Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
P H donner

Tienduizenden Wietplanten Gezaaid In A'damse Parken En Perken

Recommended Posts

Enthousiastelingen hebben gisteren tienduizenden hennepzaden geplant in Amsterdamse parken en perkjes. Het project, genaamd Eden, is bedacht door kunstenaarscollectief Indebt Studios en is een actie tegen de vertrutting van Amsterdam. Het is gefinancierd door door de Awesome Foundation.

Zo'n veertig kilo zaden werden gisteravond in het Vondelpark uitgedeeld, weet Vice, die verslag deed van de actie. In groepjes werden de zaden te voet en op de fiets door de stad gezaaid. Niet alleen in het Vondelpark, maar ook in bloembakken van restaurants en in de tuin van het Rijksmuseum, zo blijkt uit foto's.

Het project is een actie tegen de oprukkende vertrutting van Amsterdam, aldus Noah van het collectief. 'Gentrification in het algemeen eigenlijk; de hoeren verdwijnen, coffeeshops moeten dicht. Kijk, elke grote stad verandert continu (..) maar Amsterdam heeft toch iets magisch. Als dat verdwijnt, en we krijgen er vervolgens yoghurtbars voor terug, dan is dat gewoon jammer.'

Als de planten uitkomen, dan is de wiet ook echt te roken. 'Het is niet gefeminiseerd, dus ze krijgen gewoon toppen. Het is geen White Widow ofzo, maar wel te roken. Een goede bijkomstigheid, maar niet het belangrijkste van het project.'

 

BRON

http://www.at5.nl/artikelen/145183/tienduizenden-wietplanten-gezaaid-in-adamse-parken-en-perken

Share this post


Link to post
Share on other sites

consumptiehennepzaad wat te roken valt :huh:

op papier allemaal leuk en wel, zo ook dat het duurzaam zou zijn omdat het zaad aanmaakt

dat wat de vogels niet opgegeten hebben zou kunnen schieten maar dan moeten de andere knaagdieren van die verse kiempjes afblijven

zullen er wel wat overblijven als ze er niet uitgepleurt worden door behoeftigen :lol:

 

en al die buitenkwekers oh zo blij met dat rommelstuifmeel in de lucht :no

goed dat ik niet in Amsterdam woon B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misbruik maken van de situatie hennep is een hot item in de wereld lekker goedkoop marketing over de rug van echt gebruikers, buiten planten laat in het jaar geeft blijk totaal geen kennis van zaken. Kijk niet raar op wanneer zij geen hennep gebruiken gezien de actie types hipster aandacht zoekers wij zitten hier helemaal niet op te wachten! Wil je helpen met de billen blood zorg dat je organisatie bekendheid krijgt, verkoop jullie kunst doneer het aan stichtingen zoek de media op zorg dat je in het nieuws komt. Justitie lacht jullie uit geeft blijk angst en controlle volop aanwezig alles gaat volgens plan medicijnen industrie! Hopelijk snel homo's en lesbies aan de macht maken korte klappen met de war on drugs, geloof testosteron oplichters en verkrachters hebben het goed verknalt in de politiek! Wat het hier tegen houd is geld kijk naar america het kwartje naar 100 jaar eindelijk gevallen, komen tot dit besef wanneer wij financiël aan de grond zijn wanneer het schip verdronken is dempen wij de put! Raden wie op het schip zijn verdronken wij de burgers brainwashed cult lijders aan de top hebben hier totaal geen hinder wij laten het gebeuren succes met schilderen!

 

Geloof niet in complot theorieën war on drugs heeft een generatie met potentie tot het verbeteren van de wereld kapot gemaakt, vergelijk deze generatie met het verleden met pijn in het hard kapot zien gaan! Met dank aan wetenschap zonder moeder natuur (wetenschappers tot inspiratie gekomen expirimenteren met drugs) zijn compleet door gedraaid!

 

"Dood" gemaakt grote merk namen zijn king of the world schapen volgen wij de kudde als het moet springen wij nog van een rots omdat "Steve jobes" dat zegt! De samenleving leeft in een politie staat wake the fuck up people de film is nog niet afgelopen het is nog niet te laat, wil je in de hoofdrol spelen of eindig achter de schermen "misbruikt" en vergeten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Wanneer het schip verdronken is dempen wij de put-.. je krijgt van mij iig een 10 voor creabea taalgebruik.

Zolang de schepen niet over de dam komen vind k t best.

 

Trés bon meneer! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Wanneer het schip verdronken is dempen wij de put-.. je krijgt van mij iig een 10 voor creabea taalgebruik.

Zolang de schepen niet over de dam komen vind k t best.

 

Trés bon meneer! :D

 

Geweldig dat je hebt gelezen boodschap over gekomen doelstelling berijkt 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gepeperde rekening voor wietkunstenaars

 

Ruben Koops

 

 

Amsterdam -

De kunstenaars van Indebt Studio kunnen een gepeperde rekening tegemoet zien. Alle kosten die stadsdeel Zuid moet maken voor de verwijdering van de duizenden door Indebt gezaaide wietplanten in het Vondelpark zullen worden verhaald op de creatievelingen.

 

 

 

IMG_Paul_Slettenhaar_2_1_0H159U1N2.jpg Paul Slettenhaar Foto: .

 

Dat stelt stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar. Die is niet blij met een actie van de kunstenaars, die bij wijze van protest tegen de vertrutting van de hoofdstad kilo’s hennepzaad hebben verspreid in het stadspark. Tegen Vice Nederland beweren de mannen achter Indebt dat tegenwoordig de hoeren verdwijnen en de coffeeshops waar Amsterdam zo beroemd om is moeten sluiten. Gigantische marihuanaplanten in het keurige stadspark zouden een levend protest moeten vormen tegen die opschoning van de stad. De kunstenaars kregen 1000 dollar van the Awesome Foundation om hun snode plannen uit te voeren.

Maar Slettenhaar wenst dat dit gevecht elders wordt uitgevochten, en niet in het keurig aangeharkte Zuid. ,,Dit kunnen ze echt niet maken. In het Vondelpark zitten wij tot aan onze nekken in het werk. Er moet nota bene bezuinigd worden op het onderhoud. Hier zijn wij dus niet van gediend’’, aldus de VVD-bestuurder die zich vanwege de vele gezinnen die het park bezoeken ook zorgen heeft om kinderen die geconfronteerd worden met de drugscultuur. ,,Dit is echt niet grappig.’’

Het stadsdeel zal indien nodig juridische stappen ondernemen om de schade te verhalen op de kunstenaars. Het is nog niet duidelijk hoe groot die schade is omdat te bezien valt of de wietzaden wel zullen ontkiemen. Volgens de groenmedewerkers die Slettenhaar hebben geadviseerd zullen de planten de winter sowieso niet overleven.

Ook het Rijksmuseum zegt op onaangename wijze te zijn overvallen door de actie. ,,De gratis toegankelijke tuinen vergen jaarlijks een enorme extra investering die gezien het grote publieke succes zeer hoog gewaardeerd wordt bij Amsterdammers en toeristen van alle leeftijden'', aldus museumdirecteur Pijbes. ,,De beplanting wordt per seizoen zorgvuldig afgestemd door tuinarchitecten en botanisten. Deze daad van vernieling is onacceptabel.''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is geen vernieling. Maar een verrijking van de bio-diversiteit. Het is een plant.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben het helemaal eens met de museumdirecteur, dit was een slecht doordachte actie.

 

Natuurlijk ben ik wel vóór zo'n actie, dat kun je al aan mijn avator zien.

Maar dan moeten we het echt goed doen en niet alleen dom en symbolisch :ph34r:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is geen vernieling. Maar een verrijking van de bio-diversiteit. Het is een plant.

Erg collegiaal naar de buitenkwekers in 020 die straks de toppen vol met zaad hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domme actie van een stelletje dwaze vandalen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat als ze dit met een andere plantsoort hadden gedaan?....

 

Gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

met een andere plantsoort...

 

Papavers!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...