Jump to content

scirocco

Full member
 • Content Count

  3,223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Everything posted by scirocco

 1. 120x240 tenten kan je meestal van 2 kanten in. Mammoth en SJ pro serie zoinzo.
 2. Multimetertje van letterlijk n paar knaken had in dit geval n hoop stress kunnen voorkomen..
 3. Wij hadden m ook altijd buiten hoor. kan me weinig details uit die periode herinneren, was toen nog niet zo fanatiek.
 4. Grote gevaar van hps tov led zit t m in het zelf aansluiten van de draden, wat vaak op hopeloos onveilige manieren gebeurt met tape en kroonsteentjes. (Dat is ook de grootste reden dat er zoveel wietplantages afbranden, (vaak flink overbelaste) draden zonder adereindhulzen in kroonsteentjes in vochtige omgevingen is vragen om rampen...) De meeste led-fixtures zijn kant-en klaar met stekkers eraan, en door t ontbreken van voorschakelapparatuur minder belastend voor de bekabeling, dat maakt t over het algemeen veel veiliger.
 5. Hier in de omgeving hadden we m n 10 jaar terug nog, maar die connectie is helaas verloren gegaan na t verongelukken van n goede vriend.
 6. Ik heb (nouja had, want ik kweek momenteel ff niet, maar dat terzijde) oud&nieuw wel altijd als streefdatum om schoon/leeg te zijn. Tussen Kerst en o&n ruim(de) ik altijd alles op, kan je t nieuwe jaar weer schoon en veilig beginnen met nieuwe tenten, lampen, filters, slangen enz. Niet dat ik hier veel vuurwerkellende heb, maar gewoon 1x per jaar grote schoonmaak houden is n goeie gewoonte.
 7. Plant met zaad en al drogen. Na n 2 weken oid kan je dan eenvoudig de zaden eruit halen.
 8. Dat is waar.. onder tl moet t zo compact blijven als mogelijk door t ontbreken van elke vorm van dieptestraling.
 9. Ik zoek ook nog n idee voor avondeten... heb vandaag weer eens 0,0 inspiratie. Pizza is in mijn geval geen optie omdat ik absoluut geen kaas mag (iets met allergie..)
 10. Frequentiecontrollers zijn niet per definitie gevaarlijk, zolang je er maar apparatuur op aansluit die daar geschikt voor is. (Zie handleiding of vraag leverancier bij twijfel) En blijf liefst wel enigszins in de buurt van de 50hz, als je daar heel ver naast gaat zitten kan je beter t voltage verlagen, dat voorkomt n hoop extra warmteontwikkeling in de aangesloten apparatuur. Voltage verlagen is meestal n veiligere keuze. (Variac of 5-standen trafo al dan niet temperatuurgeregeld) Inweze is t nooit verstandig om extreme aanpassingen te doen aan voltage of frequentie, dan kan je beter gewoon gelijk goed passende apparatuur kopen die doet wat je wilt op n normale/veilige manier ipv met veel levensgevaarlijk kunst-en vliegwerk iets proberen te forceren wat eigenlijk niet kan.
 11. 830 voor bloei en 840 voor groei werkt ook goed. Je hebt van die mooie armaturen van +/- 60x60 met 4 buisjes erin, voor in verlaagde plafonds in winkels en bedrijven. Heb daar wel n aantal growtjes mee gezien die best mooi gingen. Die armaturen vind je op mp voor n paar knaken, buizen kosten ook geen hol.
 12. Reken 500 kuub afzuiging per lamp.. misschien dat je in deze koude periode iets minder kan gokken, maar meestal is 500 n mooi uitgangspunt. Misschien dat je met 2 van die afzuigers wegkomt... 1 is redelijk kansloos
 13. Dat is wel redelijk logisch... als n apparaat voor 230v 50hz bedoeld is en je gaat er wat anders instoppen loop je altijd t risico dat er ongewenste effecten optreden. Zeker als je met frequentiecontrollers aan de gang gaat wordt t echt eng, veel electronica houd niet van knoeien daarmee. Mogelijke bijeffecten: extra warmteontwikkeling in de (te langzaam draaiende) motoren, geluiden, niet of slecht opstarten, exploderende condensators enzovoort.
 14. En alleen daarvoor kick je een totaal dood en vergeten topic uit de oertijd? PS: blowen en alcohol gaat perfect samen, zolang je maar weet waar je mee bezig bent.
 15. O wacht ff je hebt Kaak zn topic gekaapt.. dat had ik ff gemist. Ik ging uit van 4,5m2 met n plantje of 50 oid. 16 planten in n 120x120 onder 600w zopen bij mij dik 300 liter in n maandje. Kiepte elke dag n 10l emmer de lekbak in, dag erop alles weer zo licht als n veertje. Op 11 liter potten zopen de PP's zo hard dat ik soms 2x per dag n emmer gaf.
 16. Al t water dat je de tent ingooit komt er ook weer uit.. en met 2000w boven je planten is 25+ liter per dag zeker niet onrealistisch, wat de TS ook al aangeeft. Onder 2000w ga je t echt niet redden met 330l/maand op 4,5m2, dat zou op 10 liter per dag uitkomen. Dat vreet 1 600 watt tentje al op met 10-16plantjes erin.
 17. Reguliere planten waren bij ons ook n week sneller onder led, de autoflowers waar ik mee getest heb kan ik t niet van zeggen, maar ik ben voorzichtig geneigd te zeggen dat die ook wat sneller klaar zullen zijn.
 18. Wieweet werkt t.. het gaat tenslotte maar om n kleine 1000 liter water per maand dat je extra je huis inblaast. Wel lekker als je gewend bent om te leven in n tropisch regenwoud, maar anders zou ik toch wat beters bedenken.
 19. Snelle soortjes nemen... 8,5wk S5, 9wk PP bv. Stekken zijn zoinzo sneller als zaadplanten, en opbrengst is prima zolang je er maar genoeg per m2 zet.
 20. Doorzichtig plastic zakje over de potten/plantjes helpt ook om de lv op te jagen. Misschien dat je ze daarmee nog kan redden, want ze zijn flink zielig...
 21. 2000w en n 1500 kuub box die de hele dag volgas staat te loeien... n kiertje is dan echt niet genoeg. Ik voorzie vochtproblemen, zeiknat beslagen ramen en dat soort ellende.. Flinke luchtontvochtiger ga je echt wel nodig hebben als je niet direct naar buiten kan met je lucht
 22. N gewone soort niet in 10 weken klaar? Ik weet t niet.. maar mijn rondes hebben nog nooit 10 weken geduurd. Zelfs wel s n ronde PP gedraaid in 10 weken INCLUSIEF het maken vd stekken en alles.
 23. Dat half complete topic daarover staat toch op .eu? Ik vond dat op zich wel n mooi project, jammer dat t topic nooit voltooid is.
 24. Zal t nog masr n keertje zeggen voor de zekerheid: Passen jullie wel verschrikkelijk op met dat zover terugdimmen... voor je t weet staat t hele spul in de fik... met je huis erbij.
×
×
 • Create New...