rock fever 36 Posted August 2, 2009 Hey piercing, Aangezien jij je eigen alcohol kan stoken (en het dus waarschijnlijk goedkoper is dan kopen), moet je ook eens proberen andere tincturen te maken van entheogene middelen. Je moet maar eens op azarius(of erowid,internet,...) rondkijken welke kruiden je interessant lijken. Met vele zou je ook tincturen kunnen maken. Kratom of Blauwe lotus zou je al interessante mee kunnen maken. Die tincturen kunnen best handig zijn om inname van grote hoeveelheden plantenmateriaal etc. te vermijden. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 2, 2009 @rock fever, das zeker goed koper en beter vind ik zelf als drank in de winkel maar goed ik heb hier ook werk mee tis ook hobby . das een goede tip van die tincturen zal ik in de toekomst als dat wil wel eens proberen te maken. Maarja eerst de absint maar eens klaar maken en ketelbouw ...........................en dan ...............whiskymaken komt ook wel topic van en bierbrouwen............. ik had nog een kan met kleine 4 liter whisky staan die ik zelf eens gemaakt heb van ongeveer 4 jaar oud dus die ga ik eerst eens proeven proost Ik ga me er maar eens in verdiepen in de tincturen nog steeds geen drank probleem alleen als het op is! piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 3, 2009 Zo even een foto gemaakt van het gistings vat! het ziet er niet meer stropig uit aardig minder, ja hoe ruikt dat nie echt lekker naar gist koolzuurgas en alc. Bier daar in tegen ruikt beter ook tijdens de gisting nou dat vind ik dat. Deze heb ik ook nog liggen zal deze dan de volgende keer eens doen bij stook gist 24 gaat 21 liter water van 40 graden en 6 kilo suiker in! Nog steeds geen drank probleem alleen als het op is! piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 4, 2009 Ziezo......................weer even SG gemeten staat nu op 1020 was eerst 1030 / nog 1100 gram suiker aanwezig nouja niet echt duidelijk piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 7, 2009 Zo we zijn weer een paar dagen verder weer SG gemeten! Geeft 1010 aan = 312,5 gram suiker nog aanwezig in het beslag. De hydrometer dien je op oog hoogte af te lezen als hier boven op de foto, het gaat niet meer lang duren voor dat ik kan gaan stoken piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 8, 2009 Zo nog even een blik geworpen in het gistingsvat, en gistings stopt langzaam aan en je kunt zien dat het helder wordt. Stookwijn met gist erin geeft een vreemde smaak aan je alc! Deze kwam ik ook nog tegen............................ piercing&proost! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted August 8, 2009 Zo binnenkort kan het feest gaan beginnen, met stoken wel te verstaan dan. Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 8, 2009 @elmanito,jazeker dan is er werk aan de winkel! piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted August 8, 2009 We zijn er klaar voor!!!!! Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 8, 2009 Oke nog even geduld piercing&proost Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 18, 2009 Zo he he foei.................ik ben begonnen met stoken later vandaag volgen de fotos. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted August 18, 2009 ben benieuwd gr damian Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 18, 2009 @Damian,gaat lekker komt goed piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 18, 2009 Zo was ik weer als eerst zal ik eerst even de stookwijn meten omdat er geen koolzuur meer aanwezig is doe ik dat met een vinometer gebruik ik normaal bij wijnmaken schaalverdeling o tot 25 alc. vinometer. Is mooi gegist zit op 20alc. goed we gaan beginnen hier is het vat met stookwijn en hevel . hier vul ik de ketel met stookwijn zo alles aangesloten,ik heb een groter termometer er opgezet zo dat je het goed kan volgen. we zijn onderweg het wordt warm brug warmte bron het eerste druppeltje, vandaar ook dat destilleren druppelen heet. even proeven..............................hihihi wordt goed heet nu Zo het wordt tijd voor alc te meten dat gaat als volgt om te meten moet de alc 20 graden zijn dan hoef ik niks aan te passen heb ik ook gedaan dmv van in de koelkast te zetten het alc percentage is 75%alc ik wouw 80% maar lijkt niet verstanding om nog een keer te stoken. is hoog nog zo! we stoken nog wat op koeler de trecher daar doe ik koud water in en zal onder in de koeler komen en het warm water van boven af af gevoert worden in de emmer regelmatige koud water bij vullen bij deze tempratuur stop naar loop doe ik niks mee. en dit blijft er over naar het stoken. zo ik zal dit nu allemaal gaan stoken denk in een tijd van een week ongeveer klaar te zijn. Vragen opmerkingen?????????????? altijd welkom. Piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jeroom 0 Posted August 18, 2009 Dus aan dit brouwsel is niets van fruit aan te pas gekomen? Is de smaak dan niet wat flauw? Of laat jij het nog rijpen op een houten vat fzo? Grtz Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 18, 2009 @Jeroom,nope geen fruit alleen water suiker turbogist smaak valt reuze mee moet even staan nog vers. Dit is de basis voor likeur, nou als ik whisky had gemaakt dan was het wel leuk geweest omdat op te slaan in eiken vat maar dit niet. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 19, 2009 oja zou het bijna vergeten,had nu een kleine 6 liter verstookt en heb een kleine liter alc. ieder stripje op de kan is een liter had ik even zwart gemaakt. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
swingers 0 Posted August 19, 2009 lemaal super piercing , ik volg dit op de voet Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 19, 2009 @swingers,oke.........hihhihihi leuk om te weten en dit is pas het begin! piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buble 3 Posted August 19, 2009 High, even een vraag , waar is die andere 5 liter gebleven ? je verdampt alleen de alc. vanwege het lagere kookpunt maar waar blijft de rest , gooi je die gewoon weg want dat zou uit eindelijk water moeten zijn , toch ? Ga vooral zo door Buble Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 19, 2009 @Buble,klopt helemaal water en foezels gooi ik weg doe ik niks mee. Had nog wel wat langer door kunnen stoken maar ga voor het fijne alc. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 23, 2009 Yes ben weer bezig met stoken,later vandaag stand van zaken! piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 23, 2009 Goede dag,ik heb gister en vandaag weer wat gestookt. Het zelfde als hier boven met de fotos heb toch nog een paar fotos gemaakt maar is het zelfde werkje. ketel in bedrijf en de alc die ik op heb gevangen,kleine 3 liter nu ik schat dat er in het gistingvat nog ongeveer 8 tot 10 liter in zit. Als dat klaar is dan is de eerst stook klaar. En gaan we aan de tweede stook beginnen. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koi 2 Posted August 23, 2009 Wow Piercing, wat een hele mooie ketel heb je! Echt gaaf! En wat een lol om dit topic te lezen. En wat kriebelt het om alle zooi weer van zolder te halen. De druiven zijn tenslotte over niet al te lang rijp Bovendien wil ik eens proberen hasj olie te maken, en dan komt die kolom wel weer van pas Helaas heb ik niet zo'n mooie ketel als jij, maar met een weckpan van 25 liter, goede afsluitende deksel en een watergekoelde glazen destilleerkolom krijg je mooie duidelijke fracties Alsem...... Volgens mij gaat dat in april 2010 een plekje krijgen in onze tuin! Koi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted August 23, 2009 Wow Piercing, wat een hele mooie ketel heb je!Echt gaaf! En wat een lol om dit topic te lezen. En wat kriebelt het om alle zooi weer van zolder te halen. De druiven zijn tenslotte over niet al te lang rijp Bovendien wil ik eens proberen hasj olie te maken, en dan komt die kolom wel weer van pas Helaas heb ik niet zo'n mooie ketel als jij, maar met een weckpan van 25 liter, goede afsluitende deksel en een watergekoelde glazen destilleerkolom krijg je mooie duidelijke fracties Alsem...... Volgens mij gaat dat in april 2010 een plekje krijgen in onze tuin! Koi. Hoi Koi leuk nog een stoker,weckpan gaat ook prima hoor. Tijdens de gisting van drank kunnen er vluchtige zwavelverbindingen ontstaan. Koper zet die vluchtige zwavelverbindingen om in niet vluchtige verbindingen en die blijven achter in je ketel. Wat je ook zou kunnen doen is een paar kopere stripjes onder in je weckpan te leggen. En dan naar het stoken maar eens kijken hoe dat eruit ziet de stripjes. Das altijd handig je eigen kruidentuin hou me op de hoogte als je hasj olie aan de slag gaat! piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites