Jump to content

Blimey!

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Blimey!

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Fireworks, Hi-Fi, Growing, Fitness, Pyrotechnics
  1. Wat is je: - oppervlakte - licht wattage - afzuiger - medium - aantal planten??? Als je wat meer over je kast vertelt en welk kweekschema je hanteert, etc. dan kunnen mensen misschien tips geven.
  2. Prachtig veldje zo, met die 5 plantjes! Hoe ga je dalijk je soortjes onderscheiden als je gaat knippen? Of ga je straks alle bindertjes weer losmaken zodat je iedere plant één voor één kan knippen?
  3. Ik ga binnenkort ook zaden ontkiemen op deze methode, maar ik heb nog wat vraagjes eigenlijk. Ik heb m'n zaden al een tijdje via een andere leverancier, dus ik heb geen bacto, pitpots, etc. Ik ben nu dus van plan om de zaden in zaai en stekgrond te ontkiemen in turfpotjes. (dit heb ik iig al in huis) Ik kan toch ook prima een rhizotonic oplossing gebruiken om de grond en seramis te bevochtigen? En moet ik de propagator af en toe luchten, of de schuifjes open zetten? En kan ik ook hydro-korrels gebruiken ipv seramis?
  4. Als je planten gaat verduisteren, dwing je ze om in de bloeifase te gaan. Je zet ze dus na 12 uur licht in het pikkedonker. Als je dus direct je plant zou verduisteren, slaat hij in feite de groeifase over waardoor hij nooit groot kan worden. Bij lowryders is dit eigenlijk ook het geval, maar deze gaan automatisch vanaf dag 1 de bloeifase in en zijn niet afhankelijk van de lichtcyclus. Je zou ook een een andere plantensoort kunnen nemen en deze in een relatief kleine pot zetten. door middel van toppen kan je hem ook redelijk in toom houden.
  5. Zo, Gelukkig is de site weer up. Na de vakantie wou ik even wat uploaden, maar toen was ie dus gehacked. Ze hangen nu te drogen in een veels te heet hokje, dus ik hoop dat het nog wat wordt. Zal straks wat plaatjes posten van vlak voor de oogst. Gr, Blimey
  6. Ik ben solo hoor. Bedankt voor de feedback iedereen, het gaat wel lekker allemaal voor een beginner denk ik. Maar er kan er ook weinig fout gaan met autoflowerers lijkt mij.
  7. Update: Denken jullie dat het al tijd is om te bevruchten? Ik wil uiteindelijk gewoon een hele zooi zaden kunnen oogsten van 1 plant zonder te veel sinsemilla ertussen. Voor de wiet laat ik er 5 apart staan. Dag 45: Overzichtje: De plant die bevrucht gaat worden: Close-up: Ze beginnen al mooi te sneeuwen: Zo, ik hoop dat alles een beetje volgens schema loopt. Waarschijnlijk kan ik gelijk gaan oogsten als ik terugkom van vakantie, want dat is op dag 63. En dat was ie dan weer...
  8. Zo, mijn laatste mannetje is omgelegd, en het stuifmeel ligt voorlopig in de diepvries. Zoals jullie kunnen zien in de nieuwe foto-update is mijn setup iets veranderd. Er zitten 5 vrouwtjes aan de blumats en mijn mooiste plant, nummer 4, staat apart. Deze wordt binnenkort in "quarantaine" bevrucht en verplaatst naar een goede oppas; mijn oma. Ook commentaar toegevoegd bij de laatste foto's. Gr, Blimey
  9. UPDATE: Dag 34: Gaat de goede kant op: Witte haartjes komen er iedere dag meer bij: Ook onderin begint het: Mijn overgebleven fok-lowryder : Nieuwe setup. Blumats verder uit elkaar, slangen met tie-wraps bevestigd, vat hoger gezet en de achterste plant (nr. 4) apart gezet zonder blumat: Het achterblijvertje dat nu ook mooi begint te bloeien. Inmiddels even groot als de meesten: Gr, Blimey
  10. Bedankt voor je kundige antwoorden kobusk. Wanneer is het het mooiste moment om te gaan bevruchten? Voorlopig lijkt het daar nog geen tijd voor, want ze beginnen nu pas hele kleine topjes te vormen. Ik zal morgenmiddag een foto posten van hoe ze erbij staan. En als ik dus een aantal zaadjes een week in de vriezer droog, kan ik ze dan onder gunstige omstandigheden (propagator met TL, hoge LV, enz) gewoon al weer opkweken? Want dan is het wel een poging waard om nog een ronde te draaien buiten in augustus-september. groeten PS: Als iemand anders een antwoord weet, wees zo vrij om mij uit de brand te helpen.
  11. Die groene "haartjes" bij de oksels zijn geen vrouwelijke bloemen. Je moet letten op echt witte haartjes. De eerste haartjes beginnen bovenin de top van je plant in de oksels. Wat je nu ziet is gewoon het begin van een nieuw blaadje waarschijnlijk. Je zult nog even moeten wachten voordat je tekenen van bloei kunt zien, denk ik. In ieder geval succes met je plant, hij is erg mooi aangeslagen in die nieuwe pot, ziet er gezond uit. 7-vingerige bladeren geven aan dat ie het prima naar z'n zin heeft.
  12. Ik heb ook 10 NLX zaadjes bij m'n lowryders gekregen van Alien. Alle 10 uitgekomen. Hiervan heb ik ook ene klein guerrilla kweekje lopen, namelijk 4 plantjes op een afgelegen stukje bos. Ik ben laatst wezen kijken maar dat gaat niet echt lekker. Alle 4 zijn ze zwaar aangevreten, allemaal gaten in de blaadjes. Maar ze staan ondanks de martelingen nog fier overeind. Een plant is zelfs omgeknakt en daarna weer vanaf de grond omhoog gegroeid. Zijn jullie erachter wat voor beesten die gaten in de blaadjes vreten en of er evt. iets tegen te doen is? Succes.
  13. Ha die Whazzup Het vat staat nog niet hoog genoeg, maar met deze hoeveelheid water erin, staat er nog ruim voldoende druk op. Dat check ik iedere dag na. Voordat ik op vakantie ga, zet ik de plantjes laag op de grond en dan is het hoogteverschil wel optimaal. De grond was in ieder geval zeiknat toen ik de blumats erin stopte. Wat ik er bovenin in goot, kwam er onder net zo hard weer uit lopen. Voor algen ben ik ook niet zo bang, want over een weekje of 3 - 4 kan er al geoogst worden als het mee zit. Misschien dat ik het vat toch nog afdek met een doek of zwart verf... Vanochtend kwam ik erachter dat het mannetje eindelijk stuifmeel begon af te geven, want ik werd wakker met dikke ogen en niesbuien. Ik heb namelijk een pollen allergie Wat lijkt jullie nu verstandiger? Wachten tot er een mooi laagje stuifmeel op dat folie ligt, of die plant op brute wijze afknippen en in een zak afsjorren? Ik zal binnenkort eens wat mooie budshots posten. Groeten....
  14. Van die instellingen blijf ik nog wel een paar daagjes af ja. Moet jij ze later meestal verder open draaien of verder dichtdraaien? Ik heb trouwens een vat voor mijn blumats, een 20L jerrycan: Ook heb ik nu één mannetje eruit gegooit, omdat deze exteem erg begon te strekken en ik was ook wel nieuwsgierig of er echt geen stuifmeel uit kwam. Deze had ik dus nog in een zak uitgeschud. Helaas geen stuifmeel... Voor het mooiere mannetje heb ik weer een "geweldige" constructie gebouwd: En zo staan de dames er nu bij: Dag 30: En plant 4 met 7 vingers: Ze staan er nog steeds wel lekker gezond bij dacht ik zo.
  15. Nou, ik beweeg af en toe eens die topjes op en neer, maar er is nog niets te zien. Bij het schudden vallen vaak wel halfopen balletjes van de plant af... :unsure: Nog geen teken van stuifmeel in ieder geval. @QreZiX: Ik heb ze bij alien besteld. Supersnel binnen en ik kreeg ook nog 10 NLX zaadjes gratis. Oh ja, ik kreeg 12 lowryder zaadjes ipv 10. De dametjes buiten gaan heel lekker nu, één plantje heeft zelfs 7-vingerige bladeren. Ik zal binnenkort weer eens wat foto's uploaden. Groeten...
×
×
  • Create New...