Jump to content

Lezer

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Positief

About Lezer

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Opmerkelijk Worm aangezien juist de Kolussus een Jack Herrer in zich heeft, wat de bloei en dus ook groei tijd wat langer maakt. Strekken is echt wat anders dan groeien naar mijn mening. Heb je aan die oogst aan de bovenkant last gehad van verbranding of rot ? Wel een mooie lamp gebruik je. @ Harry ik gebruik een silence fan conroller en deze werkt prima, zonder brom. Ook een Variac kan men overwegen, is zeker goedkoper alleen het nadeel is dat je de temperatuur wel zelf dient te regelen. Ben echt benieuwd hoe je kweek gaat LeBaron
 2. Juist in een propagator gaan ze strekken, maar dat is niet het aller ergste lijkt me ? Klein beetje ingraven en het probleem is verholpen, of gebruik een rietje die je op maat knipt en vervolgens door de lengte knipt: je hebt nu een easy home made spalk en hoeft niet in te graven om ze recht te houden. Om de LV wat hoger te houden zou je een bevochtiger kunnen overwegen met de tijd.
 3. Strekken is nooit goed ? Ik had het over het door groeien niet door strekken maar dat ter zijde. SP had zeker wel een groei periode kunnen gebruiken maar zoals eerder aangegeven: keuze van de kweker om meerdere soortjes er in te zetten. Neemt niet weg dat het prima gaat al kan het altijd beter.
 4. Kolussus bezit oa Jack Herrer als genetica. Daarmee groeit deze zeker 3 tot 4 weken door na je omschakeling. Sugar Punch is misschien wel wat te vroeg, maar is niet anders.
 5. Haal de energie bron weg bij welke levensvorm dan ook en het resultaat is er na ?
 6. Presies en dat is juist ideaal als je een moeder langer wilt behouden ? TL hoeft geen 60cm van je plant af natuurlijk, dan gaan ze strekken... Lekker kort er op daar is tl zo fijn voor
 7. Volkomen ligt aan je eigen groei periode natuurlijk. Zelfs met 1 plant kun je een volle tent krijgen. Voor de ondersteuning kun je prima dat netje gebruiken, die mazen er in zijn erg groot en niet echt geschikt voor scrogg. ( van uit gaand dat je een scrogg net bedoeld van bv Secret jardin )
 8. Arrogantie omdat hij/zij zijn/haar eigen ding wilt doen...? Het zou arrogant zijn om na een klote oogst nog steeds volhardend te zijn over die methode. Hij/zij zit nu in een nieuwe kweek, waar hij/zij een manier laat zien die niet vele zullen hanteren: dus is dat bij voorbaat kansloos , arrogant en slecht? Bedenk dat hij/zij zelf de kosten betaald mocht het mislopen, en een hoop tijd kwijt is: maar dat is aan hem of haar. Daarbij is het voor nieuwe mensen zeker niet motiverend om te zien hoe men reageert op een test/proef of hoe je het ook wilt noemen kweek. Gun die mensen ook een plekje, wie weet blijkt dat het wel een meerwaarde kan zijn voor de (hobby) kweker? Ik hoop dat je het verslag wilt afmaken ondanks een hoop negatieve feedback, weet dat er mensen zijn die je lef wel waarderen.
 9. Aah ok ik had je verkeerd begrepen. Om ruimte te besparen is dat zeker een optie. Ik zou TL gewoon gehele periode voor je moeder gebruiken ?
 10. Ga je dimmen aan het eind van je kweek? Zo ja: 50-60cm minder warmte op eind kun je ze wat hoger hangen. Bij een " nee" zou ik wat hoogte willen behouden: 40-45cm lijkt me dan meer als voldoende.
 11. " Ik ben niet van plan om na het snijden de planten nog 2-3 maanden in leven te houden. Zou ik dan niet na het knippen en snijden de planten weg kunnen halen en in hetzelfde tentje de stekken aan kunnen laten slaan?" Je wilt geen moederplant maar wel stekken ? Ik zou juist eerst gaan voor een moederplant zodat je altijd stekken kunt trekken indien je ze nodig hebt. Daarbij kun je een moederplant prima onder tl in de groei houden ( 2x75watt als voorbeeld ) en de stekken gedijen in het beging het beste onder 2x36watt tot ze geworteld zijn. Probleem is dat je anders weer opnieuw kunt gaan selecteren wat gewoon heel veel tijd kost voor je een geschikte dame gevonden hebt. Hoe wil je anders aan je stekken de ronde erop gaan komen ? Voor de stekken zou een tent als dit al voldoende zijn ( https://desjop.nl/in...0000267&lang=nl ) Voor je moederplant is een 60x60x170 meer als genoeg. Mocht je echt een kleine tent willen is de Secret Jardin Cristal een optie om te kijken. Deze zijn anders gebouwd, kleiner van formaat en goedkoper in aanschaf ( http://www.growcenter-noord.nl/secret-jardin-cristal-cr60-60x60x55-p-4407.html )
 12. Ik kan me vergissen maar je bent op zoek naar een mooie moeder? Je zag bv een mongooltje waarom die niet meteen weg halen, die wil je toch niet als moederplant ? Wees streng voor ze. Eerst visueel en later op kwaliteit -> zo zul je de mooiste moederplant selecteren. Daarbij hoe meer planten hoe meer keus hoe eerder de kans aanwezig is dat je een geschikte moeder treft. Het wilt niet zeggen dat je uit 10 zaden een geschikte moeder zult vinden, dat maakt het proces ook lastig. Ik zou vooral uit een selectie niet gaan toppen maar kijken wat de dame zelf doet. Je wilt toch weten wat de potentie is en hoe ze groeit, met je stekken kun je dan experimenteren met toppen/fimmen/scroggen. Ik blijf je zeker volgen vind het een mooi verslag.
 13. Gamma, Praxis , Hubo... Hobby winkels ook. Ik zou ook alu tape om die klem en slang doen om zeker te weten dat het ook lucht dicht is. Duck tape laat zich nog wel eens los laten door het vocht.
 14. Daarbij heeft co2 een hogere temperatuur nodig ? ( http://www.wietforum.nl/topic/22619-kweken-met-co2/ ) Ik ben erg benieuwd hoe het zich verder ontwikkeld in elk geval.
 15. Grond kun je best vaak opwaarderen, als je de grond maar klaar maakt voor je de nieuwe dames er in zet. Haal de eerste 10cm er af ( deze laag bevat ook de afval stoffen van je meid, dus is dat ook direct weg ) en de grootste wortels ( zeef met een specie kuip ) weg halen. vervolgens de grond met enzyeem bewerken zodat je de kleinere wortels omzet in voeding. Vul de pot aan en hij is klaar voor gebruik. Tussen dit alles zit wel minimaal 24 uur zodat je medium kan inzakken en de enzymen hun werk kunnen doen. Water van boven geven is om die reden ( afval stoffen die zich om de stam van de plant heen ophopen ) niet wenselijk. Je spoelt per slot die stoffen weer door je medium. Beter is als je toch van de bovenkant bewaterd het via de zijkanten te doen, maar de voorkeur geniet van onder: die wortels nemen het water met voedingen op. Wortels zijn een complex gebeuren waar elke laag een taak heeft, net zoals in ons lichaam alles wel een functie heeft.
×
×
 • Create New...