FoolOnTheHill 1,676 Posted October 29, 2010 Updeetje: Eindelijk komt er wat kleur in de punt: Meer kleur: Hot Habaneros! Quote Share this post Link to post Share on other sites
lemonhaze 2 Posted October 29, 2010 Weet iemand hier mischien ook hoeland het duur voordat een mme jeanette vruchtdragend word?(Weet niet of ik de naam van de plant goed schrijf hoor...) Het gaat hier om 5 peperplantjes en ze staan inmiddels al een maand op 12/12, Heeft dit ook effect op de plant of maken de licht uren verder niks uit? Greetz lemon Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted October 30, 2010 De licht-uren (fotoperiode) naar 12/12 maakt geen verschil voor de bloei, lemonhaze. De plantjes gaan op een bepaald moment vertakken, en dan verschijnt in die vertakking de eerste bloem, de zogenaamde kroonbloem. Daarna komen er meer bloemen. Je moet dan zorgen dat die worden bestoven. Succes. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted October 30, 2010 en we blijven plukken en plukken men planten staan nu in de garage, zelfs na een nacht of 2 vriezen staan ze der mooi bij en blijven de vruchten af rijpen coffee bean turtle claw turtle claw torro rosso oogst om de 2 dagen pumpkin BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted October 31, 2010 HERFST KLEUREN de eerste 2 pepers vd naga joloka, eind oktober Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted November 2, 2010 Die sambal ziet er zeer smakelijk uit Nog recepten?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted November 2, 2010 DE PILI-PILI Je kan natuurlijk pili-pili laten meekoken in je saus, maar dat raad ik af, omdat dit nogal moeilijk te doseren valt. Iedereen in Afrika, en vele mensen die in Afrika leefden, hebben in de frigo altijd een bokaal pili-pili staan ( zoals veel mensen een potje sambal). Er zijn ook verschillende methodes om pili-pili klaar te maken. Hier volgt mijn recept : - Snij een 10- tot 15-tal pili-pili's in stukken.( zie afbeelding van pili-pili's) De zaadjes kan je eruit halen of ze laten zitten. Maakt niets uit. Opgepast : niet in je ogen wrijven om nog maar van andere gevoelige lichaamsdelen te zwijgen. Agonie gegarandeerd. - Snij een grote ui in stukken. - Een teentje knoflook kan ook best. - Doe alles in een blender ( die kleine blendertjes met scherpe messen zijn ideaal hiervoor). - Giet er een klein glas olijfolie over. ( eerst niet te veel, je kan er later nog bijvoegen). - Wat grof zeezout - Blend het geheel nu tot je een fijne brij(zie bij afbeeldingen pili-pili) bekomt. - Doe de brij in een braadpan ( teflon) en bak deze brij onder voordurend roeren een tiental minuten, tot hij geurt naar gebakken uien en het sap van de uien en de pili's verdampt is. - Doe een laurierblad in een jampot. - Schep de pili-pili zo heet mogelijk in de pot, onmiddellijk het hermetisch-sluitend deksel erop, en klaar is kees. Bewaart maandenlang in de frigo, zolang er maar een laagje olie bovenop staat. Als deze vermindert kan je er altijd wat olie bijvoegen (goed mengen). Op deze manier kan je de pili-pili in je saus en de saka-saka op je bord goed doseren. Je pan zal nog enige tijd naar pili smaken, en na vijf keer handen wassen blijf je nog altijd beter van je ogen af. Maar nu heb je een heerlijke pot pili-pili, die trouwens ook kan dienen voor spaghetti, osso bucco, soep, barbecue, weet ik veel. Volgens voedingsspecialisten is pili-pili gezond voor de maag. ( Er wordt in de maag een beschermende laag gevormd). De scherpe smaak van pili-pili in de mond krijg je niet weg met enkele liters water. Alcohol neemt die wel weg. Daarom wordt moambe meestal vergezeld van koud bier. Ook de bijgerechtjes : bananen, pinda's en kokosnoot verzachten het pikante gevoel. BB 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 2, 2010 Hee blackbut, heb jij nou ook last van het hete eten de volgende dag of ben je daar imuun voor ofzo ? Ik eet best wel redelijk vaak behoorlijk pittig... Enne ik moet zeggen dat er toch een reden is dat ik me meestal wel inhoudt hahahha... Groetjes, Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted November 2, 2010 KTM na het eten van BB zijn sambal. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted November 2, 2010 nee echt niet het pikant aan het zoetje heb ik nooit ik krijg wel af en toe nog wel eens de tranen in de ogen en de alom gekende zweet druppels erbij natuurlijk ik eet het van kleins af aan, ik was de enige thuis die durfde te proeven uit men moeders bord-HOT-VERY HOT jou fout is dat je maar sporadisch pikant eet, je kan wel wat verdragen maar jou kolon niet, dus KTM: begin gewoon wekelijks minimum 4 x pikant te eten niet jou super dosis maar gewoon, en elke week kan je wat pittiger gaan tot jou darmen en protter dit gewoon worden TIP-NIET DRINKEN MAAR EEN STUKJE BROOD ETEN bij over verhitting BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted November 18, 2010 De gele pheno. Een late plant, capsicum chinensis, er hangt maar een vrucht aan. Die houd ik al weken in de gaten. Vandaag bekent ie kleur. Naast een rode heb ik nu dus ook een gele habanero. Benieuwd of die anders smaakt. Doei. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skafz 3 Posted February 9, 2011 Een goed jaar iedereen hierzo! Het is weer tijd om alles binne te gaan ontkiemen, dus zo gezegd zo gedaan. Heb 9 potjes, met 9 soortjes. In ieder potjes 2 zaadjes, dus straks als het goed is in totaal rond de 12 mooie plantjes ? De soorten die ik heb ; Habanero White ( Chinensis ) Habanero Chocolate ( Chinensis ) Hanabero Orange ( Chinensis ) 7 Pod ( Chinensis ) Jamaican Red ( Chinensis ) Cayenne Long Slim ( Annuum ) Peter Pepper ( Annuum ) Ubatuba Cambuci ( Baccatum ) Birds Eye Demon ( Frutescens ) En nog wat soortjes van vorig jaar. Ik groei eerst alles voor onder 4 x 55 watt PL-L. En gaat nadat het wortselstelsel zich helemaal heeft ingewikkeld naar een grotere pot voor het raam. Mocht iemand intressen hebben in een peper zaden ruilen ? stuur me een PBtje en we zien wel. Ik heb ook nog heel veel Jalapeno en Green curry zaad alleen die gaat ik dit jaar niet kweken ( me vriezer nog vol met Jalapeno's van vorig jaar ). Succes iedereen ! Gr Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted February 9, 2011 cool , ik ben ook een paar weken bezig 12 soortjes dit jaar van elke soort heb ik 3 zaden laten ontkiemen, deze zijn er op 3 soorten na al uitgekomen Ik ga denk ik vooral voor de snack pepertjes en bonchi's Soortjes zijn: rode pepertje nettorama explosive ember bolivian rainbow big jim fish h. yellow wax royal black naga jolokia pepperone bulgarian carrot oranje snack paprika zoete punt paprika Maar waarschijnlijk komen er nog meer soortjes te staan , zodra er weer ruimte is.... Ik groei voor onder 4 x 36 watt tl op 18/6 in 0.7 of 1.5 liter potjes met lightmix en af en toe een drupje GL roots Pica komt nog Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zap 3 Posted February 9, 2011 dat ziet er smakelijk uit hierzo!! Ik ben een paar ajoema-type "white bullet" aan het kiemen En ben een aantal spaanse pepert madame janet planten aan het overwinteren. Ik doe nu voor het eerst een aantal planten door de winter heen trekken maar heb wel een aantal keer bladluis gehad, erg naar en slecht te bestrijden met ECOstile producten tot nog toe. Wat me ook een beetje tegenvalt is het zuiverhouden van de pepers, kruisbestuiving viert hoogtij. Maar oh oh wat is het lekker!! Gr Zap. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skafz 3 Posted February 9, 2011 klinkt goed guesswho. leuke soortjes. aan snack pepertjes heb ik niet eens gedacht lijkt me een heerlijke chips vervanger ofzo... maar weet iemand wat voor licht regime pepers nodig hebben? of is dit niet zo belangrijk als het maar lange dagen zijn? ik draai ze nu onder 19/5. heb net nog wat soortjes gevonde; pasilla bajio thai chillie denk dat ik alleen de thai chillie nog te o tkieme leg. aangezien de bajio een soort lange/peper/peul vormende paprika die niet pittig is, is. ik heb trouwens via 123zaden een flesje chilli focus voeding gekochtbeb benieuwd of dit beter gaat dan roze voeding. gr skafz Quote Share this post Link to post Share on other sites
GVH 0 Posted February 9, 2011 Kende da roken GVH Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted February 9, 2011 @ skafz Die nieuwe voeding zal je zeker bevallen , ik gebruik hem , net als een paar peperkwekers om me heen , met volle tevredenheid Toch hoor ik ook goede verhalen over biobizz groei... Als je van een lekker snack pepertje houd (vergelijkbaar met paprika) kan ik de bulgarian carrot aanraden Die ik vorig jaar had heb ik weggegeven zonder er een zelf te houden...toch wat pepertjes terug gekregen en die waren niet heet en zeer lekker Ik zit nog op de ontkieming van de fish , royal black en bulgarian carrot te wachten De andere soortjes staan er zo bij Rode pepertje nettorama ,explosive ember ,bolivian rainbow en de big jim Deze staan op plagron light mix En de h. yellow wax , naga jolokia , pepperone , oranje snack paprika en de zoete punt paprika Deze zijn later ontkiemd en pas geleden naar 7x7 potjes verplaatst Ze staan op een mix van 50% plagron en 50% GL special mix Iets rijkere aarde , eens kijken of ik verschil kan ontdekken Vorig jaar gingen een paar grotere peperplanten als een speer in de GL special mix Dit jaar heb ik gelijk twee zakken van 50L gehaald , ruim genoeg voor mijn project Aangezien ik slechts een paar peperplanten zelf houd , een aantal gaan naar vrienden en familie Mijn doel is een paar mooie bonchi's te kweken Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skafz 3 Posted February 11, 2011 Dat ziet er goed uit Guesswho.. Goed om te horen dat de chilli focus een goede voeding is! We zullen zien hoe de verschillen zijn met zelf gemixte rozen voeding ( a/b voeding PH 5.5 EC 1.5 ) waar ze vorig jaar wel lekker op gingen alleen ik had ze te laat ontkiemt.. Waardoor ik vrijweinig heb kunnen oogsten en sommige chinensis soorten helemaal niet. Maar nu ben ik er op tijd bij denk ik! Ik heb nog wat soorten besteld die er hopelijk morgen a maandag zijn. Het zijn ; Ciliegia Piccante ( Capsicum Annuum ) Numex Centennial ( Capsicum Annuum ) Poinsetta ( Capsicum Annuum ) Bulgarian Carrot ( Capsicum Annuum ) Little Elf ( Capsicum Annuum ) Chile de Arbol ( Capsicum Annuum ) Bhut Jolokia ( Capsicum Chinensis ) Fatalii ( Capsicum Chinensis ) Tobago Seasoning ( Capsicum Chinensis ) Waar ik ook van ieder soort 2 laat ontkiemen. Ik denk dat ik ook een bonsai ga proberen te maken van de Numex. Is ook een leuk kleurig soortje. De little elf is er ook goed voor geschikt. Word een leuk peper jaar! Gr Quote Share this post Link to post Share on other sites
DailyLama 0 Posted June 25, 2011 1ste pepertje van het jaar Bolivian Rainbow Namaste, DL Quote Share this post Link to post Share on other sites
Richard 3 Posted July 1, 2011 Hier wat foto's van mijn eerste chili kweek. Met dank aan BB Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted July 1, 2011 Man wat een mooie foto's in dit topic. Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted July 1, 2011 @richard Herken ik daar een Torro rosso peper?? @topic Dit jaar beperkt tot spaanse chili,jalapenos,sweet chilli,torro rosso,rode punt paprika en madammen. Grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
Richard 3 Posted July 1, 2011 @richard Herken ik daar een Torro rosso peper?? Ja, klopt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jan de Ripper 61 Posted July 1, 2011 Dit zijn mijn bhut jolokia's Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted July 3, 2011 Rode Spaanse Peper Gele Surinaamse Peper Oranje Paprika My two cents Fijne zondag Quote Share this post Link to post Share on other sites