Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

WICKIDDD

De Zin En Onzin Van Curing

Recommended Posts

Ik kwam op overgrow.com een interessant artikel tegen over water curing. Nou wil ik eigenlijk wel wat meer weten over curing in het algemeen, en watercuring in het bijzonder. Wat gebeurt er eigenlijk tijdens curing? En is verlies je waardevolle stoffen die noodzakelijk zijn door watercuring?

 

Ik heb een topic gestart bij Info maar ik zou ons "wetenschappelijk bureau" wel graag eens om wat onderbouwde input willen vragen. Dus hier graag alleen over de achtergronden van het curen, in al zijn verscheidenheid. De experimenten doen we wel in het andere topic :P

 

Groet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

kortom.. een week drogen en dan im potten stoppen volgens deze faq's - die elkaar op sommige punten ook wel een beetje tegenspreken. Ik lees hier echter niet zoveel over water curing - het zijn meer de traditionele methoden. Dank overigens, heb ze met belangstelling gelezen (er is ook zo veel op het net..).

 

De beroemde "terpenoids" komen hier ook aan bod, volgens de één kunnen ze onderdeel zijn van de "high" - volgens de ander zijn ze alleen smaak en geur bepalend. tja.. het kan vriezen en het kan dooien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe deze man is een schrijver hoor.. hij heeft er een paar verschrikkelijk mooie zinnen in zitten, ik moest het 5 keer lezen lol! Voorbeeldje:

 

"The deal with this method is to dry it slowly but not to fast. "

 

hehe hij begint met uit te leggen dat je de grote bladeren moet laten zitten en raadt dan uiteindelijk aan om ze er toch maar af te halen. Datzelfde met de kleine blaadjes:

 

"They should still have the little inner leaves so they can droop and cover the buds . Hang the branches again in a cool dark place with proper ventilation until the little leaves and bud tips turn crisp when you touch them. It is then time to remove the buds from the branch and remove the rest of the leaf material as best as possible. This is what is referred to as "manicuring" of marijuana buds. But as said before it's better if you do this before you hang them to dry."

 

Het is net een rijinstructeur die zegt: "Je moet je richtingaanwijzer aandoen" en daarna "laat maar, wie kijkt er nou naar" :P

 

Het hele verhaal zegt overigens niet zoveel over het hoe en waarom. Nou ja, het enige wat ik hier krijg is links, ook wel interessant, maar niet zoveel over watercuring in het bijzonder. En dat was de vraag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo wazzup,

 

gisteren ben ik begonnen met een klein experimentje curen. heb er wat kleine langer-aan-de-plant topjes voor genomen. wat afwijkt is dat ik er samen met de wiet munt uit de vijver mee-cure. afwijkend daaraan dat ik de watermunt (echt muntsoortje) per waterwissel ververs want ik heb watermunt genoeg. en ik ben dol op mintig frisse wiet. ...ben echt benieuwd of het effect heeft, het spoel/curing proces gaat toch wel door.

 

eerder ben ik er al in geslaagd om de frisse smaak toe te voegen door een munt aftreksel, soort thee, gewoon in plaats van water waar je je voeding ook nog aan kan toevoegen. stel je echter geen menthol-sigaret voor maar eerder 'iets heel ver weg op je tong en lippen van een mintige fris' , prettig en koel.

 

Live Update:

heb net het water afgegoten en vervangen door koud water uit de waterkoker. de wiet begint er al iets waterig uit te zien, wat donkergroener ook. het water wat er op zat samen met de munttakjes rook echt lekker mintig.

Denk niet dat ik 7 dagen laat zitten, misschien dat een dag of 4 à 5 wel voldoende is, ik wil de cannabis liefst niet tot het uiterste uithollen. ..of ik haal de helft er uit bij 4 dagen en de rest bij 7 en mss een restje gaan overkillen en het prutje wat overblijft persen als hash.

 

...weer wat om ff mee bezig te zijn.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou écht 7 dagen doen green! Mijn watercured begint altijd behoorlijk te stinken zo rond dag 4 en dat is er pas bij dag 5-6 weer af. Niet schrikken van de stank, ik heb het tot nu toe bij al mijn watercured gehad. Dat is na een dag of 2 weer weg. Wellicht dat je het niet ruikt door de munt die je nu gebruikt, maar mijn advies: 7 dagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry jongens heb nie voveel zin dikke teksten te gaan lezen. Even een heel kort antwoord gevraagd: Wat heb je aan dat Curing??

 

Sorry voor mijn luiheid :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curing doe je altijd, drogen, in potten stoppen, kartonnen dozen of hoe je het ook doet. Je zorgt er voor dat je wiet "rookbaar" wordt met de beste eigenschappen. Watercuring heeft een aantal voor- en nadelen tov traditionele rijping. Even een post die ik op Overgrow had gezet gekopieerd:

 

Now with water curing aything that can be disolved will disapear through the osmosis proces. Not only stuff on the surface but also from the inside. That includes things you don't want to smoke, but, unfortunately also some stuff that makes for the flavour and smell. It's like distilling whiskey to get more alcohol. It gets stronger, but you lose flavor. So let's make a list of the pro's and cons:

 

pros

 

- Fast (7 days)

- Easy (if you stick to the procedure!)

- No mold during drying

- Can be used to make something out of premature buds

- Smooth smoke

- No smell during curing

- No specialised equipment or specific environment needed

- Potent result

- A different high (in my experience: a slow killer!)

- Gets rid of things you don't want to smoke

 

cons

 

- Weight loss (up to 50% more)

(weight loss doesn't show much if you have very dense buds - the volume is in that case not much smaller)

- It looks different / for some less attractive (bag appeal)

- Loss of taste / flavor

- Loss of smell (though you could consider this as a pro too - can almost smoke it in public without anyone notice it)

 

Zo heb je alles bij elkaar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb zelf eens een keer een weckpot vol met Haze 2 jaar laten staan in een donkere kast. By the way, ik was dit vergeten anders was ie wel leeg geweest. Echt supersmaak en uitwerking. De Haze was helemaal lichtbruin geworden. Heb een topje onder de microscoop gelegd. De hars leek net op bruine kandijsuiker. Maar ja heb maar eens zoveel geduld!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb zelf eens een keer een weckpot vol met Haze 2 jaar laten staan in een donkere kast. By the way, ik was dit vergeten anders was ie wel leeg geweest. Echt supersmaak en uitwerking. De Haze was helemaal lichtbruin geworden. Heb een topje onder de microscoop gelegd. De hars leek net op bruine kandijsuiker. Maar ja heb maar eens zoveel geduld!

een kwestie van goed verstoppen haha :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb zelf eens een keer een weckpot vol met Haze 2 jaar laten staan in een donkere kast.  By the way, ik was dit vergeten anders was ie wel leeg geweest. Echt supersmaak en uitwerking. De Haze was helemaal lichtbruin geworden.  Heb een topje onder de microscoop gelegd. De hars leek net op bruine kandijsuiker. Maar ja heb maar eens zoveel geduld!

Helemaal mee eens, ik heb zelf ook nog wiet uit 2003, de wiet word alleen maar beter, net als wijn ! Pas geleden ook nog onder de microscoop gelegd, en ook bij mij zijn alle trichomes bruin geworden, naar mijn idee is dit wiet ook stonier dan verse. Een goeie truck is om elke jaar wat kleine potjes te vullen en deze goed weg te stoppen. Ik rook overigens altijd uit een klein voorraadpotje (weckpot), na een tijd word de wiet beter door het steeds weer openen van de pot, er vind een kleine cure plaats. De wiet is meer goudbruin dan groen en rookt beter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netjes whazzup, en nu nog allemaal veilig opbergen :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

mag je gewoon water gebruiken? of hypertoon water?

 

bij gewoon (hypotoon) water, zal de plant dit toch opzuigen? en eventueel zullen de cellen openbarsten... er zal natuurlijk ook een dilutie optreden van producten die door het semipermeabel membraan gaan.

 

is het dan niet beter om wat zout of zo bij het water te kappen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je mag gewoon water gebruiken. Kijk even bij mijn watercure topic, daar staat alles tot in detail beschreven. Alles mag weg in principe, behalve de trichs. Wat je beschrijft is een osmose proces, en dat is juist goed, zo verlies je een hoop troep uit de plant die je niet binnen wilt krijgen.

 

Wat grappig is, is als je na die week de buds neerhangt ze in twee dagen droog zijn. Zout zou ik niet doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

waarschijnlijk omdat "bijna" alle cellen kapot zijn gesprongen en dus geen water meer kunnen ophouden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had een tijdje geleden een geeltje Orange Bud Special gekocht. Was nog veel te nat, toch eentje gerookt, was niks, helemaal niks. In een la geflikkerd, vergeten, een half jaar later tegengekomen, zat nog in hetzelfde zakkie, was nooit gelucht. Toppies waren nu hard en glad en massief. De smaak was hemels zoet, ik ben de rest van de middag knetter-ape-stoned geweest zonder een enkele behoefte aan nog een.

 

Zeg ff wat anders...wou je me GEK maken met die pottefoto's? :wOOt

Groet Joost.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Helemaal mee eens, ik heb zelf ook nog wiet uit 2003, de wiet word alleen maar beter, net als wijn ! Pas geleden ook nog onder de microscoop gelegd, en ook bij mij zijn alle trichomes bruin geworden, naar mijn idee is dit wiet ook stonier dan verse. Een goeie truck is om elke jaar wat kleine potjes te vullen en deze goed weg te stoppen. Ik rook overigens altijd uit een klein voorraadpotje (weckpot), na een tijd word de wiet beter door het steeds weer openen van de pot, er vind een kleine cure plaats. De wiet is meer goudbruin dan groen en rookt beter.

 

Ik heb mijn wiet ook in weckpotten gestopt dit jaar(na 3-6 weken drogen en ik vond dat de smaak ondanks dagelijks openen toch wel vies werd na een week. Is dit normaal? Is het zo dat de wiet dan even anders smaakt(niet lekker , scherp) omdaarna na een paar maanden terug lekker te worden?

 

Ik heb oook wiet in kartonnen dozen gezet en ik vind dat de smaak dan beter bewaard blijft , de smaak blijft hetzelfde , wordt misschien iets droger , maar lekker rookbaar.

 

Vorig jaar had ik dit ook , dus de wiet werd vies en scherp in de glazen potten en na enkele maanden was die lekker.

 

 

Maar is het dus normaal dat wiet eerst lekker is , in glazen potten gaat , vies wordt en dan weer lekker? Of kan ik ze beter een jaar in kartonnen dozen houden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

wellicht is ie nog wat te nat als je hem er in stopt thc. Die van m,ij droogt echt minstens 3 weken, daarna effe in een doos wachten op het knippen, daarna in de weckpot. Ligt ook een beetje aan je droogomstandigheden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant , hoelang laat jij ze in die doos zitten alvorens ze in de pot gaan , heb gemerkt datv ze in de doos lekker droog worden en zachte smaak krijgen.

 

Droogomstandigheden

 

Donkere kamer

eerste 2 weken zwenkventilator

LV45-55%

temperatuur 18-20 graden.

 

De meeste takken hangen nu al zo een 6 weken. Mijn Passion nr 1 had 6 weken gehangen toen die in de pot ging maar die had niet in een doos gezeten

 

THX 4 reply

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...