Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

J-player

Zon

Recommended Posts

Ik heb geen idee magnefiek.

Deel alleen wat ik weet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

De Noordzee is kouder dan normaal, maar waardoor, misschien dat dit filmpje opheldering geeft

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elmanito! Jij kunt t weten als t goed is! :rolleyes: Heb je al gezwommen??

mei moeten we maar als verloren beschouwen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

geloof wel dat je kan manipuleren, maar dat gebeurt echt niet op grote schaal door heel NL hoor ;)

wordt wel een beetje gek van dit weer, dacht eens innovatief te doen, lekker vroeg te beginnen en dan te verduisteren.. op het moment groeien de plantjes niet echt door dus daar gaat een groot gedeelte van het plan.. bah!

 

behalve een wilde kruising van denen doet het erg goed.. jammer weer dat ik me daar niet echt op had gefocust,,, dat ware alleen mijn test plantjes en gaan bij een maat de tuin maar in..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plaatselijk kan het weer gemanipuleerd worden. Fruittelers kunnen met "hagelkanonnen" die drukgolven veroorzaken hagelbuien voorkomen en zodoende hagelschade aan het fruit voorkomen.

Als het klimaat gemanipuleerd zou kunnen worden dan is de opwarming van de aarde geen probleem meer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
Elmanito! Jij kunt t weten als t goed is! ;) Heb je al gezwommen??

Alleen met een Jägermeister als die ijs & ijskoud is :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ondanks de kou, hebben mijn planten die al meer als een week buiten staan, geen last van de kou in de tent.

 

Ze hebben niet eens paarse steeltjes.

 

Op mijn dakterras is het nu meer als 15 graden en in tent nog hoger .

 

Zon is hier volop momenteel.

 

gallery_6979_15270_12506.jpg

 

gallery_6979_15270_92110.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Geen spruiten & boerenkool meer te krijgen op de markt ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus vanavond rode kool met appeltjes, lekker uitgebakken mager spek, veel jus en aardappels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
Dus vanavond rode kool met appeltjes, lekker uitgebakken mager spek, veel jus en aardappels.

Nee Roti met aardappels & halal kip ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

lekker rode kool; lang gelden een branants een pan diner gegeten, dat is een ovenschotel met gehakt, met flink nootmuskaat en peper, dan laag rode kool en aardappelpuree bovenop, en de ovenin! Tadaa!

ga ik ook weer eens maken, met dit aanhoudende kutweer!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Rode kool zal het trouwens beter doen in je kas vanwege de kou dan onze geliefde planten.Ben trouwens begonnen met Rhodiola & Tjechische Lavendel te zaaien, doet het trouwens ook beter met deze kou.Tis 9.5 C buiten op dit moment. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja zeker, elmanito! Heb je helemaal weer juist! Volgens mij !

Klinkt weer erg exotisch !, die lavendel uit tslechiee, en wat is in godsnaam rhodiola! ;)

Heb vandaag agave melasse gekocht; heb net een flacon em melasse met de dadelstroop van zonnatura gemaakt, heeft ph van 2, 7; de fles staat bol, zo,n no mercy fles, en die zijn wel erg stevig!

lekker een scheutje door de rode kool, en je kunt weer tegen alle kou, en zonnestralen! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Overlast door zware regenval Duitsland

Omgevallen bomen en overstroomde straten belemmeren maandagochtend het verkeer in grote delen van Duitsland.

 

Foto: AFP

In de plaats Höchst in het zuiden viel een flinke eikenboom tijdens een onweersbui op een huis. De bewoners konden zich ongedeerd in veiligheid brengen.

Zondag raakten in de buurt van Karlsruhe twee mensen gewond toen twee bomen op auto's vielen.

In de stad Meisungen in de deelstaat Hessen zijn delen van de binnenstad overstroomd. De afrit van de Autobahn 7 daar werd korte tijd afgesloten, ''omdat het water er als een rivier stroomde'', meldde de politie.

 

http://www.nu.nl/buitenland/3484402/overla...-duitsland.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

'Koudste zomer in 200 jaar'

 

De aankomende zomer wordt de koudste die West-Europa in 200 jaar heeft gekend.

 

Dat voorspelt de Franse weerzender Météo. Het zou de koudste zomer sinds 1816 worden. Vooral onze buurlanden en de landen in het zuiden van Europa krijgen het hard te verduren. Volgens Météo wordt het koud en nat in onder andere Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

 

1816 was niet alleen het jaar ‘zonder zomer’. Het jaar ging de geschiedenis in als ‘jaar van de armoede’. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en bijgevolg voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de Verenigde Staten en Canada.

 

Na de eerste vijf koude maanden van 2013 is de kans dus groot dat een ongewoon regenachtige en sombere zomer zal volgen. Toch nog een beetje goed nieuws: september en oktober worden droger en warmer, aldus France Météo. (AVE)

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vooral in frankrijk veel stormen en spanje en wat andere eu landen , nederland is gewoon veilig dit jaar ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
september en oktober worden droger en warmer, aldus France Météo. (AVE)

 

dat is inderdaad goed nieuws!!!

 

normaal gesproken staan mn schatjes ook al lekker buiten in de volle grond te wroeten met hun wortels.. nu nog lekker binnen onder tl

ze zullen ditjaar dan ook niet zo groot worden door de voor groei die ze ten opzichte van vorig jaar tekort komen (ruim een maand)

 

de enigste oplossing voor dit probleem lijkt mij:

 

kortere voor groei periode op het zelfde oppervlakte? meer neerzetten! :lol:

 

en als die fransoos gelijk heeft oogsten we ditjaar allemaal rot vrij ;)

Edited by skunkmonster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ondertussen in de VS

29.05.2013 11:59

De tornado’s in Amerika worden door de mensen van tornadojagers.nl altijd goed in de gaten gehouden. Maar niet alleen onze chasers kijken met een schuin oog naar de VS. Dit weerfenomeen trekt ook de aandacht van veel andere meteorologen en weeramateurs. Dit jaar is er geen afvaardiging van tornadojagers.nl aanwezig in de Verenigde Staten. Maar nu het seizoen met een echte inhaalslag bezig is, begint het bij velen toch wel te kriebelen. Daarom kijken we vandaag even hoe het ervoor staat.

Advertentie

 

Tot enkele weken geleden verliep het tornadoseizoen erg rustig. De piek van dit seizoen loopt van april tot en met juni. Tot half mei was het aantal tornado’s minder dan 50 procent ten opzichte van wat het volgens het gemiddelde zou moeten zijn.

Ellende in Moore

Op 20 mei (in Nederland 21 mei) kwamen de tornado’s in de Verenigde Staten voor het eerst dit jaar internationaal in het nieuws. De aanleiding was vreselijk, een EF5 tornado trok over de plaats Moore in de Amerikaanse staat Oklahoma. Aanvankelijk leek het erop dat ruim 90 mensen waren gestorven door het natuurgeweld. Maar door een verkeerde telling, kon dat aantal gelukkig flink naar beneden worden bijgesteld. Er vielen uiteindelijk ruim 375 gewonden, 24 doden en de schade bedraagt naar schatting 1,5 tot 2 miljard dollar.

Tornadojagers kennen deze keerzijde van tornado’s als geen ander. Vroeg of laat wordt je geconfronteerd met de gevolgen van het natuurgeweld. Dit is iets wat je altijd in je achterhoofd moet houden en je altijd bij zal blijven. Maar een tornado blijft daarnaast een prachtig natuurfenomeen. En dat fenomeen komt nog beter tot zijn recht in onbevolkte gebieden. Gelukkig komen de wervelwinden daar het meest voor en dit zijn dan ook de plekken waar tornadojagers ze het liefste zien.

Inhaalslag?

Na Moore verplaatste het natuurgeweld zich geleidelijk zuidoostwaarts. Daarmee konden tornado’s zich voordoen in dichtbevolktere gebieden. Het feit dat deze regio’s ook bos- en heuvelrijker zijn, maakte het gevaar groter. Mensen kunnen de wervelwinden namelijk minder goed aan zien komen. Gelukkig werden de processen die de tornado’s veroorzaken geleidelijk minder sterk en kwam het niet tot grote uitbraken.

In de afgelopen dagen namen de tornadokansen echter weer toe. Sterker nog, het lijkt wel of de ze aan een echte inhaalslag bezig zijn. Tijdens de afgelopen 48 uur zijn 36 tornado’s waargenomen. Gelukkig ook dit keer in onbewoonde gebieden met niet of nauwelijks slachtoffers tot gevolg. Hieronder staat een filmpje van één van de tornado’s van gisteren.

 

De komende dagen

Er lijkt vandaag een groot gebied in Amerika te zijn waar tornado’s zich voor kunnen doen. In delen van Noord-Texas, Oklahoma en Kansas spreekt de Amerikaanse weerdienst zelfs van een significante kans. Ook in de noordoostelijke staten (waaronder New York) zijn vandaag tornadokansen. Gelukkig is de kans in die dichtbevolkte gebieden een stuk kleiner.

Na vandaag blijft de zuidenwind die warme en vochtige lucht vanuit de Golf van Mexico binnenblaast, waaien in Tornado Alley. Omdat hoger in de atmosfeer de wind uit een andere richting waait en de atmosfeer onstabiel is, blijft de kans op tornado’s bestaan. De inhaalslag gaat dus verder, maar er moet nog flink wat gebeuren om de achterstand goed te maken. Al zullen de Amerikanen er natuurlijk helemaal niet rouwig om zijn als dat niet lukt.

Het blijft een jaar met weinig tornado’s

De laatste gegevens (bijgewerkt tot en met 27 mei) geven aan dat er 370 tornado’s zijn geweest, tegen 805 gemiddeld. Dat zijn ruim 50% minder tornado’s dan normaal. Sterker nog, in vergelijking met de jaren 2005 tot en met 2012 zijn er niet eerder zo weinig tornado’s geweest. Voor de Amerikanen is dat goed nieuws. En laten we maar vooral hopen dat de tornado’s die nog komen, zich voordoen in onbewoonde gebieden waar geen slachtoffers kunnen vallen. We blijven het volgen.

Bronnen: Meteo Consult, tornadojagers.nl & NOAA Storm Prediction Center

 

http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weer...n_in_de_vs.html

 

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

 

Eén van de warmere plekjes van Noordwest-Europa

28.05.2013 11:46

Het aantal mooie meidagen is op één hand te tellen. Geen wonder ook dat mensen flink klagen over het tegenvallende weer. Maar gisteren en vandaag (respectievelijk maandag en dinsdag) waren de weerscondities prachtig met flink wat zon en hoge temperaturen. Daarmee zijn we zelfs één van de warmere plekken van Noordwest-Europa. Helaas is dat alleen niet voor lang.

Advertentie

 

Met zo’n 11 tot 14 uur zon liepen de maxima gisteren in het zuidoosten van ons land op tot ruim 20 graden. Het Limburgse Arcen haalden met 20,8 graden de hoogste temperatuur. Ook het Duitse weerstation Geilenkirchen haalde die waarde. Daarmee waren dit één van de warmere plekken van Noordwest-Europa. Voor hogere maximumtemperaturen moeten we naar de zuidelijke helften van Duitsland en Frankrijk of naar Noorwegen, Zweden en Denemarken waar het op een aantal plaatsen iets warmer werd dan 21 graden.

Nog iets warmer

Ook vandaag is het weer zonnig in Nederland. Op veel plaatsen schijnt de zon zo’n 12 tot 14 uur. Alleen in het zuiden drijft in de namiddag en avond meer bewolking binnen, waardoor het aantal uren zonneschijn daar blijft steken op 9 tot 11. Hierbij lopen de maxima veelal op tot 20 of 21 graden. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het kwik zelfs uitkomen op 22 graden.

In België, Luxemburg en Frankrijk wordt het niet zo warm. Zelfs niet aan de Franse zuidkust. Bij onze oosterburen kan het wel 20 tot 22 graden worden. Daarmee moeten we net als Duitsland de eerste plek qua maximumtemperaturen in Europa weer afstaan aan de Scandinavische landen. In Noorwegen wordt het soms bijna 24 graden en in Finland kan het met 25 graden (of misschien nog iets meer) zelfs zomers warm worden.

En dan volgt de ommekeer

Door dit mooie weer ontvingen wij weer vele zomerfoto’s van mensen op het terras en bij de ijssalon. Maar helaas zijn de weerscondities hier na vandaag minder geschikt voor. Nederland wordt vanavond en vannacht vanaf twee kanten belaagd door storingen. Eentje trekt vanavond het zuiden van het land binnen en de andere volgt vannacht vanuit het noordoosten.

Het gevolg is dat het zuiden van het land het aan het einde van de middag en vanavond al niet meer droog houdt. In de loop van de nacht komen steeds meer plekken in Nederland aan de beurt. De dag van morgen (woensdag) verloopt op veel plaatsen dan ook bewolkt en regenachtig. Alleen het noordwesten kan later achter de storingen komen te liggen, met wat zonneschijn tot gevolg.

Voorzichtige verbetering?

Gelukkig suggereren de computerberekeningen dat het in de dagen erna wel weer beter wordt. Op donderdag kan ook in het zuidoosten de zon af en toe tevoorschijn komen. Vrijdag trekken bewolking en regen vervolgens zuidoostwaarts weg en komt vanuit het noordwesten de zon tevoorschijn. Het is echter de vraag op de opklaringen het zuidoosten van het land voor zonsondergang bereiken.

Toch lijkt die verbetering dan maar van korte duur. Omdat het water van de Noordzee momenteel nog erg koud is (zo’n 9 tot 12 graden) ontstaat hierboven makkelijk lage en tevens hardnekkige bewolking. Momenteel lijkt die bewolking zaterdag met een noordwestelijke stroming ons land binnen te trekken, waardoor wij opnieuw verstoken blijven van zonneschijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Toyota Prius rijders dragen bij aan de "Global Cooling".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
De Toyota Prius rijders dragen bij aan de "Global Cooling".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Het weer in de laatste dagen van mei elders in de wereld

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

gek he

chemtrail-1.jpg

 

Waar is de zon?

Is het jou ook opgevallen dat de zon steeds achter een dikke laag wolken verdwijnt, na een dag vol vliegtuigstrepen in de lucht ?

Chemtrails blokkeren zonlicht en vervuilen de lucht, het water en de aarde.

Dit heeft invloed op onze gezondheid en die van onze kinderen. Chemtrails maken de grond onvruchtbaar

 

Stoffen die gevonden zijn oa: aluminium barium, strontium, koper en arseen.

Edited by GroeneShizzle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...