Jump to content

atmosphere

Full member
  • Content Count

    6,154
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

atmosphere last won the day on April 5 2016

atmosphere had the most liked content!

Community Reputation

40 Positief

1 Follower

About atmosphere

  • Rank
    Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

2,562 profile views
  1. Wat blijven die dingen toch klein , amazing !
  2. Ik denk dat een voedingstekort meestal niet aan de orde zal zijn , ook in dit geval niet. Met deze hitte is vooral een te hoge EC een risico.
  3. Dat kan zo'n beetje oneindig met die korrels
  4. Hier even een brainstormpje over CO2 toevoegen , alle commentaar is welkom ! Bij alle binnenteelt speelt het gebrek aan natuurlijke ventilatie een grote rol in het CO2 tekort . Buiten wordt de gehele luchtkolom rondom de planten zeer snel weer door nieuwe lucht vervangen en zal de hoeveelheid CO2 in de lucht rond de planten niet dalen als gevolg van CO2 opname door de planten. Binnen duurt het veel langer voordat alle lucht is vervangen en zal het percentage CO2 in de lucht dalen in de ruimte , dezelfde lucht komt immers meerdere keren langs de planten. Om de buiten ventilatie binnen na te bootsen zou een enorme af en aanvoer van lucht moeten plaatsvinden , dat valt nauwelijks te realiseren, dus dan is een andere oplossing CO2 toevoegen aan de lucht. Voorwaarde is wel dat er geen andere factoren zijn die tekort schieten. Vele factoren kunnen binnen geoptimaliseerd worden, wanneer dat is gelukt dan zal het gebrek aan CO2 de beperkende factor kunnen worden. Vooral wanneer er veel licht wordt aangeboden en de andere factoren zijn dik in orde lopen je planten tegen een tekort aan CO2 aan. Laatst bedacht ik mij opeens dat ik wel eens een kweek gedraaid heb waarbij ik zonder het te weten steeds CO2 toegevoegd heb, en mede daardoor zo'n spectaculair resultaat had . De planten stonden op kleikorrels die niet meer te verkrijgen zijn , op hydrodensa. Het grote probleem met dat spul was dat het de ph waarde omhoog bleef trekken en er dus veel zuur gebruikt moest worden , echt veel meer dan normaal. De korrels gingen dus steeds in reactie met het zuur waarbij CO2 een van de reactie producten was. Dat bedacht ik mij vorige week pas. Het kweekverslag staat nog op het forum hier. https://www.wietforum.nl/topic/52690-seeds-on-hydrodensa-grow/
  5. Precies ! was toen ook al begonnen , maar moet even updaten. Een topic/kweeker als deze zocht ik, iemand die denkt aan dag en nacht overgangen en verlichting.
  6. Vraagje , waarom gaf je in het begin niet gelijk full power licht ?
  7. Een lightmix is in ieder geval een goede keuze geweest.
  8. Voor een plant van dat formaat in die hoeveelheid grond zou ik helemaal niet gaan bij voeden.
  9. Ik vind het opmerkelijk dat die plant in de volle grond zo klein is gebleven , dus ben benieuwd hoe dat verklaard kan worden
  10. Dat waren autoflowers zeker ? of volle indica's. Prachtige zaailingen trouwens. Ik vond in jouw antwoord iets dat ik relevant vind , los van het oorspronkelijke onderwerp eigenlijk.
  11. Ja , ik zelf ook ! ik vind het indoor kweken echt een geweldige bezigheid maar ik doe het alleen als het risico aanvaardbaar is. 1 keer voor de meervoudige kamer staan vond ik voldoende.
×
×
  • Create New...