Jump to content

scirocco

Full member
 • Content Count

  3,223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

scirocco last won the day on October 27 2017

scirocco had the most liked content!

Community Reputation

1,210 Top reputatie

About scirocco

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 120x240 tenten kan je meestal van 2 kanten in. Mammoth en SJ pro serie zoinzo.
 2. Multimetertje van letterlijk n paar knaken had in dit geval n hoop stress kunnen voorkomen..
 3. Wij hadden m ook altijd buiten hoor. kan me weinig details uit die periode herinneren, was toen nog niet zo fanatiek.
 4. Grote gevaar van hps tov led zit t m in het zelf aansluiten van de draden, wat vaak op hopeloos onveilige manieren gebeurt met tape en kroonsteentjes. (Dat is ook de grootste reden dat er zoveel wietplantages afbranden, (vaak flink overbelaste) draden zonder adereindhulzen in kroonsteentjes in vochtige omgevingen is vragen om rampen...) De meeste led-fixtures zijn kant-en klaar met stekkers eraan, en door t ontbreken van voorschakelapparatuur minder belastend voor de bekabeling, dat maakt t over het algemeen veel veiliger.
 5. Hier in de omgeving hadden we m n 10 jaar terug nog, maar die connectie is helaas verloren gegaan na t verongelukken van n goede vriend.
 6. Ik heb (nouja had, want ik kweek momenteel ff niet, maar dat terzijde) oud&nieuw wel altijd als streefdatum om schoon/leeg te zijn. Tussen Kerst en o&n ruim(de) ik altijd alles op, kan je t nieuwe jaar weer schoon en veilig beginnen met nieuwe tenten, lampen, filters, slangen enz. Niet dat ik hier veel vuurwerkellende heb, maar gewoon 1x per jaar grote schoonmaak houden is n goeie gewoonte.
 7. Plant met zaad en al drogen. Na n 2 weken oid kan je dan eenvoudig de zaden eruit halen.
 8. Dat is waar.. onder tl moet t zo compact blijven als mogelijk door t ontbreken van elke vorm van dieptestraling.
 9. Ik zoek ook nog n idee voor avondeten... heb vandaag weer eens 0,0 inspiratie. Pizza is in mijn geval geen optie omdat ik absoluut geen kaas mag (iets met allergie..)
 10. Frequentiecontrollers zijn niet per definitie gevaarlijk, zolang je er maar apparatuur op aansluit die daar geschikt voor is. (Zie handleiding of vraag leverancier bij twijfel) En blijf liefst wel enigszins in de buurt van de 50hz, als je daar heel ver naast gaat zitten kan je beter t voltage verlagen, dat voorkomt n hoop extra warmteontwikkeling in de aangesloten apparatuur. Voltage verlagen is meestal n veiligere keuze. (Variac of 5-standen trafo al dan niet temperatuurgeregeld) Inweze is t nooit verstandig om extreme aanpassingen te doen aan voltage of frequentie, dan kan je beter gewoon gelijk goed passende apparatuur kopen die doet wat je wilt op n normale/veilige manier ipv met veel levensgevaarlijk kunst-en vliegwerk iets proberen te forceren wat eigenlijk niet kan.
 11. 830 voor bloei en 840 voor groei werkt ook goed. Je hebt van die mooie armaturen van +/- 60x60 met 4 buisjes erin, voor in verlaagde plafonds in winkels en bedrijven. Heb daar wel n aantal growtjes mee gezien die best mooi gingen. Die armaturen vind je op mp voor n paar knaken, buizen kosten ook geen hol.
 12. Reken 500 kuub afzuiging per lamp.. misschien dat je in deze koude periode iets minder kan gokken, maar meestal is 500 n mooi uitgangspunt. Misschien dat je met 2 van die afzuigers wegkomt... 1 is redelijk kansloos
 13. Dat is wel redelijk logisch... als n apparaat voor 230v 50hz bedoeld is en je gaat er wat anders instoppen loop je altijd t risico dat er ongewenste effecten optreden. Zeker als je met frequentiecontrollers aan de gang gaat wordt t echt eng, veel electronica houd niet van knoeien daarmee. Mogelijke bijeffecten: extra warmteontwikkeling in de (te langzaam draaiende) motoren, geluiden, niet of slecht opstarten, exploderende condensators enzovoort.
 14. En alleen daarvoor kick je een totaal dood en vergeten topic uit de oertijd? PS: blowen en alcohol gaat perfect samen, zolang je maar weet waar je mee bezig bent.
×
×
 • Create New...