Jump to content

kobusk

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kobusk

  1. Volgens mij doet ze dat niet. Van de THC die ze maakt moet eerst nog de carboxyl groep (COOH) af voordat het werkt.</muggenzift>
  2. Ik zag dat Joint Doctor de Lowryder uit zijn catalogus gehaald heeft en vervangen is door Lowrider #2. Ik heb de originele Lowryder (#1?) in 2005 aangeschaft en er bloeit nu 3e generatie uit eigen zaad. Voor iemand die een autoflower zoekt om wiet te kweken raad ik hem af omdat er ondertussen veel betere te vinden zijn. Voor een veredelaar of iemand die er speciaal naar op zoek is heb ik heel binnenkort: Lowrider zaden te ruil. Zelf zoek ik: Zuivere landrassen Autoflowers van duidelijke oorsprong Alles wat het buiten in Nederland goed doet Rariteiten Iets anders, maar geen F1/F2 kruisingen en/of feminised zaad
  3. We kiezen in Nederland niet direct de uitvoerende macht, dat regelt de konining na de tweede kamer verkiezingen. Het aantal zetels dat een partij gekregen heeft, heeft gelukkig wel flinke invloed. Ik wou zo graag Gerrit als minister van financien dat ik hem mijn voorkeursstem gegeven heb de afgelopen verkiezingen ondanks de mutsen Ayaan en Rita die je daarbij op de koop toe kreeg. Als hij daarvoor niet meer beschikbaar is volgende verkiezingen wordt het erg moeilijk en zal ik de programs moeten gaan lezen. Ik ben niet uitgesproken links of rechts, zolang er maar goed met 's Rijks financien omgesprongen wordt vindt ik veel best.
  4. Het kan vast goedkoper, maar ik heb er indertijd een stel laten bestellen door Lampenier, een locale lampenzaak.
  5. Dat is toch wel een heel strak prefab armatuur van spectrumreflex.nl, maar volgens mij slaan die gasten van spectrumreflex de plank volledig mis met het aantal watt/m2. Die 36 watters lijken mij zuiniger te zijn dan dan de 58 watters hoor: MASTER TL-D Reflex TL-D 36W /840-R --> 3350 lumen --> 93.05 lumen per watt MASTER TL-D Reflex TL-D 58W /840-R --> 5200 lumen --> 89.65 lumen per watt
  6. Beetje onhandige hokmaat voor TL, want een 36 watter(de zuinigste tov 18 en 58 watt) is met contactpunten 121.36 cm lang. Je zou er een klein stukje af kunnen zagen en de bedrading met wat frezen in de wand kunnen verwerken, maar handig is het niet. Als je er verder geen armatuur omheen wil hebben .. kijk dan eens naar de Master TL-D reflex met interne reflector van Philips. Met genoeg buizen en goede ballasts kun je prima kweken met deze dingen.
  7. Energie gaat nooit verloren, het wordt alleen omgezet, die energie van dat infrarood licht uit je lampen moet ergens naar toe. Normaal warmt infrarood massa op waar het op valt maar reflectiefolie weerkaatst het. Je voorkomt dus dat je wanden opwarmen, maar dat infrarood licht zal toch ergens zijn energie aan kwijt moeten, dus warmen andere dingen in je hok op, zoals de lucht.
  8. Blimey!>>>>>Wanneer is het het mooiste moment om te gaan bevruchten? Hangt er vanaf wat je wil. Ga je voor een grote berg zaadjes en geen wiet dan bevrucht je van begin totdat er geen verse haartjes meer aan de bloemen zitten en laat je het vrouwtje staan tot ze er dood bij neervalt. Wil je wat te roken en wat zaad, dan kun je bijvoorbeeld alleen de eerste bloempjes bevruchten. Tegen oogsttijd heb je dan dikke rijpe zaden en stukken top zonder zaad. Blimey!>>>>> En als ik dus een aantal zaadjes een week in de vriezer droog, kan ik ze dan onder gunstige omstandigheden (propagator met TL, hoge LV, enz) gewoon al weer opkweken? Probeer gewoon meteen een wat zaden uit, je hebt er dan toch plenty. Vriezen of afwachten helpt als je niet tevreden bent met hoeveel er ontkiemen.
  9. De lowryder heeft ruderalis bloed en daardoor hebben haar (volgroeide) zaden de neiging slecht te ontkiemen als ze net van de plant af zijn. Soorten van rond de evenaar hebben hier niet zo'n last van. Een weekje in de vriezer doet overigens wonderen als je snel met je nieuwe lowryder zaden aan de slag wil.
  10. In de laatste twee weken voor de oogst moet je je plantje niet meer bevruchten, anders zit je met een berg onrijp zaad in je wiet. Dat groeit en smaakt voor geen meter.
  11. Van oorsprong mag het dan wel een kruising zijn, de lowrider is een IBL, ofwel een inteeltras. De kindjes lijken sprekend op pappa en mamma.
  12. Lijkt erop dat ze hard op zoek zijn naar extra licht. Zonder wind worden ze ook niet gestimuleerd om aan een stevigere stam te werken.
  13. Mijn huidige lowrider guerilla kweekje gaat "fire and forget".. 50 ontkiemde zaadjes onder de grond gestopt, en ik kom over ruim twee maanden plukken. De mannetjes zullen me een rotzorg zijn, ik kan nog wel wat extra zaad gebruiken en van de vrouwtjes draai ik toch Ice-O-lator.
  14. Oh nee!? //EDIT onnodig quoten, meer info? hier
  15. Gaat beter als je het puzzeltje "waar horen de punten in die zin?" hebt opgelost
  16. Het punt "water geven" ter discussie stellen. Pfff, ik zie mezelf nog niet met een ton water op me rug of met een tray voorgekiemde plantjes naar afgelegen plekken gaan. Liever doe ik eerst een flinke zaadkweek zodat het niet erg is als er een flink stel het loodje leggen. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier
  17. Hoe overleven al die andere planten in de natuur dan?
  18. bump Die dingen zijn prima te voorspellen dankzij de onderzoeken van Mendel. Je moet wel wat te weten komen over de eigenschappen die je wel of niet wil laten terugkomen. In de eerste generatie heb je 0% autoflower Kan veel sneller.. Je eerste kweek heb je 2 totaal verschillende soorten waar je zaad mee kweekt. Je volgende kweek van dat zaad lijken alle planten sterk op elkaar (er van uitgaande dat het hier om twee inteeltrassen gaat) en zit er geeneen tussen die uitzichzelf gaat bloeien. Het is namelijk een rececieve eigenschap. Ook hier trek je weer zaad van. De volgende generatie ga je een hoop verschillen zien, 1 op de 4 zal vanzelf bloeien. Zoek uit deze generatie nou die planten uit die onder 24/7 gaan bloeien en die andere eigenschappen hebben die je wil behouden. Ook daar ga je weer zaad van trekken. Nu heb je zaad dat voor een kleine 100% vanzelf gaat bloeien. Van twee totaal verwaarloosde mannetjes en (2) vrouwtjes[1] toch nog 300 zaadjes kunnen halen. Een blunder die ik begaan heb was om de mannetjes er tot het eind toe bij te laten, met als gevolg ook nog eens een zwik onrijpe zaadjes. Als ze hun werk gedaan hebben moet je ze gewoon wegknippen. [1] Tuinaarde van de supermarkt, 2 TL buizen en een spaarlamp, 1x per week water. Omdat daarvan slechts een handvol gaan bloeien zonder geklooi met aantal uren licht.... Als je een specifieke rececieve eigenschap in een andere soort wil kruisen maakt het geen bal uit onder wat voor omstandigheden je de eerste twee kweken onder doet, zolang het zaad dat eraf komt maar vruchtbaar is.
  19. De kleur weet ik niet, ik heb geen witte lakens, maar er zit duidelijk meer in dan alleen water en zouten. Van de dok ben ik niet veel wijzer geworden. (maar ik probeer je zeker niet te ontmoedigen om naar de dok te gaan!) Als je gaat zoeken naar bijverschijnselen van blowen loop je eigenlijk alleen tegen die nonsens jaren 70 literatuur aan waarin ze beweren dat het niet schadelijk en niet verslavend is, of het gaat over geestesziekten. In cannabis zit een hele lading verschillende in vet oplosbare stoffen en de huid is in staat in vet oplosbare toxines uit te scheiden. Nachtzweten en een raar kleurtje/geurtje wijst er in ieder geval op dat er nodig iets naar buiten moet, maar dat hoeft natuurlijk niet allemaal van de wiet te komen.
  20. Niet douchen vlak voor het slapen gaan hielp een heel klein beetje. Op een paar flinke halen voor het slapen gaan na heb ik er nooit echt een oplossing voor gevonden. Heb het een periode vrij erg gehad en heb toen voor de zekerheid een flesje geconcentreerd zeewater gehaald dat sporters en vrouwen in de overgang[1] ook gebruiken om mineralen aan te vullen. Weet iemand wat de chemie achter dit ontwenningsverschijnsel is? Mijn theorie is dat het lichaam (her)ontdekt dat er een aantal niet lichaamseigen stoffen in je lijf zitten die slecht afbreken en amper in water oplossen, en ze daarom maar via de zweetklieren naar buiten probeert te wurmen. Mgoed, ik ben geen medicus. [1] Die hebben ook last van nachtzweten..
  21. @Mad Scientist Mijn hemel, en dan moet je ook nog op je tellen passen dat je de nieuwe Zaaizaad- en plantgoedwet niet ovetreed.. Beetje veredelaar kan beter rechten gaan studeren voordat ie een zaadbank begint. http://www.eerstekamer.nl/9324000/1/j9vvgh...6598ix7/f=y.pdf
  22. Ik zou ook eens aan een andere soort uitkijken. Voor mijn gevoel maak je met zaadjes uit een zak Thai zelfs nog meer kans dan met zo'n soort die thuishoort onder een Philips Son Agro.
  23. Wellicht is er ook een mogelijkheid een opiumverlof los te peuteren voor "wetenschappelijke doeleinden" als "veredeling en instandhouding van plantenrassen"...
  24. Dit is wat ik van de site van het OM geplukt heb.. In het in werking getreden besluit van 19 maart 1999 tot wijziging van het Koninklijk Besluit van 18 oktober 1976, houdende uitvoering van artikel 3a, eerste lid van de Opiumwet, is geregeld dat de verboden van artikel 3, eerste lid onder B van de Opiumwet niet gelden voor hennep die kennelijk bestemd is voor de winning van vezel of de vermeerdering van zaad voor de produktie van hennepvezel, met dien verstande dat de uitzondering van het verbod om te telen slechts geldt voorzover de teelt plaatsvindt in de volle grond en in de open lucht. Van ze lang zal ze leven staan de pappa en de mamma van HashPlant zaden niet in de volle grond, laat staan er iemand in een shirt van HashPlant vezel rondloopt. Of die zaadbankjongens hebben papieren, of je kunt je tuin volgooien en roepen dat het voor de vezels is; anders is hier mi sprake van klassejustitie...
×
×
  • Create New...