Aquar 205 Posted March 8, 2011 (edited) Omdat ik nog wat knipafval en fluffy toppen had liggen leek het me leuk om zelf eens wat gumby te maken. Als eerste heb ik een emmer gevuld met koud water uit de koelkast, ijsblokjes en zo'n 60 gram gedroogde en daarna bevroren wiet. Na 10 minuten inweken was de temperatuur van het water ongeveer een halve graad Celcius: En roeren maar: Direct na de 1e keer roeren: Ik heb de wiet compleet met ijsblokjes uit het water gezeefd voor een 2e ronde: Het eveneens gezeefde water in de bezinkbak: De 2e keer roeren: Het afval, de een paar keer uitgespoelde en uiteindelijk goed uitgeknepen wiet: Overhevelen na een nacht bezinken: Het restant heb ik overgegoten in een lege fles: Na slecht 5 minuten bezinken zie je al een laag trichomen ontstaan: Opnieuw afhevelen na een nacht in de koelkast: Het bezinksel heb ik overgegoten in een bord met daarop een laag plastic. Tevens heb ik de fles nagespoeld met wat schoon water: Met behulp van een 'touw' van keukenpapier kon ik redelijk snel overtollig water afhevelen: Na drogen, kneden en 2 dagen nadrogen: Wat me wel opviel was dat na de 1e keer bezinken en afhevelen zowel de wanden als de bodem van de bezinkbak behoorlijk kleverig waren van de trichomen. Best wel zonde eigenlijk. Bij de 2e keer bezinken in de fles had ik daar geen last van. Mogelijk heeft dat iets te maken met de temperatuur van de vloeistof? Tijdens de 1e bezinking stond de vloeistof op te warmen tot kamertemperatuur, de 2e bezinking heb ik in de koelkast uitgevoerd. Al met al toch een redelijk goede opbrengst denk ik. 6.9 gram hash van 60 gram wiet is toch 11.5%. Aquar. Edit: Paar kleine verbeteringen. Edited March 9, 2011 by Aquar Quote Share this post Link to post Share on other sites
tjapado 0 Posted March 8, 2011 Leuk verslag, wat voor roerder heb jij eigenlijk gebruikt >? een beton mixer of zo ? Groeten Quote Share this post Link to post Share on other sites
lostchild 1,672 Posted March 8, 2011 Leuke opbrengst Dat de wanden plakkerig waren komt idd door de temperatuur, als die te hoog is zetten de trichomen zich vast op het plastic en dat krijg je er maar heel moeilijk vanaf. Zou koud mogelijk werken dus Quote Share this post Link to post Share on other sites
EmTee 2 Posted March 8, 2011 Ik rol altijd met de hasjbol die ik aan het einde heb over de zijkanten van de bezinkbak. Daar pak ik dan nog veel van op. Zonde om weg te gooien toch? EmTee Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquar 205 Posted March 9, 2011 Leuk verslag, wat voor roerder heb jij eigenlijk gebruikt >? een beton mixer of zo ? Deze: Nadeel is dat er zich tussen de ring en het roerblad telkens wiet ophoopt, dus misschien moet ik volgende keer maar een andere roerder gebruiken of de onderste ring er af zagen. Dat de wanden plakkerig waren komt idd door de temperatuur, als die te hoog is zetten de trichomen zich vast op het plastic en dat krijg je er maar heel moeilijk vanaf. Zou koud mogelijk werken dus Volgende keer ga ik de bezinkbak isoleren en misschien ook nog wat extra ijs toevoegen. (tijdens het bezinken) Ik rol altijd met de hasjbol die ik aan het einde heb over de zijkanten van de bezinkbak. Daar pak ik dan nog veel van op. Thx voor de tip! Overigens is deze methode vrij effectief. Zeker 99% van alle trichomen waren van het blad verdwenen. Wat me wel opviel was dat alleen de bolletjes waren afgebroken, alle steeltjes stonden er nog. Ik heb ook nog wat weer opnieuw gedroogd afval (dus na het ice-en) gerookt, en alhoewel je er toch nog enigzins stoned van werd was de rook heel scherp in m'n keel en de geur leek totaal niet meer op wiet. De hash daarentegen ruikt meer kruidig met een zweem van de originele wietgeur. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted March 9, 2011 Hoe is de smaak?? Wat ik steeds heb is dat er geen hasj smaak te bekennen is.. wel een soort muffe wiet achtige geur en smaak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquar 205 Posted March 10, 2011 Eh, ik heb er nog niks van gerookt. Het ligt nu rustig te rijpen. Daarbij heb ik geen ervaring met hash, dus heb ik zowiezo geen vergelijkingsmateriaal. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lostchild 1,672 Posted March 10, 2011 @tuinman ice hash heeft van zichzelf al niet veel smaak maar als er een muffe geur en scherpe smaak aan zit denk ik dat je te lang of met de mixer op te hoge stand hebt gemixt, teveel chlorofyl meegekomen en dat is niet lekker (net of je blad aanhet roken bent). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buble 3 Posted March 10, 2011 Toch scheelt het een hoop tijd die zeefzakken Wel lekker hashie om te zien Buble Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koi 2 Posted March 23, 2011 Mooi verslag, en mooie hasj De smaak is met name afhankelijk van de soort en de tijd dat je het (luchtdicht verpakt) laat liggen. Het plakken zal idd door de temperatuur, maar ook door het materiaal komen. Ik gebruik glazen flessen, en heb er nagenoeg geen last van. Ik hoop dat het je zal smaken Plezier, Koi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquar 205 Posted March 23, 2011 Het ligt nog steeds (idd luchtdicht verpakt) te rijpen. Zodra ik meer over smaak en effect weet zal ik een verslagje plaatsen. Volgende keer gebruik ik een glazen bezinkingsvat. Groetjes: Aquar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted September 29, 2012 ziet er goed uit ...droog schat ik 45 gram Quote Share this post Link to post Share on other sites
erny 0 Posted October 5, 2012 Is het beter om het knip en de kleine topjes die je wilt gebruiken eerst te drogen of kan je ze meteen gebruiken om Gumby Hash te maken? Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted October 5, 2012 eerst drogen is het beste , kan de chlorofyl afbreken Quote Share this post Link to post Share on other sites
erny 0 Posted October 5, 2012 Oke, thanks. Laat ik het eerst maar eens drogen en ga dan mijn eerste Gumby Hash maken. Ben erg benieuwd of het mij ook gaat lukken Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slowburn 9 Posted October 22, 2014 Het ligt nog steeds (idd luchtdicht verpakt) te rijpen. Zodra ik meer over smaak en effect weet zal ik een verslagje plaatsen. Volgende keer gebruik ik een glazen bezinkingsvat. Groetjes: Aquar. Hoelang laat je die ongeveer rijpen dan? grtz Slowburn Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquar 205 Posted October 23, 2014 Flinke topic bump. Maar goed, ik ben ook weleens new member geweest. De smaak was kruidig. Moeilijk te omschrijven, ben nog steeds geen hashroker. Hoe het effect was weet ik echt niet meer. Het is al drie jaar geleden hè. Vrienden waarmee ik m'n jointje had gedeeld vonden het in elk geval lekker. Quote Share this post Link to post Share on other sites