Jump to content

J-player

Full member
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About J-player

 • Rank
  Jurjen52
 • Birthday 06/02/1992

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord-holland
 1. Zaaidatum: vrijdag 5 februari 2016 (Heribei x jack berry heb ik er gratis bij gekregen, deze ga ik denk ik ergens op een guerrilla spot testen. stuifmeel ga ik bewaren om uiteindelijk zelf nieuwe variëteiten te kunnen ontwikkelen). Zaden van het camouflage gewas Het camouflage gewas in bloei (2015) Zulke kassen heb ik helaas niet tot mijn beschikking. Puur om te laten zien hoe het schijngewas kan groeien in goede omstandigheden. Een aantal epifyten bij een bekende Nederlandse stichting (Vond het zelf best een bijzonder gezicht).
 2. Hallo allemaal, Afgelopen jaren heb ik een aantal strains geprobeerd om buiten te telen. Twee strains hebben zich zelf daarbij twee keer bewezen en ook dit jaar zal ik deze weer gaan telen, maar dan op een iets andere manier. De strains: 1. De Heribei: Veel opbrengst, vroege oogst, prima wiet 2: De Frisian Dew: Veel opbrengst, vroege oogst, naar mijn mening mindere smaak Note: Beide soorten hebben een THC gehalte van <15%. Wat er dit jaar anders zal zijn ten op zichten van eerdere jaren is het feit dat ik de zaailingen 2 maanden zal gaan voor groeien met een LED lamp (50 x 1 watt UFO) (lichtspectrum onbekend). In de tweede stap zal ik ze verplaatsen naar een kas voor 1 maand en in de derde stap zal ik de planten gaan verdelen over meerdere tuinen en/of guerilla spots. De exacte verdelingen van de planten over de locaties heb ik nog niet vastgesteld, mede afhankelijk van het aantal zaden dat zal kiemen. Tevens heb ik een aantal zaden verzameld van een ander snel groeiend (sub)tropisch gewas, welke ingezet zal worden als camouflage.
 3. Misschien een is mijn comment een beetje over datum, maaarrr Frisian dew, heribei en jack herer zijn alle drie prachtige soorten voor buitenteelt. Frisian dew geeft een hoge opbrengt en bloeit af eind september. De wiet is mooi alleen is het thc gehalte erg laag, daarnaast is de smaak naar mijn mening minder lekker hoewel ik ook mensen kennen die juist Frisian dew lekker vinden. Heribei is top, wiet is top alles is top. Jack herer bloeit af derde week van oktober. 2015 was dan ook een top jaar voor deze plant. Mooie toppen, groeit in kerstboom vorm en de wiet is van hoge kwaliteit. Wanneer je jack herer echter in een pot doen ontstaat er al snel een nutriënten tekort en zal het gewas gevoeliger worden voor schimmel. Belangrijk bij alle drie de soorten is dat ze in de volle grond staan. Op nog even terug te komen op andere soorten zoals Hollands Hope, AMS en deense soorten: Niet dien, AMS bloeit pas af begin november, Hollands Hope de toppen worden niet mooi groot en compact en voor Deense soorten geldt dit ook (veel blad en kleine toppen). Big Bang is ook een leuk soortje maar bloeit eigenlijk ook net te laat af en de wiet is niet geweldig. Mocht je beschikken over een kas dan raad ik je powerplant aan. De wiet die hier van af komt is zeer goed en ruikt fantastisch, hij is wel enigszins schimmelgevoelig. Mijn keuze gaat dit jaar ook naar frisian dew (derde teelt), jack herer (derde teelt) en heribei (tweede teelt). Zeer belangrijk is dat je zorgt dat de planten niet hoeven te concurreren met andere gewassen. De eerst maand binnen onder een lamp, in een kas of in een serre zorgt er voor dat de plant al een weerstand op kan bouwen tegen het Nederlandse klimaat. Succes!
 4. Rode kleur duidt op fosfor tekort. Even bemesten lijkt mij een goed idee. Een beetje stikstof kan die vast ook wel gebruiken, op dit moment haalt ie dat uit zijn onderste bladeren, daarom worden die onder andere geel. Stikstof is als eiwit component een essentieel bestanddeel van het chlorofyl. Als hier een tekort dreigt wordt de stikstof toevoer voor de nieuwe bladeren en bloemen aan de top behalve uit de grond ook uit de onderste bladeren weggetrokken. Dit geldt eigenlijk voor alle nutriënten, maar voor NPK in het bijzonder.
 5. J-player

  Zaadjes

  Mannetjes en vrouwtjes kan je gelijk laten ontkiemen. De mannetjes bloeien eerder, over het algemeen twee weken. Wanneer het stuifmeel rijp is zijn de bloemen van de vrouwelijk plant ontwikkeld. Je kan dan gewoon de wind haar werk laten doen. Je krijgt dan zaden met een ratio van 50/50. Wil je feminised zaad krijgen moet je minstens twee vrouwelijke plant opkweken (niet uit feminised zaad). Door er een stek van af te nemen en deze vroegtijdig in de bloei te zetten kan je zien of je met vrouwtjes of mannetjes te maken hebt. Vervolgens kun je dan één van de vrouwelijke planten een stressfactor geven, bijvoorbeeld kou of breuk, maar met voorkeur het planthormoon glibberaline. Hierdoor wordt de kans groot dat de vrouwelijke plant mannelijke geslachtorganen gaat maken en dus stuifmeel produceert met vrouwelijke chromosomen. Als je dit stuifmeel gebruikt om een andere vrouwelijke plant te bevruchten krijg je feminised zaad.
 6. Dit is echt het meest misleidende topic op het forum geloof ik. Behalve dat er een honderdvoud aan negatieve bijwerkingen aan kleven zijn de gegeven positieve eigenschappen ook volstrekt onjuist. De belangrijkste nadelen zijn dat het je motivatie wegneemt voor altijd, je lichaam extreem veel energie nodig heeft om weer in homeostase te treden (daarom die vreetkick) en dat het psychotische stoornissen uitlokt. Hoewel ik zelf wel kweek gebruik ik het niet, puur omdat ik weet dat de prijs later komt uit eigen observaties. De personen die dit ontkennen zijn even zwak en hypocriet als de personen die het cannabisbeleid niet willen legaliseren.
 7. Haha wat een baas die cannabuisiness. Geweldige onverwachte comeback. Anyhow als er om de ''2 gram'' een zaadje zit dan zouden er in jou plant al wel 806 zaadjes zitten haha, en dat weegt ook niet niets. Bovendien kan je ook heel ruim knippen. Zo knipt een vriend van me alleen die puntjes van de bladeren weg...en ja dat heb je al gauw het dubbele aan gewicht. Toch vond ik het een mooi verslag en erg interessant. Ik denk dat ik die mexican mix ook maar is een keer ga proberen. Als jij nog een leuk soortje zoekt; vorig jaar heb ik Heribei gekweekt, ook een geweldige plant. Heavy opbrengst en lekkere high. De anderhalve kilo ga je niet halen maar 500 gram met goed knipwerk is zeker niet irreëel.
 8. Succes man ik ga je volgen. Ben benieuwd hoe groot ze worden. Btw, vroeg zaaien betekent nu altijd succes, maar juist meer risico. Behalve kou is lichtduur en intensiteit ook een factor welke stress kan opleveren. Als je de mogelijkheid hebt zou ik proberen om ze elke dag een uurtje bij te schijnen, met regelmaat. Groet.
 9. De Heribei bloeit bij mij super vroeg. 2 weken geleden heb ik het grootste deel al geoogst, onrijp maar dikke toppen. morgen doe ik de rest dan is ie helemaal klaar. Frisian dew loopt 1.5 a weken achter op de heribei
×
×
 • Create New...