Jump to content

El Tulipan

Full member
 • Content Count

  1,484
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Positief

About El Tulipan

 • Rank
  Mooi hé, dat internet.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Canarische Eilanden
 • Interests
  Ik bepaal zelf wel wat goed of slecht is.<br />Zolang ik er niemand mee stoor of lastigval. <br /><br />

Recent Profile Visitors

1,106 profile views
 1. Ik heb in een cursus deze ecomethode ook gehad ( was een nederlands bedrijf !! ). Er is een lijst met hoeveel predatoren per m2 nodig zijn om effectief te zijn. De meeste predatoren leven van bepaalde bloemen tot het moment dat er prooi is. Slechts enkele ( ligt aan het soort ) per 10 ms of minder is genoeg. ( in de natuur ). Omdat de levens cyclus snel is zou je eerst een 2 weken de plaag zien en dan afnemen. Zoek op internet wat de predatoren eten als er geen prooi is, misschien kom je een bloem tegen die de predator als voeding gebruikt bij gebrek aan prooi.
 2. Mylar folie is ( gok ik ) zo'n 10x goedkoper, en bijna even goed als spiegels. Voor die paar procenten minder denk ik dat de folie de voorkeur heeft. Ik laat het even bezinken en na deze oogst neem ik wel een beslissing.
 3. Hij kijkt in een black hole `s morgens (no light escapes )
 4. Ik controleer alleen mijn eigen aansluitingen visueel en eraan trekken en evt opnieuw vastschroeven. De rest van de apparaten zijn gekeurd en zo gekocht. Maar toen ik 3 maanden geleden weer begon na een stop van acht jaar zat bij controle alles nog steeds prima. En de twee keren doorvoor ( 8/9 jaar geleden ) zat ook alles nog prima. Het is meer een check voor mijn eigen gemoedsrust. ( vandaar 2 brandmelders 1 in de kast en 1 bover de schakelkast, gewoon voor mijn eigen gemoedsrust ) Wat betreft de fancontrollers. Ik heb 2 Ruck ventilatoren de cooltube staat op 40 % en de afzuiger op zo'n 70% Eerder in de kweek staan beiden nog lager afgesteld. En weet je met wat ? 7.95 € Nu zal het hele forum wel over me heen vallen, maar geen gebrom bij lager afstellen en de ventilatoren. Ze vreten nog geen 20 Watt dus waarom een dimmer voor 1000 Watt. Zodra dat soort wattages gaan spelen moet alles inderdaad opgeschaalt worden. Maar mijn kast vreet maar 500 Watt. Gemeten met de stroom meter die constant op de generale stroomtoevoer van de kast staat.Het volgende draait allemaal tegelijk. 1x EVSA 400 Watt HPS ( gemeten 415 Watt ) 3x koelkast ventilatoren 220 volt 1x PC fan 2 x Ruck ventilatorenventilatoren En nog nooit problemen gehad. Zijn nog steeds dezelfde dimmers sinds het begin Edit Ik ben even gaan zoeken: Jouw Vents TT 128 verbruikt op maximale stand 37 Watt
 5. Ja, de ogen is nu een item. Mijn zonnebril ligt daarom ook naast de kast. Scheelt vooral is je klaar bent en de kast sluit. Het aanpassen aan kamerlicht gaat makkelijker. Ik wil andere folie op de wanden of spiegels ( zo duur zijn die niet ) Maar is het niet zo dat folie het licht meer spreid zodat hotspots voorkomen worden ?? Edit: Antwoord op mijn vraag gevonden Mirror or mylar for grow rooms?
 6. Gisteren met Green sensation begonnen 1 ml/ltr. naast de 1ml/ltr. grow en bloom van Biobizz Ik heb een groene lamp in de kast om licht te hebben als de HPS uit is. Dit laat de toppen eruitspringen.Toppen zijn redelijk goed verspreid.
 7. Omdat de werkelijkheid 18/6 is en ik cijfertjes omdraai. Bedankt voor de correctie Heb gisteren enzymen gehaald voor deze ronde En kwam erachter dat de shop ook BAC heeft ( eerste growshop hier met BAC ). Daar ga ik me maar eens in verdiepen ivm tabs en grondverbeteraar. Vorige ronde had deze adhetieven niet, met hetzelfde zaad kan ik straks de wortelgroei na oogst bekijken of het beter is.
 8. Is no till style living soil grow dit! Misschien was je in verwarring gebracht door de flessen even een stukje terug? haha Eerlijk gezegt wel ja.... maar goed misschien heeft een ander wat aan de Diatomaceous Earth tip No till doen we buiten in de moestuin ( 100 m2 ) ook, wordt de grond inderdaad alleen maar beter van
 9. Ja alle beesies, maar je wilt toch geen beessies in de kast ? Daarom heb ik een hele ruime inlaat met afzuigkap filterdoek, vervang ik elke 2 rondes. Je zou eens moeten weten wat zo`n doek tegenhoud. In mijn permacultuur project werk ik wel met beessies, predatoren lokken met planten en bloemen. In de kast het tegenovergestelde
 10. Wat te denken van BDE of Bijna Dood Ervaring. Tegenwoordig worden nogal wat mensen met een bv hartaanval gered. Velen veranderen na een BDE dramatisch ook niet gelovigen. Mijn geheugen dermate verbeterd dat ik regelmatig van mezelf versteld sta. Intuitie " horen " heb ik moeten leren, maar werkt echt en ik zie het als instinkt zoals dieren hebben. Connected via WIFI met hel AL. Een mooi voorbeeld is het ware verhaal van " Hundredth monkey effect " Kijk of lees bv eens wat van Pim van Lommel Hartchirurg Velen na een BDE geloven niet meer, maar weten.
 11. Misschien een beetje laat, maar een natuurlijke beestjesverdelger wil ik nog evenonder de aandacht brengen., Hier werken we veel met Eco argricultuur en daar komen mooie dingen voorbij. Zoals kleine algen die tussen de pootjes van de beestjes gaan zitten en de doog tot gevolg heeft. 100% natuurlijk en ook nog eens een meststof. De naam: Diatomaceous Earth
 12. 03-11 zaad in servet 05-11 zaad gekiemt en geplant in Biobizz light Klok op 24/24 09-11 15 ml water gehad Klok op 16/8 Planten zijn nu 5 dagen Verder niets, laten we maar zeggen: Geen nieuws is goed nieuws Un Saludo
 13. Kleine update Temp: min 20º C max 26.5ºC en onder SCRoGnet 2.5º C minder met lamp aan. Luchtv. onder het net max 70 % en boven in de kast 5 % minder met lamp aan. Watergift: 1 dag 500 ml volgende dag 1000 ml met 1 ml/ ltr. Grow en Bloom van Biobizz 21-10 op 12/12 31-10 eerste bloeiverschijnselen in plant 4 en pas 4 dagen later in plant 1 met hetzelfde zaad Zie het verschil: Plant 4 Plant 1 Nu maakt het met de oogst niet uit, maar de voorgroei 4 dagen meer geeft meer plant en dat zie je. Rechts achter is in het geheel lager en verder in de bloei. Overzicht Het net hangt nu wel erg laag, op zo`n cm van de pot. Da`s te weing omdat ik niet eens op een normale manier het blad en flos onder de voorste kan wegknippen. Volgende ronde 10cm boven de pot. Onder het net is een mooie luchtcirculatie, boven het net hang een pc fan in de hoek ( Net achter thermostaat ) Volgende ronde in de rechterhoek nog een hangen. misschien is daar te weinig luchtverplaatsing.
 14. Ik kan ook lastig in mijn hokachterin komen. De lamp opgehangen met katrolletjes en in het touw knopen op 5 cm gemaakt. Met een haak in de zijwand waar de knoop achter gehaakt kan worden kan ik van afstand de hoogte instellen. Hoe doe jij het met watergift ? Ik heb het met een vaste slang naar elke pot gedaan en met een trechter. Ben benieuwd hij jij de watergift doet.
×
×
 • Create New...