Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

piercing

Absint zelf stoken op een veilige manier

Recommended Posts

Mjam! Lekker kleurtje :)

Heb je al spierpijn van het schudden? :yummy:

 

(ik heb wel mijn eiken vaatje weer gevonden, maar voor dat niet meer lekt duurt wel ff :P )

 

Grtz,

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Koi, ja he ziet er goed uit :)

 

Eiken vaatje mooi voor whisky in te rijpen even met water vullen trek die weer dicht.

Vaatjes zijn nog altijd hoog aan de prijs.

Maar whisky wordt ook wel eens op geslagen in vaten waar daar voor port in heeft zitten rijpen.

Zo krijg de whisky zijn eigen smaak en balans.

 

piercing :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heerlijk zo'n verslag , lekker duidelijk , op wat foto's na dan :) :P

Heb laatst met vrienden een flesje van 70% genuttigt , lache giere brulle

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Buble,hihihi........tja vandaar dat ik maar goed wat fotos geplaats heb.

Kan altijd een mindere bij zitten :yummy:

 

70% dat zal een leuk feestje zijn geweest :)

 

 

piercing :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even een klein update de weckpot met de jonge absint ziet er nu zo uit.

 

gallery_22266_8673_91124.jpg

 

piercing :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo was ik weer even,volgende week dinsdag 29 september staan de kruiden 4 weken te trekken.

Ik ga voor goed 5 weken .

 

Het is mooie groen wel niet goed te zien op de fotos.................

gallery_22266_8673_130923.jpg

 

gallery_22266_8673_145943.jpg

 

Dat zal een bitter drankje zijn nu -_-

 

 

piercing :lol: B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee, groen haal ik er niet helemaal uit B)

Maar lekker wel. Zal pittig spul zijn inmiddels -_-

Hoe ga je het filteren? Veel fijn bezinksel :lol:

 

Plezier,

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Koi,ik ga eerst door een doek fliteren om het dicht slaan te verkomen. En daar naar door een melitta filteren.

 

 

 

piercing :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is zo ver gisteren 5 weken geleden dat ik de kruiden bij de alc had gevoegd.

Dus filter tijd:

 

gallery_22266_8673_48345.jpg

 

gallery_22266_8673_73822.jpg

Eerst filter ik door een doek ivm met stukjes kruiden.

 

gallery_22266_8673_68671.jpg

de kruiden, zat heel wat in geen wonder dat Absint zo duur is kwa kruiden en alc.

 

gallery_22266_8673_5596.jpg

 

gallery_22266_8673_21525.jpg

Naar de hand ook de rest van de kruiden in de filter gedaan even uit laten lopen (doek uit kneipen).

 

gallery_22266_8673_143091.jpg

Goed nu filter ik door een koffie filter.

 

gallery_22266_8673_9607.jpg

 

gallery_22266_8673_1892.jpg

 

gallery_22266_8673_136316.jpg

even een beetje proeven,erg bitter maarja daar kon je op wachten.

Door de langen trek tijd.Ik zal deze gaan destilleren de bitterstof blijft zo achter in de ketel.

Zo gaat het vaak ook bij de Absint distilleerderij en al zeker bij een Absint Blanche.

Vaak ook nog naar de tijd met wat hysop of kleurstof (voorlevenmiddelen bedoelt) op kleur gebracht.

 

gallery_22266_8673_39646.jpg

alles weer in de weckpot.

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, mooi hoor. Mooi kleurtje in je glaasje :lol:

Wanneer ga je stoken? En hoelang laat je het daarna liggen?

 

 

:verrygood

 

Koi.

 

Btw, ik heb mijn kolom weer gevonden....mijn vrouw wist waar ie lag :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Haha, mooi hoor. Mooi kleurtje in je glaasje :o

Wanneer ga je stoken? En hoelang laat je het daarna liggen?

 

 

:verrygood

 

Koi.

 

Btw, ik heb mijn kolom weer gevonden....mijn vrouw wist waar ie lag :lol:

 

@Koi ik ga morgen stoken,tja laten liggen nog geen idee hoe lang is wel beter. :lol: om te laten rijpen.

Kijk jou vrouw daar heb je nog wat aan,die is goud waard :lol: .

 

 

piercing :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

De stookketel voor de dag gehaald.

gallery_22266_8673_28212.jpg

 

 

gallery_22266_8673_48058.jpg

ketel gevuld,wel eerst met water tot 40% terug brengen!! :rolleyes:

 

gallery_22266_8673_49538.jpg

We zijn onderweg.

 

gallery_22266_8673_55831.jpg

 

gallery_22266_8673_20003.jpg

 

gallery_22266_8673_51695.jpg

 

gallery_22266_8673_111085.jpg

Het feest gaat beginnen :lol:

 

gallery_22266_8673_93468.jpg

 

gallery_22266_8673_77343.jpg

Dit blijft er over, leuk kleurtje een keer wat anders als bruin. :lol:

 

gallery_22266_8673_141684.jpg

Zo de suikersiroop erbij gedaan.

 

gallery_22266_8673_63264.jpg

En nu een klein druppeltje groene kleurstof wel voor levensmiddelen dus gifvrije.

Ik had net een heel klein beetje geproeft,en ik ben onder de indruk hoe geweldig heerlijk dit smaakt het boeket kruiden anijs,alsem...kaneel,dat was goed te merken tijdens de destillatie kwa tempratuur welke smaak er van wel kruid het meeste overkomt het smaakt naar meer :lol: .

En daar bij het is heel wat anders dan dat je het in de winkel gaat kopen geef mij deze maar. :D

Deze hou ik erin :o

 

 

piericng :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waar in dan ? :rolleyes:

Schenk je uit de pot ? :verrygood wel lekkere grote glazen dan :o Zwemt er nou een dood visje in ? zeker net als met tequila en de worm

Ziet er verschrikkelijk leuk/lekker uit , wanneer was die meeting ook al weer :lol: :lol: :lol:

 

Mooi gezicht ook zo'n kleine stookketel

 

Heel mooi en leerzaam verslag

Bedankt

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Buble,moest even lachen dankje............ :rolleyes: ik moet nog bottelen in 2 flessen van 0.5 liter.

 

Als ik dat meteen in groene flessen had afgevult konnen jullie de kleur niet zien vandaar :lol:

 

Maar het echte proeven moet nog gaan beginnen.

En maak ook nog een Absint blanche tijd staat daar voor nog niet vast!

Maar wat ik daar over wil zeggen is dat het niet iets anders gaat.

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het ziet er heerlijk uit, piercing! En aanstekelijk.

Met het terugvinden van mijn kolom heb ik vandaag maar gist besteld om te stoken, en natuurlijk voor de druivjes die ik vandaag ben gaan oogsten.

De stookgist wordt deels om olie mee te maken maar ik houd vast voldoende over voor lekkere drankjes :verrygood

Absint stoken....zo gek nog niet.

 

Grtz,

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Het ziet er heerlijk uit, piercing! En aanstekelijk.

Met het terugvinden van mijn kolom heb ik vandaag maar gist besteld om te stoken, en natuurlijk voor de druivjes die ik vandaag ben gaan oogsten.

De stookgist wordt deels om olie mee te maken maar ik houd vast voldoende over voor lekkere drankjes :lol:

Absint stoken....zo gek nog niet.

 

Grtz,

Koi.

 

Hoi Koi kijk dat wordt over een tijdje stoken dus! :rolleyes:

Maak je er ook een verslag van? en de druiven voor de Cognac of wijn.

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuurlijk komt er een verslagje van.

Ik ga in de eerste instantie wijn maken, en als dat mislukt kan ik het altijd nog destilleren :verrygood

Voor cognac heb je onrijpe zure druiven nodig en die heb ik niet.

Nog nooit eerder druiven pas in oktober geplukt, maar wat her suikergehalte aangaat zeker een aanrader!

Ik heb inmiddels geperst, en de SG is echt belachelijk voor nederlandse druiven :rolleyes:

En het sap smaakt jummie :lol:

 

Nu hopen dat tante pos morgen met het gist komt, anders heb ik een probleem.....

 

 

Grtz,

Koi.

 

gallery_18008_8970_85780.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Koi dan wens ik je succes met het maken van de wijn. :rolleyes:

 

Klopt ja voor Cognac wordt vooral witte zuren druiven gebruikt,in de supermarkt staan ze vaak ook onder in het schap voor en klein prijsje die zou je ook kunnen destilleren 2x en lageren.

 

Maar als je lekkere druiven zelf hebt mooie foto van je druiven stok dan is een heerlijke niet misselijk. :lol:

Omdaar mee aan de gang tegaan.

Nou maar hopen dat dat je gist binnnen komt.

 

 

Gr,piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tadaaaaaaa :rolleyes:

Weet je meteen wat ik wil maken....

gallery_18008_8970_107035.jpg

 

 

Nu maar es naar de supermarkt. De suikerbehoefte in dit huis is plots enigzins toegenomen :verrygood

 

Grtz,

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Koi,je laat er geen gras over groeien zie ik wel. :rolleyes:

 

Mooi gist soorten,van iedere een soort kan je het verschil bekijken welke het fijnst is. :lol:

Mooie wijngist ook alleen die Champagne gist ga je die ook voor de druiven gebruiken?

 

En het suiker spiegelgehalte moet ook flink omhoog nu.

Suiker kan je nooit genoeg in huis hebben :lol: .

 

in iedergeval succes..........

 

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was ik weer,Absint in flessen gedaan en we gaan proeven :lol:

 

gallery_22266_8673_135229.jpg

2 volle en halve fles.

 

gallery_22266_8673_55821.jpg

De 2 volle flessen laat ik een tijd je liggen.

tijd om te proeven :o

 

gallery_22266_8673_81700.jpg

 

gallery_22266_8673_145492.jpg

 

gallery_22266_8673_149301.jpg

De groene Fee. :lol:

 

gallery_22266_8673_36687.jpg

Suiker 3 delen water

 

gallery_22266_8673_109631.jpg

Als de suiker niet goed oplost door het te hoog alc gehalte,dan iets meer water erbij.

Ik laat het zo, vind het er heerlijk uit zien proost. :verrygood

 

Geur: Alc anijs,kaneel,alsem koriander............en ruikt zacht.

 

Smaak: eerst komt de anijs gevolgd door alsem even later de kaneel koriander mooie over.

Even later komt pas de warmte in je lichaam in een flow voelt het aan.(nou zo voelt het bij mij),

En zakt weer rustig af :lol:

De nasmaak is geweldig,de kruiden blijven lekker hang hangen in je mond ook nog naar een min 10.

De zachte smaken wel te verstaan!

 

Ik ben dan zelf ook dik tevreden over de,ik merk de drank nu wel lekker...............hihihihi

Wees gerust ik heb nog geen schilder neigingen :D

 

De rijping zal goed doen.

 

 

piercing :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:rolleyes: :lol: :lol:

 

 

:verrygood Proost!

 

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@swingers ,als je er genoeg van drinkt ga je zeker wat merken :rolleyes:

 

 

piercing :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...