Jump to content

Kwekiejekie

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Kwekiejekie

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

181 profile views
 1. Als je een standaard tentje heb is het blijkbaar de bedoeling dat je een kachel op het kachelcontact aansluit en de afzuiger aanlaat. Ik heb mijn aan en afvoer direct van buiten om de temperatuur overdag goed te houden, maar van de winter wordt het met de lampen uit te koud, als ik een kachel aansluit kost me dat tdveel geld. Is er iets mogelijk met afzuigslangen een aftakking of schakeling waardoor hij snachts van binnen aazuigt en afblaast? Ik snap niet dat ik zoiets niet kan vinden, ik betaal gewoon mijn stroom namelijk. Zoiets maar dan moet er een servomotor op aangesloten worden, weet iemand hoe je dat werkend krijgt? https://www.ventilatieshop.com/regelklep-125-luchtdicht-geschikt-voor-montage-van-servomotor/?gclid=CjwKCAiA5IL-BRAzEiwA0lcWYpxIZK7ph2CibnSqK8yowRKVyI_WpZ5OuZIPTm3-9cIyBu7SIYF0YhoCmIEQAvD_BwE Deze swrvo heb ik gevonden maar dat is wel duur als je er 2 van nodig hebt. https://www.ventilatieshop.com/servomotor-silence-open-dicht-230v-4nm-voor-ventilatie-regelkleppen/
 2. Is dat een hele krachtige pc fan? Er staat 13 Ampere. Dat is toch heel veel? Normale fan is 3 Ampere. 12Volt x 13Ampere = 156watt??? P= UxI
 3. Kan ook wel de hele kamer doen maar ik heb een bejaarde onderbuurvrouw die alles hoort ziet ruikt en de hele dag thuis, is elke dag.
 4. Bijna 2 weken groei. Hok is bijna klaar, alleen de uitlaatslang van de cooltube aansluiten en het hok volledig lichtdicht maken. Cooltube scheelt toch 5 graden Celcius. Kan de deur nu dicht doen en de temperatuur gaat niet hoger dan 26. Waarschijnlijk als ik de uitlaat slang aansluit op het raam dat het nog kouder wordt. Alleen ben ik bang als een lek is er in de bloei dat er dan ongefilterde lucht naar buiten wordt geblazen. Zou ik hier nog een speciale koolstoffilter voor kunnen aansluiten? Is waarschijnlijk niet nodig omdat de temperatuur nu onder de 27 blijft, scheelt ook weer stookkosten. Misschien een extra filter los op het raam aansluiten met pc fan zodat de kamer zelf afgezogen wordt waar het hok in afblaast. Dan wordt de geur meteen dubbel gefilterd straks. (Moet de koolstoffilter voor de eerste filtering nog erin hangen) Cooltube heeft nu 2 buis ventilators, 1 in en 1 uit.
 5. Omdat ik weinig ruimte heb en omdat ik meer opbrengst wil. Verticaal geeft 360 graden licht, horizontaal 180 + reflectie. Of zie ik dat verkeerd? Ik wil ze een beetje begeleiden en op zo'n manier snoeien dat alles mooi in cilinder vorm om de lamp heen groeid als dat lukt. Met cooltube een gesloten systeem kan ik de temperatuur beter onder controle houden en de plant nog dichter op de lamp houden. Ik dacht als extra nog wat ledstrips op de wanden te plakken of in de hoekjes.
 6. Heeft dit nu of is het totale geldverspilling? https://a.aliexpress.com/_BUmbVS Ik heb nu een verticale cooltube in een 45x45x180 kledingkast. Leek me leuk om de wand te beplakken met ledstrip, Hok is nog niet af en cooltube nog niet binnen maar dit is mijn kledingkast tot nu toe. Of is het beter een koudwit ledstrip te plakken?
 7. 250 watt 4x White widow op cocos. Met misschien een cooltube binnenkort. Met de deur dicht wordt het gauw 33 Celcius. Misschienmoet ik de lucht direct van buiten aanzuigen. 1 ste week groei na ontkiemen is nu volbracht, eerst dag hps 250 watt. Omdat het zon klein hokje is wil ik kijken hoe het gaat om de hps verticaal te hangen. Let niet op de bedrading dit is alleen tijdens de foto om te proberen hoe de warmte is.
 8. Ik wil graag een backup voor mijn afzuiger. Is deze relai daarvoor geschikt? https://www.eibabo.nl/schalk/installatie-relais-230v-ac-dc-rsw-u1-230v-ac-eb15710288?c=99760 dan dacht ik dat ik de fancontroller op 11 moet aansluiten de voeding op 14 en de inverter op 12. Werkt de fancontroller op een inverter? Ik las ergens dat een inverter afwijkende spannin geeft. Maar volgens mij moet dat wel mee vallen want alleen de sinus wordt volgens mij een beetje afgevlakt als ik het goed herriner van mijn opleiding, maar mensen met ervaring weten het beter. Ik ken alleen theorie.
 9. Dat klinkt mooi, maar wat voor fan is jouw 200m3? Lijkt me niet zo'n standaard klein pc ventilatortje of wel? Ik zie in serverkasten ook dezelfde ventilators maar dan een slag groter, heb jij die? Mijn hok is maar 1/3 m3 0,45mx 0,45mx 1,60m
 10. Ik wil in mijn kledingkast 2 a 3 planten kweken maar stel de stroom valt uit dan in de bloeiperiode. Dan zit je dus met al die geur. Ik weet dat het niet zomaar gebeurd maar ben toch wel beniewd naar een oplossing en eigenlijk ook wel verbasd dat dit niet door iedereen gebruikt wordt met de iets grotere kwekers. Ik zat te denken aan een auto accu aan te sluiten met een acculader en daar direct een 12 volt ventilator op aan te sluiten. Als de stroom uit valt gaat de ventilator dus doodleuk door. Maar dan moet ik wel een geschikte 12 volt ventilator hebben doe ik op een koolstoffilter kan aansluite. Ik denk dat een pc ventilator te klein is. Dus dan een 12volt naar 230 volt transformator ervoor zetten en dan een buisventilator? Iemand al een soortgelijke oplossing toegepast? Mvg Kwekiejekie
 11. Wat is een overcapaciteits stiller? en als ik een buisventilator heb van ruck met 4 standen dan kan ik hem toch niet meer dimmen? of zie ik dat verkeerd?
 12. wat s de beste manier om mijn afzuiger te regelen en te dimmen met zo min mogelijk geluid. ik weet dat een softbox met slakkenhuis ventilator stiller is dan een buisventilator, maar veel verder kom ik niet. als ik hem dim met een fancontroller dan komt op een gegeven moment een bromtoon, ik speel graag op safe dus wil als het kan zo stil mogelijk te werk gaan, een paar woordjes die ik tegen kom variac, freqeuntregelaar misschien zijn er mensen die zeggen je moet niet dimmen, sta overal open voor, ik weel het graag goed doen.
 13. Hoi, ik ben op zoek naar een tent waar je van elke kant bij kan, bestaan die? ik kan me herinneren dat ik de laatste keer dat ik kweekte er heel moeilijk bij kon. ik hou niet van gekl**t ik wil gewoon met de hand water geven.
 14. Hoi ik ben nieuw hier, jaren geleden wel geregistreed geweest nu weer opnieuw beginnen.
×
×
 • Create New...