Koi 2 Posted September 3, 2009 Mjam! Lekker kleurtje Heb je al spierpijn van het schudden? (ik heb wel mijn eiken vaatje weer gevonden, maar voor dat niet meer lekt duurt wel ff ) Grtz, Koi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted September 3, 2009 Hey Koi, ja he ziet er goed uit Eiken vaatje mooi voor whisky in te rijpen even met water vullen trek die weer dicht. Vaatjes zijn nog altijd hoog aan de prijs. Maar whisky wordt ook wel eens op geslagen in vaten waar daar voor port in heeft zitten rijpen. Zo krijg de whisky zijn eigen smaak en balans. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buble 3 Posted September 3, 2009 Heerlijk zo'n verslag , lekker duidelijk , op wat foto's na dan Heb laatst met vrienden een flesje van 70% genuttigt , lache giere brulle Buble Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted September 3, 2009 @Buble,hihihi........tja vandaar dat ik maar goed wat fotos geplaats heb. Kan altijd een mindere bij zitten 70% dat zal een leuk feestje zijn geweest piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted September 8, 2009 Even een klein update de weckpot met de jonge absint ziet er nu zo uit. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted September 24, 2009 Zo was ik weer even,volgende week dinsdag 29 september staan de kruiden 4 weken te trekken. Ik ga voor goed 5 weken . Het is mooie groen wel niet goed te zien op de fotos................. Dat zal een bitter drankje zijn nu piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koi 2 Posted September 24, 2009 Nee, groen haal ik er niet helemaal uit Maar lekker wel. Zal pittig spul zijn inmiddels Hoe ga je het filteren? Veel fijn bezinksel Plezier, Koi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted September 25, 2009 @Koi,ik ga eerst door een doek fliteren om het dicht slaan te verkomen. En daar naar door een melitta filteren. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 7, 2009 Het is zo ver gisteren 5 weken geleden dat ik de kruiden bij de alc had gevoegd. Dus filter tijd: Eerst filter ik door een doek ivm met stukjes kruiden. de kruiden, zat heel wat in geen wonder dat Absint zo duur is kwa kruiden en alc. Naar de hand ook de rest van de kruiden in de filter gedaan even uit laten lopen (doek uit kneipen). Goed nu filter ik door een koffie filter. even een beetje proeven,erg bitter maarja daar kon je op wachten. Door de langen trek tijd.Ik zal deze gaan destilleren de bitterstof blijft zo achter in de ketel. Zo gaat het vaak ook bij de Absint distilleerderij en al zeker bij een Absint Blanche. Vaak ook nog naar de tijd met wat hysop of kleurstof (voorlevenmiddelen bedoelt) op kleur gebracht. alles weer in de weckpot. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koi 2 Posted October 7, 2009 Haha, mooi hoor. Mooi kleurtje in je glaasje Wanneer ga je stoken? En hoelang laat je het daarna liggen? Koi. Btw, ik heb mijn kolom weer gevonden....mijn vrouw wist waar ie lag Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 7, 2009 Haha, mooi hoor. Mooi kleurtje in je glaasje Wanneer ga je stoken? En hoelang laat je het daarna liggen? Koi. Btw, ik heb mijn kolom weer gevonden....mijn vrouw wist waar ie lag @Koi ik ga morgen stoken,tja laten liggen nog geen idee hoe lang is wel beter. om te laten rijpen. Kijk jou vrouw daar heb je nog wat aan,die is goud waard . piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 8, 2009 De stookketel voor de dag gehaald. ketel gevuld,wel eerst met water tot 40% terug brengen!! We zijn onderweg. Het feest gaat beginnen Dit blijft er over, leuk kleurtje een keer wat anders als bruin. Zo de suikersiroop erbij gedaan. En nu een klein druppeltje groene kleurstof wel voor levensmiddelen dus gifvrije. Ik had net een heel klein beetje geproeft,en ik ben onder de indruk hoe geweldig heerlijk dit smaakt het boeket kruiden anijs,alsem...kaneel,dat was goed te merken tijdens de destillatie kwa tempratuur welke smaak er van wel kruid het meeste overkomt het smaakt naar meer . En daar bij het is heel wat anders dan dat je het in de winkel gaat kopen geef mij deze maar. Deze hou ik erin piericng Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buble 3 Posted October 8, 2009 Waar in dan ? Schenk je uit de pot ? wel lekkere grote glazen dan Zwemt er nou een dood visje in ? zeker net als met tequila en de worm Ziet er verschrikkelijk leuk/lekker uit , wanneer was die meeting ook al weer Mooi gezicht ook zo'n kleine stookketel Heel mooi en leerzaam verslag Bedankt Buble Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 8, 2009 @Buble,moest even lachen dankje............ ik moet nog bottelen in 2 flessen van 0.5 liter. Als ik dat meteen in groene flessen had afgevult konnen jullie de kleur niet zien vandaar Maar het echte proeven moet nog gaan beginnen. En maak ook nog een Absint blanche tijd staat daar voor nog niet vast! Maar wat ik daar over wil zeggen is dat het niet iets anders gaat. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koi 2 Posted October 8, 2009 Het ziet er heerlijk uit, piercing! En aanstekelijk. Met het terugvinden van mijn kolom heb ik vandaag maar gist besteld om te stoken, en natuurlijk voor de druivjes die ik vandaag ben gaan oogsten. De stookgist wordt deels om olie mee te maken maar ik houd vast voldoende over voor lekkere drankjes Absint stoken....zo gek nog niet. Grtz, Koi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 8, 2009 Het ziet er heerlijk uit, piercing! En aanstekelijk.Met het terugvinden van mijn kolom heb ik vandaag maar gist besteld om te stoken, en natuurlijk voor de druivjes die ik vandaag ben gaan oogsten. De stookgist wordt deels om olie mee te maken maar ik houd vast voldoende over voor lekkere drankjes Absint stoken....zo gek nog niet. Grtz, Koi. Hoi Koi kijk dat wordt over een tijdje stoken dus! Maak je er ook een verslag van? en de druiven voor de Cognac of wijn. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koi 2 Posted October 9, 2009 Tuurlijk komt er een verslagje van. Ik ga in de eerste instantie wijn maken, en als dat mislukt kan ik het altijd nog destilleren Voor cognac heb je onrijpe zure druiven nodig en die heb ik niet. Nog nooit eerder druiven pas in oktober geplukt, maar wat her suikergehalte aangaat zeker een aanrader! Ik heb inmiddels geperst, en de SG is echt belachelijk voor nederlandse druiven En het sap smaakt jummie Nu hopen dat tante pos morgen met het gist komt, anders heb ik een probleem..... Grtz, Koi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 10, 2009 @Koi dan wens ik je succes met het maken van de wijn. Klopt ja voor Cognac wordt vooral witte zuren druiven gebruikt,in de supermarkt staan ze vaak ook onder in het schap voor en klein prijsje die zou je ook kunnen destilleren 2x en lageren. Maar als je lekkere druiven zelf hebt mooie foto van je druiven stok dan is een heerlijke niet misselijk. Omdaar mee aan de gang tegaan. Nou maar hopen dat dat je gist binnnen komt. Gr,piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koi 2 Posted October 10, 2009 Tadaaaaaaa Weet je meteen wat ik wil maken.... Nu maar es naar de supermarkt. De suikerbehoefte in dit huis is plots enigzins toegenomen Grtz, Koi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 10, 2009 Hoi Koi,je laat er geen gras over groeien zie ik wel. Mooi gist soorten,van iedere een soort kan je het verschil bekijken welke het fijnst is. Mooie wijngist ook alleen die Champagne gist ga je die ook voor de druiven gebruiken? En het suiker spiegelgehalte moet ook flink omhoog nu. Suiker kan je nooit genoeg in huis hebben . in iedergeval succes.......... piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 10, 2009 Was ik weer,Absint in flessen gedaan en we gaan proeven 2 volle en halve fles. De 2 volle flessen laat ik een tijd je liggen. tijd om te proeven De groene Fee. Suiker 3 delen water Als de suiker niet goed oplost door het te hoog alc gehalte,dan iets meer water erbij. Ik laat het zo, vind het er heerlijk uit zien proost. Geur: Alc anijs,kaneel,alsem koriander............en ruikt zacht. Smaak: eerst komt de anijs gevolgd door alsem even later de kaneel koriander mooie over. Even later komt pas de warmte in je lichaam in een flow voelt het aan.(nou zo voelt het bij mij), En zakt weer rustig af De nasmaak is geweldig,de kruiden blijven lekker hang hangen in je mond ook nog naar een min 10. De zachte smaken wel te verstaan! Ik ben dan zelf ook dik tevreden over de,ik merk de drank nu wel lekker...............hihihihi Wees gerust ik heb nog geen schilder neigingen De rijping zal goed doen. piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 10, 2009 Dankje Koi piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites
swingers 0 Posted October 11, 2009 maar is het nu echt zo geest verruimend als men zegt ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
piercing 11 Posted October 11, 2009 @swingers ,als je er genoeg van drinkt ga je zeker wat merken piercing Quote Share this post Link to post Share on other sites