Jump to content

Blowmonkey

Full member
 • Content count

  4,996
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

77 Prima

About Blowmonkey

 • Rank
  Homo smokiens

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

437 profile views
 1. Blowmonkey

  Halfje Cannarie

  Schrijver van dat artikel heeft er echt een hele hoop onzin in gezet, ploidy (di-, tri-, tetra-, poly-, etc.) kan je niet met het blote oog zien. Ook nog even een plaatje van een plantje met 3 blaadjes, lekker even trifoliate en triploid door elkaar halen, blijkt het whorled phyllotaxy te zijn, woeps. :p Die top heeft last van fasciatie, komt wel vaker voor, reden kan vanalles zijn, virus, bacterien, genetisch, hormonaal, vind het zelf wel grappig om te zien (op andermans toppen). Rot inderdaad snel weg, vaak meer haren dan trichomes en het is kut om te knippen, verder niks mis mee.
 2. Blowmonkey

  Pc kweek led 92 watt

  Niet dus. Net nog even op de site gekeken van lival en daar stond deze oa nog: https://www.lival.com/product/respect-double-2/?pdf=2778 Die asymmetric diffuser (plastic kappie) ervoor zou 96% lichtopbrengst geven voor 126 l/w, dus je zit met deze drivers rond de 131-132 lumen per watt. Had ik al veel eerder achter kunnen komen als ik 3542 door 27 had gedeeld, want dan kom je niet op 154 uit, met 23 wel, maargoed, rekenen, lol. Misschien is upgraden naar een betere driver toch niet zo gek als je er wat meer wilt ophangen. 154 x 086 = 132, maar x 0.93 voor de gemiddelde meanwell en je zit al rond de 143 l/w. Plantje vind het wel lekker iig, zou haar alleen ff een keer een goede plens water geven. Vorige foto lijkt het ook alsof het meeste water in de bovenlaag is gaan zitten, gewoon om de paar dagen plons water en dan droog laten trekken, heel veel kleine beetjes vinden ze pas lekker als ze die pot hebben gevuld met wortels.
 3. Blowmonkey

  logicks say's Hi

  Leuk, had datzelfde topic (en een paar anderen) paar dagen geleden ook nog doorgelezen. Net pin 13 laten blinken, lmao, verder kom ik voorlopig niet.
 4. Sponsored by carl's jr. Maar dit werkt alleen echt. Kokosmelk poeder is een stuk langer te bewaren, net stekpoeder, wel geinig spul.
 5. Blowmonkey

  Pc kweek led 92 watt

  Op ebay. Basiskennis macerror. :p Die drivers staan standaard op 500 ma of 25 watt dus. Ik weet ook niet helemaal hoe je die lumenopbrengst moet zien, 3542 op 23 watt staat er in die ebay advertentie, dan denk je 450 ma dus. Dan heb je alleen ook nog driververlies omdat ze maar 86% efficient zijn, dus leveren ze op 500ma ongeveer 23 watt aan de strips en trekken ze ~27 watt, denk ik. Ik weet alleen niet of je dat dan ook nog moet door verrekenen in de lumenopbrengst of dat ze dat al hebben gedaan in de tests, waarschijnlijk wel. Een gozer op rollitup had trouwens een killawatt aangesloten op zo'n ding en volgens hem trokken ze op de hoogste stand ~26watt: http://www.rollitup.org/t/boring-ol-230w-154lm-w-led-strip-build.943311/page-9#post-14088188 datasheet driver: https://win.tcisaronno.com/downloads/?IDnode=4407&field=docs specs voor led module (deze driver en strip samen in een armatuur): http://www.leuchtstark.de/out/media/LIVAL_PDF/SCOPE_SPECIFICATION.pdf pagina 10 (Respect Double): http://www.mtsi.si/assets/pdf/katalogi/lival/Lival-katalog-2017.pdf voor de gein ook nog ff hoeveel 1 zo'n armatuurtje kost: https://www.railspot.nl/lival-respect-double-27-watt.html Toch een aardige deal hoor, 5 strips voor 45 Ik zou gewoon allebei die dipswitches omlaag zetten, dat is de laagste stand. Allebei omhoog is de hoogste stand, makkelijk te onthouden.
 6. Blowmonkey

  Led Strips

  Die gozer heeft nu ook deze liggen, of hij had ze al, geen idee: https://www.ebay.nl/itm/5x-Philips-Fortimo-LED-Line-9-9W-3000K-1100lm-156lm-W-CRI80-Driver-included/222999297110?hash=item33ebcb3c56:g:xzgAAOSwVK9bD5kn Specs die aangegeven worden in de advertentie kloppen alleen niet helemaal volgens mij als je naar de datasheet kijkt: http://www.docs.lighting.philips.com/en_gb/oem/download/Led-line-systems/Fortimo-LED-Line-1ft-1100lm-1R-HV3-A06.pdf Viel me trouwens ook al op bij de TCI strips, 154lm/w voor beide kleurcodes met dezelfde drivers, kan toch niet? Waarschijnlijk iets te rooskleurig aangeprezen allemaal, maar leuke deals.
 7. Blowmonkey

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Oh, dan is die paypal koerswisseling nog geeneens zo gek voor de tci strips, 70 euro vat erbovenop vind ik toch iets te gortig. Is digikey echt de enige plek waar je die strips per stuk vandaan kan halen? Had je die pasta over het gehele printplaatje verspreid? Met cobs ben je zo klaar, maar als je een stel strips volledig wilt bekliederen heb je wel aardig wat pasta nodig lijkt me, of valt dat wel mee?
 8. Blowmonkey

  van aarde overpotten naar kokos

  Het kan, maar echt zonder problemen? Kokos moet je nat houden, aarde laat je liever wat opdrogen tussen waterbeurten door. Blijf je uiteindelijk zo'n natte plek houden waar die 4 liter aarde zit, kan misschien wat probleempjes veroorzaken. Maarja, het is 4 liter aarde op 100 liter kokos, als het nou een 7-18 liter pot had ik het niet aangeraden, maar 100 liter lijkt me niet echt zo'n gigantisch probleem.. Volgens mij heb je ze allang overgepot ook, beetje late reacties, hehe.
 9. Blowmonkey

  Critical 2 Herma's

  15 liter per dag voor 35 11 liters is wel wat zuinig voor de bloeiperiode, daar zou ik wat meer tegenaan gooien. Als je een tensiometer hebt zou je dat wat beter kunnen bepalen, maar klinkt als erg droog. Criticals zie je trouwens wel vaker onverklaarbaar ballen vormen in de oksels, zit ook wel een beetje in het soortje, je zit meestal wel goed als je alle lagere fluffy zooi (geleidelijk) wegdieft. Fimmen of toppen is trouwens ook een vorm van stress, vooral als je onder een bepaald aantal nodes topt (3-5 oid). Gewoon zoveel mogelijk stress proberen te voorkomen, maar misschien ook wel handig als je weet welke wel en welke niet mannelijke bloemen gaan vertonen onder stress als je bijv een selectie wilt maken.
 10. Lijkt me vrij duidelijk dat die water nodig hebben. Je zegt ph en ec zijn goed omdat de grond nieuw is, maar wat is de ec van die grond? Is het light-mix of pro/all-mix? Zijn kleine plantjes, als je die in de all-mix zet met een ec van >2 en dan zo weinig water geeft gaan ze overvoedings verschijnselen vertonen. Onderste bladeren op die 2e foto zou ik trouwens nog even nakijken, zie wat spikkels, misschien spint?
 11. Je hebt toch gewoon een ec meter en geen tds/ppm meter, het is μS wat microsiemens betekent (dit is de EC aanduiding), niet US voor united states, geen conversiefactor nodig. Dat gebruik je als je ppm naar ec wilt omrekenen (of vice versa), dat is 0.5 voor de us(a), 0.64 voor de eu en 0.71 voor aus(tralie), maar dit is toch echt een ec/ph combimeter, geen ppm aanduiding, is ook niet nodig dus.
 12. Blowmonkey

  Hebben Je Het Ook Zo Gemist?

  Als je een tijdje wegblijft heb je tenminste weer wat te lezen. Laatste maand veel drama, ook leuk.
 13. Meer qua bouw van de plant, topopbouw vind ik 5 of 4 er dichter tegenaan zitten. Waar is die #4 trouwens gebleven?
 14. Blowmonkey

  Gemixte Kweek

  Breed blad is heel normaal voor een indica dominante plant, je northern lights vraag snap ik niet helemaal? Veel groter worden ze niet meer als ze al een week of 2 bloeien. Die nl ziet er eigenlijk ook perfect uit hoor, hoef je qua voeding niet zoveel meer aan te doen als je haar net nog hebt verpot naar 25 liter, op het einde misschien weer wat erbij gooien. Die bovenste calyxes van je paarse bagseed zou ik een beetje in de gaten houden, lijkt toch bestoven en wat zaad aan te maken, of misschien komen er straks weer wat banana's uit tevoorschijn. Kan ook aan het soortje of de rare bloei liggen, lijkt een beetje te twijfelen tussen groei en bloei. Wel een leuk kleurtje.
×