk er uit wilde uit de pot. Met een vork heb ik dat wat los gekregen. Dus die bak kan nu verder vol groeien met Mycelium. Ik was aan het wachten op een warmtematje uit China omdat ik er een te kort kwam nog, maar heb nu een warmte kabel genomen met een thermostaat er bij, dat werkt ook prima.
 4. bosrand

  zak open of dicht

  Dicht en elke dag even laten luchten. Als het te vochtig aan voelt, kan je de zak nog wat langer open laten.
 5. bosrand

  Paddo kweek B+

  Ik was iets te snel met oordelen over deze flush geloof ik, waarschijnlijk omdat het wat kouder was ging het wat trager, maar de laatste dagen zijn er toch nog mooie paddo's naar boven gekomen. Een aantal zal ik zo weer oogsten en een aantal laat ik nog even staan. De andere bak staat er nog hetzelfde bij, daar zijn nog geen pinheads boven gekomen. Gister heb ik weer een trip gemaakt, maar dat viel een beetje tegen. Ik had de paddo's vermalen en in de thee gedaan. Het werkte wel erg snel in en voelde erg krachtig aan. Enkel na een uur of 2 merkte ik dat ik te moe was en dat de trip (volgens mij daardoor) stopte. Van te voren wist ik dat ik niet super veel energie had, maar wilde het er toch op gokken. Voor de volgende trip zal ik weer moeten zorgen dat ik voldoende uitgerust ben en voldoende energie heb om volledig van de trip te kunnen genieten. Inmiddels een deel weer geoogst, 56gram nat. Net ook het laatste deel geoogst, dat was nog 52 gram, dus al met al een prima flush. De bak weer gesoakt en koel gezet.
 6. bosrand

  Paddo kweek B+

  Dank je wel Collie Weed! De voeding in het substraat is wel erg snel op gegaan, ik heb er anderhalve flush uit kunnen halen, terwijl op de site waar ik het kocht omschreven staat 3-4 flushes. Maar goed, dat is niet zo een probleem, ik maak nu mijn eigen substraat. Mest er bij gebruiken wil ik ook nog wel eens doen, maar dat lijkt me wat een kliederboel te worden, gepasteuriseerde mest uit een pot krijgen zal lastiger gaan dan rogge uit een pot schudden lijkt me. En moet ik ook nog even zien hoe ik aan mest kom dan. 1 warmtematje had het begeven, dus de pot gekoloniseerde rogge die ik laatst gemaakt had heeft wat achterstand op gelopen. Vandaag heb ik een pot honingwater geïnjecteerd met de Hawai sporen en een pot met rogge ook geïnjecteerd met Hawai sporen en op een warmtematje gezet. Enkel had ik een pot gebruikt, die ik ook met B+ sporen gebruikt had, en niet super goed afgewassen, dus ik hoop dat de sporen en het mycelium wat van de B+ was, met het steriliseren ook goed dood gegaan zijn, anders heb ik straks een mix van beide soorten door elkaar of zo iets. Ook heb ik een nieuw potje gemaakt voor vloeibaar mycelium van de B+. Ik had laatst wat extra honing toegevoegd omdat het niet echt groeide, maar achteraf gezien was dat niet een goed plan. Dit keer heb ik voor het steriliseren wat meer honing aan het water toegevoegd, in de hoop dat het nu iets beter gaat groeien.
 7. bosrand

  hoogte 600W HPS niet 60cm maar 40cm?

  Als je planten het aan kunnen, ze geen tekenen geven dat ze het te warm hebben, en je ruimte het toelaat(dus alles nog goed belicht blijft) kan je de lamp lager zetten. In de zomer zal het op warme dagen eerder op 60cm uit komen, in de winter kan het soms wel lager. 60cm is een "veilige hoogte", alles daaronder is (meer) planten lezen.
 8. De lamp mag ook wel iets hoger lijkt het. De bladranden staan wat omhoog wat lijkt dat de planten het iets te warm hebben.
 9. bosrand

  Paddo kweek B+

  Ik kan de gemalen paddo's dus gewoon door kwark of yoghurt heen mengen en het zo nuttigen? Dat doet niets af aan het effect er van?
 10. Daar waar geen/niet genoeg licht komt, laat de plant de bladeren vallen nadat ze leeggetrokken zijn. Als ze bovenin verkleuren of aan de licht groene kant zijn, dan voeding iets verhogen.
 11. Gaat prima toch? Bladeren aan de onderkant eraf gevallen lijkt me?
 12. bosrand

  Paddo kweek B+

  Weer een weekje verder en het mycelium lijkt goed gegroeid te zijn, de bak zit eigenlijk net wat te vol, ik kan er moeilijk wat water in gooien. Ik doe nu steeds een beetje water, laat het er in trekken en dan weer wat. Als de set goed gesoakt is, zal ik die in de nieuwe growbox zetten op een warmtematje. De oude set, groeit niet echt meer, misschien dat de vorige ronde de voedingsstoffen daaruit al wat op aan het raken waren en dat de oogst daarom minder was. Een paar pinheads zijn nu net boven gekomen. Ook heb ik Hawai sporen besteld, waar ik ook weer vloeibaar mycelium van ga maken en een deel direct gebruiken op een pot rogge.
 13. bosrand

  Dringend hulp gezocht!!!

  Als er eerder een goede ronde gedraaid is op deze locatie, kan je vergiftiging in ieder geval grotendeels uitsluiten. Anderen hebben het ook al aangehaald, de temperatuur van de aarde. Als die te laag is, nemen de planten slecht voeding/water op en is de kans groter dat je ze verzuipt, waardoor schimmels een grotere kans krijgen de planten aan te tasten.
 14. bosrand

  Dringend hulp gezocht!!!

  Je zou nog kunnen overwegen mijn vragen te beantwoorden. Je krijgt niet zomaar die schimmel in je hok.
×