Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

piercing

Absint zelf stoken op een veilige manier

Recommended Posts

Hey piercing,

 

Aangezien jij je eigen alcohol kan stoken (en het dus waarschijnlijk goedkoper is dan kopen), moet je ook eens proberen andere tincturen te maken van entheogene middelen.

 

Je moet maar eens op azarius(of erowid,internet,...) rondkijken welke kruiden je interessant lijken. Met vele zou je ook tincturen kunnen maken. Kratom of Blauwe lotus zou je al interessante mee kunnen maken.

 

Die tincturen kunnen best handig zijn om inname van grote hoeveelheden plantenmateriaal etc. te vermijden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rock fever, das zeker goed koper en beter vind ik zelf als drank in de winkel maar goed ik heb hier ook werk mee tis ook hobby .

das een goede tip ;) van die tincturen zal ik in de toekomst als dat wil wel eens proberen te maken.

Maarja eerst de absint maar eens klaar maken en ketelbouw ...........................en dan ...............whiskymaken komt ook wel topic van en bierbrouwen.............

ik had nog een kan met kleine 4 liter whisky staan die ik zelf eens gemaakt heb van ongeveer 4 jaar oud dus die ga ik eerst eens proeven proost :D

 

Ik ga me er maar eens in verdiepen in de tincturen

 

 

nog steeds geen drank probleem alleen als het op is! :D

 

piercing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo even een foto gemaakt van het gistings vat! :D

 

gallery_22266_8205_47417.jpg

het ziet er niet meer stropig uit aardig minder, ja hoe ruikt dat nie echt lekker naar gist koolzuurgas en alc.

Bier daar in tegen ruikt beter ook tijdens de gisting nou dat vind ik dat.

 

gallery_22266_8205_28690.jpg

Deze heb ik ook nog liggen zal deze dan de volgende keer eens doen

bij stook gist 24 gaat 21 liter water van 40 graden en 6 kilo suiker in!

 

Nog steeds geen drank probleem alleen als het op is! :D

 

piercing ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziezo......................weer even SG gemeten staat nu op 1020 was eerst 1030 / nog 1100 gram suiker aanwezig

 

gallery_22266_8205_50661.jpg

nouja niet echt duidelijk

 

gallery_22266_8205_122358.jpg

 

 

piercing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo we zijn weer een paar dagen verder weer SG gemeten!

Geeft 1010 aan = 312,5 gram suiker nog aanwezig in het beslag. :D

 

gallery_22266_8205_108504.jpg

 

gallery_22266_8205_4038.gif

De hydrometer dien je op oog hoogte af te lezen als hier boven op de foto,

het gaat niet meer lang duren voor dat ik kan gaan stoken ;)

 

 

piercing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo nog even een blik geworpen in het gistingsvat, en gistings stopt langzaam aan en je kunt zien dat het helder wordt.

Stookwijn met gist erin geeft een vreemde smaak aan je alc!

 

gallery_22266_8585_76765.jpg

 

 

Deze kwam ik ook nog tegen............................

gallery_22266_8205_6976.jpg

 

 

piercing&proost! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Zo binnenkort kan het feest gaan beginnen, met stoken wel te verstaan dan.:wave:

 

Namaste :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@elmanito,jazeker dan is er werk aan de winkel!

 

piercing :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke nog even geduld :wave: :)

 

 

piercing&proost

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo he he foei.................ik ben begonnen met stoken later vandaag volgen de fotos.

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben benieuwd

:rolleyes: :verrygood

 

gr damian

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Damian,gaat lekker komt goed :rolleyes:

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo was ik weer als eerst zal ik eerst even de stookwijn meten omdat er geen koolzuur meer aanwezig is doe ik dat met een vinometer gebruik ik normaal bij wijnmaken schaalverdeling o tot 25 alc.

gallery_22266_8673_16512.jpg

vinometer.

 

Is mooi gegist zit op 20alc.

 

goed we gaan beginnen

gallery_22266_8673_27366.jpg

hier is het vat met stookwijn en hevel .

 

gallery_22266_8673_69573.jpg

hier vul ik de ketel met stookwijn

 

gallery_22266_8673_43221.jpg

zo alles aangesloten,ik heb een groter termometer er opgezet zo dat je het goed kan volgen.

 

gallery_22266_8673_48043.jpg

we zijn onderweg

 

gallery_22266_8673_79706.jpg

 

gallery_22266_8673_59007.jpg

het wordt warm

 

gallery_22266_8673_104166.jpg

brug

 

gallery_22266_8673_43268.jpg

warmte bron

 

gallery_22266_8673_128688.jpg

 

gallery_22266_8673_84237.jpg

het eerste druppeltje, vandaar ook dat destilleren druppelen heet.

 

gallery_22266_8673_58240.jpg

 

gallery_22266_8673_88280.jpg

even proeven..............................hihihi

 

gallery_22266_8673_86604.jpg

 

gallery_22266_8673_3270.jpg

 

gallery_22266_8673_130462.jpg

wordt goed heet nu

 

gallery_22266_8673_31618.jpg

 

gallery_22266_8673_100858.jpg

Zo het wordt tijd voor alc te meten dat gaat als volgt om te meten moet de alc 20 graden zijn dan hoef ik niks aan te passen heb ik ook gedaan dmv van in de koelkast te zetten het alc percentage is 75%alc ik wouw 80% maar lijkt niet verstanding om nog een keer te stoken.

is hoog nog zo!

 

gallery_22266_8673_68077.jpg

we stoken nog wat op

 

gallery_22266_8673_104125.jpg

 

gallery_22266_8673_18504.jpg

 

gallery_22266_8673_147518.jpg

koeler de trecher daar doe ik koud water in en zal onder in de koeler komen en het warm water van boven af af gevoert worden in de emmer

 

gallery_22266_8673_92459.jpg

 

gallery_22266_8673_60015.jpg

regelmatige koud water bij vullen

 

gallery_22266_8673_56581.jpg

bij deze tempratuur stop naar loop doe ik niks mee.

 

gallery_22266_8673_67951.jpg

en dit blijft er over naar het stoken.

 

zo ik zal dit nu allemaal gaan stoken denk in een tijd van een week ongeveer klaar te zijn.

 

Vragen opmerkingen?????????????? altijd welkom.

 

Piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus aan dit brouwsel is niets van fruit aan te pas gekomen? Is de smaak dan niet wat flauw?

Of laat jij het nog rijpen op een houten vat fzo?

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jeroom,nope geen fruit alleen water suiker turbogist smaak valt reuze mee moet even staan nog vers.

Dit is de basis voor likeur,

nou als ik whisky had gemaakt dan was het wel leuk geweest omdat op te slaan in eiken vat maar dit niet.

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

oja zou het bijna vergeten,had nu een kleine 6 liter verstookt en heb een kleine liter alc.

ieder stripje op de kan is een liter had ik even zwart gemaakt.

gallery_22266_8673_13966.jpg

 

 

piercing

Share this post


Link to post
Share on other sites

@swingers,oke.........hihhihihi leuk om te weten en dit is pas het begin! :rolleyes:

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

High,

even een vraag , waar is die andere 5 liter gebleven ?

je verdampt alleen de alc. vanwege het lagere kookpunt maar waar blijft de rest , gooi je die gewoon weg want dat zou uit eindelijk water moeten zijn , toch ?

 

Ga vooral zo door

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Buble,klopt helemaal water en foezels gooi ik weg doe ik niks mee.

Had nog wel wat langer door kunnen stoken maar ga voor het fijne alc.

 

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes ben weer bezig met stoken,later vandaag stand van zaken! :rolleyes:

 

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goede dag,ik heb gister en vandaag weer wat gestookt.

Het zelfde als hier boven met de fotos heb toch nog een paar fotos gemaakt maar is het zelfde werkje.

gallery_22266_8673_49267.jpg

ketel in bedrijf

 

gallery_22266_8673_90720.jpg

 

gallery_22266_8673_124180.jpg

 

gallery_22266_8673_4643.jpg

en de alc die ik op heb gevangen,kleine 3 liter nu ik schat dat er in het gistingvat nog ongeveer 8 tot 10 liter in zit.

Als dat klaar is dan is de eerst stook klaar.

En gaan we aan de tweede stook beginnen.

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow Piercing, wat een hele mooie ketel heb je!

Echt gaaf!

En wat een lol om dit topic te lezen.

 

En wat kriebelt het om alle zooi weer van zolder te halen. De druiven zijn tenslotte over niet al te lang rijp ;)

Bovendien wil ik eens proberen hasj olie te maken, en dan komt die kolom wel weer van pas :rolleyes:

 

Helaas heb ik niet zo'n mooie ketel als jij, maar met een weckpan van 25 liter, goede afsluitende deksel en een watergekoelde glazen destilleerkolom krijg je mooie duidelijke fracties ;)

 

Alsem......

Volgens mij gaat dat in april 2010 een plekje krijgen in onze tuin!

 

Koi. :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wow Piercing, wat een hele mooie ketel heb je!

Echt gaaf!

En wat een lol om dit topic te lezen.

 

En wat kriebelt het om alle zooi weer van zolder te halen. De druiven zijn tenslotte over niet al te lang rijp ;)

Bovendien wil ik eens proberen hasj olie te maken, en dan komt die kolom wel weer van pas ;)

 

Helaas heb ik niet zo'n mooie ketel als jij, maar met een weckpan van 25 liter, goede afsluitende deksel en een watergekoelde glazen destilleerkolom krijg je mooie duidelijke fracties :D

 

Alsem......

Volgens mij gaat dat in april 2010 een plekje krijgen in onze tuin!

 

Koi. :verrygood

 

Hoi Koi leuk nog een stoker,weckpan gaat ook prima hoor.

Tijdens de gisting van drank kunnen er vluchtige zwavelverbindingen ontstaan.

Koper zet die vluchtige zwavelverbindingen om in niet vluchtige verbindingen en die blijven achter in je ketel.

Wat je ook zou kunnen doen is een paar kopere stripjes onder in je weckpan te leggen.

En dan naar het stoken maar eens kijken hoe dat eruit ziet de stripjes.

 

Das altijd handig je eigen kruidentuin

 

 

hou me op de hoogte als je hasj olie aan de slag gaat!

 

piercing :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...